Hvad er en VPN, og hvordan bruger du det?

Sidst opdateret: 04/02/2021

Det bliver mere og mere populært at benytte VPN-tjenester. Det er der flere grunde til, da brugen af et VPN vil give dig mange fordele. For det første vil brugen af en VPN-tjeneste kryptere din trafik og i høj grad hjælpe dig med at beskytte dine personlige oplysninger online. Dette er nyttigt på et tidspunkt, hvor vi bliver mere og mere bevidste om privatlivets fred og særligt privatlivets fred på internettet på grund af mange eksterne trusler.

En anden god grund til at bruge en VPN-tjeneste er at se blokeret indhold. Dette vil oftest være videoindhold fra streamingtjenester. For eksempel er det ikke muligt at se DR uden for Danmark i øjeblikket, men med en VPN-tjeneste kan du omgå geoblokeringerne og se DR i udlandet. På linje hermed kan du få adgang til den amerikanske Netflix-version med betydeligt mere indhold.

En anden grund til, at mange bruger VPN, er fordi de ønsker at beskytte sig på offentlige wi-fi netværk, mod f.eks. hackere. Mange bruger også VPN-forbindelser til at undgå statslig overvågning, omgå censur i strengt regulerede lande og lignende. Hvis du f.eks. befinder dig i Kina, vil du være i stand til at bruge et VPN til at få adgang til Facebook, Twitter, Wikipedia og tilsvarende hjemmesider.

I denne artikel finder du omfattende oplysninger om, hvordan en VPN-tjeneste fungerer, og hvad du kan bruge en VPN-forbindelse til. Først og fremmest vil vi præsentere en kort oversigt over vores foretrukne VPN-tjenester, for dem der bare er på udkig efter en god VPN-forbindelse. Nedenfor kan du se de fem bedste VPN-tjenester.

Hvad er en VPN-tjeneste?

VPN står for ”virtuelt privat netværk”. En VPN-forbindelse er blot en dataforbindelse, der er sikret med kryptering. Denne kryptering finder sted mellem din enhed og den VPN-server, som din enhed er tilsluttet til. Når du har oprettet forbindelse til en VPN-server, går al trafik fra din enhed gennem den eksterne server (og dermed det virtuelle private netværk), inden den når ud på internettet.

Det kan lyde kompliceret, men er ikke så svært. For at gøre det lidt nemmere at forstå, vi vil forsøge at forklare det med et billede:

Det, at trafikken går gennem en ekstern server, har en række konsekvenser, der også giver anledning til en række forskellige anvendelsesmuligheder for VPN.

Til at begynde med blev sådanne sikre forbindelser skabt for at gøre det muligt for fjernenheder at oprette forbindelse til lokale netværk. Disse lokale netværk er typisk større PC-netværk, f.eks. tilslutning til den danske AU’s VPN, som giver adgang til en række afhandlinger og publikationer, it-tjenester og lignende.

For privatpersoner vil det, at al din trafik bliver sendt via en ekstern server, indebære en række andre positive fordele. Dette hænger tæt sammen med det faktum, at ved at sende din trafik gennem en ekstern server vil du både skjule og ændre din IP-adresse. Se umiddelbart nedenfor flere VPN-fordele.

Hvordan opretter du forbindelse til VPN?

Der er forskellige måder, du kan oprette en sådan VPN-forbindelse, men den absolutte nemmeste måde at få adgang til et VPN er ved at downloade en VPN-tjeneste fra en virksomhed, der sælger dem.

Der er nemlig ekstremt mange VPN-virksomheder, der ejer en række forskellige servere rundt om i verden, som du kan bruge til at kryptere din trafik og være mere sikker online og/eller se blokeret indhold. Det eneste, du skal gøre, er at downloade en VPN-tjeneste og oprette forbindelse til den VPN-server, du ønsker via VPN-tjenestens program.

Men der er meget stor forskel på, hvor gode disse VPN-tjenester er, både når det kommer til faktorer som servernes sikkerhed, hastighed, stabilitet og lignende. Nedenfor finder du en kort gennemgang af tre VPN-tjenester, der i øjeblikket sandsynligvis er de bedste på markedet, før vi skriver noget mere generelt om VPN. Hvis du vil se en test af forskellige VPN-tjenester i Danmark, kan du læse mere her.

ExpressVPN

Her ser du hovedmenuen til ExpressVPN.

