Anmeldelse af NordVPN

Konklusion: 9.5

Hvad vi lægger vægt på ved vores vurdering:

 • Pris
 • Hastighed og kvalitet
 • Brugeroplevelse
 • Antallet af servere og de lande, som er repræsenteret
 • Om der er en penge tilbage garanti, hvis du ikke er tilfreds
 • Kundeservice og åbningstider
 • Denne hjemmeside modtager honorar for at linke til de forskellige udbydere. Derfor er hjemmesiden gratis for brugerne.

  Reklame:

  For at denne hjemmeside kan være gratis at bruge, modtager vi et honorar for at linke til de forskellige udbydere.

  Vi har ikke mulighed for at dække alle udbydere af VPN. Vi håber, at denne side er nyttig for dig, og at de deler den med venner og familie, der er interesseret i VPN.

  Annonceringinfo

  Anmeldelse af NordVPN

 • Vores konklusion
 • 9.5
 • "Af alle de udbydere, vi har testet, er NordVPN den der giver dig mest for dine penge"

  "Af alle de udbydere, vi har testet, er NordVPN den der giver dig mest for dine penge"


  Hvad vi kunne lide hos NordVPN

 • Servere i 62 lande
 • God hastighed
 • Pålidelig forbindelse
 • Meget billig i forhold til kvaliteten

 • Egenskaber

 • Pris: $2.99 pr. måned
 • Tilbud: Op til 66% rabat
 • Kundeservice: 24/7
 • Pengene tilbage garanti: 30 dage
 • Virker på:
 • windows
 • apple
 • android
 • linux
 • Introduktion

  nordvpn

  Vores indtryk er, at NordVPN er en meget stærk all-rounder, som kan opfylde kravene for de fleste. VPN-udbyderen tilbyder en sikker og 100% anonym VPN-tjeneste. VPN-udbyderen tilbyder servere i mere end 60 lande, herunder en række servere i Danmark, hvilket gør tjenesten optimal for Danmark.

  Mængden af servere er også noget, der imponerer os. Dette gør også tjenesten optimalt at streame såsom Netflix i andre lande. Tjenesten er også meget god til for eksempel at streame danske streamingtjenester såsom DR TV og Viaplay. Tjenesten har ekstremt mange servere, især i de største lande som USA, Storbritannien og Tyskland. Vi oplever ofte også hastigheden meget hurtigt

  nordvpn

  NordVPN har en nul-logningspolitik hvilket gør sikkerheden for tjenesten meget god. Registreringen af selskabet i Panama uden for USA og EU's jurisdiktion har også gjort dette til en meget sikker VPN-udbyder. NordVPN bliver også et godt alternativ til torrents.

  Rent prismæssigt er NordVPN helt på det jævne. Ikke blandt de dyreste, men heller ikke den billigste. For omkring 100,- kr. kan du få et månedligt abonnement. Men hvis du binder dig i en længere periode, vil prisen blive meget billigere.

  Hastighed

  Hastighed er en afgørende faktor når du vælger en VPN-udbyder. Ved som enhver VPN vil det være en omkostning forbundet med at bruge en VPN med høj hastighed, men jo hurtigere VPN er, desto nærmere får du maksimal hastighed på dit netværk.

  NordVPN er meget konsekvent med at levere ekstremt høj hastighed på alle deres servere. Serverhastigheden er noget af det bedste vi har set. Næsten uanset hvilken serverplacering du vælger, kan du være sikker på, at du kan streame HD-videoer og downloade filer uden pause. Kort ventetid bidrager også til stærk ydeevne, hvilket gør NordVPN til et godt valg for spillere.

  NordVPN får dermed et stort plus for den hurtige hastighed. Det eneste vi giver NordVPN et lille minus for, er at det af og til kan tage lidt lang tid at koble sig til de forskellige servere. Der er ikke snak om mere end 10/15 sekunders forskel i forhold til ExpressVPN, som er klart bedst på dette område, så det er ikke verdens undergang. Dette er noget mange VPN-programmer er lidt dårlige til, uden at det er så afgørende for brugen.

