VPNportalen

Reklame:

For at denne hjemmeside kan være gratis at bruge, modtager vi et honorar for at linke til de forskellige udbydere.

Vi har ikke mulighed for at dække alle udbydere af VPN. Vi håber, at denne side er nyttig for dig, og at de deler den med venner og familie, der er interesseret i VPN.

Hvad vi lægger vægt på ved vores vurdering:

 • Pris
 • Hastighed og kvalitet
 • Brugeroplevelse
 • Antallet af servere og de lande, som er repræsenteret
 • Om der er en penge tilbage garanti, hvis du ikke er tilfreds
 • Kundeservice og åbningstider
 • Denne hjemmeside modtager honorar for at linke til de forskellige udbydere. Derfor er hjemmesiden gratis for brugerne.

  Hvad er min IP-adresse?

  Din IP adresse er:
  157.55.39.49

  Du er i: Quincy,United States

  Din internetudbyder er:
  Microsoft Corporation

  (Dette er kun en omtrentlig placering)

  Hvad er en IP-adresse?

  VPN

  I mødet med nye teknologier er det de færreste, der tænker over, hvad de egentlig benytter sig af. Dette gælder også for internettet, hvor mange nok ikke engang ved, hvad grundlæggende IP-adresser er. Så hvad er er en IP-adresse mere præcist, og hvorfor er dette så vigtigt for, at du som individ er i stand til at besøge et websted?

  En IP-adresse er kort fortalt en række tal, der identificerer din computer online. I en verden, hvor milliarder af forskellige enheder ønsker at logge på nettet, bruges IP-adresserne til at skelne disse enheder fra hinanden ved, at hver enhed har sin helt egen unikke identifikator – IP-adressen.

  ”IP” er en forkortelse for ”Internet Protocol” (eller "internetprotokol"). I praksis fungerer en IP-adresse på mange måder som et telefonnummer. Når du ringer med din telefon, kan modtageren se, at det er dig (eller dit nummer), der ringer, ligesom websteder osv. på internettet kan se, at det er din enhed med din IP-adresse, der opretter forbindelse.

  Det er dog ikke helt som et telefonnummer, fordi en IP-adresse er ikke fastlåst til din enhed. Hvis du er på dit hjemmenetværk, vil den IP-adresse, din computer får, for eksempel forblive den samme i en overskuelig fremtid. Derimod vil dette ændre sig helt, hvis du tager på ferie og logger på internettet, der hvor du befinder dig – så er du ikke på hjemmenetværket, og du får en ny IP-adresse.

  Det skyldes, at det er udbyderen af din internetadgang, der giver dig din IP-adresse. Du logger altid ind indirekte på internettet. Det betyder, at al din trafik rutes gennem din internetudbyder, hvilket netop er grunden til, at internetudbyderne giver dig dine IP-adresser, uanset hvor du befinder dig i verden.

  Men bortset fra den praktiske anvendelse, hvad er årsagen til, at en IP-adresse fortæller resten af verden om dig?

  Hvad fortæller din IP-adresse om dig?

  En IP-adresse fortæller et par afslørende sandheder om dig online, men i modsætning til hvad mange måske tror, bliver dit fulde navn og din adresse ikke afsløret. I stedet vises oplysninger som by, kommune og postnummer for dem, der leder efter dig. Men dette er dog heller ikke oplysninger, man ønsker, er synlige for mange.

  Blandt de positive ting, ved at disse oplysninger er tilgængelige på baggrund af IP-adressen, er, at man kan se indhold, der er bestemt til din region. Hvis du som dansker besøger et internationalt websted, kan webstedet se, at du besøger dem fra Danmark, hvilket giver dig dansk sprog på siderne.

  IP-adressen fortæller også, hvilken internetudbyder du bruger. Selvom man ikke bare kan kontakte din internetudbyder for at spørge, hvem de har givet IP-adressen til, så har for eksempel politiet, hvis visse betingelser er opfyldt, ret til at indhente disse oplysninger. Dette er et af problemerne IP-adresser byder på i forhold til privatlivets fred.

  Hvad hackere angår, er det ikke fordi IP-adressen i selv er så interessant, men snarere de oplysninger, man kan finde ud fra denne. Malware og trojanske heste kan blandt andet igangsættes på baggrund af oplysninger om IP-adresser.

  Det skal understreges, at der er både positive og negative aspekter forbundet med, hvad en IP-adresse fortæller om dig. Det er praktisk, at man kan få vist internationale sider og onlinebutikker på dansk med det samme, og at politiet kan få udleveret IP-adresser i forbindelse med straffesager, hvor der kan være behov for disse som bevis på kriminalitet.

  På den anden side truer, hvad en IP-adresse fortæller om dig på mange måder dit privatliv, og derfor er der mange, der ønsker at skjule deres IP-adresse. Men hvordan kan du ændre din IP-adresse, når det trods alt er din internetudbyder, som har ansvaret for at give dig en ny IP-adresse?