ExpressVPN er en lidt dyr VPN-tjeneste i forhold til mange andre VPN-tjenester. Til gengæld får du meget stor værdi, og det er det, der gør ExpressVPN til testvinderen i vores test. Tjenesten har over 3.000 servere i 94 lande. ExpressVPNs servere er på et meget højt niveau. Hastigheden er nok det bedste, vi har set blandt VPN-tjenester, og dette gælder også for forbindelsens stabilitet. Du bemærker aldrig, om tjenesten falder ud eller lignende.

Her ser du hovedmenuen til ExpressVPN.

ExpressVPNs sikkerhed er også meget god, og tjenesten har en politik om ingen logning og et krypteringsniveau, der faktisk er så godt som det amerikanske militærs – såkaldt AES 256-bit kryptering. Hertil kommer, at ExpressVPN tilbyder funktioner såsom Kill Switch, DNS-lækagebeskyttelse, PTP-servere og lignende. ExpressVPNs servere i Danmark fungerede også rigtigt godt i vores tests, og sammen med en brugermenu på dansk, er tjenesten et godt valg for danske brugere.

ExpressVPNs brugermenu er også enkel og intuitiv at bruge; du kan se billedet af hovedmenuen på pc her. Du skal blot downloade tjenesten og oprette forbindelse til en server, du selv vælger. Hertil kommer, at tjenesten har meget gode platforme og apps til enheder såsom iPhone, Android, PC, Mac, Windows og lignende. ExpressVPNs udvidelser til Chrome, Firefox og lignende browsere fungerer også fortrinligt.

NordVPN

Her kan du se NordVPNs VPN-applikation. NordVPN har servere de fleste steder i verden.

NordVPN er en klassiker inden for VPN-tjenester og har været på banen i lang tid. Dette afspejles også i den tjeneste, virksomheden tilbyder. NordVPN har over 6.000 servere i over 60 lande. Med hensyn til servere er dette et meget højt antal, og her er NordVPN klart den bedste. NordVPN har mere end 75 servere i Danmark, hvilket er ekstremt mange. NordVPN er helt sikkert en af de bedste VPN-tjenester, du kan vælge.

Her kan du se NordVPNs VPN-applikation. NordVPN har servere de fleste steder i verden.

NordVPNs forbindelse har også vist sig at være stabil og sikker. I modsætning til for eksempel mange gratis tjenester er forbindelsen stabil og afbrydes ikke, men forbliver tilsluttet. Hvis dette sker, har NordVPN også en Kill Switch, hvilket betyder, at den kapper din internetforbindelse, så din identitet ikke midlertidigt afsløres på internettet. NordVPN har også en sikker AES 256-bit kryptering.

NordVPNs sikkerheden er blevet rost af mange, og tjenesten bruges derfor af mange, der ønsker at bruge programmet til torrenting og lignende. VPN tilbyder også Tor over VPN og VPN over VPN, såkaldt Dual VPN. Tjenesten er baseret i Panama, hvilket placerer den uden for EU’s og USA’s jurisdiktion. Brugermenuen er nok den mest praktiske, vi har set – se vedhæftede foto. Med hensyn til pris får du også stor værdi, faktisk helt ned til $3,5 om måneden.

SurfShark

Her ser du SurfShark-tjenesten til laptop.

SurfShark er en relativt ny VPN-tjeneste, der er vokset meget hurtigt og på kort tid blevet en af de allerbedste VPN-tjenester. SurfShark har i øjeblikket over 500 servere i over 50 lande, og mange af disse servere er i Danmark. Vores tests viser, at disse servere er meget hurtige og stabile og fungerer til alt fra filmstreaming til at omgå geoblokeringer i lande med omfattende censur.

Her ser du SurfShark-tjenesten til laptop.

SurfShark har en meget enkel og intuitiv brugermenu, hvilket trækker tjenesten op. Du kan se billedet af menuen ved siden af. Hent tjenesten, og opret forbindelse til den ønskede server. SurfShark har egen software til enheder som iPhone, Android, iPad, Windows, Mac, Linux og lignende, og også gode udvidelser til browsere som Chrome og Firefox.

SurfShark tilbyder god kryptering på deres VPN-forbindelser, så du kan være sikker på, at din sikkerhed er sikret. Derudover tilbyder SurfShark en garanti for ingen logning, Kill Switch og lignende. SurfSharks sikkerhed er på samme niveau som ExpressVPNs og NordVPNs. I forhold til pris adskiller SurfShark sig meget positivt, hvor du kan få SurfShark ned til i alt $1,99 om måneden, hvilket må siges at være yderst billig. Herudover tilbyder SurfShark en 30 dages pengene tilbage garanti.

