Hvad er IKEv2/IPsec-protokollen?

Sidst opdateret: 09/06/2021

En VPN-protokol er en række kodeinstruktioner, der er nyttige til opsætning af en sikker og krypteret forbindelse mellem brugerens enhed og en VPN-server. Selvom der er mange tilgængelige protokoller, er det vigtigt at vælge den rigtige tunnelprotokol, da sikkerhed på nettet afhænger af det. Den beskyttelse, et VPN kan tilbyde en bruger, afhænger ofte af den type tunnelprotokol, der bruges i netværket.

I denne artikel beskrives IKEv2/IPsec-tunnelprotokollen, hvordan den fungerer, dens funktioner og dens fordele og ulemper.

Hvad er IKEv2/IPSec-protokollen, og hvordan fungerer den?

IKEv2 (Internet Key Exchange version 2) er en RFC 7296-standardtunnelprotokol. Den blev udviklet i et fælles projekt af Microsoft og Cisco. Den første version, som fik navnet IKE (Internet Key Exchange), blev udgivet i 1998. En opgradering til den første version blev udgivet i 2005. Det er den, vi i dag kender som IKEv2. Mange kritikere foretrækker IKEv2 på grund af dens hastighed, sikkerhed, stabilitet, hurtig gentilslutning og lavt CPU-forbrug. Det er en fremragende mulighed for mobiltelefonbrugere, især brugere af iOS-enheder.

IKEv2 er bygget op omkring IPSec, der er et sæt protokoller, der bruges til at sikre internetprotokollen. IPSec er sikker og usynlig for tredjeparter.

IKEv2 fungerer på optimalt, når den kombineres med dette system. Denne parring kaldes IKEv2/IPSec-tunnelprotokollen.

Nedenfor er en oversigt over, hvordan IKEv2 fungerer. Husk, at vi gennemgår, hvordan IKEv2 fungerer, når den kombineres med IPSec.

IKEv2’s primære funktion er at oprette en sikker tunnel mellem brugerens enhed og VPN-serveren. Tunnelen er den vej, hvorigennem data bevæger sig fra brugerens enhed til VPN-serveren og omvendt. Det første trin i denne proces er autentificering. Her autentificerer og godkender protokollen brugerens enhed og serveren og aftaler derefter, hvilken krypteringsmetode der skal bruges af begge.

Fordele ved IKEv2/IPSec-protokollen

 • Stærk sikkerhed
  Protokollen tilbyder meget robust sikkerhed. Den er kompatibel med en masse krypteringer, herunder AES 256-bit. Den understøtter også andre krypteringsformer. Dette gør, at den er robust og pålidelig, når det kommer til sikkerhed.
 • Høj hastighed
  Det er normen for protokoller med mere massiv sikkerhed, at de har lavere hastigheder. Det er ikke tilfældet med IKEv2/IPSec. På trods af de robuste sikkerhedsfunktioner tilbyder protokollen fremragende hastighed. Det betyder, at forbindelsen ikke halter eller bremser brugeren. Med denne protokol kan du kryptere alle dine data og stadig udføre avancerede opgaver som streaming, spil og torrenting.
 • Kompatibilitet
  Protokollen er kompatibel med mobilenheder. Selvom den kan konfigureres på andre operativsystemer, er det den mest valgte protokol at bruge på en mobilenhed. Det er ikke underligt, at iOS favoriserer den som sin standardprotokol.
 • Nem tilgængelighed
  IKEv2 er ret nem at konfigurere og bruge. De instruktioner, den giver, er klare og tilstrækkelige til at få arbejdet gjort. Når en bruger går ind under Indstillinger og følger instruktionerne, er det højst usandsynligt, at de vil gøre det hele forkert.

Ulemper ved IKEv2/IPSec-protokollen

 • Lukket kildekode
  Protokollen er lukket kildekode. Selvom der er open source-kopier af protokollen fra andre virksomheder, forbliver IKEv2-protokollen fra Microsoft Office og Cisco lukket.
 • Kan blokeres
  Fordi IKEv2 kun bruger UDP-port 500, kan den nemt blokeres af en firewall.
 • Sikkerhedsproblemer
  Der er et par sikkerhedsproblemer, der er blevet opdaget i forhold til protokollen. For det første er der muligheden for at blive hacket, hvis adgangskoden er svag. Dette skyldes i givet fald en brugerfejl og kan nemt rettes. Det andet problem er NSA’s udnyttelse af ISAKMP. Ifølge en lækket NSA-præsentation har NSA med succes dekrypteret IPSec-trafikken ved at udnytte IKE og ISAKMP. Mens detaljerne er uklare, er det bedre at være på den sikre side.

Forskelle mellem IKEv2- og IPSec-protokollerne

IKEv2- og IPSec-protokollerne fungerer bedst, når de kombineres. IPSec-autentificeringspakkerne bruger IKEv2 som en af protokollerne. Den er også valgt på grund af dens sikkerhed, og dens anvendelse er ikke synlig for tredjeparter. IKEv2 tilbyder på den anden side stabilitet, hurtigt dataflow og tilslutning.

Konklusion

IKEv2/IPSec-tunnelprotokollen er meget sikker og hurtig. Kombinationen af de to forskellige protokoller skaber en hybrid, der er hurtig, stabil og sikker. Den er nem at sætte op og bruge. Den giver brugeren en verden af fantastiske funktioner og muligheder.

Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

  Bedste VPN-tjenester

  Bedste VPN i vores test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andenplads

  Prøv NordVPN
  Om annoncering på webstedetinfo