Sådan ser du DR TV i udlandet

Sidst opdateret: 10/11/2022

Du kan nemt se DR TV med en VPN

I denne artikel forklarer vi, hvordan du kan se DR TV i udlandet. Vi har alle været ude for, at vi ankommer til vores feriedestination og vil streame vores yndlingsindhold, os så bliver vi bliver mødt med en sort skærm med beskeden om, at indholdet ikke kan vises uden for Danmark.

Dette gælder også for DR TV, som det kan være svært at få adgang til uden for Danmark. Heldigvis kan denne begrænsning let omgås ved at benytte en såkaldt VPN-tjeneste. I denne artikel forklarer vi, hvordan du nemt kan se DR TV i udlandet med en VPN-tjeneste.

Opsummering

DR TV er ofte blokeret i udlandet på grund af rettighedsbegrænsninger. I disse tilfælde har DR TV kun fået rettigheder til at vise udsendelserne i Danmark. I nogle tilfælde har du adgang til mere indhold, hvis du befinder dig i Europa.

Under alle omstændigheder er det meget nemt at omgå geoblokeringen, hvis du er blokeret fra at se indhold på DR TV. Med en VPN-forbindelse kan du nemt omgå geoblokeringen. Det eneste, du skal gøre, er blot at følge disse tre enkle trin:

 1. Hent en VPN-tjeneste. Herunder kan du se, hvilke VPN-tjenester vi anbefaler til DR TV.
 2. Vælg en dansk server i applikationen, så får du en dansk IP-adresse, og DR TV vil tro, at du befinder dig i Danmark.
 3. Gå til DR TV’s hjemmeside – alt indholdet på DR TV vil være tilgængeligt for dig.

Disse er de bedste VPN-tjenester, vi generelt anbefaler til at se dansk tv uden for Danmarks og Europas grænser i øjeblikket:

DR TV er geoblokeret i udlandet

Adgang til god underholdning er vigtig efter en lang dag eller måske uge på arbejdet. Vores hverdage bliver mere og mere stressende, så det er ikke overraskende, at vi også forbruger underholdning på et højere niveau end tidligere.

Den mest populære underholdning er utvivlsomt streamingtjenester. Ideen om at kunne streame et næsten ubegrænset udvalg af film og tv-shows har helt overtaget fra ideen om almindeligt tv, hvor du ikke engang kan vælge, hvad du ønsker at se på kanalen, og hvor du skal købe og leje dvd’er. Dette var også en dyr affære.

Med en VPN som ExpressvPN kan du uden problemer se DR TV i udlandet

En af de streamingtjenester, der har fået en rigtig god start, er DR TV. DR TV byder på et utal af danske film tv-serier og udsendelser, men måske endnu vigtigere, har de engelsksprogede udsendelser dansk tekst, så man nemt kan forstå dem.

Men der er tilfælde, hvor man ikke kan se DR TV, og det kan være utroligt irriterende. Hvis du for eksempel er på ferie, eller endda flyttet til udlandet, mister du adgangen til DR TV på grund af geoblokering. Dette er på trods af det faktum, at du stadig betaler for DR TV over medielicensen.

Men hvis du er i udlandet og forsøger at se DR TV, er der alternativer, som kan hjælpe dig. Ved at bruge en VPN-tjeneste, kan du på minutter få adgang til alt indholdet på DR TV. Kort sagt vil din oplevelse med DR TV være, som hvis du var i Danmark.

Det skal du vide om VPN

VPN er en forkortelse, der bruges mere og mere blandt danskere. VPN er en forkortelse for det engelske ”Virtual Private Network” – eller det vi herhjemme i Danmark kalder et virtuelt privat netværk. Men hvad er en VPN-tjeneste, og hvordan fungerer det i praksis?

Enkelt forklaret er et VPN en udvidelse af din forbindelse til internettet. I stedet for at din trafik går direkte fra din computer til en webside, dirigerer en VPN-tjeneste din trafik gennem en anden server (det virtuelle private netværk), før websitet besøges. På denne måde, er det denne nye server i midten, der vises som din identifikation, når du besøger en webside.

Med andre ord er det ikke dit eget netværk, der vises som dit id, når du besøger et websted. Dette er ret vigtigt, fordi det er dit id, som for eksempel streamingtjenester benytter til at blokere din adgang til dansk indhold, når du forsøger at se DR TV fra for eksempel sydligere himmelstrøg.