Hvad kan du bruge en VPN til?

Nu, hvor vi har forsøgt at forklare, hvad en VPN-tjeneste er, kan vi forklare, hvad du kan bruge den til. Forklaringen ovenfor var ganske teknisk, så du behøver ikke at være bekymret, hvis du ikke forstod meget af den. Du behøver ikke rigtig at forstå meget af det, der foregår, for at bruge en VPN-tjeneste. Vi forklarer nu, hvad du kan bruge et VPN-program til:

1) Skjul din IP-adresse, og hvem du er

Når du har forbindelse til en VPN-server, vil ingen andre kunne se de data, du sender eller modtager via din internetforbindelse. Dette skyldes, at du ændrer din IP-adresse i det øjeblik, hvor du sender trafik via den eksterne VPN-server. Andre, der er online, vil kun se serverens IP-adressen, og ikke den IP-adresse du bruger.

Dette giver dig en masse fordele. Blandt andet vil din internetudbyder ikke længere overvåge, hvilke sider du besøger, eller hvilke internettjenester du bruger. Ud over dette, kan reklamevirksomheder ikke spore data om dig med cookies og lignende, og dermed kan de ikke opbygge en profil på dig, som de senere kan bruge til målrettet marketing.

2) Onlinesikkerhed

Da alle data, der sendes mellem din enhed og VPN-serveren, er krypterede, vil hackere ikke kunne se eller bruge de data, du sender og modtager. Wi-fi-netværk er normalt meget nemmme og spore, og denne risiko undgår du ved hjælp af en VPN-forbindelse. En VPN-tjeneste kan således gøre dig meget sikrere online.

De allerbedste VPN-tjenester, såsom dem, vi har præsenteret på denne side, har ekstremt stærk kryptering. For eksempel har både ExpressVPN, NordVPN, og SurfShark kryptering på militær-niveau – såkaldt AES 265-bit kryptering. Dette gør det næsten umuligt for hackere at trænge ind.

3) Omgå geoblokeringer

Mange, der bruger VPN-tjenester, bruger dem til at undgå såkaldte geoblokeringer. Mange tjenester er kun tilgængelige i bestemte lande. Hvis du for eksempel vil se DR, skal du befinde dig i Danmark, og hvis du vil se BBC iPlayer, skal du befinde dig i Storbritannien. Det skyldes, at tjenesterne kun har købt rettigheder til at sende tv-udsendelser og film i bestemte lande.

Det eneste, du skal gøre for at omgå sådanne blokeringer, er at downloade en VPN-tjeneste og oprette forbindelse til det land, du ønsker at se indhold fra. Hvis du for eksempel er i Thailand og ønsker at se DR, skal du blot for eksempel downloade NordVPN og oprette forbindelse til en dansk server. Så har du en dansk IP-adresse og kan streame DR uden begrænsninger.

4) Se blokerede sites

Heldigvis er der ingen indholdscensur i Danmark, hvad angår indhold på internettet, og vi kan gøre stort set alt, hvad vi ønsker inden for lovgivningen. Men sådan er det ikke i alle lande. I mange lande censureres indhold som nyhedstjenester, Facebook, Twitter og lignende. Dette hænger normalt sammen med landenes regeringers ønske om stærk kontrol, og typisk sker det i Kina, Rusland, Iran, nord Korea og lignende lande.

Hvis du bor i eller rejser til et sådant land, kan et VPN være alfa-omega, da du kan oprette forbindelse til en VPN-server uden for landet og dermed få fri adgang til indhold, der ellers ville blive blokeret af regeringen. Mange gange vil regeringerne forsøge at blokere brugen af VPN-tjenester, så det kun i begrænset omfang er muligt at omgå kontrollen.

5) Undgå overvågning

Det er ingen hemmelighed, at der er masseovervågning på nettet. Uanset om det er regeringens overvågning dig, websteder, der tracker dig gennem brugen af cookies, din internetudbyder eller hackere, der overvåger din trafik, er det sikkert, at næsten alle er ude på at finde ud af, hvad du foretager dig online.

Derfor er en VPN-tjeneste en fantastisk måde at beskytte dine personlige oplysninger på. Det er lidt som at sætte en sort ark op foran et videokamera, der er placeret i dit hus. Med en VPN-forbindelse kan du kryptere din trafik og gøre det betydeligt vanskeligere for andre at holde øje med, hvad du laver online.

