Bedste gratis VPN til Danmark

Sidst opdateret: 06/01/2021

Vi forstår fuldt ud, at de fleste mennesker ønsker en gratis VPN-udbydere snarere end en betalt VPN-udbyder. En VPN-tjeneste er egentlig ikke noget, mange vil bruge penge på og kan være en irriterende udgift.

En VPN-tjeneste kan stadig være meget nyttigt, og det kan derfor også være meget værd at betale lidt for at få den bedst mulige VPN-tjeneste.

Er det muligt at få en god gratis VPN-tjeneste?

Hvis vi bliver spurgt om det overhovedet er muligt at få en gratis VPN-tjeneste, vil svaret fra vores side være: tja. Du kan få VPN-tjenester, der fungerer stort set lige en betalt VPN-tjeneste med hensyn til brugervenlighed, hastighed og antal servere. Problemet er, at disse ofte ikke giver dig mulighed for at bruge mere end en vis mængde datatrafik, før du skal betale.

Vi vil i denne artikel fortælle lidt om forskellige både betalte og gratis VPN-tjenester, så du kan vælge om du vil gå efter en betalt VPN-tjeneste eller om du vil vælge at gå efter en gratis VPN-tjeneste. Uanset hvad, så håber vi, at denne artikel kan hjælpe dig med at gøre dit valg.

I øjeblikket er det de betalt VPN-tjenester, vi anbefaler. Du kan læse mere om disse nedenfor. Senere vil vi også fortælle dig om de gratis VPN-tjenester.

Ting du skal overveje, før du vælger en gratis VPN-tjeneste

Der er mange ting, du bør overveje, før du vælger en gratis VPN-tjeneste som en permanent løsning. Vi vil fortælle om 4 af de vigtigste ting, du bør vide om gratis VPN-tjenester, før du beslutter dig om du skal vælge mellem en betalt eller gratis VPN-tjeneste.

Betalte VPN tjenester er ekstremt billige

Nogle forskellige betalte VPN-tjenester

Mange tror, at de skal vælge en gratis VPN-tjeneste, for at spare mange penge. Sandheden er imidlertid, at der findes en række af ekstremt billige VPN-tjenester, der tilbyder en meget god tjeneste. Selv de VPN-tjenester som vi og mange andre hjemmesider, har kåret som de bedste VPN-tjenester kan du ofte få så billigt som til 30 kr. om måneden.

Nogle forskellige betalte VPN-tjenester

Næsten alle VPN-udbydere tilbyder også en 30-dages pengene tilbage garanti, så tjenesten faktisk bliver en gratis tjeneste. Hvis du kun skal bruge en VPN-tjeneste i 30 dage, er dette meget praktisk, du kan hele tiden bare bede om dine penge tilbage, når du er færdig.

Alle de betalte VPN-tjenester, vi anbefaler på denne hjemmeside, koster sjældent mere end 40/70 kr. pr. måned. Priserne varierer en smule i forhold til forskellige tidspunkter og også sammenlignet hvor længe du binder dig, så det er svært at sige præcist.

Vi syntes det er vigtig at fortælle, at du skal være opmærksom på, at du ikke sparer så mange penge ved at vælge en gratis VPN-tjeneste. Hvis du ofte skal bruge n VPN-tjeneste, vil det nok være værd at betale en lille smule, for at slippe af med den irritation en gratis VPN-tjeneste kan give. På den anden side forstår vi fuldt ud, at ikke alle ønsker at bruge penge på VPN, da dette kan være en irriterende udgift for mange. Som tidligere fortalt, vil vi fortælle om forskellige gratis VPN-udbydere senere i artiklen.

Disse er de betalte VPN-udbydere, vi for øjeblikket anbefaler til vores brugere. Nedenfor vil vi fortælle hvilke gratis VPN-udbydere vi syntes er bedst. Her kan du også læse en større test af de bedste VPN-tjenester til danske brugere.

Gratis VPN-udbydere medfører ofte begrænset trafik

En ting du bør vide hvis du vælger en gratis VPN, er at du ofte ender med at betale for den alligevel. Mange gratis VPN-udbydere tilbyder en meget god tjeneste med mange servere og tilgængelige lande.

Problemet med mange af disse tjenester er, at du kun kan bruge VPN-tjenesten i en vis mængde trafik. Dette gælder for gode gratis tjenester som fx TunnelBear og Windscribe, som kun tilbyder 500 MB surfing gratis pr. måned.

Dette behøver ikke nødvendigvis at være et problem, hvis du kun har til hensigt at bruge VPN-tjenesten til at surfe lejlighedsvis. Men hvis du planlægger at se på fx amerikansk Netflix eller TV2 i udlandet, skal du være opmærksom på, at du sandsynligvis kommer til at gå ud over denne grænse.

I dette tilfælde kan det være en fordel at vælge en betalt VPN-udbyder fra starten af, I stedet for at ende med at betale for en lidt dårligere tjeneste, bare fordi du valgte en tjeneste der var gratis.