Der er få ting, der er mere irriterende end at modtage en besked om, at indholdet ikke er tilgængeligt, når du befinder dig uden for Danmark. En ting er, når dette sker for tjenester som BT og Ekstra Bladet – men når det sker med DR TV, som du betaler for, er det utvivlsomt værre. 

Men en VPN-tjeneste giver dig mulighed for at “snyde” DR TV, ved at få det til at se ud som om du faktisk er i Danmark. Selvfølgelig er ophavsrettighederne grundlaget for blokeringen, men da du allerede betaler medielicens i Danmark, bør du ikke bekymre dig over brugen af en VPN-tjeneste.

Er det lovligt at bruge?

VPN er en teknologi, der kan omgå begrænsninger af hensyn til ophavsrettigheder på tværs af landegrænser, men der er ikke tale om en teknologi, det er ulovligt at gøre brug af. Hvis det, du gør, er ulovligt i første omgang, såsom at købe ulovlige stoffer online, og du gør dette ved hjælp af en VPN-tjeneste, er det ulovligt.  

Men hvis det, du gør, dybest set er lovligt, og du bruger en VPN til at gøre det, så er handlingen lovlig. Med andre ord, er det dybest set lovligt at drage fordel af en VPN-tjeneste til langt de fleste ting, de fleste foretager sig online, herunder at benytte DR TV ‘s streamingtjeneste.

Det kan du også bruge en VPN til

Faktisk er brugen af VPN til at beskytte privatlivets fred blevet endnu mere populært end til at fjerne geoblokeringer. Privatliv online er i løbet af det seneste årti blevet en fjern drøm for de fleste, der benytter internettet, men hvis du anvender en VPN-tjeneste, er det langt sværere at spore, hvem du er online.

Dette er også aspekt i forhold til hacking, hvor hackere ofte udnytter det faktum, at de nemt kan finde ud af, hvem du er. Da en VPN-tjeneste skjuler, hvem du er – og ikke mindst sender din internettrafik gennem en ny server, så bliver dette meget vanskeligere for hackere.

Maskering af IP-adresse

En “IP-adresse” er noget, du bør lære noget om før eller senere, hvis du vil bruge en VPN-tjeneste. Når du har downloadet en VPN-tjeneste, skal du vælge på liste over IP-adresser fra forskellige lande, som du derefter vil anvende online. Men hvad er en IP-adresse, og hvorfor er dette vigtigt?

En IP-adresse er simpelthen en identifikator inden for ethvert netværk, der er forbundet til det store internet. Når du surfer på internettet, vil ethvert websted, du besøger, kommunikere med din computer via IP-adresser. Det er også dette, der for eksempel gør, at du bliver sendt til den danske version af et websteds sider. 

Når du besøger DR TV i Danmark, vil tjenesten vide, at du er tilknyttet en dansk IP-adresse, og alt indholdet bliver stillet til rådighed for dig. Hvis du derimod besøger DR TV fra udlandet og ønsker dansk indhold, så skal du manipulere DR TV til at tro, at du er i Danmark.

Det er her, du blot starter på VPN-tjenesten, vælger en dansk IP-adresse og besøger DR TV igen. Nu vil alt indhold, der er tilgængeligt i Danmark, være tilgængelige for dig, så du kan se præcis, hvad du ønsker. Dette kan naturligvis bruges til en række andre formål end omgåelse af geoblokering. 

En ting, der er værd at bemærke, er, at flere og flere streamingtjenester har kastet sig ind i kampen for at stoppe VPN-tjenester. Selv om brugen af VPN er lovlig, kæmper streamingtjenesterne for ophavsrettighederne, og de forsøger at stoppe brugen af VPN-tjenester.

Det er derfor, det er vigtigt, at du som forbruger af VPN-tjenester sørger for at finde en VPN-tjeneste, der kan omgå de blokeringer, som flere streamingtjenester oprettet. Et godt udvalg af IP-adresser er her vigtig for god maskering af, hvem du er, og hvor du besøger DR TV fra!

Hvorfor skal du se DR TV i udlandet?

DR TV er en perfekt tjeneste til dem, der ønsker mere dansk indhold. Måske er det vigtigste, du får med denne tjeneste, danske menuer og danske tekster på film og tv-serier. Selv om de fleste af os er ganske gode til engelsk, så er det kedeligt at kæmpe for at forstå, hvad de forskellige personer siger.