  Sikkerhed og privatliv

  NordVPN er et godt valg for brugere, der er bekymret for privatlivets fred. Virksomheden er beliggende i privatliv venlige Panama, væk fra EU's og USA's jurisdiktion, og er derfor ikke forpligtet til at indsamle oplysninger om brugere.

  Dette giver dem mulighed for at operere med en streng nul-logningspolitik. Det betyder, at hvis en tredjepart gerne vil se din browserhistorik, ville NordVPN ikke have noget at vise dem. NordVPN prioriterer datasikkerhed, og dette kan vi lide i VPNportalen.

  NordVPN tilbyder som kill-switch og DNS og IPv & lækagebeskyttelse som standard. Dette betyder, at hvis VPN-forbindelsen uventet forsvinder, vil din IP-adresse ikke blive afsløret. NordVPN tilbyder også dobbelt VPN eller TOR over VPN med et ekstra lag beskyttelse, hvis du håndterer følsomme oplysninger. NordVPN tilbyder også andre sikkerhedsfunktioner. Samlet set er vi meget tilfredse med NordVPNs sikkerhed.

  Servere i forskellige lande

  Bruk VPN på PC

  NordVPN tilbyder over 3.000 servere i mere end 60 lande. I sig selv adskiller NordVPN sig ikke fra andre VPN-udbydere på markedet. Mange andre VPN-udbydere tilbyder også servere i flere lande end NordVPN. Imidlertid er 60 lande mere en nok til de fleste, og NordVPN tilbyr flere lande end vi kan forestille os eksisterer.

  Serverudvalget er på den anden side er meget god. De mest populære lande har mange server-muligheder, og dette er en af NordVPN styrker. Som betyder jo flere servere jo hurtigere hastighed.

  Bruk VPN på Mobil

  Du kan også vælge bestemte servere baseret på det formål, du ønsker at bruge VPN-udbyder til. Hvis du for eksempel vil bruge VPN til at se TV, kan du vælge brugerdefinerede servere i USA og Storbritannien, så du kan se hurtigt TV i HD-format.

  Serverne har også en række andre funktioner, hvilket gør NordVPN til en meget favorabel VPN-udbyder. Vores eneste klage er, at du ikke kan vælge bestemte byer, der kan være praktiske til nogle formål. Men der er måder at komme uden om dette.

  Pris

  Prisen for NordVPN ligger helt på gennemsnittet for VPN-tjenester. Prisen er tilbøjelig til at variere en lille smule, så den kan være lidt anderledes, når du læser denne tekst. Den ligger på omkring 75,- kr. hvis du binder dig i en måned. Binder du dig i en længere periode vil det blive betydeligt billigere. Af alle de udbydere, vi har testet, er NordVPN den, der giver dig mest for dine penge.

  NordVPN har også en 30 dages pengene tilbage garanti. Dette er i og for sig ikke noget specielt for NordVPN, da de allerfleste betalte VPN-tjenester har denne garanti. Alligevel er det en meget nyttig garanti - al den tid du når som helst kan bede om at få garantien tilbage uden at give nogen grund for dette. Sådan set kan du benytte dig af NordVPN uden at løbe nogen risiko, og hellere vælge en anden VPN-tjeneste, hvis det viser sig at du ikke er tilfreds med denne tjeneste.

  Hvis du er interesseret i helt gratis VPN tjenester, kan du læse om hvorfor vi ikke anbefaler disse her.

  Brugervenlighed

  Vi er meget tilfredse med, hvor brugervenlig NordVPN er. Mens andre VPN-produkter har lange lister hvor du skal lede frem til der land du ønsker du for at kunne finde den bedste server, dette behøver du ikke med NordVPN. For os dovne kan du ud fra et verdenskort vælge hvilket land du ønsker.

  Derefter vælger udbyderen automatisk den hurtigste og mindst travle server i det pågældende land. Dette gør det meget nemt, især for nybegyndere. Det er også meget nemt at skifte server, hvis du ønsker dette. Hvis du vil have avancerede muligheder, er det også let at finde.

  Vi har ikke så meget erfaringen med kundeservicen hos NordVPN, men med den lille smule vi brugte den virkede den fin nok. Men dette er egentlig ikke noget problem, og det er let at kommunikere med kundeservice på engelsk.

