Hvad vi lægger vægt på ved vores vurdering:

 • Pris
 • Hastighed og kvalitet
 • Brugeroplevelse
 • Antallet af servere og de lande, som er repræsenteret
 • Om der er en penge tilbage garanti, hvis du ikke er tilfreds
 • Kundeservice og åbningstider
 • Denne hjemmeside modtager honorar for at linke til de forskellige udbydere. Derfor er hjemmesiden gratis for brugerne.

  Reklame:

  For at denne hjemmeside kan være gratis at bruge, modtager vi et honorar for at linke til de forskellige udbydere.

  Vi har ikke mulighed for at dække alle udbydere af VPN. Vi håber, at denne side er nyttig for dig, og at de deler den med venner og familie, der er interesseret i VPN.

  NordVPN vs ExpressVPN

  ExpressVPN og NordVPN er to af de allerstørste VPN-tjenester. Sammen med måske CyberGhost, PIA VPN og et par andre er disse to tjenester højest sandsynligt to af de mest populære betalte tjenester i verden.

  Der er en god grund til dette. Begge VPN-tjenester har i flere år leveret solide resultater i forhold til produktet de leverer, og er langt bedre end mange andre betalte VPN-tjenester. I denne artikel skal vi sammenligne de to tjenester i forhold til produkt og pris, og sige hvilken der er bedst i forhold til, hvad du ønsker at bruge tjenesten til.

  ExpressVPN

  ExpressVPN blev etableret i 2009 af firmaet Express VPN International Ltd. Virksomheden er beliggende på De Britiske Jomfruøer uden for EU og den amerikanske jurisdiktion.

  ExpressVPN tilbyder over 3000 servere i 94 forskellige lande. De fleste af serverne er placeret i de største lande. ExpressVPN har software til de fleste platforme, herunder Android, iOS, Windows, macOS, Linux og lignende.

  Du kan læse en længere test af ExpressVPN i denne artikel. Her går vi mere i dybden på præcis denne service.

  Kort om NordVPN

  NordVPN blev oprettet i 2012 og er udviklet af firmaet Tefincom & CO S.A. Selskabet er baseret i Panama, som er placeret uden for EU og USAs Internetkontrol.

  NordVPN tilbyder over 5.000 servere i 60 lande, med de fleste servere i de største lande. NordVPN tilbyder software til de fleste platforme, herunder Android, iOS, macOS, Windows og Linux.

  Du kan læse en længere test af NordVPN i denne artikel. Her ser vi nærmere på netop denne service.

  Servere og antal lande

  I forhold til servere og antallet af lande er både ExpressVPN og NordVPN heavyweightere. Det betyder, at begge VPN-tjenester har mange servere i forhold til andre VPN-tjenester. For eksempel kan PrivateVPN med omkring 100 servere, Surfshark VPN med 500 servere og lignende, nævnes. NordVPN har formentlig de fleste servere af alle VPN-udbydere i verden.

  NordVPN har således over 5000 servere, mens ExpressVPN tilbyder 3000, men til gengæld flere lande. Kort sagt betyder flere servere normalt bedre hastighed, forbindelse, sikkerhed og lignende.

  NordVPN har altså derfor de fleste servere, mens ExpressVPN tilbyder servere i de fleste lande. For at være ærlige mener vi ikke, at forskellen mellem de to VPN-tjenester er så stor i forhold til servere og lande. Årsagen til dette er, at begge tjenester har mere end nok servere.

  ExpressVPN har så mange servere fra før, så du bemærker ikke nogen forskel fra NordVPN, der har lidt mere. Dette gælder også i forhold til antallet af lande.

  ExpressVPN tilbyder servere i flere lande, men disse er ret fjerntliggende lande, du ofte ingen grund har til at oprette forbindelse til. I den henseende vil NordVPN som regel have flere servere i de lande, du oftest forbinder dig til.

  I forhold til antallet af servere og tilgængelige lande scorer både NordVPN og ExpressVPN meget godt, og der er virkelig ingen særlig forskel på disse.

