Viaplay i udlandet, kan det lade sig gøre?

Sidst opdateret: 03/12/2021

Du kan nemt se Viaplay i udlandet med en VPN

Et velkendt problem med mange danske tv-kanaler og streaming-tjenester er, at de ikke kan ses i udlandet. Uanset om du ønsker at se Premier League, serier som Grey’s Anatomy eller en god dansk film som Fasandræberne, så vil du typisk opleve en sort skærm når du prøver at streame Viaplay i udlandet. Irriterende, ikke sandt?

Det behøver heldigvis ikke være sådan, og i denne artikel forklarer vi dig hvordan du på enkel vis kan se Viaplay i udlandet, hvis du skal have lidt underholdning på ferien.

Opsummering: Sådan ser du Viaplay i udlandet

For dem, der ikke gider at læse hele artiklen, giver vi her den korte version: I de fleste tilfælde har du mulighed for at se Viaplay indenfor EU, hvis du kan kontrollere, at du er dansk statsborger eller lignende. Hvis du er udenfor EU, blokeres mange programmer. Løsningen er, at få en VPN-tjeneste.

En VPN er et program, der kan ændre din IP-adresse, så andre på internettet tror, at du for eksempel har en dansk IP-adresse. På den måde vil Viaplay tro, at du er i Danmark, og geoblokeringen vil blive tilbagekaldt så du kan fortsætte med at streame. Hvad du skal gøre er kort sagt:

Du skal finde en VPN udbyder, downloade og installere programmet og koble til en dansk server. Den danske server er nødvendig, for at kunne streame dansk Viaplay fra udlandet.

Der findes en række forskellige VPN-tjenester at vælge imellem, og det kan være lidt en jungle. Listen herunder er de udbydere der i vores tests har klaret det bedst:

Hvorfor er Viaplay blokeret i andre lande?

Grunden til, at Viaplay er blokeret når du opholder dig i udlandet er, at hver streaming-tjeneste normalt kun køber rettighederne til at vise et program i bestemte lande. Således køber Viaplay f.eks. kun rettighederne til at vise Premier League i Danmark og ikke nødvendigvis i Norge, Tyskland og Italien. Skulle de gøre det, ville det blive en dyr omgang for dem, og tit unødvendigt, da mange programmer ikke har stort publikum uden for Danmark.

Det samme princip gælder for andre populære danske streaming-tjenester som DR, Netflix og lignende, og også med andre nordiske kanaler som SVT og NRK.

Hvordan fungerer en VPN-tjeneste?

VPN er en forkortelse for “Virtual Private Network”, og ideen bag det er, at du i stedet for at synliggøre din private geografiske placering, kan se ud som om du er logget på fra et andet sted i verden. Hvis du f.eks. ønsker at se Viaplay i udlandet, så er du nødt til at oprette forbindelse til en dansk server før det er muligt.

VPN-tjenester giver dig mulighed for at vælge mellem servere i mange forskellige lande, og du kan oprette forbindelse til dem alle. Det er især lande som USA og Storbritannien der er populære. En VPN tjeneste er altså, kort sagt, en måde at snyde hjemmesider til at tro, at du befinder dig et andet sted i verden.

De bedste VPN-tjenester til Viaplay

Hvis du befinder dig i udlandet og det lige præcis er Viaplay du gerne vil se, så skal du finde en VPN-tjeneste der kan tilbyde danske servere. Det du skal kigge efter er hastighed på serverne, antallet af danske IP-adresser der er tilgængelig og naturligvis prisen på abonnementet.

Der er nogle VPN’er der adskiller sig positivt, heriblandt ExpressVPN og SaferVPN som i årenes løb har modtaget meget ros – og med god grund. De har leveret gode betingelser for deres brugere i årevis, og er derfor rigtig gode kandidater.

ExpressVPN

 • Stream Viaplay nonstop
 • Servere over hele verden
 • God hastighed

Mange streamingtjenester har forsøgt at begrænse brugen af VPN, og det har betydet at enkelte VPN-udbydere er blevet blacklistet. ExpressVPN er en af de få tjenester der er fuldstændig upåvirket af dette.

