Se dansk TV i udlandet

Sidst opdateret: 14/02/2022

Så let kan du se dansk tv i udlandet

Du kan nemt se dansk TV i udlandet med en VPN

At rejse er at leve, var der en verdensberømt dansk forfatter, ser sagde engang. I takt med den digitale revolution er vi blevet mere og mere vant til, altid at have det indhold vi vil se med os hvor som helst og når som helst. Eller i hvert fald have adgang til det.

Måske har du allerede prøvet at være på ferie og er blevet afvist, når du har forsøgt at få adgang til film eller serier på DR TV eller TV2 Play eller andre streaming-tjenester, som du betaler for og har adgang til i Danmark. Hvorfor sker det, og hvordan kan man undgå det? Det kommer vi nærmere ind på i denne artikel, hvor vi forklarer, hvordan du kan få 100 % adgang til og se dansk tv i udlandet.

Kort opsummering

Kort fortalt, så kræver det en dansk IP-adresse, hvis du vil se dansk tv i udlandet. Det eneste, du skal gøre, er at finde og installere en VPN-tjeneste og så vælge en server i Danmark. På den måde får du en dansk IP-adresse, og hjemmesider som f.eks. DR vil tro, at du befinder dig i Danmark. Vupti! Så har du fuld adgang til alt indhold – som om du var i Danmark.

 1. Download og installer en VPN-tjeneste
 2. Opret forbindelse til en dansk server
 3. Gå til den danske hjemmeside, du vil se indhold fra, og stream uden problemer

Nedenunder har vi udarbejdet en liste over de bedste VPN-tjenester til at streame fx DR, TV2 PLAY, Stofa, YouSee og lignende med. Husk, at der også er andre VPN-tjenester, og at dette ikke er en udtømmende liste.

Geoblokering af dansk TV fra udlandet

Det er utroligt irriterende, når man opholder sig i udlandet og lige vil tune ind på TV2 Play eller DR, og så får man serveret en geoblokering, fordi man er uden for Danmark. Kender du det?

Grunden til, at dette sker, er copyright-begrænsninger som indebærer, at streamingtjenesterne ikke har lov at vise programmer uden for Danmarks grænser. DR kan fx godt vise egenproducerede nyhedsudsendelser overalt på kloden, men når det kommer til indkøbte film eller serier, ja så må DR kun vise dem for seere, som befinder sig i Danmark. Det er derfor, at i stedet for at se, hvad du havde ønsket, får du i stedet en sort skærm med en fejlmeddelelse.

Geoblokering ved forsøg på at se dansk tv i udlandet
“Videoen kan ikke afspilles” set på DR.dk

Geoblokeringen har været omtalt meget i den senere tid i forbindelse med den nye portabilitetsforordning for EU. Målet med portabilitetsforordningen er, at man skal kunne streame det samme indhold, uanset hvor man er i Europa, dog forbeholdt betalte tv-kanaler. Forordningen trådte i kraft den 1. april 2018 i alle EU’s medlemsstater, og for dig betyder det, at du fortsat kan se de nordiske tv-kanaler ganske lovligt, hvis du er inden for EUs grænser.

Sådan kan du se dansk tv i udlandet

Portabilitetsforordning eller ej, med en VPN er det utrolig nemt at streame dansk tv i udlandet, hvad end du er i Spanien eller på Svalbard. Lad os først hurtigt gennemgå, hvad en VPN-tjeneste egentlig er:

En VPN-tjeneste giver dig mulighed for at oprette forbindelse til en server i det samme eller et andet land, end du bor. Ordet “VPN” er en forkortelse for “virtuelt privat netværk”. Når du benytter en VPN, bliver alt din trafik omdirigeret via en udvalgt server i det land, du har valgt. At trafikken sendes igennem en anden server betyder også, at din IP-adresse ændres.

Du “narrer” derved andre på internettet til at tro, at du er placeret et andet sted, end hvad du rent faktisk opholder dig.

I forhold til at kunne se dansk tv i udlandet er det IP-adressen, som er afgørende. Som nævnt har dansk TV geoblokering, og det er som regel kun muligt at streame indhold med en dansk IP-adresse. Men hvis du får en VPN-tjeneste, kan du, uanset hvor i verden du befinder dig, oprette forbindelse til en dansk server. Herefter er det bare at gå ind på de sider, du vil streame tv fra, og lade underholdningen rulle ind.

