Bedste gratis VPN til Danmark

Sidst opdateret: 10/01/2022

Vi forstår fuldt ud, at de fleste mennesker ønsker en gratis VPN-udbydere snarere end en betalt udbyder. En VPN-tjeneste er egentlig ikke noget, mange vil bruge penge på og kan være en irriterende udgift.

En VPN-tjeneste kan stadig være meget nyttigt, og det kan derfor også være meget værd at betale lidt for at få den bedst mulige VPN-tjeneste.

Er det muligt at få en god gratis VPN-tjeneste?

Ligesom du idag kan få et gratis regnskabsprogram, er det også muligt at få gratis VPN-tjenester. Du kan få VPN-tjenester, der fungerer stort set lige så godt som de betalte når det kommer til f.eks. brugervenlighed. Problemet er, at disse ofte ikke giver dig mulighed for at bruge mere end en vis mængde datatrafik, før du skal betale. Vi dykker ned i ulemperne ved at bruge en gratis VPN i denne artikel.

Vi vil i denne artikel fortælle lidt om forskellige både betalte og gratis VPN-tjenester, så du kan vælge om du vil gå efter en betalt VPN-tjeneste eller om du vil vælge at gå efter en gratis VPN-tjeneste. Uanset hvad, så håber vi, at denne artikel kan hjælpe dig med at gøre dit valg.

I øjeblikket er det de betalt VPN-tjenester, vi anbefaler. Du kan læse mere om disse nedenfor. Senere vil vi også fortælle dig om de gratis VPN-tjenester.

Ting du skal overveje, før du vælger en gratis VPN-tjeneste

Der er mange ting, du bør overveje, før du vælger en gratis VPN-tjeneste som en permanent løsning. Vi vil fortælle om 4 af de vigtigste ting, du bør vide om gratis VPN-tjenester, før du beslutter dig om du skal vælge mellem en betalt eller gratis VPN-tjeneste.

1) Betalte VPN tjenester er ekstremt billige

Mange tror, at de skal vælge en gratis VPN-tjeneste, for at spare mange penge. Sandheden er imidlertid, at der findes en række af ekstremt billige VPN-tjenester, der tilbyder en meget god tjeneste. Selv de VPN-tjenester som vi og mange andre hjemmesider, har kåret som de bedste VPN-tjenester kan du ofte få så billigt som til 30 kr. om måneden.

Næsten alle VPN-udbydere tilbyder også en 30-dages pengene tilbage garanti, så tjenesten faktisk bliver en gratis tjeneste. Hvis du kun skal bruge en VPN-tjeneste i 30 dage, er dette meget praktisk, du kan hele tiden bare bede om dine penge tilbage, når du er færdig.

Surfshark VPN tilbyder pengene retur
Surfshark er en af mange tjenester der tilbyder pengene tilbage inden for 30 dage

Alle de betalte VPN-tjenester, vi anbefaler på denne hjemmeside, koster sjældent mere end 40/70 kr. pr. måned. Priserne varierer en smule i forhold til forskellige tidspunkter og også sammenlignet hvor længe du binder dig, så det er svært at sige præcist.

Vi syntes det er vigtig at fortælle, at du skal være opmærksom på, at du ikke sparer så mange penge ved at vælge en gratis VPN-tjeneste. Hvis du ofte skal bruge n VPN-tjeneste, vil det nok være værd at betale en lille smule, for at slippe af med den irritation en gratis VPN-tjeneste kan give. På den anden side forstår vi fuldt ud, at ikke alle ønsker at bruge penge på VPN, da dette kan være en irriterende udgift for mange. Som tidligere fortalt, vil vi fortælle om forskellige gratis VPN-udbydere senere i artiklen.

Disse er de betalte VPN-udbydere, vi for øjeblikket anbefaler til vores brugere. Nedenfor vil vi fortælle hvilke gratis VPN-udbydere vi syntes er bedst. Her kan du også læse en større test af de bedste VPN-tjenester til danske brugere.

2) Gratis VPN-udbydere medfører ofte begrænset trafik

En ting du bør vide hvis du vælger en gratis VPN, er at du ofte ender med at betale for den alligevel. Mange gratis VPN-udbydere tilbyder en meget god tjeneste med mange servere og tilgængelige lande.

