Hvordan kan man ændre sin IP-adresse?

Sidst opdateret: 03/09/2021

Du kan nemt ændre IP-adresse med VPN

I denne artikel vil vi forklare dig, hvordan du kan ændre din IP-adresse. Først vil vi skrive et kort sammendrag af artiklen. Derefter vil vi skrive om de grundlæggende principper for en IP-adresse, hvad en IP-adresse er, hvordan du nemt kan ændre IP-adressen hos en VPN-udbyder, hvilken udbyder du skal vælge osv.

Opsummering af artiklen

Har du ikke tid til alle detaljerne? Så er den korte opsummering af artiklen følgende: Den bedste og nemmeste måde at ændre din IP-adresse på, er ved at bruge en VPN-tjeneste. VPN-software skaber en sikker, krypteret tunnel mellem din PC/mobil /mv. og en ekstern server.

Alt din trafik vil så gå gennem denne eksterne server, før den når internettet. Således holdes din IP-adresse skjult, mens andre på internettet vil tro, at du har den IP-adresse den eksterne server har. Via denne metode kan du få en IP-adresse hvor som helst i verden, du kan undgå geoblokering og være 100% anonym og sikker online.

Dette er de 5 bedste VPN-tjenester, vi for øjeblikket anbefaler hvis du vil ændre din IP-adresse:

Den nemmeste måde at ændre din IP-adresse på

Den nemmeste måde at ændre din IP-adresse på er via en VPN. Før vi kan forklare, hvordan du ændrer din IP-adresse via en VPN, må vi forklare, hvad det overhovedet er for noget.

En VPN er kort sagt en sikker forbindelse mellem din enhed (pc, mobil eller lignende) og en fjernserver i samme land eller andre steder i verden. Der oprettes en slags tunnel mellem din enhed og denne server, så hele din trafik går gennem denne server, før den når ud på internettet.

Ved at alt trafik går gennem denne server skabes en sjov effekt, som er hele grunden til, at vi skriver denne artikel. Da hele trafikken går gennem denne server, vil andre på internettet tro, at trafikken kommer fra netop denne server. Serveren vil have sin egen IP-adresse, og andre på internettet vil således tro på, at trafikken kommer fra denne IP-adresse.

ExpressVPN servere verden rundt
Med software som ExpressVPN kan du koble på servere verden rundt

På den måde bliver din IP-adresse skjult, da det kun er serverens IP-adresse der er synlig. På den måde har du effektivt ændret din IP-adresse via en VPN-tjeneste.

Når du er tilsluttet en VPN-tjeneste, bliver du fuldstændig anonym, og det vil ikke være muligt for andre at spore dig. Det er selvfølgelig en stor fordel med en VPN-tjeneste.

De fleste VPN-tjenester har også en såkaldt kill switch. Problemet med nogle VPN-tjenester er, at forbindelsen pludselig kan falde ud, og hvis det sker bliver din rigtige IP-adresse afsløret for andre på internettet.

Formålet med en kill-switch er automatisk at slukke for din internetadgang hvis du mister forbindelsen til den eksterne server. På denne måde vil der ikke være nogen midlertidig offentliggørelse af din IP-adresse.

Du kan få hvilken som helst IP-adresse du ønsker, da forskellige VPN-tjenester har servere i forskellige lande. Således kan du for eksempel få en dansk IP-adresse, svensk IP-adresse, amerikansk IP-adresse, tysk IP-adresse osv. Mulighederne er uendelige.

Bedste VPN til at ændre IP-adresse

Som nævnt kan du nemt skifte IP-adresse ved hjælp af en VPN-tjeneste. Der er flere hundrede VPN-udbydere på markedet, så det kan være svært at sammenligne alle. Vi har afprøvet en lang række af disse, og der er to udbydere, der kommer ud øverst. Det er ExpressVPN og NordVPN.