  NordVPN til brug af Netflix

  Vi oplever at mange bruger VPN-tjenester for at få et bedre udvalg på Netflix eller lignende streaming-services. Som de fleste ved, har den amerikanske version af Netflix et meget bedre udvalg end den norske version af streaming-tjenesten. Grunden til dette er at Neflix bruger mange flere ressourcer på et marked, som det amerikanske.

  Ved at tilkoble dig en amerikansk server kan du, som bekendt ofte snyde Netflix til at tro du befinder dig i USA. På denne måde vil Netflix vise dig det amerikanske netflixudvalg. Herefter vil du kunne bladre i et meget bedre udvalg end det danske.

  Netflix forsøger stadig at blokere VPN IP-adresser, således at VPN-tjenesterne er nødt til at arbejde aktivt med at opdatere serverne for at ikke alle IP-adresserne skal være blokeret. Derfor er det kun de bedste VPN-tjenester som virker på Netflix.

  Vi testede NordVPN med Netflix og dette gik helt gnidningsfrit. Netflix opdagede overhovedet ikke at vi var koblet til via en VPN-adresse, og vi fik adgang til at bruge den amerikanske version af Netflix. Streaminghastigheden fungerede også super godt, og der var egentlig ikke noget at kritisere tjenesten for.

  NordVPN til programmer som DR TV, TV2 Play og lignende

  Mange servere med NordVPN

  Udover at bruge VPN til at se på amerikansk Netflix bruger rigtig mange danske også VPN for at se på dansk TV i udlandet. Som bekendt er dansk TV blokeret udenfor Danmark, på grund af rettighedsbegrænsninger. Vi er igang med at fjerne dette indenfor EU, men det vil fortsat gælde globalt i lang tid fremover.

  Som udgangspunkt er NordVPN en meget gunstig VPN-tjeneste i forhold til danske brugere. Grunden til dette er at tjeneste har satset hårdt på det norske marked og opererer med rigtig mange servere her i landet.

  Mange servere med NordVPN

  Vi koblede os til flere norske servere og gik ind på streamingtjenester som DR TV og TV2 Play, og det gik helt smertefrit at se disse kanaler ved brug af NordVPNs servere. Hastigheden var også rigtig god.

  NordVPN får hermed mere end godkendt, også i forhold til at se dansk TV i udlandet.

  Specielle funktioner

  NordVPN har en række specialservere i forhold til sikkerhed og andre ting. Blandt andet har NordVPN en Onion Over VPN-funktion, som giver alle fordelene med The Onion Router (Tor), kombineret med ekstra sikkerhed i en VPN-tunnel. Kort sagt er dette en ekstra sikkerhedsfunktion i til din VPN, hvis du skal surfe på “The Dark Net” eller lignende.

  NordVPN har også en Double VPN-funktion. Dette indebærer at du kan skjule din aktivetet bag to servere i stedet for kun en. Dette kaldes også for en VPN-serverkæde. Dette fungerer sådan at din trafik først går gennem en VPN-server og derfor bliver den krypteret. Efter dette går trafikken så igennem endnu en VPN-server, hvilket indebærer at din trafik vil blive endnu sværere at spore.

  NordVPN har også specialfunktioner for en såkaldt dedikeret IP. En dedikeret IP-funktion gør at IP-adressen kun vil tilhøre din konto, i modsætning til at hundredevis af andre brugere også bruger den samme. Dedikeret IP-funktion er relativt dyrt at tilbyde og derfor koster dette i øjeblikket desværre $70 ekstra per år.

  I forhold til alle de specielle funktioner adskiller NordVPN sig væsentligt fra mange af de andre VPN-leverandører, som målretter sig mod danske brugere.

  NordVPN til torrenting

  Selvom NordVPN giver dig adgang til et meget bedre bibliotek ved du at du blandt andet kan se på amerikansk Netflix, Hulu og lignende, er der mange i Danmark, som benytter sig af en VPN for at downloade filer. Dette kan jo være ulovligt og derfor har mange lyst til at skjule sin IP-adresse (bemærk at vi ikke opfordrer til ulovlig brug af VPN).

