Kan man se TV2 Play i udlandet? (2024)

Sidst opdateret: 21/04/2024

kan man se tv2 play i udlandet?

Du kan nemt streame indhold på ferien

TV2 har en af de mest populære streaming-tjenester i Danmark, fuld af alt det gode indhold fra TV2. Med et abonnement får du live tv (bl.a. News og Zulu), film, serier og en masse af de gode og dybdegående dokumentarer. Men hvad sker der, når du rejser uden for Danmarks grænser og stadig ønsker at se tv2 play i udlandet? Du kan støde på en frustrerende geografisk begrænsning. Har du haft et abonnement i længere tid har du måske også oplevet, at TV2 Play ikke virker i udlandet, og det er på grund af geoblokering – mere om det længere nede i artiklen.

Betyder det så at man ikke kan bruge TV2 Play i udlandet på nogen måde? Nej, ikke helt. I denne artikel vil vi forklare dig, hvordan du omgår de geografiske restriktioner ved hjælp af en VPN-tjeneste.

Kort opsummering

Orker du ikke at læse hele artiklen? Så får du en opsummering her: Den nemmeste måde at se tv2 play i udlandet på er ved at benytte en VPN-tjeneste. En VPN er en tjeneste (i form af et program eller en app), hvor du kan ændre din IP-adresse så du teoretisk set befinder dig i et andet land.

Det eneste du skal gøre er, at downloade et VPN-program og oprette forbindelse til en dansk server via i programmet. Så vil du have en dansk IP-adresse og dermed kan du omgå geoblokeringen. Dermed får du adgang til alt det indhold, som platformen har at byde på – også selvom du befinder dig i udlandet.

Der er en mange forskellige VPN-tjenester, og det kan være vanskeligt at finde ud af, hvad man skal vælge. Denne liste indeholder de VPN-tjenester der generelt fungerer godt med dansk tv:

TV2 Play er geoblokeret i udlandet

I Danmark er vi kendt for at bruge en god del af vores tid indendørs, og tv-kiggeri er, ikke overraskende, en populær aktivitet. I takt med streamingtjenesterne vinder brugernes skærmtid, er traditionelle medier også hoppet med på bølgen, herunder TV2. Med deres abonnement får man adgang til film, serier og ikke mindst masser af sport såsom Tour de France, Wimbledon, e-Sport, X games m.m.

Men så snart vi tager til udlandet, er glæden knapt så stor. For at fortsætte med at se tv2 play i udlandet, skal man finde en måde at omgå disse begrænsninger. Geoblokering, som skyldes rettighederne til visning, gør, at vi ikke kan få adgang når vi er på ferie. Selv om man har et betalingsabonnement i Danmark, kan man ikke få adgang til indholdet, fordi man rent geografisk ikke befinder sig i Danmark.

TV2 Play er ikke tilgængelig i udlandet
Sådan set det ud, når du rammes af TV2’s geoblokering

Det er her VPN-tjenester kommer ind i billedet, hvis man ønsker at omgå geoblokeringer. Uanset om man er dansker på ferie i udlandet, eller måske endda arbejder eller studerer i udlandet, så er rart at kunne tjekke ind hjemme og følge med i dansk underholdning og nyheder.

Hvordan fungerer en VPN tjeneste?

Det er her nøglen til at se tv2 play i udlandet rigtigt kommer i spil. En VPN-tjeneste kan forklares med tunge tekniske termer, men fra en brugers synspunkt kan det også gøres ganske enkelt. VPN er en forkortelse for det engelske ”Virtual Private Network” – dvs. Virtuelt Privat Netværk på dansk, og når man benytter en VPN ændrer den ganske enkelt ens IP-adresse som er dét, der sladrer om ens geografiske placering.

De forskellige VPN-udbydere har servere på tværs af landene, og som bruger betyder det, at du vælger en server i det land du vil se indhold fra, og herefter ophæves geoblokeringen.

IP-adresser og geoblokering

På et lidt mere teknisk niveau er det de såkaldte IP-adresser, der faktisk manipuleres via VPN-tjenesten. IP-adresser fungerer som identifikatorer for, hvem vi er (og hvor vi er), når vi er online. I det øjeblik, du besøger en hjemmeside, kommunikerer din computer med den pågældende hjemmeside ved at anvende din IP-adresse.

Det er blandt andet derfor, at en hjemmeside ved, om du skal dirigeres over til en dansk version. Det gælder især for streamingtjenester, hvor man f.eks. faktisk skal have en dansk IP for at se tv2 play i udlandet. Selv hvis en hjemmeside ikke kan se præcis, hvem du er, kan den bl.a. registrere, hvor du besøger hjemmesiden fra.

