Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

  Hvordan ser man Viaplay i udlandet?

  Du kan nemt se Viaplay i udlandet med en VPN

  Et problem med mange danske tv-kanaler er, at de ikke kan ses i udlandet. Uanset om du ønsker at se på Halløj på Badehotellet, fodbold-VM, skak-VM, Premier League eller lignende sker det ofte, at vi får en sort skærm, når vi går ind på https://viaplay.dk. Det er naturligvis meget irriterende, men i denne artikel vil vi forklare, hvordan du nemt kan se Viaplay hvis tjenesten er blokeret i det land, du er i.

  Kort version og enkel forklaring

  For dem, der ikke gider at læse hele artiklen, vil vi her forklare alt i en kort version. I de fleste tilfælde kan du se Viaplay inden for EU, hvis du kan kontrollere, at du er dansk statsborger eller lignende. Hvis du er uden for EU, blokeres mange programmer.

  Hvad du så skal gøre er at få en VPN-tjeneste. Dette er et program, der kan ændre din IP-adresse, så andre på internettet tror, at du for eksempel har en dansk IP-adresse. Så vil Viaplay tro, at du er i Danmark, og geoblokeringen vil blive tilbagekaldt. Hvad du skal gøre er kort sagt:

  1. Find en VPN-udbyder. Vores liste er et godt udgangspunkt til at starte med, da alle er kvalitetstestede i forhold til dansk tv.
  2. Download denne VPN-tjeneste. Hvis du vælger en betalt VPN-tjeneste, som du sandsynligvis vil, skal du også betale 50 kr. eller noget som det for et månedligt abonnement. Hvis du ikke er tilfreds, kan du få pengene tilbage. Dette bør kun tage ca. 5 minutter.
  3. Åbn programmet og opret forbindelse til en dansk server. Derefter får du en dansk IP-adresse, som giver dig mulighed for at omgå geo-begrænsningerne.
  4. Gå til Viaplay og se på det indhold, du ønsker. Så nu har du en norsk IP-adresse og kan se alle de programmer, du vil have i Viaplay.

  Disse er de bedste VPN-tjenester i øjeblikket:

  Hvorfor er Viaplay blokeret i udlandet?

  Grunden til, at Viaplay er blokeret i udlandet, er, at hver tv-tjeneste normalt kun køber rettighederne til at vise et program i nogle lande. Således køber Viaplay f.eks. kun rettighederne til at vise Premier League i Danmark og ikke i f.eks. Danmark, Sverige eller Thailand. Noget andet ville have været ekstremt dyrt, og det ville heller ikke have været nødvendigt – det store flertal af folk der ser Viaplay er i Danmark.

  Derfor er det for Viaplay simpelthen ikke tilladt at vise disse programmer til personer uden for Danmark. Noget andet ville have været ulovligt, og TV2 ville nok skulle have betale en ret stor bøde, hvis nogen fandt ud af det.

  Det samme princip gælder for andre danske tv-programmer som DR, Viaplay og lignende, og også med andre nordiske kanaler som SVT og NRK.

  Ny EU-lovgivning

  Heldigvis for danske borgere er der indført en ny EU-lovgivning, der hedder Portabilitetsforordningen. Du kan læse mere om dette på EUs hjemmeside

  Denne forordning fastslår kort, at alle EU-borgere frit kan bringe deres onlineindhold til andre steder i EU. Dette er et skridt i retning af, at der vil være endnu større lighed og ensartethed inden for EU. Denne forordning gælder også for Danmark.

  Kort sagt betyder det, at alle danske statsborgere kan streame alt det indhold, de ønsker, selvom de er uden for Danmark, hvis de er i EU. Dette er selvfølgelig en meget stor fordel.

  Dette tilbud gælder kun for betalte tv-tjenester og gælder ikke for gratis tjenester. På grund af dette gælder denne forordning stadig ikke for tv-tjenester som f.eks. DR.

  Er det lovligt at streame Viaplay med VPN?

