Viaplay i udlandet, kan det lade sig gøre?

Sidst opdateret: 30/01/2021

Du kan nemt se Viaplay i udlandet med en VPN

Et velkendt problem med mange danske tv-kanaler og streaming-tjenester er, at de ikke kan ses i udlandet. Uanset om du ønsker at se Premier League, serier som Grey’s Anatomy eller en god dansk film som Fasandræberne, så vil du typisk opleve en sort skærm når du prøver at streame Viaplay i udlandet. Irriterende, ikke sandt?

Det behøver heldigvis ikke være sådan, og i denne artikel forklarer vi dig hvordan du på enkel vis kan se Viaplay i udlandet, hvis du skal have lidt underholdning på ferien.

Kort og godt: Sådan ser du Viaplay i udlandet

For dem, der ikke gider at læse hele artiklen, giver vi her den korte version:

I de fleste tilfælde har du mulighed for at se Viaplay indenfor EU, hvis du kan kontrollere, at du er dansk statsborger eller lignende. Hvis du er udenfor EU, blokeres mange programmer. Løsningen er, at få en VPN-tjeneste.

En VPN er et program, der kan ændre din IP-adresse, så andre på internettet tror, at du for eksempel har en dansk IP-adresse. På den måde vil Viaplay tro, at du er i Danmark, og geoblokeringen vil blive tilbagekaldt så du kan fortsætte med at streame. Hvad du skal gøre er kort sagt:

 1. Find en VPN-udbyder. Vores liste herunder er et godt udgangspunkt til at starte med, da alle er kvalitetstestede i forhold til dansk tv.
 2. Download VPN-tjenesten. Hvis du vælger en betalt VPN-tjeneste, som vi vil anbefale for kvalitetens skyld, skal du betale et månedligt abonnement. Hvis du ikke er tilfreds, kan du få pengene tilbage. Dette bør kun tage ca. 5 minutter.
 3. Åbn programmet og opret forbindelse til en dansk server. Derefter får du en dansk IP-adresse, som giver dig mulighed for at omgå geo-begrænsningerne.
 4. Gå til Viaplay og stream det indhold, du ønsker. Nu har du en dansk IP-adresse og kan se alle de serier, film og kanaler der er tilgængelige på Viaplay.

Disse er de bedste VPN-tjenester i øjeblikket:

Hvorfor er Viaplay blokeret i andre lande?

Grunden til, at Viaplay er blokeret når du opholder dig i udlandet er, at hver streaming-tjeneste normalt kun køber rettighederne til at vise et program i bestemte lande. Således køber Viaplay f.eks. kun rettighederne til at vise Premier League i Danmark og ikke nødvendigvis i Norge, Tyskland og Italien. Skulle de gøre det, ville det blive en dyr omgang for dem, og tit unødvendigt, da mange programmer ikke har stort publikum uden for Danmark.

Det samme princip gælder for andre populære danske streaming-tjenester som DR, Netflix og lignende, og også med andre nordiske kanaler som SVT og NRK.

Ny EU-lovgivning gør det lovligt at se Viaplay i udlandet

Lejlighedsvis bliver vi spurgt, om det er lovligt at bruge VPN til at omgå en geoblokering. Som udgangspunkt er det ikke ulovligt at bruge en VPN-tjeneste, så længe du agerer inden for lovens rammer mens du bruger den (altså ingen hacking osv.)

Bemærk dog, at der i andre lande er strammere regler for brugen af VPN. F.eks. i Kina, Rusland og Iran. Det er her værd at fortælle, at disse lande sjældent sanktionerer mod brugen af ​​VPN’er, så mange turister bruger aktivt VPN i disse lande.

Heldigvis for danske borgere er der indført en ny EU-lovgivning, der hedder Portabilitetsforordningen.

Denne lovgivning fastslår kort og godt, at alle EU-borgere frit kan bringe deres online indhold til andre lande i EU. Formålet med ordningen er at skabe større lighed og ensartethed inden for EUs grænser.

Kort sagt betyder det, at du som dansk statsborger kan streame alt det indhold du ønsker, selvom du befinder dig udenfor Danmark, så længe du er inden for EU. Lovgivningen er på nuværende tidspunkt kun gældende for de betalte streaming-tjenester, og gælder således ikke for bl.a. DR TV.