Den største fordel ved ExpressVPN er kombinationen af det store udvalg af danske servere, og hastigheden de tilbyder. Når du f.eks. vil streame Viaplay fra ferien er det en kæmpe fordel, at hastigheden spiller. ExpressVPN har også en af de bedste browser extensions til Chrome, som gør det endnu nemmere at koble på.

Prismæssigt ligger ExpressVPN i den højere ende, men de tilbyder billigere abonnementer hvis man er villig til at binde sig lidt længere tid. De tilbyder også pengene tilbage inden for 30 dage, hvis du fortryder.

NordVPN

 • Glimrende til brug i udlandet
 • God kundeservice
 • Stærke servere

NordVPN er blandt de største VPN-tjenester på markedet, og er helt og aldeles på niveau med ExpressVPN. NordVPN har faktisk det højeste antal servere i verden, og også i Danmark er de leveringsdygtige på serverfronten. Det er derfor intet problem at oprette forbindelse til en dansk server når du sidder i udlandet.

HD streaming er intet problem, og generelt set er det så stabil en tjeneste, at du ikke lægger mærke til at du bruger VPN, som ellers er kendt for at sløve internettet markant.

NordVPN er ekstremt prisvenlig hvis du vælger et længere abonnement, også billigere end ExpressVPN. For dig der er prisbevidst er dette altså et godt alternativ.

SurfShark

 • Hurtige danske servere
 • En generel billig tjeneste
 • Brugervenlig

Surfshark er også en tjeneste, der leverer meget høje hastigheder på de danske servere. Dette gør tjenesten optimal, hvis du streamer Viaplay fra udlandet. I vores test fandt vi også, at hastigheden var meget god, uanset hvilken server vi valgte.

Men selvom Surfshark er noget mindre kendt end ovennævnte, er der stadig tale om en komplet tjeneste. Ikke helt på niveau med ExpressVPN og NordVPN, men stadig meget god.

Også hos denne VPN-udbyder, vil prisen variere afhængigt af, hvor længe du vælger at binde dig. Det længste abonnement, de tilbyder, er i 24 måneder og det er endnu lidt billigere end NordVPN. En måned koster det samme som de fleste andre VPN-tjenester, nemlig omkring 100 kr.

IP-adresser og geoblokering

På et mere teknisk niveau er det de såkaldte IP-adresser der manipuleres gennem en VPN-tjeneste. IP-adresserne bliver en form for online identitet der indeholder information om hvad vi gør på nettet. I det du besøger en hjemmeside vil din computere kommunikere med hjemmesiden, og her bliver din IP-adresse oplyst.

På den måde ved hjemmesiden om den f.eks. skal omdirigere dig til den danske version eller lignende. Selvom hjemmesiden ikke kan se præcis hvem du er, kan den registrere hvor i verden du kommer fra. Det er lige præcis det der sker, når Viaplay blokerer dig fra udlandet.

Skal du se Viaplay i udlandet skal du altså have det til at se ud som om, du befinder dig et andet sted. Med en VPN bliver det pludselig ligemeget om du sidder i New York eller London, du kan stadigvæk få adgang til det danske indhold.

Derfor er indhold geoblokeret

Der findes mange eksempler på indhold der er geografisk blokeret. Det gælder bl.a. streamingtjenesterne som f.eks. Viaplay, men også online aviser.

At det er blokeret knytter sig til ophavsrettigheder til bestemt indhold. Viaplay har købt sig adgang til bestemte rettigheder i bestemte lande, og hvem der ejer hvilke rettigheder skifter fra land til land. Skulle Viaplay f.eks. vise amerikansk indhold til danskere, er det altså ulovligt. Og her opstår et naturligt spørgsmål om brugen af VPN overhovedet er lovligt, når man ikke befinder sig i det pågældende land?

Er brugen af VPN lovlig?