  NordVPN har flere P2P-servere, som er optimerede til at downloade torrentfiler. Dette gør tjenesten meget god at benytte til torrenting. Vi downloadede flere filer fra blandt andet The Pirate Bay, og NordVPN skjulte vores IP-adresse 100%. Vi oplevede heller ingen hastighedsproblemer.

  Vi havde også tændt for Kill Switch-funktionen sådan at internettet blev slået fra i tilfælde at VPN-forbindelsen forsvandt (hvilket den ikke gjorde). Dette kan dog være smart, hvis du vælger at bruge VPN til dette formål, hvis ikke kan du risikere at din IP bliver midlertidig synlig for myndigheder og lignende.

  Kan man få NordVPN gratis?

  NordVPN

  Hvis du har læst rundt omkring på internettet, hvor folk siger at man kan teste NordVPN gratis passer dette desværre ikke. Før i tiden kunne du faktisk prøve tjenesten i 3 dage. Dengang behøvede du bare at skrive din e-mail, hvor du ville blive tilsendt et kodeord og så få adgang til hele NordVPNs funktioner. Dette gjorde at flere jeg stadig kender i dag oprettede flere e-mails kun for at slippe for at betale når de havde behov for en VPN. Smart, men stadig ikke 100% lovligt.

  NordVPN

  Desværre er NordVPN stoppet med denne funktion. Nu markedsfører de sig bare som gratis i forhold til at den er risikofri, da du har 30 dages pengene tilbage-garanti. Dette er naturligvis ikke en ægte gratisversion, da du skal betale for at bruge tjenesten (altså det stik modsatte. Alligevel kan du jo bede om pengene tilbage med tiden og derfor i realitet teste tjenesten gratis. Uanset hvad er svaret på om NordVPN kan testes gratis altså i udgangspunktet nej.

  NordVPN til den kinesiske firewall

  Mange benytter sig af en VPN for at omgå geoblokeringer mens man er ude at rejse. Kina er et af de lande, hvor man altid har behov for VPN, så en god test af hvilken som helst VPN vil være, hvor godt den klarer at omgå Kinas firewall - den såkaldte Great Firewall. Dette er en avanceret firewall, som myndighederne har lavet, og sider som Google, Facebook, Instagram, Wikipedia, Snapchat, YouTube og lignende er blokeret.

  NordVPN er kendt for at fungere rigtig godt i forhold til at omgå firewallen i Kina. I nogle tilfælde er det tilstrækkeligt at koble sig til en helt normal VPN-server. Niveauet på blokeringen i Kina er i øjeblikket variabel, og I mange tilfælde vil dette ikke fungere.

  I disse tilfælde tilbyder NordVPN - som en af få udbydere - også såkaldte Obfuscated Servers. Dette er specifikke servere, som er lavet med det formål at kunne bruge VPN under tunge restriktionsforhold. Dette vil i mange tilfælde fungere. Hvis ikke er kundeservicen hos NordVPN altid opdateret i forhold til hvad du behøver for at undgå Kinas firewall.

  Kundeservice

  Kundeservice

  Vi lavede flere tests med kundeservicen hos NordVPN og alt i alt må vi sige at vi er meget tilfredse med denne. Uanset hvilket spørgsmål vi stillede, så svarede de næsten med det samme. Dette synes vi faktisk var meget imponerende.

  Du kan se et screenshot, hvor vi snakkede med en hjælpsom person i forhold til om NordVPN fungerede med amerikansk Netflix. Her svarede hun med det samme, og gav os et udfyldende svar. Alt dette er selvfølgelg med til at give NordVPN et bedre indtryk.

  Kundeservice

  En anden ting var at kundeservice også var meget hjælpsomme i forhold til at hjælpe os med at afslutte abonnementet. Vores erfaringer viser at mange selskaber er meget dårlige til dette bevidst, således at det er svært at melde sig ud. Vi testede hvordan 30-dages pengene tilbage-garantien egentlig fungerede og sendte NordVPN en mail, og sagde at vi ønskede at få pengene tilbage.

