Se dansk TV i udlandet

Sidst opdateret: 03/12/2021

Så let kan du se dansk tv i udlandet

Du kan nemt se dansk TV i udlandet med en VPN

At rejse er vidunderligt, og i takt med den digitale revolution, er vi blevet mere og mere vant til, altid at have det indhold vi vil se hvor som helst og når som helst.

Måske har du allerede prøvet at være på ferie og forsøgt at få adgang til DR TV, og fået en blank afvisning. Hvorfor sker det, og hvordan kan man undgå det? Det kommer vi nærmere ind på i denne artikel, hvor vi forklarer præcis hvordan du kan se dansk tv i udlandet.

Kort opsummering

Kort fortalt, så kræver det en dansk IP-adresse hvis du vil se dansk tv i udlandet. Det eneste du skal gøre er at finde en VPN-tjeneste og vælge en dansk server. På den måde får du en dansk IP tilknyttet, og hjemmesider som f.eks. DR vil tro, at du befinder dig i Danmark.

 1. Download og installer VPN-tjeneste
 2. Forbind til en dansk server
 3. Gå til den danske hjemmeside du vil se indhold fra, og stream uden problemer

Vi har herunder listet de bedste VPN-tjenester til at streame tjenester som DR, TV2 TV2/PLAY, Stofa og lignende. Husk, at der også er andre VPN-tjenester, og at dette ikke er et udtømmende udvalg.

Geoblokering af dansk TV fra udlandet

Det er utroligt irriterende, når man er i udlandet og lige vil tune ind på TV2 Play eller DR, og så får man serveret en geoblokering fordi man er uden for Danmark. Kender du det?

Grunden til det sker er copyright-begrænsninger som medfører, at producenterne ikke får lov at vise de programmer uden for Danmarks grænser. I stedet for at se hvad du havde ønsket, får du i stedet en sort skærm.

Geoblokering ved forsøg på at se dansk tv i udlandet
“Videoen kan ikke afspilles” set på DR.dk

Geoblokeringen har været omtalt meget i den senere tid, i forbindelse med den nye portabilitetsforordning for EU. Målet med portabilitetsforordningen er, at man skal kunne streame det samme indhold uanset hvor man er i Europa, dog forbeholdt betalte tv-kanaler. Forordningen trådte i kraft den 1. april 2018 i alle EU’s medlemsstater, og for dig betyder det, at du fortsat kan se på nordiske tv-kanaler ganske lovligt, hvis du er inden for EUs grænser.

Sådan kan du se dansk tv i udlandet

Portabilitetsforordning eller ej, med en VPN er det utrolig nemt at streame dansk tv i udlandet, hvad end du er i Spanien eller Svalbard. Lad os først hurtigt gennemgå, hvad en VPN-tjeneste egentlig er:

En VPN-tjeneste giver dig mulighed for at oprette forbindelse til en server i samme eller et andet land, end du bor i. Ordet “VPN” er kort for “virtuelt privat netværk”. Når du benytter en VPN bliver alt din trafik omdirigeret via en udvalgt server i det land du har valgt. At trafikken sendes igennem en anden server betyder også, at din IP-adresse ændrer sig.

Du vil således “narre” andre på internettet til at tro, at du er placeret et andet sted end hvad du reelt set er.

I forhold til at kunne se dansk tv i udlandet er det IP-adressen der er afgørende. Som nævnt har dansk TV geoblokering og det er kun mulig at se med en dansk IP-adresse. Men hvis du får en VPN-tjeneste, kan du uanset hvor i verden du befinder dig, forbinde til en dansk server. Herefter er det bare at gå ind på de sider du vil streame tv fra, og lade underholdningen rulle ind.

Bedste tjeneste til at se danske tv uden for Danmark

Som sagt, kan du omgå geoblokeringer ved hjælp af en VPN-udbyder. Dette er relativt nemt at finde ud af. Det svære er at finde ud af hvilken VPN-tjeneste du skal vælge. Der er faktisk over 100 VPN-udbydere rundt om i verden. Disse varierer enormt med hensyn til pris, funktioner, sikkerhed, kundeservice, kundevenlighed og lignende, og det er derfor let at vælge den forkerte.

