timerFå 49% rabat nu×

expressvpn expressvpn

Spar 49% på den hurtigste VPN

lockBeskyt dine persondataoplysninger

signal_wifi_4_barHurtig streaming

-30 dages pengene tilbage garanti-

Hvad vi lægger vægt på ved vores vurdering:

 • Pris
 • Hastighed og kvalitet
 • Brugeroplevelse
 • Antallet af servere og de lande, som er repræsenteret
 • Om der er en penge tilbage garanti, hvis du ikke er tilfreds
 • Kundeservice og åbningstider
 • Denne hjemmeside modtager honorar for at linke til de forskellige udbydere. Derfor er hjemmesiden gratis for brugerne.

  Reklame:

  For at denne hjemmeside kan være gratis at bruge, modtager vi et honorar for at linke til de forskellige udbydere.

  Vi har ikke mulighed for at dække alle udbydere af VPN. Vi håber, at denne side er nyttig for dig, og at de deler den med venner og familie, der er interesseret i VPN.

  VPN forklaring - hvad er VPN og hvordan bruger du det?

  Det bliver hele tiden mere og mere populært at benytte sig af en VPN-forbindelse. Dette er hovedsageligt fordi mennesker bliver mere bevidste om sit privatliv og persondata på internettet. Det hjælper nemlig ekstremt meget at benytte sig med VPN, hvis du ønsker at beskytte dit privatliv på internettet.

  En anden grund til at bruge VPN er for at se indhold som er blokeret visse steder. Dette vil som oftest være videomateriale fra streaming-tjenester. For eksempel er det ikke muligt at se DRTV udenfor Danmark i øjeblikket, men med VPN kan du se DRTV i udlandet.

  En anden grund til at mange bruger VPN er fordi de ønsker at beskytte sig selv på offentlige WIFI-netværk, mod for eksempel hackere.

  I denne artikel vil du finde udfyldende information og hvordan en VPN-tjeneste fungerer, og hvad du kan bruge VPN til. Allerførst skal vi præsentere en kort oversigt over vores favorit VPN-tjenester, til dig som bare er ude efter en god VPN-forbindelse. Under kan du se de fire bedste VPN-tjenester.

  Om annoncering på hjemmeside

  Læs mere om rangering

  Hvad er en VPN-tjeneste?

  VPN står for Virtuelt Privat Netværk. En VPN-tilkobling er en datatilkobling, som er blevet sikret med kryptering. Denne kryptering finder sted mellem brugernes enhed og VPN-serveren. Dette giver ekstra anonymitet for den som bruger VPN-tilkoblingen.

  Disse sikre tilkobllinger er designet for at lade eksterne enheder koble til lokale netværk. Disse lokale netværk er som oftest større PC-netværk, for eksempel indenfor en organisation. For at prøve at gøre det lidt enklere at forstå, skal vi prøve at forklare det hele med et billede.

  Krypteret forbindelse

  Brug et VPN-program

  Der er forskellige måder at lave en sådan forbindelse, men den absolut enkleste måde at bruge en VPN-forbindelse på et at abonnere på et selskab, som tilbyder VPN-forbindelse - et såkaldt VPN-selskab. Der er ekstremt mange VPN-selskaber, som tilbyder VPN-servere rundt omkring i verden, som du kan bruge for at være mere sikker online, eller se blokeret indhold. På denne måde kan du være mere sikker online.

  På denne side har vi testet mange forskellige VPN-tjenester grundigt og har skrevet anmeldelser om forskellige VPN-tjenester. Under kan du finde en kort forklaring om tre af disse VPN-tjenester, før vi skriver mere generelt om VPN. Hvis du vil se en test af forskellige VPN-tjenester i Danmark, kan du læse mere her.

  ExpressVPN

  ExpressVPN

  ExpressVPN er en lidt dyr VPN tjeneste i forhold til mange andre VPN-tjenester. Til gengæld får du derimod ekstremt meget for pengene. Serverne, som tjenesten tilbyder, er ekstremt hurtige og sikre. Tjeneste har over 3000 servere i 94 lande. Herudover har tjenesten meget gode platforme og apps til enheder som iPhone, Android, PC, Mac, Windows og lignende.

  ExpressVPN

  Tjenesten tilbyder også en nullog-politik og et krypteringsniveau, som faktisk er lige så godt som det amerikanske forsvars. Sikkerheden er derfor meget god. I forhold til Danmark er tjenesten god for norske borgere, da den har rigtig mange norske servere, som også har været meget hurtige i vores tests.

  NordVPN

  NordVPN

  NordVPN er klassikeren indenfor VPN-tjenester, og har været med i gamet længe. Dette viser sig også i tjenesterne programmet tilbyder. NordVPN har over 6000 servere i over 60 lande. I forhold til servere er dette ekstremt meget, og her er NordVPN klart bedst i klassen.