  Begge VPN-tjenester har mange servere i Danmark, som også fungerer meget godt. Dette gør det lettere at bruge en VPN-tjeneste i Danmark. Du kan læse mere om, hvorfor danske servere er vigtige for danske VPN-brugere i denne artikel.

  Hastighed

  I forhold til hastighed scorer både NordVPN og ExpressVPN også godt her. Med hastighed fokuserer vi på især to faktorer. Den første faktor er, hvor lang tid det tager at oprette forbindelse til en server. Dette kan faktisk være en stor forskel mellem forskellige VPN-servere. Vi finder ud af, at nogle af de mindre gode VPN-tjenester ofte har svært ved at oprette forbindelse til mange servere, hvilket selvfølgelig er til stor irritation.

  Her fungerer begge VPN-tjenester godt, men vi oplever, at ExpressVPN scorer bedst indenfor dette område. NordVPN forbinder sig til de forskellige VPN-servere relativt hurtigt, men ExpressVPN skiller sig meget positivt ud på dette område, fordi den forbinder sig ekstremt hurtigt til næsten alle servere i de lande, vi har testet. Dette gør tjenesten langt mere brugervenlig.

  Generelt kan man sige om ExpressVPN, at det er en tjeneste man irriterer sig meget lidt over, og hurtig tilslutning til servere, er en af ​​mange faktorer, der bidrager til dette.

  Den anden faktor ved hastighed er selvfølgelig den faktiske hastighed på serveren. Når du bruger en VPN, vil internethastigheden normalt blive noget reduceret, da alt trafik skal passere via en ekstern server, inden den når internettet. Men med den bedste VPN-service reduceres hastigheden til et minimum.

  Her scorer begge VPN-tjenester lidt anderledes i vores test, men et af de fælles træk er, at hastigheden er meget god hos begge tjenester. Mens du ofte kan kæmpe med hastigheden, især hos de gratis tjenester, bemærker du her ikke rigtigt, at du er forbundet til en VPN-tjeneste. Du kan nemt streame, spille og lignende uden at der opstår lagging eller lignende. Begge tjenester fungerer meget godt til for eksempel at se dansk tv uden for grænserne. Denne del af testen vil vi sige, at tjenesterne kommer lige godt ud af.

  Sikkerhed

  Med hensyn til sikkerhed tilbyder ExpressVPN 256-bit AES-kryptering, DNS / IPv6 lækagebeskyttelse, strømafbryder og delt tunneling. Tjenesten har også en nul-logging politik og en kill switch.

  NordVPNs sikkerhedsprotokoller er forholdsvis ens. Denne tjeneste bruger også AES med 256-bit kryptering. NordVPN tilbyder også nul-logging politik og en kill switch.

  Selvfølgelig er det for en nybegynder ikke helt selvforklarende. Med AES betegner vi en forbløffende standard, der blandt andet anvendes og godkendes verden over af myndigheder og virksomheder. 265 bit har at gøre med hvor god krypteringen er. Her er det vigtigt at vide, at 256-bit kryptering giver meget god sikkerhed.

  Af og til kan en forbindelse falde ud. Dette vil medføre, at din oprindelige IP-adresse midlertidigt bliver synlig på det netværk, du er på. Hvis du af en eller anden grund ikke virkelig vil have din IP-adresse til at blive vist i et sekund, er det umagen værd at bruge en VPN med kill switch.

  En afbryderkontakt vil få dit netværk til at slukke, når forbindelsen fejler, så din IP-adresse ikke vises, selvom VPN-forbindelsen fejler. Dette tilbyder derfor både NordVPN og ExpressVPN.

  Med hensyn til logningspolitik betyder nul-logging, at tjenesterne ikke logger noget af ​​den trafik, du sender/modtager. Det betyder, at tjenesterneikke sælger oplysninger om dig eller lignende til tredjeparter. Det lyder som en selvfølge, men nogle VPN-leverandører registrerer faktisk trafik og sælger dette til tredjeparter, især de ubetalte VPN-tjenester.