Gratis VPN-tjenester har ofte begrænset hastighed og servere

VPN-tjenesterne, der ikke opkræver penge, har ikke nødvendigvis lige så mange ressourcer til at bruge på produktet. Det betyder, at de fleste gratis tjenester ofte har langsommere hastighed og server i få lande. Mens de betalte VPN-tjenester ofte har servere i over 60 lande, vil gratis tjenesterne ofte kun være tilgængelig i 10-15 lande. Dette kan være et problem, særlig for danske borgere.

Et andet problem med gratis VPN-tjenester er at de også ofte har langsommere hastighed. Dette kan gøre det mere udfordrende at streame og lignende. Men ikke alle de gratis VPN-tjenester er så ringe med hensyn til hastighed. Dem, vi anbefaler nedenfor, fungerer relativt godt i vores test.

Nogle gratis tjenester har et dårligt ry

Nogle forskellige gratis VPN-tjenester

Nogle gratis tjenester har tidligere haft et dårligt ry, da mange er blevet beskyldt for at dele oplysninger om sine brugere til tredjemand. Dette er naturligvis skadeligt for VPN-tjenestens omtale, da VPN-tjenesten netop skulle beskytte brugeren mod overvågning.

Nogle forskellige gratis VPN-tjenester

Hjemmesiden thebestvpn.com har i denne artikel rettet et kraftigt angreb på mange gratis VPN-tjenester og navngivet en række gratis VPN-tjenester, som de mener sælger data om deres brugere.

Vi har læst vilkårene for en række gratis tjenester og set, at det er i forhold til brugen af hjemmesiderne, at de rent faktisk kan sælge alle oplysninger om deres brugere. Og hvis det fremgår af vilkårene, er det meget sandsynligt, at dette også vil ske. Mange har længe mistænkt, at dette er, hvordan gratis VPN-tjenester tjener deres penge.

Har du brug for en VPN til at være mere sikker på internettet, er det en god ide at vælge en betalt tjeneste. Hvis du bruger VPN af andre grunde, og det er ikke så vigtigt for dig, og så er det heller ikke så farligt.

Bemærk, at dette ikke gælder for alle gratis VPN-udbydere. Men hvis du hellere være på den sikre side, så koster det kun omkring 50 kr. om måneden for VPN-tjenester som ExpressVPN, NordVPN, CyberGhost eller PrivateVPN.

De bedste betalte VPN-tjenester

ExpressVPN

Før vi nævner de gratis VPN-tjenester som vi syntes er bedst, bør vi nævne ExpressVPN, som vi har kåret til den bedste VPN-udbyder som findes. Hvis du virkelig leder efter en god VPN oplevelse, er en gratis tjeneste intet imod denne tjeneste.

ExpressVPN

ExpressVPN er en solid og robust VPN-tjeneste, der tilbyder over 2000 servere i mere end 90 lande. Dette giver dig mulighed for at streame indhold fra alle kontinenter i ekstremt høj hastighed. I vores test bemærkede vi næsten ingen hastighedsreduktion, da vi sluttede os til ExpressVPNs servere.

Udover at være hurtig, har ExpressVPN også kryptering på niveau med det amerikanske militær. Det siger sig selv, at ExpressVPN er et meget sikkert valg, når det kommer til at færdes sikkert på internettet.

ExpressVPN tilbyder også en garanti for nul-logningspolitik, hvilket betyder, at alt hvad du gør på nettet over hovedet ikke bliver logget. Som nævnt er dette i modsætning til mange af de gratis VPN-tjenester, der er derude.

Først og fremmest tilbyder ExpressVPN en række tilbud til dem, der ønsker at blive medlem længere tid og også en 30-dages pengene tilbage garanti. I dette tilfælde kan ExpressVPN blive en gratis VPN-tjeneste, hvis du ikke bruger dem i mere end en måned. Du kan bare bede om få dine penge igen, hvis du ønsker det.

Hvad skal du se efter i en gratis VPN-tjeneste?

Når det kommer til gratis tjenester, er der en række ting, du skal kigge efter. Først og fremmest bør du kontrollere, om leverandøren har et tvivlsomt ry.

Her kan du bare søge på engelsk efter ord som «VPNs that sell your information» eller for eksempel «free VPNs that are involved in scandals». Hvis VPN-tjenesten du tjekker ud, er på mange af disse lister, vil det være en god ide at styre uden om dem. Hvis det ikke er tilfældet, vil dette i modsætning være positivt.

Derudover vil mange VPN-tjenester have meget få servere i forskellige lande. Det betyder, at det er vigtigt at kontrollere, om VPN-tjenesten tilbyder en server i det land, du vil oprette forbindelse til. Hvis du vil bruge en VPN-tjeneste for at få en dansk IP-adresse, er det ikke nyttigt at bruge en VPN-tjeneste, der ikke har servere i Danmark.

