VPNportalen

ProtonVPN Anmeldelse

8.0/10

ProtonVPN er en Schweiz-baseret VPN-udbyder, der leverer en solid og sikker service.

Dette likte vi med ProtonVPN:

 • Servere i 50 lande
 • Ingen logning
 • Stærk kryptering med AES-256
 • Laveste pris:

  €4.99 / mnd

  Funker med:

  DR TV TV2 Play AppleTV Disney+ Netflix

  Introduktion

  Markedet for VPN-tjenester er eksploderet i de seneste år. Denne type af tjeneste, som på et tidligt tidspunkt kun var beregnet til virksomheder, der ønskede at være sikker online, er nu blevet et stort marked for privatpersoner. Tjeneste efter tjeneste er kommet ind på markedet, og ProtonVPN er en af disse.

  Sådan ser navigationen ud hos ProtonVPN

  ProtonVPN er en VPN-tjeneste, der blev skabt af de samme udviklere, der lancerede den velkendte tjeneste ProtonMail. Faktisk er ProtonMail blot en VPN-klient til e-mails. Virksomheden indså nemlig i sin tid vigtigheden af, at e-mails kunne sendes sikkert, især for journalister, hvor mails kan indeholde følsomme oplysninger.

  Med tiden er schweiziske ProtonVPN vokset til at blive en storstilet VPN-applikation, og de vokser stadig i skrivende stund. Selvom ProtonVPN ikke er lige så stor som de største spillere, kanil ProtonVPN godt matche deres høje sikkerhed. Programmet fortjener derfor en nærmere gennemgang.

  ProtonVPN
  • €4 pr mnd
  • 15% rabat
  • 30 dage pengene
  • tilbage garanti

  Hvor sikker er ProtonVPN?

  Privatpersoner har virkelig fået sig et chok, når det gælder privatlivet på nettet, og netop derfor blomster tjenester som ProtonVPN på markedet. I sig selv indeholder denne tjeneste mere end nok sikkerhed for de fleste, og den ruter faktisk trafik gennem meget mere end blot en enkelt server.

  Desuden tilbyder ProtonVPN P2P-teknologi med op til 10 samtidige forbindelser, en kill-switch, der sikrer, at din IP-adresse ikke lækkes, og en række andre tekniske funktioner. Men ingen af disse funktioner fremmer faktisk sikkerheden omkring ProtonVPN.

  ProtonVPN er baseret i Schweiz, hvilket betyder, at deres tjeneste hverken er underlagt USA’s, EU’S eller de såkaldte “14 øjne”, hvor nogle lande kan få indblik i dine aktiviteter. Virksomheden sporer ikke dine aktiviteter, og du kan også tilmelde dig med en ProtonMail-adresse for at være helt anonym.

  Hvis du vælger gratisversionen, vil du også holde betalingsoplysninger for dig selv, men selv hvis du vælger en betalt plan, kan du for eksempel betale med Bitcoin. Med andre ord er det muligt at holde dig helt anonym og sikker med ProtonVPN, hvilket gør denne tjeneste til en favorit hos mange!

  Serverhastighed

  Først og fremmest er det værd at nævne, at ProtonVPN tilbyder lidt over 840 servere i 50 forskellige lande. Det er et langt stykke under de bedste i branchen, der tilbyder tusindvis af servere. Men hvorfor er antallet af servere så vigtigt ud over de tilgængelige lande? Fordi jo flere servere, des bedre chance er der højere hastigheder.

  Med ProtonVPN kan man hurtigt oprette forbindelse til de forskellige servere

  Uanset hvilken VPN-tjeneste du benytter, vil den få din netværkshastighed til at falde. Men til trods for den høje sikkerhed og lidt færre servere end de største VPN-tjenester i branchen, leverer ProtonVPN nogle af de højeste hastigheder, man kan finde i branchen. Det siger noget om kvaliteten af de servere, ProtonVPN tilbyder.