Vi har derfor testet 5 udbydere, som du kan se ovenfor i testtabellen. Det har vi gjort for at gøre det nemmere for dig at vælge. Ganske enkelt. De tre bedste har vi skrevet lidt mere om herunder, men hvis du vil se et større udvalg kan du se alle de bedste VPN tjenester i Danmark her.

Årsagen til dette er, at det vil blive nemmere for dig at vælge. Du kan stole på disse 5 udbydere til at udføre dit job. Vi vil fortælle lidt om de tre øverste, så du kan læse lidt og dermed nemmere bestemme dig for hvilken du skal vælge. Her kan du se en større test af danske VPN leverandører.

Testvinder: ExpressVPN

 • Servere i hele verden (inklusiv Danmark)
 • God og stabil hastighed
 • Se DR og TV2 uanset hvor du er

I vores tester er det ExpressVPN som gør det bedste hvis du vil se dansk tv. Imidlertid er der i virkeligheden ingen forskel mellem andenpladsen NordVPN og ExpressVPN, så du kan også vælge NordVPN hvis du heller ønsker det.

ExpressVPN holder til på De Britiske Jomfruøer og betyder at de ikke kan overvåges af for eksempel EU eller USA. Det betyder, at tjenesten kan tilbyde en nul-logningspolitik, som igen betyder at du kan streame tv-kanaler uden at bekymre dig, om der er nogen der overvåger dig.

ExpressVPN har også mange servere i Danmark, hvilket betyder at du nemt kan vælge en dansk server og dermed forbinde dig uden problemer.

I vores test fungerede ExpressVPN meget godt for at se på for eksempel DR, TV2 TV2/PLAY, Stofa og lignende. Det var heller ikke noget problem med hensyn til hastighed, vi så alle programmerne i HD-kvalitet.

Prismæssigt er ExpressVPN en af de dyreste VPN-tjenester, men det er ikke så meget sammenlignet med de fleste. Et månedligt abonnementsgebyr koster sjældent over 100 kr.

Alt i alt kan vi anbefale ExpressVPN til at streame dansk tv uden for Danmark. Du kan læse vores fulde anmeldelse af tjenesten her.

Test af NordVPN

 • Hurtig forbindelse til dansk tv som DR og TV2
 • Nem og enkelt interface

NordVPN kommer ikke fra Norden, som man kan ledes til at tro. Det er ikke så mærkeligt, når tjenesten kaldes for NordVPN. Tjenesten er derimod beliggende i Panama, langt fra de nordiske lande. Det betyder, at NordVPN er uden for EU og de amerikanske love, og behøver således ikke logge trafikken hos sine kunder.

Dette giver dig mulighed for at se dansk tv i andre lande end Danmark, uden at bekymre dig om NordVPN kan se hvad du laver.

NordVPN har ekstremt mange servere i Danmark, hvilket betyder, at tjenesten er meget velegnet til danske borgere i udlandet. Vi streamede alle de velkendte danske tv-kanaler, og det gik rigtig godt.

Med hensyn til hastighed har NordVPN også gjort det meget godt i forhold til mange andre VPN-udbydere, og med hensyn til hastighed adskiller NordVPN og ExpressVPN sig meget godt i forhold til resten af VPN-udbyderne.

Prismæssigt er NordVPN lidt billigere end ExpressVPN, men ikke så meget. Men hvis du binder dig i længere tid får du meget rabat.

Både NordVPN og ExpressVPN tilbyder en 30-dages penge tilbage garanti, så du kan teste tjenesterne og få pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds. Du kan læse hele anmeldelsen af NordVPN her.

Test af Surfshark

 • Hurtige servere i Danmark
 • Ubegrænset brug af enheder
 • En af markedets billigste VPN tjenester

En tjeneste, der kun ser ud til at vokse, er Surfshark. For nogle år siden lå denne tjeneste lidt efter andre udbydere som fx ExpressVPN og NordVPN. Når det er sagt, har Surfshark forbedret deres tjeneste meget i de seneste år. I dag ses Surfshark som en af de førende udbydere af VPN-tjenester.