  Svaret fra kundeservice var at dette selvfølgelig ikke var noget problem, og at vi ville have pengene på vores konto indenfor to hverdage. De ønskede os også velkommen tilbage. Vi har i mellemtiden hørt at enkelte kunder måtte forklare hvorfor de ønskede at opsige abonnementet, så det kan måske være lidt forskelligt alt efter hvem du snakker med.

  Alt i alt må vi derfor sige at NordVPNs kundeservce for topkarakter. Søde, hjælpsomme og tålmodige er passende tillægsord for at karakterisere de ansatte efter vores indtryk.

  Dete eneste minus ved NordVPN er selvfølgelig at det ikke er en nordisk VPN-tjeneste, som mange går og tror, og derfor er der ikke kundeservice på et skandinavisk sprog. Men dette er egentlig ikke noget problem, og det fungerer helt fint at kommunikere med kundeservice på engelsk.

  Opsummering

  Opsummeret kan man sige at NordVPN fungerer godt til det meste. Tjenesten har mange servere, hurtig hastighed, rigtig mange sikkerhedsfunktioner, ingen logføring, trygge forbindelser med kill switch, i tilfælde at forbindelsen skulle droppe ud og lignende. Tjenesten fungere også meget godt til for eksempel at se amerikansk Netflix og omgå Kinas firewall.

  Det som er overraskende er at tjenesten prismæssigt egentlig også er meget billig. Der er for nyligt dukket en række mindre nye VPN-tjenester op, som fokuserer på aggressiv markedsføring og sådan set tiltrækker mange nye kunder. Eksempler er SurfSharkVPN, UltraVPN, PrivateVPN, GooseVPN og lignende.

  Disse tjenester er ofte prismæssigt på samme linje eller faktisk dyrere end NordVPN, som faktisk er meget billig. Sådan set er det trist at mange forbrugere nærmest bliver vildledt til at vælge langt dårligere produkter til samme eller dyrere pris. NordVPN har været i branchen længe og kan trods alt sit kram!

  Vore eksperter om NordVPN:

  Jarle

  Jarle

  Jarle

  Jarle

  “NordVPN har været en af de ledende VPN-tjenester på markedet i en årrække, og jeg har mange venner og kendte som bruger tjenesten på daglig basis.

  Selv har jeg for det meste skiftet mellem PIA VPN og ExpressVPN, kun fordi det har været en vanesag, og ikke fordi disse nødvendigvis er bedst. Jeg havde derfor glædet mig til at foretage en grundig test af NordVPN, hvor fokus på hastighed og sikkerhed var vigtige parametre.

  Vi testede mange forskellige faktorer som hastighed, sikkerhed, brugervenlighed, hvor hurtigt man tilkoblede sig til forskellige servere, kundeservice, avancerede sikkerhedsfunktioner, pris og lignende. Samlet set kan jeg sige at jeg er utroligt imponeret af hvordan NordVPN leverer en så solid tjeneste over hele linjen.

  Den skiller sig ikke utrolig positivt ud på et enkelt parameter, men er generelt en utrolig god og stabil VPN-tjeneste. Du får også det du betaler for, da tjenesten faktisk er relativt billig. Andre tjenester som for eksempel ExpressVPN er væsentligt billigere, specielt hvis du ønsker at binde dig i en længere periode.

  Alt i alt kan jeg på det varmeste anbefale NordVPN. Jeg er så tilfreds, at jeg selv overvejer at skifte til tjenesten når mit abonnement hos PIA VPN udløber om nogle måneder.

  Skal jeg give en karakter, vil jeg give NordVPN 8 af 10 stjerner. Det som trækker ned er at det nogle gange kan tage lidt lang tid at koble til hver server. Her er for eksempel ExpressVPN en del bedre. Jeg synes også det er irriterende at man ofte får forskellige påmindelser fra tjenesten, selvom det selvfølgelig er noget man kan slå fra.”

  Andreas

  Andreas

  Andreas

  Andreas

  - “Det var mig som fik overbevist de andre om at vi skulle gennemføre en større test af NordVPN. Jeg har selv brugt tjenesten i over 4 år, og er derfor en dedikeret fan.

  Derfor kan man argumentere for at jeg ikke er den mest objektive, men jeg gennemførte testen sammen med Jarle og Anne-Marte, så derfor blev de to den mere kontrollerende faktor, mens jeg var en lille hund i godtebutikken.

