Hvordan du kan ændre din IP-adresse?

Du kan nemt ændre IP-adresse med VPN

I denne artikel vil vi forklare dig, hvordan du kan ændre din IP-adresse. Først vil vi skrive et kort sammendrag af artiklen. Derefter vil vi skrive om de grundlæggende principper for en IP-adresse, hvad en IP-adresse er, hvordan du nemt kan ændre IP-adressen hos en VPN-udbyder, hvilken udbyder du skal vælge osv.

Sammendrag

For at opsummere denne artikel meget kort, kan du ændre din IP-adresse hos en VPN-udbyder. VPN-software skaber en sikker, krypteret tunnel mellem din PC/mobil /mv. og en ekstern server.

Alt din trafik vil så gå gennem denne eksterne server, før den når internettet. Således holdes din IP-adresse skjult, mens andre på internettet vil tro, at du har den IP-adresse den eksterne server har. Via denne metode kan du få en IP-adresse hvor som helst i verden, du kan undgå geoblokering og være 100% anonym og sikker online.

Dette er de 5 bedste VPN-tjenester, vi for øjeblikket anbefaler hvis du vil ændre din IP-adresse:

Hvad er en IP-adresse?

Ved å skjule IP adressen din kan du unngå å bli hacket

En IP-adresse er et identifikationsnummer der tildeles til en enhed, som fx en PC eller en printer i et computernetværk.

Ved å skjule IP adressen din kan du unngå å bli hacket

Som Wikipedia skriver, er en IP-adresse næsten den samme som et telefonnummer. Da alle mobiltelefoner skal have et telefonnummer for at kunne ringe til andre telefoner, skal alle enheder have en PC for at kunne kommunikere med andre på internettet.

I dag skrives IP-adresser som fire heltal. Disse adskilles med et punktum. Dette kan fx være tallene 181.0.23.40. Hvert af disse fire heltal kan have værdier fra 0 til 255.

Faren ved en IP-adresse

Faren ved at have en IP-adresse er, at andre kan overvåge din datatrafik. Det lyder selvfølgelig ikke så simpelt for den almindelige person, men for eksperter med de rette værktøjer kan det være forholdsvis let at overvåge en person ved brug af IP-adressen.

Ved at overvåge en anden persons bevægelser på internettet, kan en hacker finde ud af en masse om den anden person. For det første kan man finde ud af oplysninger, som den anden person ønsker skal være hemmeligt, som blandt andet at den anden person ser på erotik nettet osv. Dette kan senere bruges til at afpresse den anden person for penge og osv.

Endnu mere almindeligt kan der findes personlige oplysninger, bankoplysninger osv. På den måde kan hackeren tømme din bankkonto for penge.

Generelt er der mange mennesker der ikke ønsker at blive overvåget. Man kan jo heller ikke lide hvis en fremmed fulgte efter dig og så alt hvad du lavede. Det vil være nøjagtig det samme på internettet, da der altid er nogen, der kan få adgang til at spore din IP-adresse, hvis de har lyst til at gøre det. I sådanne tilfælde er det fristende at ændre sin IP-adresse.

I Danmark er sådan overvågning af IP-adresser ikke så problematisk, da myndighederne ikke har nogen streng kontrol. Men i andre lande som Kina, Rusland, Indonesien osv., er der en streng overvågning af borgernes IP-adresse, og i sådanne tilfælde er det yderst fristende at bruge midler til at ændre sin IP-adresse, hvilket så gør at det er vanskeligt at spore IP-adressen.

Vi vil nu forklar hvordan du kan ændre din IP-adresse.

Den nemmeste måde at ændre din IP-adresse på

Den nemmeste måde at ændre din IP-adresse på er via en VPN. Før vi kan forklare, hvordan du ændrer din IP-adresse via en VPN, skal vi forklare, hvad et VPN er.

En VPN er kort sagt en sikker forbindelse mellem din enhed (pc, mobil eller lignende) og en fjernserver i samme land eller andre steder i verden. Der oprettes en slags tunnel mellem din enhed og denne server, så hele din trafik går gennem denne server, før den når ud på internettet.

Ved at alt trafik går gennem denne server skabes en sjov effekt, som er hele grunden til, at vi skriver denne artikel. Da hele trafikken går gennem denne server, vil andre på internettet tro, at trafikken kommer fra netop denne server. Serveren vil have sin egen IP-adresse, og andre på internettet vil således tro på, at trafikken kommer fra denne IP-adresse.

Således bliver din IP-adresse skjult, da det kun er serverens IP-adresse der er synlig. På den måde har du effektivt ændret din IP-adresse via en VPN-tjeneste.

Når du er tilsluttet en VPN-tjeneste, bliver du fuldstændig anonym, og det vil ikke være muligt for andre at spore dig. Det er selvfølgelig en stor fordel med en VPN-tjeneste.

De fleste VPN-tjenester har også en såkaldt kill switch. Problemet med nogle VPN-tjenester er, at forbindelsen pludselig kan falde ud, og hvis det sker bliver din rigtige IP-adresse afsløret for andre på internettet.