Surfshark tilbyder en politik om ingen logning og er baseret på De Britiske Jomfruøer. Desuden tilbyder tjenesten også avancerede sikkerhedsfunktioner. Dermed kan du være helt sikker, når du browser på nettet, hvis du bruger Surfshark.

Surfshark har også gode servere i Danmark og brugervenlig software. Du kan derfor nemt vælge en dansk server, når du er i udlandet.

Som de fleste andre koster tjenesten omkring 100 kr. for et månedligt abonnement. Men denne pris er meget lavere, hvis du vælger en længere periode. Læs hele testen af Surfshark her.

Hvad skal man kigge efter, når man vælger en VPN?

Når du vælger en VPN-tjeneste, er der flere faktorer, du bør kigge efter. Her vil vi især lægge vægt på at du især vil bruge VPN-tjenesten til at se dansk tv i udlandet, og med det in mente er der bestemte ting man bør sikre sig.

1. Danske servere: Det vigtigste i forhold til at streame dansk tv er, at VPN-udbyderen har tilstrækkeligt med servere i Danmark, som er gode og hurtige. Faktisk behøver du kun 1 server i Danmark til det formål.

ExpressVPN har danske servere
Med ExpressVPN er du garanteret servere i Danmark

2. Logs og sikkerhed: Der er dog også mange andre faktorer, der er vigtige. Hvis du vælger den forkerte VPN, kan du potentielt overvåges af VPN-udbyderen, og udbyderen kan stjæle og sælge oplysninger om dig. Dette har vi dog aldrig oplevet, så der er ikke meget at bekymre dig om. Men det er yderst vigtigt, at VPN-udbyderen ikke logger din trafik. Alle VPN-udbydere, vi anbefaler her, tilbyder en nul-logningspolitik, hvilket betyder at du kan være sikker på, at ingen vil sælge nogen oplysninger om dig, fordi de aldrig fik oplysningerne i første omgang.

3. Hastigheden: Hastigheden på serverne er også ekstremt vigtigt, når du streamer dansk tv i HD-kvalitet. Der er ikke noget mere irriterende end at skulle vente til filmen loader eller kontinuerlig stopper. Det kan derfor godt betale sig, at købe en velkendt tjeneste.

4. Brugervenlighed og kundeservice: Brugervenlighed og kundeservice er en vigtig faktor, men det er ikke så vigtigt, hvis du skal bruge VPN til så enkelt et formål som at se dansk tv uden for Danmark. Tjenester som ExpressVPN, NordVPN og Surfshark er kendt for deres gode service og brugervenlighed.

5. Pris: Prisen er særlig vigtig. Der gælder både gratis og betalte VPN-udbydere, men vi anbefaler primært kun betalte VPN-leverandører til at streame dansk tv. Du kan læse om hvorfor lidt senere i artiklen.

Hvad kan jeg ellers bruge en VPN-tjeneste til?

VPN-tjenester benyttes først og fremmest for deres evne til at yde beskyttelse for brugeren, ved at sløre deres placering online. I mange lande bliver meget indhold blokeret af myndighederne, for eksempel i Kina, Rusland og Nordkorea. Indbyggerne i disse lande kan bruge en VPN-tjeneste til at omgå regeringens firewalls og få større internetfrihed, uden at frygte for deres egen sikkerhed.

Næst efter datasikkerhed er det primære brug formentlig underholdning. Der er nemlig mange streaming-tjenester du kan få adgang til, ved at hoppe på en udenlandsk server. Det gælder f.eks. Netflix USA som har meget mere indhold end det danske.

ExpressVPN og amerikansk netflix
Her er vi koblet til den Amerikanske Netflix med ExpressVPN

VPN-tjenester bruges også i vid udstrækning i forbindelse med internet sikkerhed generelt. Ved at bruge alle teknologier vil der være mulighed for at blive overvåget, hacket og lignende, og en VPN-tjeneste vil hjælpe dig med at bevare sikkerheden i langt højere grad.