ExpressVPN

 • Den noget nær bedste tjeneste på markedet
 • Sikkerhed i topklasse
 • Hurtige servere i 94 forskellige lande

Mange anser ExpressVPN som den bedste VPN-udbyder, og hvis du ser forskellige lister over VPN-udbydere, vil ExpressVPN normalt være på førstepladsen. Virksomheden er baseret på De Britiske Jomfruøer, så de kan levere en tjeneste uden for EU’s og USA’s jurisdiktioner. I praksis betyder det, at du ikke behøver at bekymre dig om, hvorvidt tjenesten gemmer oplysninger om dig. Det gør den ikke.

ExpressVPN tilbyder servere i 94 forskellige lande. Ikke nok med det – disse servere er også meget gode. I vores test af tjenesten var vores erfaring, at alle servere var meget hurtige, også i mindre lande. Så du kan surfe, streame, spille som du ellers ville uden en VPN-forbindelse. Dette er på trods af, at du opretter forbindelse til en server på den anden side af jordkloden.

Hovedformålet med en VPN-tjeneste er sikkerhed. Og med ExpressVPN kan du altid føle dig sikker online. For det første anvender tjenesten en meget god kryptering. Desuden har tjenesten mere avancerede sikkerhedsfunktioner såsom deres egen krypterede DNS, kill switch og meget mere. Disse funktioner er i tillæg til deres politik med ingen logning.

Når det kommer til pris, er ExpressVPN prissat i det øverste lag. Men det betyder ikke, at tjenesten er meget dyr. En måned koster omkring 100 kr., men denne pris falder, hvis du vælger et længerevarende abonnement. Hvis du for eksempel vælger 12 måneder, koster tjenesten kun omkring 70 kr. om måneden.

NordVPN

 • En af de bedste VPN-tjenester på markedet
 • Brugervenligt software alle kan forstå
 • Servere i 59 forskellige lande

I vores test kommer NordVPN lige efter ExpressVPN. Dette er også en VPN-udbyder, man kan kalde komplet. Virksomheden er også baseret i et land, der bringer den uden for EU’s og USA’s jurisdiktioner i forhold til bl.a. logning og personoplysninger, nemlig Panama. Det betyder, at NordVPN aldrig behøver at gemme data om sine brugere. Det er heller ikke noget, tjenesten gør.

NordVPN tilbyder servere i 59 forskellige lande. Blandt disse finder du alle de mest populære lande. Tjenesten tilbyder også meget gode servere i Danmark, hvilket er meget positivt for danske brugere. Det er sådan, at når du bruger en VPN-forbindelse, vil hastigheden på internettet gå lidt ned. Bemærk, at med tjenester som ExpressVPN og NordVPN er denne forskel så lille, at den ikke er mærkbar.

Sikkerheden hos NordVPN er stort set den samme som hos ExpressVPN’s. Forskellen er, at NordVPN har et andet system ud over krypteringen. Dette kaldes TOR over VPN. Med andre ord kan du stole fuldt og fast på sikkerhedselementerne hos NordVPN.

Standarden blandt VPN-udbydere er, at prisen for en måned er omkring 100 kr. Det er også tilfældet hos NordVPN. Men hvis du er virkelig tilfreds med denne tjeneste, du kan vælge et længere abonnement og få det billigere. De tilbyder flere forskellige abonnementer hele vejen op til 2 års varighed.

Surfshark

 • God VPN-tjeneste med stabile servere
 • Bredt udvalg af servere på tværs af lande
 • Lave priser hvis du binder dig for længere tid

Surfshark er en af de nyere VPN-tjenester der blev etableret så sent som i 2018. På trods af den korte levetiden er den vokset utrolig stærkt, og i dag har tjenesten mere end 3200 servere i 65 forskellige lande. Der er et pænt udvalg af servere i Danmark, og for dig betyder det, at du også med Surfshark kan få en dansk IP-adresse når du er i udlandet.