  Med andre ord er ProtonVPN rimelig problemfri, når det gælder browsing på en VPN-forbindelse, og hvis du bruger VPN-forbindelsen til for eksempel streaming eller gaming, så er der heller ingen grund til bekymring. Programmet giver dig fleksibilitet til at streame op til 4K og spille såkaldte ”tunge spil” uden nogen form for problemer.

  Fungerer ProtonVPN med Netflix?

  Hvis du først of fremmest vil streame, så er det store spørgsmål nok, om VPN-tjenesten fungerer med Netflix. Det er nemlig sådan, at Netflix i de seneste år har slået ned på brugen af denne type værktøj, og mange VPN-tjenester kæmper for at tilbyde deres brugere adgang til udenlandsk indhold her.

  ProtonVPN er blandt de få stabile VPN-tjenester der fungerer med Netflix USA

  ProtonVPN har dog ingen problemer. Serverne i USA er noget langsommere end i Europa på grund af fri og ubegrænsede båndbredde for brugerne, men hastighederne er mere end høje nok til streaming af Netflix fra USA i for eksempel Danmark.

  Brugervenlighed og kundeservice

  ProtonVPN er nem at bruge på både pc, tablet, mobil og spilkonsoller. Selv om programmet er noget mere teknisk, så kan selv nybegyndere bruge det. Det handler primært om god organisering og let tilgængelige navigationsmuligheder.

  Hvis du vil oprette forbindelse til en af ProtonVPN’s servere, er det tilstrækkeligt med et enkelt klik, og det indlæses hurtigt! Du kan også se, hvilke servere der har den bedste hastighed og dermed markere dine favoritter. Derudover får du også et nyttigt kort, der hjælper dig med at finde de lande, du vil oprette forbindelse til.

  Der er næppe mange grunde til at kontakte kundeservice på ProtonVPN, da det er nemt at anvende og har en brugervenlig grænseflade. Men skulle du få brug for det, kan kundeservice relativt nemt kontaktes via for eksempel live-chat.

  ProtonVPN på iPhone og Android

  Det er svært at benægte, at mobiltelefonerne har overtaget meget af vores hverdag. Nogle bruger i dag mobilen mere end pc’en. Desværre er alt for mange opsatte på at få en VPN-tjeneste til pc’en, men de glemmer så lige, at de oplysninger, der potentielt kunne blive lækket fra mobilen, er mindst lige så vigtige.

  ProtonVPN tilbyder ikke kun en VPN-tjeneste til pc, og deres mobilversion er også god til at kryptere og anonymisere onlineaktiviteter. Deres app fås til både iPhone og Android, så hele familien kan få beskyttet deres enheder. Hvis du vælger et af de betalte abonnementer, kan du downloade ProtonVPN på mere end en enhed, så du kan også bruge VPN-tjenesten på din mobil.

  Hvis du for eksempel er på et offentligt wi-fi-net og ønsker at sende en vigtig e-mail gennem dit job, stiller du potentielt fortrolige oplysninger til rådighed lige for næsen på hackere. Men hvis du har din telefon tilsluttet en VPN-tjeneste som ProtonVPN, kan du være sikker på, at din kommunikation er beskyttet, og det bliver ikke engang registreret, at du er online på det offentlige netværk.

  Dertil kommer, at vi ikke skal glemme, at mange gør brug af streaming på deres mobil, når de er på farten. For at få adgang til mange flere film og tv-serier end, hvad for eksempel den danske version af Netflix tilbyder, er en tjeneste som ProtonVPN god at have. Deres hurtige servere giver også en god streamingoplevelse – selv på mobilen. Læs mere om bedste VPN til iPhone her.

  Hvad koster ProtonVPN?

  ProtonVPN er en af de VPN-tjenester, der tilbyder en gratis VPN version. Denne giver dig mulighed for at tilslutte en enhed ad gangen, og du vil få adgang til USA, Japan og Holland. Men det er ikke en dårlig mulighed, og det er en god idé at drage fordel af dette – i det mindste for at afprøve tjenesten.