6) Find bedre priser

VPN-tjenester kan ikke kun bruges til at omgå geoblokeringer eller til at øge din onlinesikkerhed. Du kan blandt andet også bruge en VPN-forbindelse til at spare penge. Dette skyldes, at tjenester ofte er prissat forskelligt i forskellige lande. Hvis du bor i Indien, du vil typisk kunne få ting billigere, end hvis du bor i Danmark.

Et klassisk eksempel, hvor du kan spare mange penge, er typisk, når du køber flybilletter. Flybilletter er noget, der ofte er dyrt, og noget, der også er prissat forskelligt afhængigt af, hvor du køber tjenesten, selvom du køber de samme billetter. Derfor skal du bare downloade en VPN-tjeneste og vælge et land som Indien eller lignende, så kan du ofte spare en masse penge.

Hvordan fungerer en VPN-tjeneste?

At opsætte et virtuelt privat netværk kræver en server og en klient. I de fleste tilfælde vil du bare være en klient i et VPN-netværk. Dette vedrører tilfælde, hvor du for eksempel ønsker at forbinde dig til dit firmas netværk eller for eksempel et universitet. Når du bruger en betalt VPN-service, er serveren selvfølgelig allerede tilgængelig.

Som en klient er du nødt til at logge på serveren. Dette sikrer at kun de rigtige mennesker tillades at bruge VPN-tilkoblingen. Hvordan du logger ind vil variere ud fra hvad administratoren ønsker. Som oftest vil du kun behøve et brugernavn og et kodeord.

Hvis du er logget rigtigt ind, bliver der skabt en sikker “tunnel”. Denne tunnel sikrer at al data som bliver sendt og modtaget er krypteret. På denne måde kan kun sender og modtager se hvad der er blevet sendt. Dette kaldes derfor også for en “VPN-tunnel”

Hvis du har lyst til at installere en VPN-server selv er dette relativt enkelt. En VPN-forbindelse kan installeres på mange forskellige enheder, som for eksempel iPhone, Android, Windows, Mac og lignende.

VPN-protokoller

Forskellige protokoller på ExpressVPN

VPN-forbindelse bliver som oftest oprettet via en virtuel point-to-point forbindelse. Dette bliver gjort ved at bruge en virtuel sikker “tunnel”, og i de fleste protokoller vil dataen som bliver sendt være krypteret. Der er altid forskellige måder denne tunnel kan oprettes på. Vi forklarer nu de mest normal metoder.

– ÅbenVPN

ÅbenVPN er en VPN-løsning med en åben kilde. Derfor kaldes det også ofte for et åben kilde virtuelt privat netværk. Denne metode er baseret på åbenSSL. Dette betyder at alle krypteringsalternativerne som åbenSSL tilbyder også kan blive brugt i en åbenVPN-forbindelse. Denne AES-forbindelse bliver ofte set på som den mest trygge.

For at oprette en lignende forbindelse skal man bruge certifikater. På denne måde ved både VPN-serveren og klienten, hvordan dataen skal krypteres og dekrypteres. Dette bliver kaldt for “kryptering” og “dekryptering” i en VPN-forbindelse.

ÅbenVPN er kendt som den allermest trygge VPN-forbindelse. Ydermere gør selve kildekoden den tilgængelig på forskellige platforme. Dette betyder at vi som oftest anbefaler denne forbindelse.

– IPSek/L2TP

Dette er egentlig en kombination af to protokoller. IPSek tager hånd om krypteringen mens L2TP tager vare på tunellen, som skal sættes op. Dette er også grunden til at protokollerne ofte bliver brugt i kombination med hinande.

IPSek bruger altid UDP port 500. Dette betyder at den er let at blokere. IPSek er en relativt god VPN-løsning. Grunden til dette er at krypteringsmetoden er relativt god. Ydermere kan den let installeres på mange enheder. Dette er grunden til at det er en ofte brugt protokol.

– PPTP

PPTP er en protokol som bliver brugt rigtig meget. Efter vores mening er denne protokol ikke så god fordi den ikke har så god sikkerhed. Forkortelsen står for det som kaldes “point to point tunneling”.

Dette er egentlig også det eneste den gør – den laver en tunnel. For det første er krypteringen på denne forbindelse dårlig, og let at bryde igennem, og for det andet har selve tunnelen også ofte dårlig kvalitet.