Problemet med mange af disse tjenester er, at du kun kan bruge VPN-tjenesten i en vis mængde trafik. Dette gælder for gode gratis tjenester som fx TunnelBear og Windscribe, som kun tilbyder 500 MB surfing gratis pr. måned.

Tunnelbear gratis vpn
TunnelBear tilbyder en gratis version, dog med meget begrænset datamængde

Dette behøver ikke nødvendigvis at være et problem, hvis du kun har til hensigt at bruge VPN-tjenesten til at surfe lejlighedsvis. Men hvis du planlægger at se på fx amerikansk Netflix eller TV2 i udlandet, skal du være opmærksom på, at du sandsynligvis kommer til at gå ud over denne grænse.

I dette tilfælde kan det være en fordel at vælge en betalt VPN-udbyder fra starten af, I stedet for at ende med at betale for en lidt dårligere tjeneste, bare fordi du valgte en tjeneste der var gratis.

3) Gratis VPN-tjenester har ofte begrænset hastighed og servere

VPN-tjenesterne, der ikke opkræver penge, har ikke nødvendigvis lige så mange ressourcer til at bruge på produktet. Det betyder, at de fleste gratis tjenester ofte har langsommere hastighed og server i få lande. Mens de betalte VPN-tjenester ofte har servere i over 60 lande, vil gratis tjenesterne ofte kun være tilgængelig i 10-15 lande. Dette kan være et problem, særlig for danske borgere.

ProtonVPNs priser
Når man vælger en gratis VPN version skal man sjældent forvente et stort udvalg af servere

Et andet problem med gratis VPN-tjenester er at de også ofte har langsommere hastighed. Dette kan gøre det mere udfordrende at streame og lignende. Men ikke alle de gratis VPN-tjenester er så ringe med hensyn til hastighed. Dem, vi anbefaler nedenfor, fungerer relativt godt i vores test.

4) Nogle gratis tjenester har et dårligt ry

Nogle gratis tjenester har tidligere haft et dårligt ry, da mange er blevet beskyldt for at dele oplysninger om sine brugere til tredjemand. Dette er naturligvis skadeligt for VPN-tjenestens omtale, da VPN-tjenesten netop skulle beskytte brugeren mod overvågning.

Hjemmesiden thebestvpn.com har i denne artikel rettet et kraftigt angreb på mange gratis VPN-tjenester og navngivet en række gratis VPN-tjenester, som de mener sælger data om deres brugere.

Vi har læst vilkårene for en række gratis tjenester og set, at det er i forhold til brugen af hjemmesiderne, at de rent faktisk kan sælge alle oplysninger om deres brugere. Og hvis det fremgår af vilkårene, er det meget sandsynligt, at dette også vil ske. Mange har længe mistænkt, at dette er, hvordan gratis VPN-tjenester tjener deres penge.

Har du brug for en VPN til at være mere sikker på internettet, er det en god ide at vælge en betalt tjeneste. Hvis du bruger VPN af andre grunde, og det er ikke så vigtigt for dig, og så er det heller ikke så farligt.

Bemærk, at dette ikke gælder for alle gratis VPN-udbydere. Men hvis du hellere være på den sikre side, så koster det kun omkring 50 kr. om måneden for VPN-tjenester som ExpressVPN, NordVPN, CyberGhost eller PrivateVPN.

De bedste VPN-tjenester der tilbyder pengene retur: ExpressVPN

  • Stabil tjeneste der har servere i hele verden
  • Gratis prøveperiode og pengene tilbage garanti
  • Enormt hurtige og stabile servere

Før vi nævner de gratis VPN-tjenester som vi syntes er bedst, bør vi nævne ExpressVPN, som vi har kåret til den bedste VPN-udbyder på markedet. I vores anmeldelse gav vi den 9.8/10, hvilket siger lidt om hvor god den er. Hvis du virkelig leder efter en god VPN oplevelse, er en gratis tjeneste intet imod denne tjeneste.

ExpressVPN er en solid og robust VPN-tjeneste, der tilbyder over 2000 servere i mere end 90 lande. Dette giver dig mulighed for at streame indhold fra alle kontinenter i ekstremt høj hastighed. I vores test bemærkede vi næsten ingen hastighedsreduktion, da vi sluttede os til ExpressVPNs servere.