Selve serverne der bruges er hurtige og stabile, og vi oplever hverken at blive smidt af eller at de lagger – og selve opkoblingen går stærkt. Det er altså intet problem at ændre IP med Surfshark.

Når du bruger Surfshark har du også mulighed for at benytte deres app som er brugervenlig og hel ligetil at navigere rundt i, uanset hvilken platform og enhed du bruger (Mac, Windows, iPad osv). Surfshark lader dig endda koble på flere forskellige enheder på samme tid.

Prismæssigt er denne VPN-tjeneste en af de oplagte valg, særligt til de prisbevidste forbrugere, da du kan få nogle rigtig gode priser ved at binde dig længere tid. Prisen er en hel del lavere end både ExpressVPN og NordVPN.

Hvad er en IP-adresse?

En IP-adresse er et identifikationsnummer der tildeles til en enhed, som fx en PC eller en printer i et computernetværk.

Man kan sige at en IP-adresse næsten er det samme som et telefonnummer. Da alle mobiltelefoner skal have et telefonnummer for at kunne ringe til andre telefoner, skal alle enheder have en PC for at kunne kommunikere med andre på internettet.

I dag skrives IP-adresser som fire heltal. Disse adskilles med et punktum. Dette kan fx være tallene 181.0.23.40. Hvert af disse fire heltal kan have værdier fra 0 til 255. Du kan læse mere om hvad en IP-adresse er her.

Hvad er min IP adresse?
Sådan kan en IP-adresse se ud, hvis du befinder dig i København

Faren ved en IP-adresse

Faren ved at have en IP-adresse er, at andre kan overvåge din datatrafik. Det lyder selvfølgelig ikke så simpelt for den almindelige person, men for eksperter med de rette værktøjer kan det være forholdsvis let at overvåge en person ved brug af IP-adressen.

Ved at overvåge en anden persons bevægelser på internettet, kan en hacker finde ud af en masse om den anden person. For det første kan man finde ud af oplysninger, som den anden person ønsker skal være hemmeligt, som blandt andet at den anden person ser på erotik nettet osv. Dette kan senere bruges til at afpresse den anden person for penge og osv.

Endnu mere almindeligt kan der findes personlige oplysninger, bankoplysninger osv. På den måde kan hackeren tømme din bankkonto for penge.

Generelt er der mange mennesker der ikke ønsker at blive overvåget. Man kan jo heller ikke lide hvis en fremmed fulgte efter dig og så alt hvad du lavede. Det vil være nøjagtig det samme på internettet, da der altid er nogen, der kan få adgang til at spore din IP-adresse, hvis de har lyst til at gøre det. I sådanne tilfælde er det fristende at ændre sin IP-adresse.

I Danmark er sådan overvågning af IP-adresser ikke så problematisk, da myndighederne ikke har nogen streng kontrol. Men i andre lande som Kina, Rusland, Indonesien osv., er der en streng overvågning af borgernes IP-adresse, og i sådanne tilfælde er det yderst fristende at bruge midler til at ændre sin IP-adresse, hvilket så gør at det er vanskeligt at spore IP-adressen.

Andre fordele du kan få ved at ændre din IP-adresse

Der er naturligvis mange andre fordele ved at ændre din IP-adresse, udover at øge din sikkerhed på internettet. Foruden at være anonym, vil du også kunne få adgang til en masse geografisk blokeret indhold. Et problem med nutidens internet er, at meget af indholdet på internettet er geo-blokeret, så du kan se de Tv-kanaler i de forskellige lande osv.

Netflix kan bruges som et godt eksempel. I engelsk-talende lande tilbyder et særdeles godt udbud, men i lande som Danmark, Sverige og Norge er mængden af tilgængeligt indhold markant mindre. Grunden til dette er, at Netflix bliver nødt til at købe rettighederne til visse programmer i forskellige lande, og disse er ofte dyrere.