  NordVPN

  Forbindelsen til NordVPN har også vist sig at være stabil og sikker. I lighed med for eksempel mange gratis tjenester mister du ikke forbindelsen, men forbliver forbundet. Hvis det skulle ske tilbyder NordVPN også en “kill switch”, hvilket indebærer at den afbryder internetforbindelsen, således at din identitet ikke midlertidigt vises på nettet.

  Sikkerheden ved brug af NordVPN er blevet rost af mange, og tjenesten bruges derfor af mange som ønsker at bruge programmet til torrenting og lignende. VPN tilbyder også Tor over VPN, og VPN over VPN, såkaldt “Dobbelt-VPN”. Tjenesten er baseret i Panama, hvilket placerer den langt fra EU og USAs jurisdiktion.

  CyberGhost

  CyberGhost

  CyberGhost er en VPN-tjeneste, som er blevet meget bedre i nyere tid. Efter at selskabet fik nye ejere, har tjenesten fået ekstremt mange nye servere og hastigheden er også blevet forbedret væsentligt. Forbindelserne er også blevet meget stabile og robuste.

  CyberGhost

  CyberGhost har udviklet gode platforme og apps til alle de forskellige operativsystemer. Tjenesten fungerer udemærket på for eksempel Windows, iOS, Android, PC og lignende. Tjenesten fungerer meget godt på disse forskellige enheder.

  En stor fordel ved CyberGhost er at tjeneste giver dig servere ud fra det du ønsker at benytte tjeneste til. Vil du for eksempel se amerikansk Netflix, kan du bare vælge dette alternativ og så tager Cyberghost sig af resten. En stor fordel med softwareprogrammet er at det også er et af de billigste i klassen. Leder du efter en god VPN-tjeneste, hvor du får meget for pengene, kan CyberGhost være det rette valg for dig.

  Hvordan fungerer en VPN-tjeneste?

  At opsætte et virtuelt privat netværk kræver en server og en klient. I de fleste tilfælde vil du bare være en klient i et VPN-netværk. Dette vedrører tilfælde, hvor du for eksempel ønsker at forbinde dig til dit firmas netværk eller for eksempel et universitet. Når du bruger en betalt VPN-service, er serveren selvfølgelig allerede tilgængelig.

  Som en klient er du nødt til at logge på serveren. Dette sikrer at kun de rigtige mennesker tillades at bruge VPN-tilkoblingen. Hvordan du logger ind vil variere ud fra hvad administratoren ønsker. Som oftest vil du kun behøve et brugernavn og et kodeord.

  Hvis du er logget rigtigt ind, bliver der skabt en sikker “tunnel”. Denne tunnel sikrer at al data som bliver sendt og modtaget er krypteret. På denne måde kan kun sender og modtager se hvad der er blevet sendt. Dette kaldes derfor også for en “VPN-tunnel”

  Hvis du har lyst til at installere en VPN-server selv er dette relativt enkelt. En VPN-forbindelse kan installeres på mange forskellige enheder, som for eksempel iPhone, Android, Windows, Mac og lignende.

  Så hvad gør et VPN-program?

  Nu hvor vi har forsøgt at forklare hvad et VPN-program er, kan vi forklare hvad du kan bruge det til. Forklaringen ovenfor var meget teknisk, så du behøver ikke være bekymret, hvis du ikke forstod så meget af det. Du behøver egentlig ikke at forstår et meget af det for at kunne bruge det. Vi forklarer her, hvad du kan bruge et VPN-program til:

  - Anonymitet på nettet:

  Når du er forbundet til en VPN-server vil ingen andre have mulighed for at se den data du sender eller modtager via din forbindelse. Dette er fordi dataen du sender er krypteret. Hvis nogen, som for eksempel en hacker, prøver at overvåge din datatrafik, vil han eller hun kun se krypteret data, som vedkommende ikke vil kunne forstå.

  Din internetleverandør vil heller ikke længere kunne overvåge hvilke sider du besøger eller hvilke internettjenester du bruger. Ydermere kan reklamevirksomheder heller ikke spore data om dig med cookies eller lignende, og dermed heller ikke bygge en profil op om dig, de senere kan bruge til målrettet markedsføring.

  - Tryghed på nettet:

  Fordi al dataen mellem din enhed og VPN-serveren er krypteret, vil hackere ikke have mulighed for at se eller bruge data som du sender og modtager. WIFI-netværk er som regel meget lette at spore, og denne risiko undgår du altså ved at bruge en VPN-forbindelse.

