Se dansk TV i udlandet

Du kan nemt se dansk TV i udlandet med en VPN

I denne artikel vil vi forklare dig, hvordan du kan se dansk tv i udlandet via VPN, hvad en VPN-tjeneste er, hvordan reglerne er i øjeblikket, hvilken VPN-tjeneste der er bedst til at se dansk tv i udlandet og lignende.

Vi vil også fortælle lidt om de forskellige VPN-tjenester, som vi har testet for at se dansk tv i udlandet, så du kan være helt sikker på hvilken VPN-tjeneste du vælger.

Kort sammendrag

Den korte version af hvordan du kan se danske tv-kanaler i udlandet er simpel. Det eneste du skal gøre er at downloade en VPN-tjeneste, og derefter vælge en dansk server. Da får du en dansk IP-adresse kan du straks begynde at se dansk tv.

Her har vi opført en kort liste over hvilke VPN-tjenester vi bedst kan se programmer som DR, TV2 TV2/PLAY, Stofa og lignende. Husk, at der også er andre VPN-tjenester, og at dette ikke er et udtømmende udvalg.

Dansk TV geoblokering

Det er utroligt irriterende, når man er i udlandet og vil se tv-programmer som DR, TV2 TV2/PLAY, Stofa, eller lignende og så har tjenesten en geoblokering uden for Danmark.

Grunden til dette er, at copyright-begrænsninger medfører, at producenterne ikke får lov at vise de programmer uden for Danmarks grænser. På grund af dette får du kun en sort skærm i stedet for at kunne se for eksempel VM-fodbold eller Ski-VM.

Der har på det seneste været en masse omtale om dette efter den nye portabilitetsforordningen for EU. Du kan læse mere om dette i denne artikkel her. Målet med portabilitetsforordningen er at man skal kunne streame det samme indhold inden for EU, men dybest set kun for betalte tv-kanaler.

Som følge heraf besluttede Parlamentet nu, at du snart vil være i stand til at se på nordiske tv-kanaler, hvis du er inden for EU. Men når denne lovgivning træder i kraft, er den endnu ikke kendt. Hvornår denne lovgivning træder i kraft, er endnu ikke kendt.

Dette er også kompliceret af, at reglerne oprindeligt kun gælder for de ovennævnte tv-kanaler. TV2 er som kendt en gratis kanal (man kan i det mindste hævde det) og dækkes så ikke af disse regler. Ikke desto mindre har TV2 udtalt, at deres mål er at gøre brug af reglerne i 2019.

Så det er gode nyheder for dig, hvis du ønsker at se dansk tv i Europa, da det stort set vil være tilgængeligt i 2019. Men hvis du befinder dig uden for EU, gælder de samme regler. Hvis du læser dette efter reglerne er trådt i kraft og er inden for EU, betyder det, at du kan se dansk tv i EU, men ikke udenfor. Vi opdaterer artiklen i forhold til hvad der sker på dette område.

Hvordan kan du se dansk tv i udlandet

“Videoen kan ikke afspilles i udlandet”

Heldigvis er det meget nemt at se dansk tv i udlandet. Du kan gøre dette ved hjælp af en VPN-tjeneste. Vi vil bruge lidt tid på at forklare, hvad en VPN-tjeneste er, så du kan forstå spørgsmålet lettere.

“Videoen kan ikke afspilles i udlandet”

En VPN-tjeneste giver dig mulighed for at oprette forbindelse til en server i samme eller et andet land, end du bor i. VPN står for et virtuelt privat netværk. Dette betyder at alt din trafik at blive omdirigeret via denne server. På grund af dette får du ikke længere den IP-adresse, du oprindeligt har.

Du vil således “narre” andre på internettet, og for dem ser det ikke ud til, at du har din egen IP-adresse, men den IP-adresse serveren har. VPN er således et ganske glimrende koncept, fordi det giver dig mulighed for at lave en række forskellige narrestreger på nettet.

Pointen i forhold til at se dansk tv i udlandet er, at du har brug for en IP-adresse for at kunne se dansk tv. Som nævnt, har dansk TV geoblokering og kun mulig at se med en dansk IP-adresse. Men hvis du får en VPN-tjeneste, kan du uanset hvor i verden du bor, forbinde til en dansk server, og dermed ser du ud for andre på internettet at du er i Danmark.