  Lejlighedsvis bliver vi spurgt, om det er lovligt at bruge VPN til at omgå geoblokering. Svaret på, om VPN er lovligt eller ulovligt, er i de fleste tilfælde, at det er lovligt. Dette gælder for de fleste lande i verden, medmindre du bruger VPN til at gøre ulovlige ting eller lignende.

  Bemærk dog, at andre lande kan have særlige regler. Nogle lande har faktisk forbudt VPN, og det gælder lande med strenge indholdsregler. Sådanne lande omfatter Kina, Rusland og også Iran. Bemærk dog, at disse lande også sjældent sanktionerer mod brugen af ​​VPN’er, så mange turister bruger også VPN i disse lande.

  Hvordan virker VPN?

  Viaplays hovedmenu

  VPN kan være meget svære at forklare, men også relativt let. Her gør vi det via den enkle version. VPN står for Virtuelt Privat Netværk. Hovedformålet med VPN er at skjule hvem du er eller at omgå geoblokering. I vores tilfælde hører vi til den sidste gruppe.

  Viaplays hovedmenu

  Alle VPN-tjenester vil mest sandsynligt eje forskellige servere over hele verden. Når du downloader et sådant program, vil du kunne oprette forbindelse til de forskellige servere. Hvad der sker er, at al trafik fra din pc vil gå gennem den server, du har forbindelse til, før trafikken når til internettet.

  På den måde tror andre på internettet, at du har den samme IP-adresse som den server, du er forbundet med. Din egen IP-adresse vil således være skjult. På grund af dette er VPN en meget effektiv måde at omgå geoblokering, og også surfe mere anonymt og sikkert online.

  Hvad er vigtigt i forhold til VPN, når du ser TV2?

  Der er et ekstremt stort antal VPN-udbydere rundt om i verden. At køre en VPN-tjeneste er naturligvis ret rentabelt, da vi kan tælle mindst omkring 200 leverandører, der eksisterer i øjeblikket. Dette gør det selvfølgelig svært at vide, hvilken tjeneste der skal vælges.

  Hvilken VPN-tjeneste der skal vælges, afhænger af en række forskellige faktorer. Men i forhold til at se dansk tv uden for Danmark er der nogle nøglefaktorer, du skal kigge efter. Alle andre faktorer er ikke rigtig vigtige. Vi vil nu liste de vigtigste faktorer, du skal se på i rækkefølge.

  Faktisk mener vi, det er de eneste faktorer, du skal se på, så listen er i mange tilfælde udtømmende. Disse 5 pointer er centrale for dig, der skal bruge VPN til at se Viaplay uden for EU:

  1. Har VPN-serveren servere i Danmark? Det eneste, der er vigtigt for dig, der skal se Viaplay uden for Danmark er, at VPN-tjenesten du bruger, har servere i Danmark. Hvis tjenesten ikke har nogen servere i Danmark, vil du ikke kunne få en dansk IP-adresse.

   Så bliver det helt meningsløst at bruge VPN, og du vil ikke nå det ønskede formål. Ikke alle VPN-tjenester har servere i Danmark, så dette punkt er derfor vigtigt at være opmærksom på.
  2. Er hastigheden god nok? Enhver brug af VPN vil gøre hastigheden lidt værre, da al trafik skal gennemgå en ekstern server, før den når internettet. Det kan være meget uheldigt i forhold til dig, der skal streame dansk tv. Selvfølgelig virker dette ikke, hvis det hele tiden forsvinder, eller streamingtjenesten ikke starter.

   Men med de bedste VPN-tjenester vil hastighedstabet være minimalt, og derfor vil det ikke være noget problem at se tv og lignende, mens du er tilsluttet VPN-tjenesten. Imidlertid er mange VPN-tjenester meget langsomme, og det er vigtigt at vælge de hurtigste tjenester. Som hovedregel vil tjenester med de fleste servere i Danmark give dig den bedste hastighed, da det vil være en mindre byrde for serverne.
  3. Logger VPNen ind? Hvad der er afgørende, når du bruger en VPN-tjeneste, er, at du sørger for, at VPN-tjenesten ikke logger din trafik. Fordi al din trafik går gennem tjenestens servere, vil det være nemt for VPN-tjenesten at logge alt, hvad du laver online.