Bedste tjeneste til at se danske tv uden for Danmark

Som sagt kan du omgå geoblokeringer ved hjælp af en VPN-tjeneste. Dette er relativt nemt at finde ud af. Det svære er at finde ud af, hvilken VPN-tjeneste du skal vælge. Der er faktisk over 100 VPN-tjenester rundt om i verden. Disse varierer enormt med hensyn til pris, funktioner, sikkerhed, kundeservice, kundevenlighed og lignende, og det er derfor let at vælge den forkerte.

Vi har derfor testet 5 udbydere, som du kan se ovenfor i testtabellen. Det har vi gjort for at gøre det nemmere for dig at vælge. Ganske enkelt. De tre bedste har vi skrevet lidt mere om herunder, men hvis du vil se et større udvalg, kan du se alle de bedste VPN tjenester i Danmark her.

Dette har vi gjort for at gøre det nemmere for dig at vælge. Du kan stole på disse 5 udbydere til at gøre arbejdet – de holder, hvad de lover. Vi vil fortælle lidt om de tre øverste, så du kan læse lidt og dermed nemmere bestemme dig for, hvilken du skal vælge. Her kan du se en større test af danske VPN-udbydere.

Testvinder: ExpressVPN

 • Servere i hele verden (også i Danmark)
 • God og stabil hastighed
 • Se DR og TV2, uanset hvor du er

I vores tests er det ExpressVPN, som gør det bedst, hvis du vil se dansk tv. Imidlertid er der i virkeligheden ingen forskel mellem NordVPN på andenpladsen og ExpressVPN, så du kan også vælge NordVPN, hvis du hellere vil det.

ExpressVPN holder til på De Britiske Jomfruøer, hvilket betyder, at virksomheden ikke kan overvåges af for eksempel EU eller USA. Det betyder dermed også, at tjenesten kan tilbyde en nul-logningspolitik, som igen betyder, at du kan streame tv-kanaler uden at bekymre dig, om der er nogen der overvåger dig.

ExpressVPN har også mange servere i Danmark, hvilket betyder, at du nemt kan vælge en dansk server og dermed oprette forbindelse uden problemer.

I vores test fungerede ExpressVPN meget godt til at se på for eksempel DR, TV2 TV2/PLAY, Stofa og lignende. Det var heller ikke noget problem med hensyn til hastighed – vi så alle programmerne i HD-kvalitet.

Prismæssigt er ExpressVPN en af de dyreste VPN-tjenester, men den er ikke meget dyrere end de fleste andre. Det månedlige abonnementsgebyr er sjældent over 100 kr.

Alt i alt kan vi anbefale ExpressVPN til at streame dansk tv uden for Danmark. Du kan læse vores fulde anmeldelse af tjenesten her.

Test af NordVPN

 • Hurtig forbindelse til dansk tv som DR og TV2
 • Nemt og enkelt interface

NordVPN kommer ikke fra Norden, som man ellers kunne tro. Det er ikke så mærkeligt, når tjenesten kaldes for NordVPN. Tjenesten er derimod beliggende i Panama, langt fra de nordiske lande. Beliggenheden indebærer, at NordVPN er uden for EU og amerikanske lovgivning, og tjenesten behøver således ikke logge sine kunders trafik.

Dermed kan du med NordVPN se dansk tv i andre lande end Danmark, uden at bekymre dig om hvorvidt NordVPN følger med i, hvad du laver.

NordVPN har ekstremt mange servere i Danmark, hvilket betyder, at tjenesten er meget velegnet til danske borgere i udlandet. Vi streamede alle de velkendte danske tv-kanaler, og det gik rigtig godt.

Med hensyn til hastighed har NordVPN også gjort det meget godt i forhold til mange andre VPN-udbydere, og med hensyn til hastighed adskiller NordVPN og ExpressVPN sig meget i forhold til resten af VPN-udbyderne.

Prismæssigt er NordVPN lidt billigere end ExpressVPN, men forskellen er lille. Men hvis du binder dig i længere tid får, du en stor rabat.