– Softether

Softether er en relativt ny VPN-protokol. Præcis som åbenVPN er kildekoden åben, og derfor gratis at bruge og tilpasse til dit eget behov. Fordelen med Softether i forhold til åbenVPN er at den ofte er hurtigere og mere stabil.

Dette er en relativt ny protokol og den skal derfor testes mere før man sikkert kan konkludere hvor god den er. Foreløbigt ser den relativt lovende ud.

Hvad bliver et VPN-program oftest brugt til?

VPN-programmer bliver oftest brugt til meget forskelligt. Her forklarer vi i hvilke sammenhænge de fleste benytter sig af VPN-programmer.

– Selskaber og andre institutioner

For mange selskaber er det et ønske at de ansatte skal kunne benytte sig af firmaets interne netværk, selvom de ikke fysisk er til stede på kontoret. På den måde er for eksempel vigtige filer, som er gemt på firmaets netværk altid tilgængelige for de ansatte. Her kan en VPN være nyttig. VPN-forbindelsen sikrer også at denne forbindelse forbliver tryg, og at ingen hackere kan trænge igennem firmaets netværk.

En VPN-forbindelse bliver også ofte etableret mellem universiteter og andre uddannelsesinstitutioner for at udveksle information effektivt. På denne måde kan studerende og professorer udveksle information effektivt og trygt.

– Sikkerhed på offentlige netværk

Når du er loggen på et offentligt netværk er det relativt enkelt at hacke dine enheder. Med en VPN-forbindelse eksisterer denne risiko nærmest ikke. Grunden til dette er at al informationen du sender og modtager bliver krypteret. Det kan være meget nyttigt, hvis du ønsker at sende sensitiv information på et offentligt netværk.

Ydermere er VPN også meget effektivt mod generel overvågning. Det er ingen hemmelighed at vores trafik på internettet konstant bliver mindre anonym. Faktorer som browseren, myndighederne, ejere af hjemmesider og lignende kan til enhver tid gemme information om dig eller bruge den til blandt andet at placere målrettet reklame foran dig, eller i værste tilfælde bruge informationen til at afpresse dig eller lignende.

– Eliminering af geoblokering og lignende

Når du bruger en VPN-forbindelse tror resten af internettet at du kommer direkte fra den VPN-server du er tilknyttet. Det indebærer at hjemmesiderne du besøger tror at du kommer fra samme IP-adresse. På den måde kan du resten af internettet til at tro, at du befinder dig i USA, mens du egentlig befinder dig i Danmark.

Hvis du kobler din PC, telefon eller tablet til en server i USA, vil alle tro at det er her du befinder dig. Dette er altså den klassiske metode du kan bruge for at omgå geoblokering af indhold, for eksempel ved at se på DR TV, ved at koble dig til en norsk server selvom du befinder dig i udlandet.

Mange dansker bruger også denne metode for at øge indholdet på streaming-tjenester som Netflix og HBO. For eksempel er det amerikanske netflixinhold meget bedre end det danske.

Bliv anonym på internettet med VPN

Mange som bruger VPN har simpelthen bare et større behov for at blive mere anonym på internettet. Bare det faktisk at mange reklamenetværk hele tiden aktivt prøver at opbygge en profil af dig baseret på din internettrafik er nok til at mange vælger at købe en VPN-tjeneste. Ved at bruge en VPN-tjeneste gør du dette umuligt siden du skjuler din IP-adresse.

Ydermere har også mange et behov for at forhindre at myndigheder og andre internetaktører får indsigt i data om dem selv. Kommercielle VPN-løsninger tilbyder en god løsning mod dette.

Hvad er en VPN-leverandør?

Selvom det er muligt at lave sin egen VPN-forbindelse er dette en løsning som ikke er effektiv for de fleste. Dette kræver relativt god erfaring, og tager også lang tid. Er du nybegynder indenfor IT er der næsten ingen grund til at prøve på dette.

Der findes nemlig en række VPN-selskaber, som allerede har gjort arbejdet for dig. På det seneste har det øgede behov for VPN-tjenester ført til at der er blevet etableret en række VPN-selskaber, af hvilke mange er store international aktører, som for eksempel dem vi allerede har nævnt ovenfor.

Grunden til at disse er blevet etableret er naturligvis fordi nogen ønsker at tjene penge. Derfor er disse VPN-tjenester betalte tjenester. Dette betyder dermed at du er nødt til at betale lidt for at bruge disse. Heldigvis er summen ikke så høj, kun omkring 50 kroner om måneden. Det bliver også væsentligt billigere, hvis du vælger at binde dig i en længere periode.