Netflix baserer dette udvalg på din IP-adresse. Hvis du har en dansk IP-adresse, vil du kunne se dansk Netflix, men hvis du har en amerikansk IP-adresse vil du kunne se amerikansk Netflix osv.

Netflix i Australien med Surfshark
Hvor vil du streame Netflix fra? Her har vi f.eks. koblet os til den Australske version

For at se Netflix fra det ønskede land kan du ganske enkelt oprette forbindelse til en VPN-tjeneste, vælge en server i det pågældende land og få en IP-adresse der matcher. Så kan du se et meget større ud valg på Netflix.

Det samme princip gælder for eksempel til andre lignende kanaler såsom HBO, HULU osv.

Derudover kan du bruge VPN til at undgå geoblokeringer, hvis du rejser i lande som Kina eller Rusland. I disse lande har myndighederne blokeret store dele af internettet, såsom sider som Facebook, YouTube osv. «The great firewall of China» hedder så berømt i Kina. Hvis du er i Kina, kan du oprette forbindelse til en server uden for landet via VPN og undgå denne firewall.

Hvis du er i udlandet, kan du også oprette forbindelse til en dansk server via VPN og dermed få en dansk IP-adresse. Dette kan være en stor fordel, hvis du vil se programmer som DR eller TV2, da disse kræver, at du er i Danmark for at du kan se dem. Med en VPN, er det en leg at se dansk TV i udlandet.

Sådan kan du få en VPN-tjeneste

Nu, hvor du forstår hvor nemt du kan ændre din IP-adresse ved hjælp af en VPN-tjeneste, er det næste spørgsmål naturligvis, hvordan du får en VPN-tjeneste.

At få en VPN-tjeneste er forholdsvis let, da der er hundredvis af forskellige VPN-udbydere rundt om i verden. Disse er web-baserede, så det er kun at registrere dig og downloade softwaren. Nemmere kan det ikke være, og processen tager sjældent mere end 5 minutter. Det er derfor relativt hurtigt at ændre din IP-adressen med VPN, hvis du har brug for at gøre det så hurtigt som muligt.

ExpressVPN forside
Hvem siger noget der er teknisk ikke kan være lækkert at se på? Her er det ExpressVPNs forside

Vi får ofte spørgsmål om, hvorvidt man skal betale for VPN-tjenester, eller om de er gratis. Sandheden er, at der er mange gratis VPN-tjenester, men disse er desværre ikke særlig gode.

Problemet med de gratis VPN-udbydere er, at de normalt har få servere, dårlig hastighed og lille kapacitet. Mange har også en grænse for antallet af GB-trafik, så du kan fx ikke bruge VPN-tjenesten gratis til mere end 1 GB. Dette hjælper naturligvis ikke meget i det lange løb.

Mange af de gratis tjenester har også et ry for at sprede information om deres brugere, hvilket naturligvis er næsten en skandale, da VPNs hovedformål er, at man skal kunne ændre IP-adressen, for at være anonym og forbedre sin online-sikkerhed.

På grund af dette anbefaler vi oftest de fleste at de skal bruge en brugerbetalt VPN-udbyder. Hovedårsagen til dette er, at de betalte VPN-udbydere er meget billige. Disse koster sjældent over 50 kr. pr. måned, ofte mindre hvis du binder dig i en længere periode. Næsten alle betalte VPN-udbydere har en 30-dages pengene tilbage garanti, så du kan til enhver tid få dine penge tilbage inden for 30 dage. Du kan læse mere om gratis vs betalte VPN-tjenester her. Hvis du vil se en større test af danske VPN’er, kan du læse mere i denne artikel.

Når det kommer til hvilken VPN-udbyder vi anbefaler dig at bruge, så det er svært at give konkrete råd, da der er rigtig mange. Nogle kan vi bedre lide end andre, og vi har listet disse øverst og nederst på siden.