  - Undgå geoblokering:

  Rigtig mange som bruger VPN har som formål at undgår såkaldt “geoblokering”. Mange tjenester er kun tilgængelige i bestemte lande. Vil du for eksempel se DR TV, skal du for eksempel befinde dig i Danmark, og skal du se på BBC iPlayer, skal du for det meste befinde dig i Storbritannien. Ved at forbinde dig til disse lande med en VPN vil du få henholdsvis dansk eller britisk IP-adresse og derfor vil du kunne snyde geoblokeringen.

  Ydermere er mange hjemmesider blokeret i lande som Kina og Rusland, hvor censur af indhold, som myndighederne ikke synes om, er meget udbredt. Dette kan du omgå i disse lande ved at benytte dig af en VPN-tjeneste.

  VPN

  VPN-protokoller

  VPN-forbindelse bliver som oftest oprettet via en virtuel point-to-point forbindelse. Dette bliver gjort ved at bruge en virtuel sikker “tunnel”, og i de fleste protokoller vil dataen som bliver sendt være krypteret. Der er altid forskellige måder denne tunnel kan oprettes på. Vi forklarer nu de mest normal metoder.

  - ÅbenVPN

  ÅbenVPN er en VPN-løsning med en åben kilde. Derfor kaldes det også ofte for et åben kilde virtuelt privat netværk. Denne metode er baseret på åbenSSL. Dette betyder at alle krypteringsalternativerne som åbenSSL tilbyder også kan blive brugt i en åbenVPN-forbindelse. Denne AES-forbindelse bliver ofte set på som den mest trygge.

  For at oprette en lignende forbindelse skal man bruge certifikater. På denne måde ved både VPN-serveren og klienten, hvordan dataen skal krypteres og dekrypteres. Dette bliver kaldt for “kryptering” og “dekryptering” i en VPN-forbindelse.

  ÅbenVPN er kendt som den allermest trygge VPN-forbindelse. Ydermere gør selve kildekoden den tilgængelig på forskellige platforme. Dette betyder at vi som oftest anbefaler denne forbindelse.

  - IPSek/L2TP

  Dette er egentlig en kombination af to protokoller. IPSek tager hånd om krypteringen mens L2TP tager vare på tunellen, som skal sættes op. Dette er også grunden til at protokollerne ofte bliver brugt i kombination med hinande.

  IPSek bruger altid UDP port 500. Dette betyder at den er let at blokere. IPSek er en relativt god VPN-løsning. Grunden til dette er at krypteringsmetoden er relativt god. Ydermere kan den let installeres på mange enheder. Dette er grunden til at det er en ofte brugt protokol.

  - PPTP

  PPTP er en protokol som bliver brugt rigtig meget. Efter vores mening er denne protokol ikke så god fordi den ikke har så god sikkerhed. Forkortelsen står for det som kaldes “point to point tunneling”. Dette er egentlig også det eneste den gør - den laver en tunnel. For det første er krypteringen på denne forbindelse dårlig, og let at bryde igennem, og for det andet har selve tunnelen også ofte dårlig kvalitet.

  - Softether

  Softether er en relativt ny VPN-protokol. Præcis som åbenVPN er kildekoden åben, og derfor gratis at bruge og tilpasse til dit eget behov. Fordelen med Softether i forhold til åbenVPN er at den ofte er hurtigere og mere stabil. Dette er en relativt ny protokol og den skal derfor testes mere før man sikkert kan konkludere hvor god den er. Foreløbigt ser den relativt lovende ud.

  vpn tunnel

  Hvad bliver et VPN-program oftest brugt til?

  VPN-programmer bliver oftest brugt til meget forskelligt. Her forklarer vi i hvilke sammenhænge de fleste benytter sig af VPN-programmer.

  - Selskaber og andre institutioner

  For mange selskaber er det et ønske at de ansatte skal kunne benytte sig af firmaets interne netværk, selvom de ikke fysisk er til stede på kontoret. På den måde er for eksempel vigtige filer, som er gemt på firmaets netværk altid tilgængelige for de ansatte. Her kan en VPN være nyttig. VPN-forbindelsen sikrer også at denne forbindelse forbliver tryg, og at ingen hackere kan trænge igennem firmaets netværk.

  En VPN-forbindelse bliver også ofte etableret mellem universiteter og andre uddannelsesinstitutioner for at udveksle information effektivt. På denne måde kan studerende og professorer udveksle information effektivt og trygt.

  - Sikkerhed på offentlige netværk

  Når du er loggen på et offentligt netværk er det relativt enkelt at hacke dine enheder. Med en VPN-forbindelse eksisterer denne risiko nærmest ikke. Grunden til dette er at al informationen du sender og modtager bliver krypteret. Det kan være meget nyttigt, hvis du ønsker at sende sensitiv information på et offentligt netværk.