  Med hensyn til sikkerhed er begge tjenester ens og leverer mere end godkendt. Både NordVPN og ExpressVPN ligger højt i forhold til andre VPN-tjenester.

  Virker tjenesterne med Netflix?

  Ekstremt mange bruger udelukkende VPN til at få et bedre udvalg af Netflix, og derfor er det naturligt at medtage denne faktor i en test som denne. Hvad vi kan sige kort her er, at både NordVPN og ExpressVPN er nogle få af de tjenester, vi faktisk oplever der virker godt for at se American Netflix.

  Det store flertal af VPN-tjenester har problemer med dette, da Netflix altid arbejder for at blokere VPN-tjenester, da de ikke vil have, at vi forsøger at oprette forbindelse til den amerikanske version med meget bedre indhold. Men NordVPN og ExpressVPN arbejder konstant for at holde deres servere opdateret, og vi oplever, at begge tjenester gør et godt godt stykke arbejde med dette.

  Brugervenlighed

  Med hensyn til kundevenlighed fungerer appen og platformen fra begge tjenester godt. NordVPN adskiller sig noget fra andre VPN-tjenester på bærbar PC og PC, da de tilbyder et verdenskort, hvor du kan vælge fra. Dette gør det meget enkelt og nemt at vælge server og land. Den mest almindelige opsætning, og også den ExpressVPN bruger, er en liste over de forskellige lande. Dette virker også fint nok.

  Med hensyn til brugervenlighed er der ikke rigtig for meget at sige. Begge tjenester er nemme at bruge og softwaren fungerer godt. Tjenesterne adskiller sig ikke så meget fra hinanden, men heller ikke fra andre VPN-tjenester såsom CyberGhost eller Pia VPN, som også tilbyder god brugervenlighed.

  Pris

  Med hensyn til pris er ExpressVPN en af ​​de dyreste VPN-udbydere. NordVPN er derimod meget billigere, især hvis du binder dig selv i længere tid.

  Planen på 1 måned er relativt ens, og koster for tiden $ 12,95 for Express og $ 11,95 for Nord. Men hvis du binder til en 3-årig plan, vil NordVPN være meget billigere end ExpressVPN, da prisen kun vil være 2,99 dollar pr. måned. Det billigste du kan få ExpressVPN til, er i øjeblikket $ 6,67 pr. måned, hvis du binder til en 15 måneders plan.

  Prisen afhænger derfor af, hvor længe du vil binde dig. NordVPN kan være meget billigt, men på den anden side ønsker få af os at forpligte sig til en 3-års betalingsperiode. Således er den reelle prisforskel sandsynligvis ikke særlig stor, og for de fleste vil prisforskellen være så lille, at den ikke får nogen reel betydning.

  Konklusion

  Både NordVPN og ExpressVPN er heavyvægtere, der fungerer meget godt i forhold til andre VPN-tjenester, og også i forhold til, hvad vi mener, du kan kræve af en betalt VPN-tjeneste. Til de fleste formål fungerer tjenesterne meget godt, uanset om du bruger VPN til bedre anonymitet, websikkerhed, omgåelse af geoblokering eller lignende.

  Alt i alt er det svært at vælge en klar vinder, og det har vi heller ikke til hensigt at gøre. Hvad vi kan sige er, at ExpressVPN kan være bedre end NordVPN på nogle områder, især den generelle brugeroplevelse. Mens NordVPN nogle gange kan lagge, fungerer ExpressVPN praktisk taget meget jævnt. Dette er højst sandsynligt grunden til, hvorfor så mange har kaldt ExpressVPN den allerbedste VPN-service i verden.

  På den anden side er NordVPN noget billigere end ExpressVPN, så mange vil hævde, at NordVPN giver dig mest for pengene. Sandsynligheden for at du vil mærke nogen forskel uanset hvilken tjeneste du vælger, er derfor meget lille.