De VPN-udbydere, vi bedst kan lide er ExpressVPN, NordVPN og CyberGhost. Disse er robuste VPN-tjenester, som alle har ekstremt mange servere i mange forskellige lande, en nul-logningspolitik, ekstremt god sikkerhed og kryptering, rimelig pris, god kundeservice osv. Disse er VPN-tjenester, du kan vælge, og samtidig være sikker på at du har foretaget et godt valg.

Er det lovligt at ændre ens IP-adresse?

Det er helt lovligt at ændre sin IP-adresse, så det er ikke noget, du skal bekymre dig om. Nogle er bange for at bruge en VPN-tjeneste, fordi de har hørt, at dette ikke er lovligt, men det er ikke sandt.

I Danmark og resten af Europa er det derfor ikke noget problem at bruge en VPN-udbyder. Men vær opmærksom på, at vi ikke helt er sikre på, hvordan reglerne er i fx Kina eller Rusland. Vi er opmærksom på, at mange bruger VPN-udbydere i disse lande uden særlige sanktioner, men vi er stadig ikke sikre på, om dette er formelt lovligt.

Kan jeg skjule min IP adresse?

Mange spekulerer på, om de kan skjule deres IP-adresse. Dette er faktisk lidt anderledes end at ændre IP-adressen, men de samme principper gælder stadig.

Ved at oprette forbindelse til en VPN-udbyder får du en anden IP-adresse (IP-adressen på den specifikke server du opretter forbindelse til), og dermed skjuler du også din oprindelige IP-adresse. Så svaret på dette spørgsmål er faktisk ja.

Vær dog opmærksom på, at du altid vil have en vis form for IP-adresse, men det vil være en anden IP-adresse end din egen, og en der er meget sværere at spore tilbage til dig. Læs mere om hvordan du skjuler din IP-adresse her.

Gælder dette for alle enheder?

Svaret på dette spørgsmål er ja. Det er muligt at ændre eller skjule sin IP-adresse på alle enheder. Du kan fx bruge en VPN-tjeneste på enheder såsom PC, Mac, Linux, Apple, Android, Windows osv.

De fleste VPN-udbyder har også deres egen software og apps til de forskellige enheder, således at det er meget nemt og intuitivt at bruge VPN på de forskellige enheder.


Ofte stillet spørgsmål om skift af IP-adresse

Kan man ændre IP-adresse på iPhone og smartphones generelt?

Ja det kan godt lade sig gøre, og den nemmeste måde at ændre IP-adresse på din iPhone eller anden smartphone, er ved at bruge en VPN. De største VPN-udbydere har udviklet særskilte apps så det er uhyre net at ændre sin IP adresse og oprette forbindelse til andre lande.

Hvor tit skal man skifte IP-adresse?

Der findes to former for IP-adresser: statiske og dynamiske. En dynamisk IP-adresse er en der skifter løbende. Det er typisk firmaer der køber statiske IP-adresser for at gøre visse arbejdsprocesser nemmere. Med den dynamiske IP-adresse får du en ny IP hver eneste gang du genstarter dit netværk eller logger på et nyt netværk. At skifte IP-adressen er altså som udgangspunkt ikke noget du behøver bekymre dig om, da det typisk bliver klaret for dig helt automatisk. Men en VPN kan du skifte IP-adresse hver eneste gang du vælger en ny server.

Hvor kan jeg se min smartphones IP-adresse?

På samme måde som når du sidder på en iPad eller desktop, kan du hurtigt og enkelt besøge en af de mange “hvad er min ip adresse”-hjemmesider, og få oplyst hvad din IP-adresse er, og hvor i landet du befinder dig. Det er også dem du nemt kan bruge til at tjekke, om du har fået skiftet IP-adresse med succes.

Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

  Bedste VPN-tjenester

  Bedste VPN i vores test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andenplads

  Prøv NordVPN
  Om annoncering på webstedetinfo