  Det jeg så utroligt godt kan lide med NordVPN er det store antal af servere, specielt i Norge. Dette gør at du altid kan føle dig tryg, siden der er nok servere i tilfælde af at en af dem skulle gå ned.

  Personligt bruger jeg VPN for at forholde mig mere anonym og undgå overvågning, og derfor er det fint at have mange servere at vælge mellem i Norge - Det værste er at måtte koble sig til en server i et andet land, som man af og til skal gøre med gratistjenester og lignende.

  Vi testede NordVPN og sammenlignede dem med ExpressVPN og PIA VPN, som er Jarles favoritter. NordVPN kom meget godt ud af testen. I forhold til hastighed var de tre VPN-tjenester så at sige lige hurtigt. NordVNP scorede faktisk lidt dårligere i forhold til ExpressVPN i forhold til hvor lang tid den brugte på at koble sig til en VPN-tjeneste, hvilket var lidt skuffende. På trods af dette, var der ikke snak om så meget.

  NordVPN var den tjeneste, hvor du fik mest for pengene af disse tre, og det var også den vi synes var bedst i forhold til brugervenlighed. Tjenesten har et verdenskort du kan vælge servere på, hvilket fungerer rigtig godt.

  NordVPN fungerer også supergodt med amerikansk Netflix, i modsætning til PIA VPN. Det var også helt uproblematisk at se norsk TV i udlandet med en norsk server (vi fik en af Jarles venner, som bor i Spanien, til at tjekke for os).

  Alt i alt gik testen som forventet for mit vedkommende, og jeg kan absolut anbefale NordVPN. Når det kommer til bedømmelse giver jeg tjeneste 9/10. Lidt langsom forbindelsestid trækker lidt ned, hvilket Jarle allerede har pointeret. Dette kan være irriterende i længden, selvom det ikke er noget stort problem.”

  Anne-Marte

  Anne-Marte

  Anne-Marte

  Anne-Marte

  - “Ligesom Andreas og Jarle er jeg generelt tilfreds med NordVPN. Jeg skal ikke gentage de de andre har skrevet, men jeg læner mig også op ad at tjenesten leverer utroligt hurtig hastighed, sikkerhed, brugervenlighed og avancerede funktioner til billige penge.

  Sådan set er NordVPN et meget godt valg for dig, der gerne vil have mest for pengene. Tjenesten leverer faktisk på alle plan, hvilket ikke kan siges om alle VPN-tjenester.

  Alt i alt var jeg meget tilfreds med NordVPN, som sagt. Jeg vil dog gerne tilføje enkelte faktorer, som jeg syntes var en lillebitte smule irriterende. For det første, som Andreas og Jarle allerede har pointeret, kan det tage noget tid at få forbindelse til de forskellige servere. Jeg har brugt ExpressVPN i en årrække, og her går det ekstremt hurtigt. Det er i øjeblikket ikke snak om mere end 10 sekunders forskel, så det er jo ikke et kæmpe problem.

  Ydermere synes jeg det er lidt negativt at NordVPN ikke tilbyder mig forskellige servere ud fra hvad jeg ønsker at bruge dem til. For eksempel tilbyder CyberGhost helt specielle servere ud fra om du ønsker at bruge servicen til at se Netflix, til at downloade anonymt indhold, surfe generelt anonymt på nettet, eller lignende. Dette er ikke noget stort problem, men alligevel er der forbedringspotentiale.

  Jeg fornyede ikke mit abonnement efter en måned, da jeg allerede har to andre VPN-abonnementer. Derefter fik jeg en række af påmindelser fra tjenesten, hvilket blev lidt pressende. Derfor afinstallerede jeg tjenesten.

  Jeg ville bare komme med nogle negative kommentarer, for jeg føler tjeneste har fået så meget ros. Alt i alt er jeg super tilfreds, og skal jeg give en karakter, vil jeg give 8 af 10 stjerner.”

  Vores konklusion

  "Af alle de udbydere, vi har testet, er NordVPN den der giver dig mest for dine penge"

 • Vores konklusion
 • 9.5