  Hvordan ændrer jeg min IP-adresse?

  Som nævnt ændres din IP-adresse, når du rejser på ferie. Du kan også kontakte din internetudbyder og anmode om at få ændret din IP-adresse. Men i begge situationer er du stadig i hænderne på din internetudbyder. Så hvordan kan du ændre din IP-adresse helt på egen hånd, hvor du for eksempel selv kan vælge, hvilket land din IP-adresse skal komme fra?

  I årenes løb er dette blevet muligt gennem såkaldt VPN-teknologi. VPN er en forkortelse for ”Virtual Private Network”, hvilket blot betyder ”virtuelt privat netværk” på dansk. Teknologien bag et sådant netværk giver dig mulighed for i praksis at vælge, hvilken IP-adresse du vil til at oprette forbindelse, ved at du vælger blandt et udvalg af forskellige servere.

  Det eneste, du skal gøre, er at finde en VPN-tjeneste, downloade den, tilmelde dig et abonnement og derefter oprette forbindelse til en af VPN-tjenestens mange servere. Din oprindelige IP-adresse vil forblive den samme, men nøglen her ligger i det faktum, at din trafik nu ikke sendes direkte til modtageren, men derimod gennem en ekstra server (med en anden IP-adresse).

  Det er således IP-adressen fra denne ekstra server, der popper op hos modtageren – og dermed ikke din oprindelige IP-adresse. Faktisk ændrer du ikke din egen IP-adresse, men du skjuler den ved at dirigere din internettrafik gennem en ny server. Med andre ord ændrer du den IP-adresse, som modtageren ser.

  At bruge en VPN-tjeneste kræver ingen teknisk ekspertise, og hvis du ikke har nogen præferencer i forhold til lande, hvor du er logget ind, kan du logge ind og få en ny IP-adresse med et enkelt klik. Der skal ikke foretages komplicerede indstillinger for at ændre din IP-adresse ved hjælp af en VPN.

  Så hvorfor er det, at man bør skjule sin IP-adresse? Drejer det sig kun om sikkerhed, eller er der andre grunde til at skjule IP-adressen?

  Bedste VPN-tjenester til at ændre IP-adresse

  Hvis du ønsker at ændre din IP-adresse, er der mange VPN-tjenester til netop dette. Her er dit behov det vigtigste. Neden for har vi lavet en liste over de bedste VPN-tjenester på markedet, nemlig ExpressVPN og NordVPN. Med disse tjenester kan du være sikker på, at du vil være i stand til at ændre din IP-adresse og være tilfreds med resultatet!

  ExpressVPN

  ExpressVPN

  ExpressVPN pryder sig selv af føromtalte anonymitet og sikkerhed. Tjenesten ændrer din IP-adresse via dens VPN, og ExpressVPN hverken logger eller sælger/bortgiver oplysninger om dine aktiviteter via deres servere. Med 256-bit kryptering kan du også føle dig helt sikker her.

  Tjenestens ændring af IP-adresse er også praktisk til omgåelse af geoblokering, og ExpressVPN er blandt andet er kendt for at muliggøre adgang til den amerikanske version af Netflix. Bare log på en af deres amerikanske servere, så du får en amerikansk IP-adresse, og du kan se netop det indhold, du ønsker.

  ExpressVPN kan ud over at ændre din IP-adresse gøre det meste, du kan ønske dig fra et VPN. Tjenesten er også nem at bruge og koster 50 kr. om måneden med et etårigt abonnement. Her vil du også få tre måneder gratis, og som altid er der en pengene tilbage garanti på 30 dage på ExpressVPN.

  Skjul IPen din med ExpressVPN

  NordVPN

  NordVPN

  NordVPN er en anden tjeneste, der ikke kun ændrer din IP-adresse, men også holder dig helt anonym og sikker online. Da NordVPN er baseret i Panama, kan du være helt sikker på, at NordVPN ikke deler oplysninger om dine aktiviteter – da de uden for USA’s og EU’s jurisdiktion. Her får du også 256-bit kryptering.

  Dette er en anden tjeneste, der er kendt for at give danske brugere adgang til den amerikanske version af Netflix. Det er måske lige så vigtigt, at danskere i udlandet kan bruge NordVPNs mange danske servere til at få adgang til dansk tv i udlandet. En ændring af IP-adressen kan også fjerne blokeringer af Facebook og YouTube i for eksempel skolen og på arbejdspladsen.

  NordVPN er også et af de mest overkommelige muligheder i branchen, da tjenesten kun koster 20 kr. om måneden for et 3-årigt abonnement. Dette er faktisk under 1 kr. om dagen for at ændre din IP-adresse, så du kan bevare din anonymitet og omgå geoblokeringer. Endelig tilbyder NordVPN også en 30 dages pengene tilbage garanti.