Hvis du vil se dansk indhold i udlandet skal du derfor få det til at se ud som om, du er forbundet til en dansk IP-adresse, for som nævnt ovenfor er det denne måde, en VPN fungerer på i praksis.

Derfor er indholdet geoblokeret

Der er rigtig mange eksempler på indhold, der er geoblokeret. Alle streaming tjenester anvender geoblokering, og det samme gælder blandt andet for mange nyhedssiders indhold. Hvis man sidder i udlandet og ønsker at se tv2 play i udlandet eller andet dansk indhold, kan man blive mødt med beskeden om, at indholdet “er utilgængeligt uden for Danmark”.

Dette skyldes de ophavsrettigheder, der er knyttet til det specifikke indhold. En streamingtjeneste kan have rettigheder til at vise forskellige serier og for eksempel Tour de France i Danmark, men de samme rettigheder kan være ejet af en helt anden virksomhed i for eksempel England.

Derfor har TV2 (i eksemplet) ikke ret til at vise engelske seere det samme indhold, som de har rettigheder til at vise danskerne. Det ville simpelthen være ulovligt. Derfor opstår spørgsmålet, om brugen af VPN så er lovlig?

Er brug af VPN lovlig?

Brugen af VPN er lovlig så længe det du foretager dig mens du er forbundet til udbyderens servere, er inden for lovens rammer. Det er ikke ulovligt at bruge VPN, og dette er bekræftet i dansk lovgivning. Læs mere om hvad der er lovligt og ulovligt når man bruger VPN.

Sådan ser du dansk tv og streaming i udlandet

Løsningen med VPN til at se TV2 Play i udlandet

Når ønsket er at se tv2 play i udlandet, så er en VPN-tjeneste den bedste løsning, men det kræver en smule forståelse for hvordan teknologien fungerer og vælger den rigtige udbyder. De fleste danskere ønsker en nem og ukompliceret måde at få adgang til deres yndlingsprogrammer, serier eller nyheder på, mens de er væk hjemmefra. Derfor er brugervenligheden hos VPN-udbyderen også afgørende.

For at kunne se tv2 play i udlandet skal man forstå, at VPN-softwaren krypterer din enheds internetforbindelse og sender den gennem en server i et andet land (i dette tilfælde Danmark), hvilket får det til at fremstå som om du fysisk befinder dig i Danmark. Dette betyder, at du kan undgå geografiske begrænsninger og nyde TV2 Plays bibliotek overalt i verden.

Det kan dog være afskrækkende for nogle at finde en VPN-tjeneste, da ikke alle VPN-udbydere er lige effektive. Det er vitalt at vælge en udbyder med et stabilt og hurtigt netværk af danske servere. En god pegepind er også at se på anmeldelser og brugererfaringer fra andre danske brugere, for at sikre at VPN-tjenesten regelmæssigt virker sammen med TV2 Play.

Yderligere kan du også møde VPN-udbydere, der tilbyder dedikerede streaming servere, som er optimeret til at streame indhold og dermed kan forbedre din oplevelse, når du prøver at se tv i udlandet. Hastigheden på dine streaming-sessioner er utrolig vigtig, da høj opløsning som HD eller 4K indhold, kræver en hurtig og stabil forbindelse uden afbrydelser, specielt når du er i udlandet.

Sikkerheden er en anden faktor, der ikke bør overses. En VPN beskytter ikke kun mod geoblokering, den sikrer også, at al din online aktivitet forbliver privat og sikker. Derfor er det med til at sikre, at dine data ikke kan spores eller overvåges – ikke kun når du ser indhold på TV2 Play, men også når du surfer på internettet i bred forstand.

Opsætning af VPN-tjenesten er heldigvis simpelt for de fleste brugere. Når du har valgt en pålidelig VPN-udbyder, så drejer det sig som regel kun om at oprette en konto, downloade den fornødne software eller app til din enhed, vælge en dansk server, forbinde, og du er klar til at se tv2 play i udlandet uden udfordringer.

VPN på mobil

TV2 Play er en af mange streamingtjenester, der har slået sig stort op på adgang via mobil, og det er bare smart at kunne streame indholdet direkte fra telefonen, fremfor at skulle finde bærbaren frem – særligt hvis man skal på ferie.

VPN til smartphones er fuldstændig det samme koncept som havde du brugt computer, og de fleste professionelle udbydere vil også tilbyde apps. Læs mere om VPN til f.eks. iPhone her.