  ProtonVPNs priser
  Når man vælger en gratis VPN version skal man sjældent forvente et stort udvalg af servere

  Hvis du går efter de betalte tjenester, koster ProtonVPN et sted mellem 30 kr. og 200 kr. om måneden – det afhænger af, hvor mange funktioner du ønsker. Pakken til 30 kr. om måneden er mere end nok for de fleste brugere. Bemærk, at du kan spare meget ved at tilmelde dig for en længere periode.

  Kan man få ProtonVPN gratis?

  ProtonVPN tilbyder fire forskellige abonnementer. Hvor de fleste andre VPN-tjenester har det samme abonnement i alle deres tilbud og kun forskellige perioder, så tilbyder ProtonVPN forskellige funktioner i deres abonnementer. Et af disse abonnementer er endda helt gratis.

  Der er ingen andre af de største tjenester i VPN-branchen, der tilbyder helt gratis tjenester. Faktisk er det ofte sådan, at gratistjenester har et temmelig dårligt omdømme. ProtonVPNs løsning er derimod god, og den giver dig tre forskellige lande, du kan oprette forbindelse til samt medium hastigheder. Løsningen er også begrænset til en enhed, men den er trods alt gratis.

  Et meget godt alternativ, som i praksis også er gratis, er prøveperioden på ProtonVPN. Ligesom mange andre VPN-tjenester, kan du uden risiko gratis afprøve tjenesten over en periode på 30 dage og til enhver tid bede om at få dine penge tilbage.

  Du får mulighed for at afprøve selv den bedste version, og der er ingen forpligtelser, som fx at din annullering skal have en god grund. Som tidligere nævnt skal du blot kontakte kundeservice og forklare din situation. Således er denne løsning rent teknisk gratis, forudsat at du annullerer dit abonnement til tiden. Hvis du vil have en gratis VPN-tjeneste, er prøveperioden perfekt til at drage fordel af.

  Særlige funktioner

  Secure Core er mest sandsynligt den bedste funktion, som ProtonVPN har at tilbyde. Denne funktion sikrer, at din trafik dirigeres gennem sikre servere over hele Europa. Hvis der sidder en meget smart tredjepart og forsøger at få et indblik i, hvad du foretager dig, vil han eller hun ganske enkelt stå over for mange forhindringer i forsøget på at få adgang til dine oplysninger.

  Forward Secrecy er en anden funktion i ProtonVPN, som er meget spændende. Denne funktion sikrer, at der oprettes en ny nøgle ved hver forbindelse. Derfor kan dine oplysninger fra tidligere sessioner ikke lækkes i tilfælde af, at en nøgle, du tidligere har brugt, bliver kompromitteret.

  ProtonVPN tilbyder forskellige sikkerhedsfunktioner

  Et andet særligt træk ved ProtonVPN er også, hvordan de rent fysisk behandler deres servere, hvilket er noget få VPN-tjenester fortæller om. ProtonVPN er dog meget anderledes på dette punkt, da de sørger for at give dig fuldstændig ro i sindet. Deres servere er placeret på militærbaser og i underjordiske datacentre.

  Always-on og Kill Switch er de sidste, der skal nævnes her, og dette er to nyttige tiltag, der sørger for, at for dine data aldrig bliver afdækket. Always-on sørger for automatisk forbindelse, så du ikke behøver at huske på dette. Samtidig vil Kill Switch slukke for forbindelsen til internettet, hvis serveren går ned. På denne måde bliver dine data aldrig lækket.

  Kundeservice

  Hos ProtonVPN har du adgang til kundeservice på alle tider af døgnet. Det er nemt, og du får hurtigt svar, og desuden er medarbejderne behagelige at tale med. Uanset hvilket spørgsmål du har om tjenesten, er medarbejderne tilgængelige, og de giver dig hurtigt et svar.