Både NordVPN og ExpressVPN tilbyder en 30-dages penge-tilbage-garanti, så du kan teste tjenesterne og få pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds. Du kan læse hele anmeldelsen af NordVPN her.

Test af Surfshark

 • Hurtige servere i Danmark
 • Ubegrænset brug af enheder
 • En af markedets billigste VPN tjenester

En tjeneste, der kun ser ud til at vokse, er Surfshark. For nogle år siden lå denne tjeneste lidt efter andre udbydere som fx ExpressVPN og NordVPN. Når det er sagt, har Surfshark forbedret deres tjeneste meget i de seneste år. I dag ses Surfshark som en af de førende udbydere af VPN-tjenester.

Surfshark tilbyder en politik om ingen logning og er baseret på De Britiske Jomfruøer. Desuden tilbyder tjenesten også avancerede sikkerhedsfunktioner. Dermed kan du være helt sikker, når du browser på nettet, hvis du bruger Surfshark.

Surfshark har også gode servere i Danmark og brugervenlig software. Du kan derfor nemt vælge en dansk server, når du er i udlandet.

Som de fleste andre koster tjenesten omkring 100 kr. for et månedligt abonnement. Men denne pris er meget lavere, hvis du vælger en længere periode. Læs hele testen af Surfshark her.

Hvad skal man kigge efter, når man vælger en VPN?

Når du vælger en VPN-tjeneste, er der flere faktorer, du bør kigge efter. Her vil vi især lægge vægt på, at du har tænkt dig at bruge VPN-tjenesten til at se dansk tv i udlandet, og med det in mente er der bestemte ting, man bør sikre sig.

1. Danske servere: Det vigtigste i forhold til at streame dansk tv er, at VPN-udbyderen har tilstrækkeligt med servere i Danmark, som er gode og hurtige. Faktisk behøver du kun 1 server i Danmark til det formål.

ExpressVPN har danske servere
Med ExpressVPN er du garanteret servere i Danmark

2. Logs og sikkerhed: Der er dog også mange andre faktorer, der er vigtige. Hvis du vælger den forkerte VPN, kan du potentielt overvåges af VPN-udbyderen, og udbyderen kan stjæle og sælge oplysninger om dig. Dette har vi dog aldrig oplevet, så der er ikke meget at bekymre dig om. Men det er yderst vigtigt, at VPN-udbyderen ikke logger din trafik. Alle VPN-udbydere, vi anbefaler her, tilbyder en nul-logningspolitik, hvilket betyder, at du kan være sikker på, at ingen vil sælge nogen oplysninger om dig, fordi de har fået og gemt oplysningerne i første omgang.

3. Hastigheden: Hastigheden på serverne er også ekstremt vigtigt, når du streamer dansk tv i HD-kvalitet. Der er ikke noget mere irriterende end at skulle vente til filmen loader, eller hvis filmen hele tiden stopper. Det kan derfor godt betale sig at købe en velkendt tjeneste.

4. Brugervenlighed og kundeservice: Brugervenlighed og kundeservice er vigtige faktorer, men de er ikke så vigtige, hvis du skal bruge din VPN til så enkelt et formål som at se dansk tv uden for Danmark. Tjenester som ExpressVPN, NordVPN og Surfshark er kendt for deres gode service og brugervenlighed.

5. Pris: Prisen er særlig vigtig. Der gælder både gratis og betalte VPN-udbydere, men vi anbefaler primært kun betalte VPN-tjenester til at streame dansk tv. Du kan læse om hvorfor lidt senere i artiklen.

Hvad kan jeg ellers bruge en VPN-tjeneste til?

VPN-tjenester benyttes først og fremmest på grund af deres evne til at beskytte brugeren, ved at sløre deres placering online. I mange lande bliver meget indhold blokeret af myndighederne. Det gælder fx i Kina, Rusland og Nordkorea. Indbyggerne i disse lande kan bruge en VPN-tjeneste til at omgå regeringens firewalls og få større internetfrihed, uden at de behøver at frygte for deres egen sikkerhed.

Næst efter datasikkerhed er den primære brug formentlig underholdning. Der er nemlig mange streaming-tjenester du kan få adgang til, ved at hoppe på en udenlandsk server. Det gælder f.eks. Netflix USA som har et meget større indhold end den danske version.