Disse er de to vigtigste. Du bør også kontrollere, om VPN-tjenesten har databegrænsninger. Mange af de gratis VPN-tjenester har som sagt dette. Hvis du ved, at du vil bruge en VPN-tjeneste til mere end 500 MB data, giver det ingen mening at vælge en tjeneste, der kun tilbyder denne mængde gratis, så skal du stadig betale, hvis du kommer til at bruge mere end det.

Dette er de 3 bedste gratis VPN-tjenester for Danmark i øjeblikket:

1. Windscribe

Windscribe

Windscribe er nok den gratis VPN-tjeneste, som vi synes er bedst egent til danske brugere. Windscribe har også en tendens til at være meget højt på de internationale ranglister af de bedste gratis VPN-tjenester i verden.

Windscribe skiller sig ud, fordi du kan bruge tjenesten med en relativt stor mængde data. Mens mange gratis VPN-tjenester kun tilbyder 500 MB data, før du skal betale for en premium tjeneste, WindScribe tilbyder dybest set 2 GB data, men hvis du tilmelder dig med din e-mailadresse, får du hele 10GB data gratis.

WindScribe er designet til både Windows, Mac, Android og iOS. Tjenesten har også udvidelser til Chrime, Firefox og Opera.

Den betalte version af Windscribe har 600 servere i mere end 50 lande, men den gratis version er begrænset til kun 10 lande. Disse lande er Canada, Frankrig, Tyskland, Holland, Rumænien, Schweiz, Storbritannien, Hong Kong og tror det eller ej: Danmark. Dette gør Windscribe til den perfekte VPN-tjeneste til danske brugere, da du kan bruge tjenesten til at få en dansk IP-adresse.

Alt hvad vi har at sige om Windscribe er ikke kun positivt. Tjenesten er tidligere blevet anklaget for at have en tvivlsom logningspolitik, og hastigheden er ikke tæt på hastigheden af de bedste VPN-tjenester som NordVPN og ExpressVPN. Ikke desto mindre er det en VPN-tjeneste, der er værd at tjekke ud.

2. TunnelBear

Tunnelbear

TunnelBear er også en meget god gratis VPN-tjeneste. Tjenesten blev for nylig købt af McAfee, så vi kan forvente, at dette er en gratis tjeneste, som kun bliver bedre og bedre.

TunnelBear er langt mere brugervenlig end Windscribe når det kommer til design, og her får servicen et stort plus.

Ulempen ved TunnelBear er, at de i øjeblikket kun tilbyder servere i USA til deres gratis service. Det betyder, at du fx ikke kan bruge tjenesten til at se dansk tv i udlandet. Hvis du blot vil se amerikansk Netflix virker dette godt, med mindre serveren er blokeret.

En anden ulempe er, at trafikken er begrænset. Med den gratis version af TunnelBear får du kun 500 MB trafik, som ikke varer så længe. Hvis du twitter, om firmaet får du 1GB ekstra om måneden.

3. GooseVPN

GooseVPN

GooseVPN er ikke rigtig en gratis tjeneste. Tjenesten tilbyder dog en 30 dages gratis prøveperiode. Det betyder at du kan bruge tjenesten i 30 dage uden at du skal betale en rød øre, men derefter skal du betale.

I dette tilfælde skiller GooseVPN sig ikke meget ud fra de andre betalte VPN-udbydere, i så fald kan du bare bede om at få pengene tilbage inden for 30 dage.

Forskellen er at hos GooseVPN skal du aldrig betale for at bruge tjenesten, selv hvis du faktisk ikke spare mere, end hvis du havde bedt om få pengene igjen.

Uanset hvad så er GooseVPN et godt valg for danske brugere som er på rejse og ønsker at bruge en VPN til at forbinde sig til forskellige danske hjemmesider, der har geoblokering eller lignende. Årsagen til dette er, at GooseVPN har flere servere i Danmark og også mange i Norden generelt. Hastigheden er også helt på det jævne.

Sammendrag

Sammenfattende kan vi sige, at de gratis VPN-tjenester ligger langt væk fra de bedst betalte VPN-tjenester, så vi anbefaler de fleste at gå efter dem. Så du ikke for meget irritation over ting, der generelt ikke virker. De betalte VPN-tjenester er også så billige, og du sparer dig selv for irritation og dårlig brugeroplevelse.

Derudover er det værd at bemærke, at alle gratis VPN-tjenester er designet, så du før eller senere skal bruge penge på dem. For eksempel har mange gratis tjenester begrænset dataforbrug, så du er lokket til den udbyder og ender med at betale for at bruge den, selvom den er langt dårligere end andre lige så dyre VPN-tjenester.

Derfor skal du være opmærksom på at du ikke går i fælden. Uanset hvad du vælger, ønsker vi dig held og lykke med dit valg.

Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

  Bedste VPN-tjenester

  Express Icon

  Bedste VPN i vores test

  Prøv ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Testens andenplads

  Prøv NordVPN
  Om annoncering på webstedetinfo