  ProtonVPNs medarbejdere kan nås både via live-chat og e-mail. Førstnævnte anbefales, da ProtonVPN vil være i stand til at besvare dine spørgsmål ekstra hurtigt her. Men hvis du på den anden side stiller et spørgsmål, mens du er på farten, kan det være rart at benytte e-mail, så du kan læse svaret senere.

  En af ulemperne ved ProtonVPN er, at der ikke er 24/7 kundeservice

  Før du tænker på at stille spørgsmål til kundeservice, tilbyder ProtonVPN dig en omfattende FAQ, der besvarer de spørgsmål, deres kunder har stillet i årenes løb. Oversigten er velorganiseret og gør det nemt at finde svar på dine spørgsmål. De fleste finder gode svar her, så man ikke engang har brug for hjælp fra ProtonVPNs kundeservice.

  Direkte kontakt til kundeservice er dog påkrævet, hvis du ønsker at få dine penge tilbage fra ProtonVPN. Tjenesten tilbyder en garanti for, at du vil få refunderet dine penge inden for 30 dage, uanset hvorfor du fortryder købet. Dette indebærer ofte en vanskelig proces gennem kundeservice, men ProtonVPN tager sig hurtigt af denne proces.

  ProtonVPN til danske kanaler

  ProtonVPN er ikke kun effektiv til at se streamingtjenester som Hulu og Netflix i USA. Tjenesten kan også bruges til at se DR, TV2 Play, HBO, Viaplay og andre danske streaming-tjenester. Dette er især nyttigt, hvis du er en dansker, der bor i udlandet, eller måske endda bare er dig på ferie i udlandet.

  Hvis du for eksempel ønsker at se DR i udlandet, vil størstedelen af DRs indhold blive geoblokeret. Dette har at gøre med rettigheder til for eksempel til musik og sange, der bruges i produktionen. Men du kan nemt omgå denne geoblokering ved at tilslutte dig en dansk server hos ProtonVPN.

  Når du opretter forbindelse til den danske server, vil tjenester som DR, TV2 Play og andre tro, at du er i Danmark. Så har de ingen grund til at blokere din adgang til indhold. ProtonVPn går, at du får adgang til indholdet, og de gør det uden at gå på kompromis.

  ProtonVPN har kvalitetsservere i Danmark, som giver dig optimale hastigheder til at se dansk tv i udlandet. Hvis du vil se en serie i HD, er det vigtigt, at hastigheden på serverne er god nok til, at du ikke oplever afbrydelser og hakken. Protonvpn tilbyder nogle af de hurtigste servere på markedet.

  ProtonVPN til brug i Danmark

  ProtonVPN tilbyder flere gode danske servere, hvilket er interessant for mange danskere. Dette er som tidligere nævnt ikke alene til gavn for danskere i udlandet, men det er også gavnligt for os, der befinder os i Danmark. Med mange andre VPN-tjenester er du nødt til at ty til udenlandske servere for at forbedre hastigheden.

  For hvis du benytter udenlandske servere, risikerer du, at du støder på geoblokeringer af dansk indhold, så du kan ikke drage fordel af VPN-tjenesten, når du for eksempel ønsker at se DR eller TV2 Play. Hvis du bruger ProtonVPN, så er det ikke noget, du skal bekymre dig om. Dette giver dig mulighed for at forblive anonym og beskyttet ved enhver aktivitet, du foretager dig online.

  Dette sker også uden at gå på nogen form for kompromis. ProtonVPN sørger for at give dig høj hastighed på alle deres servere, så du kan surfe, streame, spille og downloade store filer, uden at du selv mærker en forskel i hastigheden på din internetforbindelse. ProtonVPN har også pålidelige servere, der meget sjældent er nede.

  Under alle omstændigheder er det som nævnt tidligere smart for danskere i udlandet at have en god adgang til danske servere. Dette er ikke nødvendigvis relateret til streamingtjenester, men det kan være noget så enkelt som for eksempel at få vist internationale sider på dansk eller få adgang til små videoklip i online-aviser, som er geoblokeret i udlandet.