ExpressVPN og amerikansk netflix
Her er vi koblet til den Amerikanske Netflix med ExpressVPN

VPN-tjenester bruges også i vid udstrækning i forbindelse med internetsikkerhed generelt. Ved brug af enhver teknologier vil der være mulighed for at blive overvåget, hacket og lignende, men en VPN-tjeneste vil hjælpe dig med at bevare sikkerheden i langt højere grad.

Fordi VPN-tjenesten gemmer og ændrer din IP-adresse, bliver det meget sværere at spore din trafik, og det er således meget nemmere at være anonym på nettet. Derfor bliver VPN-tjenester også til tider brugt til at foretage sig ulovlige ting online, fx torrent og lignende.

Kan man se dansk tv i udlandet gratis?

Vi bliver ofte spurgt, om der findes gratis VPN-udbydere. Svaret på dette er ja, det gør der. Alligevel anbefaler vi ikke at bruge dem, da det man får typisk er markant dårligere end hos de betalte leverandører.

Det største problem med de gratis løsninger er hastigheden, som ofte kan være uhyre langsom. Det betyder altså, at du kan ende med at komme til at vente på programmerne loader, eller bliver stoppet midt i streamingen. Kedeligt og irriterende.

Der er nogle gratis VPN-tjenester, som fungerer relativt godt. Det er for eksempel ProtonVPN, Tunnelbear og Windscribe. Problemet med dem er dog, at de enten ikke har servere i Danmark, eller at de har databegrænsninger på, hvor meget man kan bruge deres VPN om hver måned. En tjeneste som TunnelBear tilbyder f.eks. kun 500mb streaming om måneden, hvilket du hurtigt kan få opbrugt, hvis du vil streame Badehotellet fra ferien.

Tunnelbear gratis vpn
TunnelBear tilbyder en gratis version, dog med meget begrænset datamængde

En betalt VPN vil koste dig omkring 80 kr om måneden, men den kan også blive markant billigere, hvis du binder dig for en længere periode. Med den prissætning vil vi i hvert fald hellere betale det lille beløb, fremfor at stå med frustationen.

Resumé

Det er nemt at få adgang til dansk tv, som er geoblokeret, når du er i udlandet. Med en VPN-tjeneste får du ikke kun evnen til at låse op for sådant indhold, men du får også sikkerhed mod cyberangreb. Du har også mulighed for at låse indhold op fra andre lande. For eksempel er der i USA langt mere indhold -dvs flere film og serier – når du bruger Netflix eller Amazon Prime Video.

Der er en række forskellige udbydere at vælge imellem. Når du ser dansk tv i udlandet, er du afhængig af en VPN-tjeneste, der har gode danske servere. Alle de ovennævnte udbydere er meget gode muligheder for dansk tv i udlandet. De er også blandt de allerbedste VPN-tjenester helt generelt.

Hvis du vælger et længerevarende abonnement, er det også meget billigt med en VPN-tjeneste. Vi anbefaler at styre udenom gratistjenesterne, da der er for mange ulemper. Du kan også få dine penge tilbage i de første 30 dage, hvis du – mod forventning – er utilfreds med den tjeneste, du vælger.


Ofte stillet spørgsmål om dansk tv i udlandet

Hvilket dansk tv kan man se i udlandet?

Med en VPN-tjeneste er der i virkeligheden ingen begrænsninger for, hvilke danske programmer du kan se, når du befinder dig i udlandet. Det hele kommer an på, hvilke tjenester du i forvejen har abonnement til, og hvorvidt du har en VPN-tjeneste, som kan omgå geoblokeringen, der hvor du er. DR, Viaplay, TV2 – der er ingen begrænsninger, så længe din VPN-tjeneste har gode danske servere.

Er det lovligt at se dansk tv i udlandet?

Det har siden 2018 været sådan, at man skal kunne streame det samme indhold, uanset hvor man er i Europa, dog forbeholdt betalte tv-kanaler For dig betyder det, at du fortsat kan se alt indholdet på de nordiske tv-kanaler ganske lovligt, så længe du befinder dig inden for EUs grænser.

Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

  Bedste VPN-tjenester

  Bedste VPN i vores test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andenplads

  Prøv NordVPN
  Om annoncering på webstedetinfo