Sådan vælger du VPN

Hvis du ønsker at afprøve en VPN så rummer markedet mange forskellige tjenester. Overordnet set er der vældig mange gode, og det kan være svært at vælge. Vi mener, at der er nogle faktorer der er vigtigere end andre, såsom hastighed og antallet af danske servere.

Hvor hurtige er serverne?

Når du streamer hjemmefra er der typisk ingen problemer med at streame indhold online. I udlandet kan det være en helt anden sag.

Hvis du for eksempel ser en film i HD, kræver dette, at VPN-tjenestens servere har en vis hastighed. Hvis serverne ikke er hurtige nok, vil du opleve ventetid, da det er essentielt at have en problemfri forbindelse for at kunne se tv2 play i udlandet, når du indlæser, og det vil måske endda hakke, når du ser dine yndlingsserier og film, hvilket er en oplevelse, de fleste af os nok helst er foruden. Dette problem opstår især når man retter fokus mod de gratis tjenester, som stiller deres servere til rådighed uden at du som bruger betaler for det – til gengæld bøder du for det, i form af dårlig kvalitet.

Hvordan er udvalget af danske IP-adresser?

Som tidligere nævnt er der de danske IP-adresser, der giver dig mulighed for at se dansk indhold i udlandet. Derfor er det vigtigt, at netop den VPN-tjeneste, du vil bruge, faktisk tilbyder danske IP-adresser. De fleste tjenester tilbyder da også danske IP-adresser, men ikke alle har et lige stort udvalg af dem.

ExpressVPN servere verden rundt
ExpressVPN har flere servere i Danmark

Så sørg for at undersøge dette grundigt, for eksempel gennem et prøveabonnement, så du selv kan se, hvor mange IP-adresser tjenesten har i Danmark.

Hvor meget koster en VPN?

De fleste VPN-tjenester er relativt billige, og selv de bedste tjenester kan fås ned til omkring 20 kr per måned.

Der er selvfølgelig VPN-tjenester, der er helt gratis. Disse kæmper dog ofte med de tidligere nævnte lave hastigheder og et begrænset antal IP-adresser fra forskellige lande. Derfor anbefales det ikke at benytte de gratis VPN-tjenester, men snarere at finde en betalt en.

De bedste VPN-tjenester i 2024

Her på VPNportalen.dk tester vi løbende markedets forskellige VPN-tjenester, og holder dem op mod hinanden. Vi ved, at det kan virke som en jungle når man først kaster sig ud i det, og har man ingen teknisk interesse er det oven i købet en kedelig en af slagsen.

For dig der ikke gider sætte dig ind i, hvilken VPN du skal vælge, har vi gjort arbejdet let for dig som gerne vil kunne se TV2 Play i udlandet. I listen herunder kan du se vores vurdering af markedets bedste tjenester:

ExpressVPN

 • Markedets bedste VPN
 • Stort udvalg af servere
 • Browser extension og apps

Mange streaming-platforme har forsøgt at begrænse brugen af VPN-tjenester, hvilket har ført til af flere er blevet blacklistet. Det er også typisk årsagen hvis du oplever, at nogle udbydere i perioder ikke giver adgang til streaming. ExpressVPN er dog helt upåvirket af denne kamp, og det er også markedets bedste.

ExpressVPN står stærkt når det kommer til mængden af danske servere og samt hastigheden på disse. Du kan her forvente god kvalitet, selv når du streamer fra et hotel i udlandet.

SurfShark

 • Billigt abonnement
 • Hurtig voksende tjeneste
 • Høj sikkerhed

SurfShark er en af de nyere VPN-tjenester på markedet, men har siden den spæde begyndelse oplevet en enorm vækst. I dag er den blandt de populære tjenester, og særligt de lave priser er lokkende for mange.

SurfShark har servere i 50 lande, inklusive Danmark, og de har givet udtryk for at antallet ikke stopper her.

VPN giver adgang til TV2 Play i udlandet

Så snart du beslutter dig for en VPN skal du blot registrere dig, downloade tjenesten og endelig oprette forbindelse og ændre IP-adresse.

Om du er på ferie eller opholder sig permanent i udlandet har intet at skulle have sagt – en god VPN-tjeneste giver dig adgang til det danske indhold, du ønsker at se, uanset om det hedder Netflix, DR eller TV2. Med en VPN kan du se så godt som alt det du ønsker, så snart du har et betalt abonnement.

Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

  Bedste VPN-tjenester

  Bedste VPN i vores test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andenplads

  Prøv NordVPN
  Om annoncering på webstedetinfo