  ProtonVPN til torrenting

  Selv med snesevis af streamingtjenester på nettet, så er torrenting bestemt ikke noget, der forsvinder lige med det samme. Adskillige downloader såkaldte torrent-filer for at se nye film og høre spritnye albums. Lovgivningen er dog ret streng, hvad det angår, og man kan komme i problemer, hvis man downloader meget, eller hvis man for eksempel uploader torrents.

  Hvis du bruger ProtonVPN-tjenesten, er det op til dig, hvad du gør bag lukkede døre, uden at myndighederne eller andre kan se, hvad du foretager dig på alle tidspunkter. Hvis du er bange for at blive opdaget, i forbindelse med at du downloader eller uploader torrent-filer, så kan en tjeneste som ProtonVPN holde din identitet skjult.

  Alle VPN-tjenester tilbyder i teorien at skjule din IP-adresse, men mange gør dette ved at gå på kompromis med hastigheden. Dette er måske ikke noget, du bemærker, når du surfer eller streamer en enkelt film. Men hvis du downloader en torrent-fil, vil hastigheden være afgørende for, om det tager en time eller en hel dag.

  Uanset om du vil bruge ProtonVPN til at downloade eller uploade torrent-filer, giver denne VPN-tjeneste dig mulighed for at benytte torrenting. Så kan du få adgang til nye film og TV-shows, eller måske det album, du ikke kan vente på længere.

  ProtonVPN og den kinesiske firewall

  Den kinesiske firewall er ikke noget mange danskere vil støde på, medmindre de arbejder eller fraflytter landet. Med denne firewall er meget vigtigt i VPN-verden. Hvis en VPN-tjeneste er i stand til at komme forbi denne mur, så anses tjenesten for at være en af de bedste i branchen.

  ProtonVPN har et godt ry for at komme forbi muren, og kinesere og andre personer, der bor og arbejder i Kina, bruger ProtonVPN til at få adgang til de mange online-tjenester, som er blokeret i Kina. Kompliceret teknologi er nødvendig for at komme forbi denne firewall, og desuden er brugerdata beskyttet hele vejen.

  Når en VPN-tjeneste kan komme igennem den kinesiske firewall, er det et generelt tegn på, at intet kan stoppe den. Det gælder også for streamingtjenester og blokeringer i andre lande. Dette gør ProtonVPN en alsidig tjeneste, og selv om mange danskere måske ikke tænker meget over den kinesiske firewall, er dette stadig imponerende.

  Hvis ProtonVPN af en eller anden grund ikke kommer forbi den kinesiske firewall, for eksempel på grund af en opdatering i teknologien, skal du kontakte kundeservice. De kan straks informere dig om, hvordan du kan justere dine indstillinger, så du kan komme forbi.

  Opsummering

  ProtonVPN har siden 2014 udbudt deres VPN-tjeneste. Hvad der oprindeligt var en tjeneste relateret til kryptering af e-mails er i dag vokset til at blive en generel VPN-tjeneste, der spænder over hele verden. Det vigtigste højdepunkt ved ProtonVPN må siges at være deres sikkerhed.

  Med deres base i Schweiz er ProtonVPN på mange måder afskærmet fra en stor del af de problemer, nogle VPN-tjenester støder på i forhold til privatlivets fred og logning. Desuden tilbyder ProtonVPN høje hastigheder på deres tjenester, og ikke mindst fungerer Netflix ganske fremragende.

  Alt i alt leverer ProtonVPN et kvalitetsprodukt, som de fleste kan være tilfredse med. Du kan endda afprøve gratisversionen og for eksempel se, hvordan din forbindelse til USA er. Hvis du registrerer dig på denne version med en ProtonMail-adresse, forbliver du også helt anonym!

  Prøv ProtonVPN i dag, og oplev en VPN-tjeneste med alle de mest avancerede funktioner, men med en meget brugervenlig grænseflade!

  ProtonVPN
  • €4 pr mnd
  • 15% rabat
  • 30 dage pengene
  • tilbage garanti