Brugen af VPN er lovlig så længe aktiviteten der udøves er lovlig i sig selv – altså uden brug af VPN. Med andre ord, så er en person der ser Viaplay med VPN for at omgå geoblokering lovlig, fordi det at se Viaplay i selv ikke er et problem. Det er altså ikke ulovligt at bruge VPN i Danmark. Du kan læse mere om hvornår det er ulovligt at bruge VPN her.

VPN på mobil

Viaplay er en af de mange streamingtjenester som markedsfører sig på deres mobile funktionalitet. Særligt på en ferie bliver streaming fra en smartphone endnu mere relevant, hvis man ikke gider slæbe en computer med. Derfor er det fedt at kunne have VPN på mobilen.

Konceptet er fuldstændig det samme som på computer, du skal bare hente en VPN app og koble dig til den ønskede server. Herefter vil du kunne se programmer fra f.eks. Danmark.

Sådan vælger du den rigtige VPN

Hvis du gerne vil prøve en VPN for at kunne se Viaplay i udlandet bugner markedet med forskellige tjenester. Du kan gøre valget af udbyder ret simpelt ved at kigge på enkelte parametre såsom hastighed, mængde af danske servere og prisen.

Hvor hurtige er serverne?

Når du er hjemme kører Viaplay formentlig uden problemer, men så snart du skal streame fra udlandet kan det blive mere problematisk. At streame film i HD kan pludselig blive en kæmpe udfordring, hvis de servere man bruger ikke er af god nok kvalitet.

Enhver brug af VPN vil forringe internethastigheden, da al trafik skal gå gennem en ekstern server, før den når internettet. Det kan resultere i at det du streamer vil lagge (gå i stå). En anden faktor du bør kigge efter er altså hvilken hastighed de forskellige tjenester tilbyder og kan garantere. Hovedreglen er, at jo flere servere en tjeneste har i Danmark, desto bedre hastighed får du da byrden fordeles på flere forskellige servere.

Derfor bør du købe en VPN for at se Viaplay

Hvorfor skal man købe en VPN for at kunne se Viaplay, når der alligevel er masser af forskellig underholdning på tv eller online, der hvor man er? Godt spørgsmål. For mange danskere er det forbundet med afslapning at kunne tænde for dansk underholdning, også på ferien. Det er her hvor man har tid til at nyde det for fulde gardiner.

Danske undertekster er også et plus for mange, selvom vi er en nation der generelt er gode til engelsk.

Se alt det indhold du vil med en VPN

Så snart du har valgt en udbyder til at streame Viaplay i udlandet, skal du registrere dig, downloade og installere programmet og finde en dansk server. Herefter kan du logge direkte ind på Viaplay.dk og få adgang til det fulde bibliotek af indhold.

Hvorvidt du er på ferie eller har bosat dig permanent et andet sted end Danmark har ingenting at skulle sige. En god VPN giver dig adgang til det danske indhold uanset hvad, så længe du har betalt abonnement hos tjenesten. Med en VPN kan du glemme alt om geoblokeringer.

Konklusion

Så det er altså fuldt muligt at streame Viaplay, som sad du derhjemme i din egen stue, selvom du er i udlandet. Der er flere VPN-tjenester med fantastiske servere i Danmark, der lader dig streame Viaplay i HD. Alle, der nævnt i denne artikel, er gode muligheder.

Når du har downloadet en VPN-tjeneste, skal du blot logge ind og vælge en dansk server for at starte streaming. VPN-tjenester er fuldt lovlige og har også flere fordele.

Du kan streame indhold fra hvor som helst, men også sikkerhedsaspektet er meget vigtigt. Du kan slappe helt af og sænke dine skuldre, for du behøver ikke at bekymre dig om computerangreb. Dette er især relevant, når du rejser og bruger offentlig wi-fi og hotspots.

Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

  Bedste VPN-tjenester

  Bedste VPN i vores test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andenplads

  Prøv NordVPN
  Om annoncering på webstedetinfo