Udover at være hurtig, har ExpressVPN også kryptering på niveau med det amerikanske militær. Det siger sig selv, at ExpressVPN er et meget sikkert valg, når det kommer til at færdes sikkert på internettet.

ExpressVPN tilbyder også en garanti for nul-logningspolitik, hvilket betyder, at alt hvad du gør på nettet over hovedet ikke bliver logget. Som nævnt er dette i modsætning til mange af de gratis VPN-tjenester, der er derude.

Først og fremmest tilbyder ExpressVPN en række tilbud til dem, der ønsker at blive medlem længere tid og også en 30-dages pengene tilbage garanti. I dette tilfælde kan ExpressVPN blive en gratis VPN-tjeneste, hvis du ikke bruger dem i mere end en måned. Du kan bare bede om få dine penge igen, hvis du ønsker det.

De bedste gratis VPN-tjenester

Når det kommer til gratis tjenester, er der en række ting, du skal kigge efter. Først og fremmest bør du kontrollere, om leverandøren har et tvivlsomt ry.

Her kan du bare søge på engelsk efter ord som «VPNs that sell your information» eller for eksempel «free VPNs that are involved in scandals». Hvis VPN-tjenesten du tjekker ud, er på mange af disse lister, vil det være en god ide at styre uden om dem. Hvis det ikke er tilfældet, vil dette i modsætning være positivt.

Derudover vil mange VPN-tjenester have meget få servere i forskellige lande. Det betyder, at det er vigtigt at kontrollere, om VPN-tjenesten tilbyder en server i det land, du vil oprette forbindelse til. Hvis du vil bruge en VPN-tjeneste for at få en dansk IP-adresse, er det ikke nyttigt at bruge en VPN-tjeneste, der ikke har servere i Danmark.

Disse er de to vigtigste. Du bør også kontrollere, om VPN-tjenesten har databegrænsninger. Mange af de gratis VPN-tjenester har som sagt dette. Hvis du ved, at du vil bruge en VPN-tjeneste til mere end 500 MB data, giver det ingen mening at vælge en tjeneste, der kun tilbyder denne mængde gratis, så skal du stadig betale, hvis du kommer til at bruge mere end det.

Dette er de 6 bedste gratis VPN-tjenester i Danmark på nuværende tidspunkt:

1. ProtonVPN

  • Gratis version
  • Den betalte version er ganske billig
  • Man får meget for pengene hvis man køber den fulde version

ProtonVPN er en af vores foretrukne VPN-tjenester når det kommer til at skulle vælge mellem de gratis udbud. Årsagen ligger i, at ProtonVPN som udgangspunkt er en betalt tjeneste med særdeles høj ydelse. Den gratis udgave er altså ganske lig den betalte version, men tilbyder blot færre funktioner. Grundlaget for en god VPN-tjeneste har den altså, og det er mere end man kan sige om rigtig mange af dem på markedet.

Det der virkelig vejer tungt med ProtonVPN er, at der ingen begrænsninger er på hvor meget du kan bruge den, som der er med f.eks. Windscribe.

Der tilbydes kun servere i tre lande (USA, Holland og Japan), og det siger sig selv at det er temmelig begrænset hvor meget man kan få ud af det – om end USA er et kæmpe plus. Hastigheden er også noget dårligere i den gratis version, og du kan kun benytte tjenesten på én enhed ad gangen. I vores test fungerede den gratis udgave ikke med Netflix, men det gør de gratis tjenester sjældent, så det trækker som udgangspunkt ikke meget ned.

Hvis du på sigt ønsker at opgradere tjenesten til en betalt version kan det gøres ganske billigt, faktisk for $4 per måned. Det kan de fleste af os godt overkomme, om ikke andet for at teste af og se om det passer ens behov.

2. Windscribe

Windscribe gratis VPN
  • God hastighed for en gratis version
  • Fungerer på mange enheder
  • Mulighed for mere data hvis man registrerer sig

Windscribe er nok den gratis VPN-tjeneste, som vi synes er bedst egent til danske brugere. Windscribe har også en tendens til at være meget højt på de internationale ranglister af de bedste gratis VPN-tjenester i verden.