Hvis du fx går ind for eksempel https://tv2.dk , vil TV2 tro at du er i Danmark siden du har forbindelse til en VPN-server, og dermed kan du se TV2 og andre danske tv-kanaler utrolig nemt.

VPN er således løsningen for at se dansk tv i udlandet, og efter vores mening er denne løsning forholdsvis enkel.

Hvad kan jeg ellers bruge en VPN-tjeneste til?

Der er mange andre ting end det vi har talt om du kan bruge en VPN-tjeneste til. Der er også mange andre streaming-tjenester, som du kan åbne. For eksempel bruger mange en VPN-tjeneste til at USA versjonen av Netflix. Som du ved, er udvalget meget bedre her, og så forbinder du bare til en amerikansk server, og Netflix tror, at du er i USA.

Så er det bare at streame efter et langt bedre udvalg.

I mange lande bliver meget indhold blokeret af myndighederne. For eksempel i Kina, Rusland og lignende stater blokeres næsten halvdelen af indholdet af myndighederne. Indbyggerne i disse lande kan bruge en VPN-tjeneste til at omgå disse firewalls og få større internetfrihed.

VPN-tjenester bruges også i vid udstrækning i forbindelse med internet sikkerhed generelt. Ved at bruge alle teknologier vil der være mulighed for at blive overvåget, hacket og lignende, og en VPN-tjeneste vil hjælpe dig med at bevare sikkerheden i langt højere grad.

Fordi VPN-tjenesten gemmer og ændrer din IP-adresse, bliver det meget sværere at spore din trafik, og det er således meget nemmere at være anonym på nettet. Derfor er VPN-tjenester også vant til at blive brugt til at lave ulovlige ting online, fx torrent og lignende.

Bedste VPN-tjeneste til at streame danske tv-kanaler uden for Norden

Se Dansk TV i udlandet med VPN

Som sagt, kan du omgå geoblokeringer ved hjælp af en VPN-udbyder. Dette er relativt nemt at finde ud af. Det svære er at finde ud af hvilken VPN-tjeneste du skal vælge. Der er faktisk over 100 VPN-udbydere rundt om i verden. Disse varierer enormt med hensyn til pris, funktioner, sikkerhed, kundeservice, kundevenlighed og lignende, og det er derfor let at vælge den forkerte.

Se Dansk TV i udlandet med VPN

Vi har derfor testet 5 udbydere, som du kan se ovenfor i testtabellen. Årsagen til dette er, at det vil blive nemmere for dig at vælge. Du kan stole på disse 5 udbydere til at udføre dit job. Vi vil fortælle lidt om de tre øverste, så du kan læse lidt og dermed nemmere bestemme dig for hvilken du skal vælge. Her kan du se en større test af danske VPN leverandører.

Hvad skal man kigge efter, når man vælger en VPN?

Når du vælger en VPN-tjeneste, er der mange faktorer, du skal kigge efter. Her vil vi især fortælle baseret på det faktum, at du sandsynligvis vil bruge VPN-tjenesten til at se dansk tv i udlandet, så er der særlige egenskaber, der er afgørende.

Det vigtigste i forhold til at streame dansk tv er egentlig bare VPN-udbyderen har servere i Danmark, som er gode og hurtige. Faktisk behøver du kun 1 server i Danmark til det formål.

Der er dog også mange andre faktorer, der er vigtige. Hvis du vælger den forkerte VPN, kan du potentielt overvåges af VPN-udbyderen, og udbyderen kan stjæle og sælge oplysninger om dig. Dette har vi dog aldrig oplevet, så der er ikke meget at bekymre dig om. Men det er yderst vigtigt, at VPN-udbyderen ikke logger din trafik.

Alle VPN-udbydere, vi anbefaler her, tilbyder en nul-logningspolitik, hvilket betyder at du kan være sikker på, at ingen vil sælge nogen oplysninger om dig, fordi de aldrig fik oplysningerne i første omgang.

Hastigheden på serverne er også ekstremt vigtigt, når du streamer dansk tv i HD-kvalitet. Der er ikke noget mere irriterende end at skulle vente til filmen loader eller kontinuerlig stopper.

Desuden kan brugervenlighed og kundeservice være en vigtig faktor, men det er ikke så vigtigt, hvis du skal bruge VPN til et så enkelt formål som at se dansk tv uden for Danmark.