Der er mange grunde til at benytte sig af et betalt VPN-program. For det første kan du i meget større grad sikre din sikkerhed og anonymitet på internettet. For det andet kan let aktivere indhold som er blokeret i Danmark, som for eksempel BBC og det amerikanske Netflix. Ydermere kan du for eksempel bruge VPN hvis du for eksempel er på rejse i udlandet.

Burde jeg vælge et gratis eller betalt VPN-program?

De bedste VPN-tjenester har næsten altid så gode tilbud, så man kan næsten sige, at de er gratis

Når du skal anskaffe dig et VPN-program står du egentlig overfor to valg; om du skal anskaffe dig et betalt VPN-program eller et et gratis VPN-program.

De bedste VPN-tjenester har næsten altid så gode tilbud, så man kan næsten sige, at de er gratis

Naturligvis ønsker de allerfleste at anskaffe sig et gratis program, fordi vi altid gerne vil slippe for at betale. Dog er dette ofte ikke så god en ide. Grunden til dette er at de fleste gratis tjenester ikke er gode. Dette er desværre blevet bevist gang på gang.

Grunden til at gratistjenesterne ikke er gode nok, er at de kort og godt ikke har ressourcerne til at lave tjenesterne optimale. De betalte VPN-selskaber kan reinvestere det kunderne betaler for at lave en endnu bedre tjeneste. Dette kan på de mindre gratistjenester i langt mindre grad.

I det store og det hele er de fleste gratistjenester vi har prøvet både for langsomme og for ustabile i forbindelsen til at kunne blive benyttet effektivt. Ydermere har der verseret mange rygter op gennem årene om at gratistjenesterne sælger information om sine kunder til tredjeparter, som ønsker at bruge denne information til markedsføringsøjemed.

Det tryggeste er derfor at vælge en betalt VPN-tjeneste. Husk at de heller ikke er så dyre, og at de allerfleste betalte VPN-tjenester har 30 dages pengene tilbage garanti.

Er brug af VPN lovligt?

Et rimeligt spørgsmål, som mange danskere stiller sig selv er, om brugen af VPN er lovlig, eller om det er ulovligt. Hvis det er ulovligt, giver det naturligvis ingen mening at bruge VPN, da risikoen overstiger fordelene. Heldigvis er det enkle svar, at brug af VPN er lovlig. Dette giver dig mulighed for at bruge din VPN-tjeneste uden at skulle bekymre dig om, hvorvidt du overtræder lovgivningen eller lignende.

Husk dog, at hvis du bruger VPN-forbindelsen til ulovlige aktiviteter, så er aktiviteterne stadig ulovlige. Typisk vil mange bruge VPN til aktiviteter, der er ulovlige, og så overtræder de også lovgivningen – med det er ikke brugen af VPN-forbindelsen, der gør aktiviteterne ulovlige. Det klassiske eksempl er, hvor du ulovligt downloader filer, mens du bruger VPN-forbindelsen til at forblive anonym, eller gør noget forbudt på Dark web.

VPN-forbindelser er heller ikke lovlige i alle lande. I lande som Kina, Rusland, nord Korea og lignende er brugen af VPN ulovligt. Ellers ville den strenge censur være relativt meningsløs. Men mange bruger VPN i disse lande alligevel.

Resumé: VPN kan give dig mange fordele

Sammenfattende er det således relativt nemt at få en VPN-tjeneste og dermed adgang til at oprette VPN-forbindelser. Du skal blot finde en VPN-tjeneste, downloade den og derefter oprette forbindelse til en server efter eget valg. Så du behøver ikke oprette selve VPN-forbindelsen selv. Der er en række gode VPN-tjenester, du kan få til en rimelig penge.

Der er mange fordele ved VPN, uanset om du ønsker at kryptere din trafik for at være sikker fra hackere og lignende, skjule din IP-adresse for at forblive anonym i forhold til din internetudbyder, regering eller generel sporing, ændre din IP-adresse til at omgå geoblokeringer eller lignende, vil en VPN-forbindelse være en god måde at opnå disse ting på. Hvis du har flere spørgsmål om VPN-tjenester, bedes du kontakte os.

Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

  Bedste VPN-tjenester

  Express Icon

  Bedste VPN i vores test

  Prøv ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Testens andenplads

  Prøv NordVPN
  Om annoncering på webstedetinfo