   Dette er naturligvis noget, vi ikke er interesserede i, og derfor er det afgørende, at vi vælger en VPN-tjeneste, der ikke logger vores trafik. Langt de fleste VPN-tjenester logger ikke din trafik, men nogle servicetests – og især de gratis tjenester – gør faktisk det og sælger information til tredjepart. Du skal undgå dette!
  4. Hvad koster det? Prisen på VPN-tjenesten er selvfølgelig meget vigtig. Vi ønsker at betale så lidt som muligt, fordi vi selvfølgelig ikke ønsker at betale for meget. Derfor spørger vi ofte om der er gratis VPN-tjenester. Spørgsmålet om dette er ja, men vi anbefaler ikke at bruge dem. Årsagen til dette er, at mange gratis tjenester logger din trafik, og desuden er hastigheden ofte meget dårlig. Mange gratis tjenester har heller ikke servere i Danmark. Heldigvis er de betalt VPN-tjenester faktisk meget billige.

   Hvis du binder i en måned koster det sjældent mere end omkring 80 kroner, noget vi danskere rent faktisk kan betale, især hvis vi ønsker at se et vigtigt tv-program på Viaplay som fodbold-VM eller lignende. Hvis du binder dig i længere tid, vil prisen sjældent være over 3 kr. per måned. De fleste betalte VPN-tjenester har også en 30-dages pengene tilbage garanti.
  5. Er tjenesten nem at bruge? For dem af os, der kun ønsker at se Viaplay uden for Danmark, og ellers ikke er særligt teknologiske eksperter, er det selvfølgelig vigtigt, at dette sker hurtigt og nemt. Derfor er det vigtigt, at tjenesten hurtigt downloades, og at du så hurtigt kan åbne programmet og hurtigt oprette forbindelse til en dansk server. Ingen ønsker at bruge meget tid på at kigge efter servere eller lignende.

  Anbefalede VPN-tjenester

  ExpressVPN

  De øverste 5 VPN-tjenester, vi anbefaler på denne side, kan ses i rangordningstabellen øverst på siden. De to øverste tjenester er i øjeblikket ExpressVPN og NordVPN. Grundene til at vi anbefaler begge disse tjenester er mange.

  ExpressVPN

  For det første har begge tjenester mange servere i Danmark. Det betyder, at du altid vil kunne streame Viaplay med dansk IP-adresse, og at hastigheden altid vil være super god.

  Desuden logger ingen af ​​disse VPN-tjenester, og sikkerheden er også meget god. Begge tjenester har faktiske sikkerhedsniveauer i overensstemmelse med det amerikanske militær. Derudover kan du nemt bruge begge tjenester. Du skal blot downloade dem og derefter åbne programmet og oprette forbindelse til en server.

  Tjenesten er regelmæssigt i forhold til prisen. ExpressVPN er noget dyrere end NordVPN, men til gengæld mener vi, at denne service er noget mere robust, derfor når den helt øverst på vores placering.

  Konklusion

  Vi håber, at denne artikel har gjort det lettere for dig at se Viaplay uden for Danmark. I fremtiden håber vi, at du kan se Viaplay over hele verden uden at bruge en VPN, men det er svært at sige, hvor længe det vil tage.

  Hvis du har spørgsmål eller spørgsmål om VPN, skal du blot kontakte os via kontaktformularen. Vi forsøger altid at hjælpe, selvom det kan tage lidt tid, før vi svarer.

  Indholdsfortegnelse

   Bedste VPN-tjenester

   Express Icon

   Bedste VPN i vores test

   Prøv ExpressVPN
   NordVPN Icon

   Testens andenplads

   Prøv NordVPN
   Om annoncering på webstedetinfo