Windscribe skiller sig ud, fordi du kan bruge tjenesten med en relativt stor mængde data. Mens mange gratis VPN-tjenester kun tilbyder 500 MB data, før du skal betale for en premium tjeneste, WindScribe tilbyder dybest set 2 GB data, men hvis du tilmelder dig med din e-mailadresse, får du hele 10GB data gratis.

WindScribe er designet til både Windows, Mac, Android og iOS. Tjenesten har også udvidelser til Chrime, Firefox og Opera.

Den betalte version af Windscribe har 600 servere i mere end 50 lande, men den gratis version er begrænset til kun 10 lande. Disse lande er Canada, Frankrig, Tyskland, Holland, Rumænien, Schweiz, Storbritannien, Hong Kong og tror det eller ej: Danmark. Dette gør Windscribe til den perfekte VPN-tjeneste til danske brugere, da du kan bruge tjenesten til at få en dansk IP-adresse.

Alt hvad vi har at sige om Windscribe er ikke kun positivt. Tjenesten er tidligere blevet anklaget for at have en tvivlsom logningspolitik, og hastigheden er ikke tæt på hastigheden af de bedste VPN-tjenester som NordVPN og ExpressVPN. Ikke desto mindre er det en VPN-tjeneste, der er værd at tjekke ud.

3. TunnelBear

TunnelBear VPN
  • Tilbyder 500mb data gratis hver måned
  • Gode servere i USA i den gratis version
  • God pris for den betalte version hvis du på sigt vil opgradere

TunnelBear er også en meget god gratis VPN-tjeneste. Tjenesten blev for nylig købt af McAfee, så vi kan forvente, at dette er en gratis tjeneste, som kun bliver bedre og bedre.

TunnelBear er langt mere brugervenlig end Windscribe når det kommer til design, og her får servicen et stort plus.

Ulempen ved TunnelBear er, at de i øjeblikket kun tilbyder servere i USA til deres gratis service. Det betyder, at du fx ikke kan bruge tjenesten til at se dansk tv i udlandet. Hvis du blot vil se amerikansk Netflix virker dette godt, med mindre serveren er blokeret.

En anden ulempe er, at trafikken er begrænset. Med den gratis version af TunnelBear får du kun 500 MB trafik, som ikke varer så længe. Hvis du twitter, om firmaet får du 1GB ekstra om måneden.

4. Hotspot Shield

Hotspot shield VPN
  • Gratis udgave til brug på én enhed
  • Servere i mange forskellige lande
  • Gode betalte versioner hvis du på sigt vil opgradere

Hotspot Shield er endnu en af de VPN-tjenster der som udgangspunkt er betalingssoftware, men de har en ganske udmærket gratis udgave man kan bruge. Formålet med den gratis version er, ikke overraskende, at nye brugere kan teste tjenesten før de køber. Det betyder altså også, at der er temmelig begrænsede funktionaliteter.

Med den gratis version af Hotspot Shield får du mulighed for at bruge tjenesten på én enhed, sammenlignet med 5 med en betalt version. Du kan bruge tjenesten på forskellige enheder og platforme; PC, Mac og smartphones. Den giver adgang til en enkelt destination fremfor de 115 der normalt tilbydes, og du kan maks få en hastighed på 2 mbps. Det er i følge Hotspot Shield nok til at kunne surfe på nettet, men der må vi erklære os som værende uenige. Almindelige husstande har normalt et wi-fi med 20mbps, så det er jo en markant forskel. Den reducerede hastighed er med al sandsynlighed sat ind, for at det på den måde tager dig længere tid at nå de 500mb data du kan bruge per dag.

Alt i alt er Hotspot Shield en god, gratis tjeneste – men vi er ikke vilde med hastighedsreduktionen. Kan du lide selve softwaren i den gratis udgave, er der dog rigtig mange gode funktioner at se frem til i den betalte. Du får, udover VPN, også antivirus, passwordbeskyttelse m.m.

5. Speedify

  • Gratis verson med 2GB data per måned
  • Virker på alle enheder
  • Stort udvalg af servere

Speedify er endnu en VPN-tjeneste der tilbyder en gratis udgave. Det største minus ved denne her er, at du kun få adgang til 2GB hver måned. Sammenligner man det med f.eks. Hotspot Shield hvor du har 500mb hver eneste dag, er det ikke imponerende. En stor fordel er dog, at du ikke er påkrævet af logge ind med mail, og du er heller ikke bundet til noget.