  Skjul IPen din med NordVPN

  Grunde til at skjule IP-adressen

  • Anonymitet og sikkerhed er utvivlsomt de vigtigste grunde til at skjule IP-adressen. At være i stand til at browse helt anonymt bliver af nogen forbundet med at ville skjule kriminalitet, men dette er dog langt fra tilfældet for de fleste, der ønsker dette. Det er snarere ønsket om at ville bevare og beskytte deres privatliv, når man surfer på internettet, der er grunden til, at man skjuler IP-adressen.
  • Omgå geoblokering og åbne indhold online ved at skjule din IP-adresse. Det faktum, at din IP-adresse er knyttet til din geografiske placering, forhindrer dig som dansker blandt andet i at få adgang til den amerikanske version af Netflix. Samtidig kan danskere i udlandet ikke se dansk fjernsyn. Hvis du ændrer IP-adressen, så den hører til i det område, hvor du vil se indhold fra, kan du omgå geoblokeringen og se indholdet.
  • Fjern blokeringen af websider i skolen og på arbejdet med et enkelt klik via en VPN-tjeneste. Få ting er mere irriterende, end at Facebook og YouTube blandt andet er blokeret på forskellige arbejdspladser og skoler. Men med en VPN-tjeneste kan du få adgang til disse websider, da blokeringen er knyttet til den lokale IP-adresse på den specifikke computer.
  • Få de bedste tilbud online ved at skjule din IP-adresse. Blandt andet kan flybilletpriser ændre sig ganske drastisk fra IP-adresse til IP-adresse. Således kan det anbefales at skjule din IP-adresse, så du kan se, hvor stor prisforskellen faktisk bliver. Dette gælder også for andre produkter og tjenester, du måske ønsker at købe. Der er potentielt rigtig mange penge at spare.

  I det hele taget er der mange grunde til at skjule IP-adressen, og det er ikke kriminelt på nogen måde. Faktisk er det kun din fantasi, der sætter grænser for, hvorfor du bør ændre din IP-adresse – teknologien er jo uændret og udfører jo det samme job hver gang!

  Hvad er forskellen mellem private og offentlige IP-adresser?

  VPN Locked

  Når man definerer IP-adresser og deres anvendelse, er det også vigtigt, at man skelner mellem de offentlige IP-adresser og de private IP-adresser. Så hvad er forskellen mellem private og offentlige IP-adresser?

  Først og fremmest er de offentlige IP-adresser dem, som vi tidligere har diskuteret i denne artikel. Dette er så de IP-adresser, som andre brugere over netværket kan få adgang til at se, når du besøger websider, e-mail og andret. Det er fordi de offentlige IP-adresser bruges til at kommunikerer på via internettet.

  Offentlige IP-adresser har derfor de karakteristika, at de skal være helt unikke, da disse, trods alt, identificerer netop din enhed på internettet blandt milliarder af andre aktive enheder. Din enhed får tildelt en offentlig IP-adresse fra internetudbydere, så IP-adressen ændres, hvis du for eksempel tager på ferie.

  I modsætning hertil er private IP-adresser forbeholdt lukkede og private netværk. Det bedste eksempel på private IP-adresser er de IP-adresser, der bruges til at kommunikere mellem enheder i et lokalt netværk. For eksempel er det nyttigt, at du kan kommunikere med din printer, uden at din nabo (som ikke er tilsluttet dit lokale netværk) er i stand til at manipulere med denne!

  De private IP-adresser kan dog ikke bruges til at kommunikere uden for det lokale netværk. Det er derfor kun, når man får en offentlig IP-adresse, at man rent faktisk kan få adgang til og drage fordel af hele internettet. Naturligvis kan en enhed besidde både private IP-adresser og offentlige IP-adresser på samme tid.

  Denne interaktion mellem private og offentlige IP-adresser giver dig stor fleksibilitet som bruger. I praksis kan du udskrive noget lokalt på din printer og besøge internettet på samme tid gennem den samme enhed, der kommunikerer både privat på dit lokale netværk, men også offentligt via internettet.

  Resumé

  Din IP-adresse identificerer din enhed online og fortæller noget om, hvor du besøger websider fra. Dette er positivt i forhold til brugervenlighed, men din IP-adresse vil være meget følsom på internettet, og din placering indebærer også geoblokering af indhold på grund af ophavsrettigheder.

  Derfor bør du prioritere at ændre din IP-adresse. En VPN-tjeneste kan via en liste over muligheder hjælpe dig med at vælge den IP-adresse, du ønsker. Du kan blandt andet få en amerikansk IP-adresse for at få adgang til den amerikanske version af Netflix.

  I det hele taget er der rigtig mange fordele ved at skjule din IP-adresse, og med tjenester som ExpressVPN og NordVPN får du reel værdi for pengene. Find en VPN-tjeneste, der kan hjælpe dig med at ændre din IP-adresse i dag, så du kan gå på nettet sikkert og anonymt allerede i dag!