I udlandet er der en stor mængde indhold, som ganske vist ikke er tilgængeligt i Danmark, og som du også kan se. Det kan være spændende, men chancerne er store for, at de film og ikke mindst tv-serier, som du ser og følger, kommer fra DR TV, og ikke fra for eksempel græske streamingtjenester!

Det er værd at investere i en VPN for at få adgang til tjenester som DR TV, TV2 Play, Viaplay og lignende uden for Danmark. Uanset om du er på ferie, studerer, arbejder eller måske er flyttet permanent, er det surt ikke længere at have adgang DR TV på grund af geoblokering. VPN-tjenester giver dig mulighed for nemt at omgå dette, og det er lovligt og billigt!

Vurdering af VPN-tjenester

At indse fordelene bag en VPN-tjeneste er kun begyndelsen på din søgning. Herudover er du nødt til at finde den bedste tjeneste til at se DR TV i udlandet. Her har vi samlet et par faktorer, som vi mener er vigtige, når du skal vælge blandt de mange VPN-tjenester.

Hvor mange servere tilbydes: Det vigtigste for at kunne se DR TV i udlandet er naturligvis, at DR TV ikke blokerer IP-adresserne hos den VPN-tjeneste, du bruger. Den enkleste måde at undgå, at dette sker, er ved at sikre, at VPN-tjenesten har nok af tilgængelige IP-adresser. 

Dette kan ses på listen over IP-adresser, du kan linke op imod, og et godt tip er at prøve, om du har adgang til DR TV gennem en VPN-tjeneste i en prøveperiode hos den enkelte VPN-udbyder. Generelt har de mest populære tjenester på markedet den bedste dækning i forhold til antal IP-adresser. 

Hvor høj kvalitet er streamingen? Når du normalt streamer DR TV, er du sikker på, at du får HD-kvalitet eller bedre på dine tv-udsendelser og film. Det er dog ikke sikkert, at en VPN-tjeneste kan tilbyde dette. For eksempel har gratis tjenester tendens til ikke at tilbyde dette. Men de fleste betalingstjenester stiller HD-streaming til rådighed.

Hvor meget koster den? Du bør også overveje omkostningerne ved en VPN-tjeneste. Som nævnt ovenfor kan du faktisk få gratis VPN-tjenester, men brugen af disse bør begrænses til eksperimenter. Betalte tjenester er altid bedst, og disse kan koste alt fra omkring ti kroner til flere hundrede dollars om måneden. 

Hvor nem er den at bruge? Den sidste faktor, du skal lægge vægt på ved din vurdering af en VPN-tjeneste, er, om den er nem at bruge. Nogle VPN-tjenester er så nemme at bruge, fordi de for eksempel ved hjælp af et kort lader dig vælge det land, du ønsker at benytte en IP-adresse fra. Det gør det sjovt og nemt at logge ind!

VPN-tjenester der kan anbefales

DR TV er ikke en af de streamingtjenester, der ikke kræver den højeste hastighed for at streame eller presser mest på for at stoppe VPN-tjenester. Men der er trods alt nogle tjenester, der er bedre end andre.

ExpressVPN

ExpressVPN er en overkommelig og god VPN-tjeneste, der kan give dig både den hastighed og de IP-adresser, du har brug for, samt fås til en rimelig pris, så du kan se DR TV i udlandet. Desuden er tjenesten nem at finde rundt i.

NordVPN

NordVPN er en anden VPN-tjeneste, der kan være relevant for at se DR TV i udlandet. Den er hurtigt hentet og installeret, og så kan du vælge fra en bred vifte af IP-adresser i Danmark. Det koster lidt at tilmelde sig med denne tjeneste, og du kan for eksempel bruge prøveperioden her. 

Opsummering

Hvis du vil se på DR TV i udlandet, så vil geoblokering på grund af ophavsrettigheder forhindre dig i at se indholdet. Men hvis du bruger en af de ovennævnte VPN-tjenester, kan du komme omkring dette. Download en VPN-tjeneste, opret forbindelse til en IP-adresse i Danmark, og se DR TV i udlandet!

Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

  Bedste VPN-tjenester

  Bedste VPN i vores test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andenplads

  Prøv NordVPN
  Om annoncering på webstedetinfo