  Ydermere er VPN også meget effektivt mod generel overvågning. Det er ingen hemmelighed at vores trafik på internettet konstant bliver mindre anonym. Faktorer som browseren, myndighederne, ejere af hjemmesider og lignende kan til enhver tid gemme information om dig eller bruge den til blandt andet at placere målrettet reklame foran dig, eller i værste tilfælde bruge informationen til at afpresse dig eller lignende.

  - Eliminering av geoblokering og lignende

  Når du bruger en VPN-forbindelse tror resten af internettet at du kommer direkte fra den VPN-server du er tilknyttet. Det indebærer at hjemmesiderne du besøger tror at du kommer fra samme IP-adresse. På den måde kan du resten af internettet til at tro, at du befinder dig i USA, mens du egentlig befinder dig i Danmark.

  Hvis du kobler din PC, telefon eller tablet til en server i USA, vil alle tro at det er her du befinder dig. Dette er altså den klassiske metode du kan bruge for at omgå geoblokering af indhold, for eksempel ved at se på DR TV, ved at koble dig til en norsk server selvom du befinder dig i udlandet.

  Mange dansker bruger også denne metode for at øge indholdet på streaming-tjenester som Netflix og HBO. For eksempel er det amerikanske netflixinhold meget bedre end det danske.

  Bliv anonym på internettet med VPN

  Mange som bruger VPN har simpelthen bare et større behov for at blive mere anonym på internettet. Bare det faktisk at mange reklamenetværk hele tiden aktivt prøver at opbygge en profil af dig baseret på din internettrafik er nok til at mange vælger at købe en VPN-tjeneste. Ved at bruge en VPN-tjeneste gør du dette umuligt siden du skjuler din IP-adresse.

  Ydermere har også mange et behov for at forhindre at myndigheder og andre internetaktører får indsigt i data om dem selv. Kommercielle VPN-løsninger tilbyder en god løsning mod dette.

  Hvad er et VPN-selskab?

  Selvom det er muligt at lave sin egen VPN-forbindelse er dette en løsning som er effektiv for de fleste. Dette kræver relativt god erfaring, og tager også lang tid. Er du nybegynder indenfor IT er der næsten ingen grund til at prøve på dette.

  Der findes nemlig en række VPN-selskaber, som allerede har gjort arbejdet for dig. På det seneste har det øgede behov for VPN-tjenester ført til at der er blevet etableret en række VPN-selskaber, af hvilke mange er store international aktører, som for eksempel dem vi allerede har nævnt ovenfor.

  Grunden til at disse er blevet etableret er naturligvis fordi nogen ønsker at tjene penge. Derfor er disse VPN-tjenester betalte tjenester. Dette betyder dermed at du er nødt til at betale lidt for at bruge disse. Heldigvis er summen ikke så høj, kun omkring 70 kroner om måneden. Det bliver også væsentligt billigere, hvis du vælger at binde dig i en længere periode.

  Der er mange grunde til at benytte sig af et betalt VPN-program. For det første kan du i meget større grad sikre din sikkerhed og anonymitet på internettet. For det andet kan let aktivere indhold som er blokeret i Danmark, som for eksempel BBC og det amerikanske Netflix. Ydermere kan du for eksempel bruge VPN hvis du for eksempel er på rejse i udlandet.

  Burde jeg vælge et gratis eller betalt VPN-program?

  Når du skal anskaffe dig et VPN-program står du egentlig overfor to valg; om du skal anskaffe dig et betalt VPN-program eller et et gratis VPN-program.

  Naturligvis ønsker de allerfleste at anskaffe sig et gratis program, fordi vi altid gerne vil slippe for at betale. Dog er dette ofte ikke så god en ide. Grunden til dette er at de fleste gratistjenester ikke er gode. Dette er desværre blevet bevist gang på gang.

  Grunden til at gratistjenesterne ikke er gode nok, er at de kort og godt ikke har ressourcerne til at lave tjenesterne optimale. De betalte VPN-selskaber kan reinvestere det kunderne betaler for at lave en endnu bedre tjeneste. Dette kan på de mindre gratistjenester i langt mindre grad.

  I det store og det hele er de fleste gratistjenester vi har prøvet både for langsomme og for ustabile i forbindelsen til at kunne blive benyttet effektivt. Ydermere har der verseret mange rygter op gennem årene om at gratistjenesterne sælger information om sine kunder til tredjeparter, som ønsker at bruge denne information til markedsføringsøjemed.

  Det tryggeste er derfor at vælge en betalt VPN-tjeneste. Husk at de heller ikke er så dyre, og at de allerfleste betalte VPN-tjenester har 30 dages pengene tilbage garanti.