Prisen er særlig vigtig. Der gælder både gratis og betalte VPN-udbydere, men vi anbefaler primært kun betalte VPN-leverandører til at streame dansk tv. Du kan læse om hvorfor lidt senere i artiklen.

Testvinder: ExpressVPN

ExpressVPN

I vores tester er det ExpressVPN som gør det bedste hvis du vil se dansk tv. Imidlertid er der i virkeligheden ingen forskel mellem andenpladsen NordVPN og ExpressVPN, så du kan også vælge NordVPN hvis du heller ønsker det.

ExpressVPN er beliggende på de britiske Jomfruøer og betyder at de ikke kan overvåges af for eksempel EU eller USA. Det betyder, at tjenesten kan tilbyde en nul-logningspolitik, som igen betyder at du kan streame tv-kanaler uden at bekymre dig, om der er nogen der overvåger dig.

ExpressVPN har også mange servere i Danmark, hvilket betyder at du nemt kan vælge en dansk server og dermed forbinde dig uden problemer.

I vores test fungerede ExpressVPN meget godt for at se på for eksempel DR, TV2 TV2/PLAY, Stofa og lignende. Det var heller ikke noget problem med hensyn til hastighed, vi så alle programmerne i HD-kvalitet.

Prismæssigt er ExpressVPN en af de dyreste VPN-tjenester, men det er ikke så meget sammenlignet med de fleste. Et månedligt abonnementsgebyr koster sjældent over 100 kr.

Alt i alt kan vi anbefale ExpressVPN til at streame dansk tv uden for Danmark.

Test af NordVPN

NordVPN kommer ikke fra Danmark, som mange måske vil tro. Det er ikke så mærkeligt, når tjenesten kaldes for NordVPN. Tjenesten er derimod beliggende i Panama, langt fra de nordiske lande. Det betyder, at NordVPN er uden for EU og de amerikanske love, og behøver således ikke logge trafikken hos sine kunder.

Dette giver dig mulighed for at se dansk tv i andre lande end Danmark, uden at bekymre dig om NordVPN kan se hvad du laver.

NordVPN har ekstremt mange servere i Danmark, hvilket betyder, at tjenesten er meget velegnet til danske borgere i udlandet. Vi streamede alle de velkendte danske tv-kanaler, og det gik rigtig godt.

Med hensyn til hastighed har NordVPN også gjort det meget godt i forhold til mange andre VPN-udbydere, og med hensyn til hastighed adskiller NordVPN og ExpressVPN sig meget godt i forhold til resten af VPN-udbyderne.

Prismæssigt er NordVPN lidt billigere end ExpressVPN, men ikke så meget. Men hvis du binder dig i længere tid får du meget rabat.

Både NordVPN og ExpressVPN tilbyder en 30-dages penge tilbage garanti, så du kan teste tjenesterne og få pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds.

Findes der gratis udbydere?

DR TV og ExpressVPN

Vi bliver ofte spurgt om der findes gratis udbydere. Svaret på dette er ja det gør der, men vi anbefaler dog ikke kunderne at bruge dem, især til at streame dansk tv i udlandet. Årsagen til dette er, at de gratis produkter er meget dårligere end de betalte VPN-udbydere.

DR TV og ExpressVPN

Det største problem for gratis VPN-programmer over streaming er, at hastigheden ofte er ekstremt langsom. Det betyder, at du kan risikere at vente på, at programmer som DR og TV2 skal indlæses ekstremt længe før du kan få adgang til dem.

Derfor synes vi, det er bedre at betale 80 kr. Og så for at slippe for alt den frustration og irritation, og muligvis også en ødelagt pc, når du har smidt rundt med den i ren raseri.

Hvis du vil prøve en gratis udbyder, er det naturligvis bare at prøve det, du har ikke så meget at tabe. Men du kan også teste en betalt VPN-udbyder og få pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds.

Vi vil opdaterer denne artikel, når der kommer nye oplysninger. Tak fordi du tog dig tid til at læse den.

Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

  Bedste VPN-tjenester

  Express Icon

  Bedste VPN i vores test

  Prøv ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Testens andenplads

  Prøv NordVPN
  Om annoncering på webstedetinfo