Der hvor Speedify skiller sig ud fra de andre, er at du ikke nær så begrænset i din brug. Med Speedify kan du bruge 5 enheder ad gangen, får god hastighed og adgang til samtlige servere. Tjenesten kan kun bruges på iPhone, Android, Mac og PC. Det er ikke et problem for de fleste, men nogle vil måske foretrække at koble sig på via Apple TV eller et Smart TV.

For en tjeneste som er 100% gratis er det her altså et udmærket løsning, men du kommer højst sandsynligt hurtigt til at løbe tør for data. Bemærk også, at du ikke kan gemme på dataen til senere brug.

6. GooseVPN

  • Tilbyder gratis prøveperiode
  • Garanti for pengene retur
  • God i brug

GooseVPN er ikke rigtig en gratis tjeneste. Tjenesten tilbyder dog en 30 dages gratis prøveperiode. Det betyder at du kan bruge tjenesten i 30 dage uden at du skal betale en rød øre, men derefter skal du betale.

I dette tilfælde skiller GooseVPN sig ikke meget ud fra de andre betalte VPN-udbydere, i så fald kan du bare bede om at få pengene tilbage inden for 30 dage.

Forskellen er at hos GooseVPN skal du aldrig betale for at bruge tjenesten, selv hvis du faktisk ikke spare mere, end hvis du havde bedt om få pengene igjen.

Uanset hvad så er GooseVPN et godt valg for danske brugere som er på rejse og ønsker at bruge en VPN til at forbinde sig til forskellige danske hjemmesider, der har geoblokering eller lignende. Årsagen til dette er, at GooseVPN har flere servere i Danmark og også mange i Norden generelt. Hastigheden er også helt på det jævne.

Konklusion

Sammenfattende kan vi sige, at de gratis VPN-tjenester ligger langt væk fra de bedst betalte VPN-tjenester, så vi anbefaler de fleste at gå efter dem. Så du ikke for meget irritation over ting, der generelt ikke virker. De betalte VPN-tjenester er også så billige, og du sparer dig selv for irritation og dårlig brugeroplevelse.

Derudover er det værd at bemærke, at alle gratis VPN-tjenester er designet, så du før eller senere skal bruge penge på dem. For eksempel har mange gratis tjenester begrænset dataforbrug, så du er lokket til den udbyder og ender med at betale for at bruge den, selvom den er langt dårligere end andre lige så dyre VPN-tjenester.

Derfor skal du være opmærksom på at du ikke går i fælden. Uanset hvad du vælger, ønsker vi dig held og lykke med dit valg.


Ofte stillet spørgsmål om gratis VPN

Hvad er den bedste gratis VPN?

Svaret til dette spørgsmål afhænger fuldstændig af hvem man spørger. Vores vurdering er, at du som bruger får mest værdi og kvalitet hos ProtonVPN, der både tilbyder en gratis og betalt version. Med deres gratis VPN får du gratis adgang til en amerikansk server som nok er det der trækker mest op, men derudover har du også ubegrænset forbrug – det er sjældent blandt gratis VPN udbydere.

Er det lovligt at bruge gratis VPN?

I Danmark er det 100% lovligt at bruge VPN – både gratis og betalte versioner. Grunden til det er, at der som udgangspunkt ikke er noget kriminelt i at skjule sin færden på nettet, og derfor kan brugen af gratis VPN kun blive ulovligt, hvis du foretager dig noget online som i forvejen er ulovligt. Det kan f.eks. være hacking, salg af narkotika og lignende.

Er det sikkert at bruge en gratis VPN?

Som du kan læse i denne artikel er der mange risici forbundet med at bruge gratis VPN, og det handler derfor om at du ser dig godt for og undersøger den enkelte udbyder før du begynder at bruge den. Et af de mest omdiskuterede problemer har været, at de gratis VPN udbydere sælger din data til tredjeparter, da det er måden de tjener penge på. Vil du undgå det kan du for så lidt som 20-50 kr per måned få en betalt VPN hvor både hastighed og sikkerhed er i top, og mulighederne for servere vil være langt større.

Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

    Bedste VPN-tjenester

    Bedste VPN i vores test

    Prøv ExpressVPN

    Testens andenplads

    Prøv NordVPN
    Om annoncering på webstedetinfo