 

Værd at vide om VPN når du streamer Viaplay på ferien

De forskellige VPN-tjenester ejer servere rundt om i verden. Når du downloader en sådan tjeneste har du mulighed for, at oprette forbindelse til serverne i de forskellige lande. Kort sagt vil alt trafik fra din enhed gå igennem serveren, før det når til internettet.

Der findes mange forskellige VPN-udbydere, på nuværende tidspunkt kender vi til minimum 200 forskellige, og det gør det selvfølgelig svært at vide, hvilken en man skal vælge. Hvordan vurderer man om den er god eller ej?

I listen herunder har vi samlet 5 vigtige faktorer for valget af VPN-tjeneste, så du forhåbentlig får lidt nemmere ved at beslutte dig:

 1. Har VPN-tjenesten servere i Danmark? Når du vil se Viaplay i udlandet er det vigtigste at vide, om den pågældende VPN-tjeneste har servere i Danmark. Ingen server, ingen adgang. Kig derfor på leverandørens server-udbud.
 2. Er hastigheden god nok? Enhver brug af VPN vil forringe internethastigheden, da al trafik skal gå gennem en ekstern server, før den når internettet. Det kan resultere i at det du streamer vil lagge (gå i stå). En anden faktor du bør kigge efter er altså hvilken hastighed de forskellige tjenester tilbyder og kan garantere. Hovedreglen er, at jo flere servere en tjeneste har i Danmark, desto bedre hastighed får du da byrden fordeles på flere forskellige servere.
 3. Logger VPN-tjenesten din aktivitet? Noget man ikke nødvendigvis tænker på, at datasikkerheden ved brugen af en VPN-tjeneste. Eftersom alt din trafik går igennem deres servere vil de uden problemer kunne logge (gemme) hele din historik for hvad du har foretaget dig online, mens du har været koblet på serveren. Det er man ikke interesseret i!

  Det er derfor vigtigt at vide, om en VPN-tjeneste logger din aktivitet eller ej. Langt de fleste professionelle tjenester gør ikke, men adskillige af de gratis VPN-tjenester gør, og sælger din data til tredjepart.
 4. Hvad koster det? Prisen på VPN er selvfølgelig vigtig. Mange kigger efter de gratis udbydere, men som nævnt herover er det ikke noget vi kan anbefale grundet risikoen for databrud, ringe hastighed og ofte få danske servere. De betalte løsninger koster ofte mindre end end de gængse streaming-tjenester, så for de fleste vil det ikke vælte budgettet.
 5. Er tjenesten nemt at bruge? At downloade og konfigurere VPN er ikke raketvidenskab, heller ikke for de mindre IT-kyndige iblandt os. Langt de fleste VPN-tjenester er ganske brugervenlige, så har du fået fingrene i en der ikke er det, kan det være værd at kigge lidt nærmere på markedet. Når vi vurderer de forskellige udbydere lægger vi bl.a. vægt på hvor nemt det er at downloade, konfigurere og betjene, og det kan måske være en hjælp for dig at kigge på de forskellige VPN tests. Ingen ønsker at bruge meget tid på at kigge efter servere der virker.

Top 5 VPN-tjenester til streaming af Viaplay

Øverst i artiklen ser du en liste med vores 5 anbefalede VPN-tjenester. Første- og andenpladsen går til ExpressVPN og NordVPN, og dem fortæller vi lidt mere om herunder:

Sikkerhed behøver du heller ikke bekymre dig om her. Ingen af dem logger din søgehistorik, og deres sikkerhedsniveauer er faktisk i overensstemmelse med det amerikanske militær.

Prismæssigt ligger ExpressVPN noget højere end NordVPN, men grundet den stabile performance vurderer vi stadigvæk af ExpressVPN skal ahve førstepladsen.

Konklusion

Vi håber, at denne artikel har gjort det lidt lettere for dig at se Viaplay uden for Danmark. I fremtiden håber vi, at du kan se Viaplay over hele verden uden at bruge en VPN, men det er svært at sige, om det vil ske, og hvor lang tid det i så fald vil vare før det er muligt.

Hvis du har spørgsmål eller spørgsmål om VPN, skal du blot kontakte os via kontaktformularen. Vi forsøger altid at hjælpe, selvom det kan tage lidt tid, før vi svarer.

Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

  Bedste VPN-tjenester

  Express Icon

  Bedste VPN i vores test

  Prøv ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Testens andenplads

  Prøv NordVPN
  Om annoncering på webstedetinfo