Fordi VPN-tjenesten gemmer og ændrer din IP-adresse, bliver det meget sværere at spore din trafik, og det er således meget nemmere at være anonym på nettet. Derfor er VPN-tjenester også vant til at blive brugt til at lave ulovlige ting online, fx torrent og lignende.

Kan man se dansk tv i udlandet gratis?

Vi bliver ofte spurgt om der findes gratis VPN udbydere. Svaret på dette er ja, det gør der. Alligevel anbefaler vi ikke at bruge dem, da det man får typisk er markant dårligere end de betalte leverandører.

Det største problem med de gratis løsninger er hastigheden, som ofte kan være uhyre langsom. Det betyder altså at du kan ende med at komme til at vente på programmerne loader, eller bliver stoppet midt i streamingen. Kedeligt og irriterende.

Der er nogle gratis VPN-tjenester som fungerer relativt godt, og det er for eksempel ProtonVPN, Tunnelbear og Windscribe. Problemet med dem er dog, at de enten ikke har servere i Danmark eller at har databegrænsninger på hvor meget man kan bruge deres VPN om hver måned. En tjeneste som TunnelBear tilbyder f.eks. kun 500mb streaming om måneden, hvilket du hurtigt kan få opbrugt hvis du vil streame Badehotellet fra ferien.

Tunnelbear gratis vpn
TunnelBear tilbyder en gratis version, dog med meget begrænset datamængde

En betalt VPN vil koste dig omkring 80 kr om måneden, men det kan også blive markant billigere hvis du binder dig for en længere periode. Med den prissætning vil vi i hvert fald hellere betale det lille beløb, fremfor at stå med frustationen.

Resumé

Det er nemt at få adgang til dansk tv, som er geoblokeret, når du er i udlandet. Med en VPN-tjeneste får du ikke kun evnen til at låse op for sådant indhold, men du får også sikkerhed mod cyberangreb. Du har også mulighed for at låse indhold op fra andre lande. For eksempel er der i USA langt større indholdsbiblioteker, når du bruger Netflix eller Amazon Prime Video.

Der er en række forskellige udbydere at vælge imellem. Når du ser dansk tv i udlandet, er du afhængig af en VPN-tjeneste, der har gode danske servere. Alle de ovennævnte udbydere er meget gode muligheder for dansk tv i udlandet. De er også blandt de allerbedste VPN-tjenester helt generelt.

Hvis du vælger et længerevarende abonnement, er det også meget billigt med en VPN-tjeneste. Vi anbefaler at styre udenom gratistjenesterne, da der er for mange ulemper. Du kan også få dine penge tilbage i de første 30 dage, hvis du – mod forventning – er utilfreds med den tjeneste, du vælger.


Ofte stillet spørgsmål om dansk tv i udlandet

Hvilket dansk tv kan man se i udlandet?

Med en VPN-tjeneste er der i virkeligheden ingen begrænsninger for, hvilke danske programmer du kan se når du befinder dig i udlandet. Det hele kommer an på, hvilke tjenester du i forvejen har abonnement til, og hvorvidt du har en VPN-tjeneste som kan bryde geoblokeringen der hvor du er. DR, Viaplay, TV2 – der er ingen begrænsninger så længe din VPN-tjeneste har gode danske servere.

Er det lovligt at se dansk tv i udlandet?

Det har siden 2018 været sådan, at man skal kunne streame det samme indhold uanset hvor man er i Europa, dog forbeholdt betalte tv-kanaler og for dig betyder det, at du fortsat kan se alt indholdet på de nordiske tv-kanaler ganske lovligt, så længe du befinder dig inden for EUs grænser.

Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

  Bedste VPN-tjenester

  Express Icon

  Bedste VPN i vores test

  Prøv ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Testens andenplads

  Prøv NordVPN
  Om annoncering på webstedetinfo