Formålet med en kill-switch er automatisk at slukke for din internetadgang hvis du mister forbindelsen til den eksterne server. På denne måde vil der ikke være nogen midlertidig offentliggørelse af din IP-adresse.

Du kan få hvilken som helst IP-adresse du ønsker, da forskellige VPN-tjenester har servere i forskellige lande. Således kan du for eksempel få en dansk IP-adresse, svensk IP-adresse, amerikansk IP-adresse, tysk IP-adresse osv. Mulighederne er uendelige.

Andre fordele du kan få ved at ændre din IP-adresse?

En VPN-tjeneste skaber en sikker tunnel.

Selvfølgelig er der mange andre fordele ved at ændre din IP-adresse end at øge din sikkerhed på internettet. Ud over at være anonym, vil du også kunne få adgang til en masse geo-blokerede indhold. Et problem med nutidens internet er, at meget af indholdet på internettet er geo-blokeret, så du kan se de Tv-kanaler i de forskellige lande osv.

En VPN-tjeneste skaber en sikker tunnel.

For eksempel kan Netflix bruges som et godt eksempel. Netflix tilbyder i dag et særdeles godt tilbud til for eksempel USA, men i lande som Danmark, Sverige og Norge er tilbuddet meget dårligere. Grunden til dette er, at Netflix bliver nødt til at købe rettighederne til visse programmer i forskellige lande, og disse er ofte dyrere.

Netflix baserer dette udvalg på din IP-adresse. Hvis du har en dansk IP-adresse, vil du kunne se dansk Netflix, men hvis du har en amerikansk IP-adresse vil du kunne se amerikansk Netflix osv.

For at se amerikansk Netflix kan du simpelthen oprette forbindelse til en VPN-tjeneste, vælge en amerikansk server og få amerikansk IP-adresse. Så kan du se et meget større ud valg på Netflix.

Det samme princip gælder for eksempel til andre lignende kanaler såsom HBO, HULU osv.

Derudover kan du bruge VPN til at undgå geoblokeringer, hvis du rejser i lande som Kina eller Rusland. I disse lande har myndighederne blokeret store dele af internettet, såsom sider som Facebook, YouTube osv. «The great firewall of China» hedder så berømt i Kina. Hvis du er i Kina, kan du oprette forbindelse til en server uden for landet via VPN og undgå denne firewall.

Hvis du er i udlandet, kan du også oprette forbindelse til en dansk server via VPN og dermed få en dansk IP-adresse. Dette kan være en stor fordel, hvis du vil se programmer som DR eller TV2, da disse kræver, at du er i Danmark for at du kan se dem. Med en VPN, er det en leg at se dansk TV i udlandet.

Sådan kan du få en VPN-tjeneste?

En person, der bruger NordVPN på mobiltelefon.

Nu, hvor du forstår hvor nemt du kan ændre din IP-adresse ved hjælp af en VPN-tjeneste, er det næste spørgsmål naturligvis, hvordan du får en VPN-tjeneste.

En person, der bruger NordVPN på mobiltelefon.

At få en VPN-tjeneste er forholdsvis let, da der er hundredvis af forskellige VPN-udbydere rundt om i verden. Disse er web-baserede, så det er kun at registrere dig og downloade softwaren. Nemmere kan det ikke være, og processen tager sjældent mere end 5 minutter. Det er derfor relativt hurtigt at ændre din IP-adressen med VPN, hvis du har brug for at gøre det så hurtigt som muligt.

Vi får ofte spørgsmål om, hvorvidt man skal betale for VPN-tjenester, eller om de er gratis. Sandheden er, at der er mange gratis VPN-tjenester, men disse er desværre ikke særlig gode.

Problemet med de gratis VPN-udbydere er, at de normalt har få servere, dårlig hastighed og lille kapacitet. Mange har også en grænse for antallet af GB-trafik, så du kan fx ikke bruge VPN-tjenesten gratis til mere end 1 GB. Dette hjælper naturligvis ikke meget i det lange løb.

Mange af de gratis tjenester har også et ry for at sprede information om deres brugere, hvilket naturligvis er næsten en skandale, da VPNs hovedformål er, at man skal kunne ændre IP-adressen, for at være anonym og forbedre sin online-sikkerhed.

På grund af dette anbefaler vi oftest de fleste at de skal bruge en brugerbetalt VPN-udbyder. Hovedårsagen til dette er, at de betalte VPN-udbydere er meget billige. Disse koster sjældent over 50 kr. pr. måned, ofte mindre hvis du binder dig i en længere periode. Næsten alle betalte VPN-udbydere har en 30-dages pengene tilbage garanti, så du kan til enhver tid få dine penge tilbage inden for 30 dage. Du kan læse mere om gratis vs betalte VPN-tjenester her. Hvis du vil se en større test af danske VPN’er, kan du læse mere i denne artikel.

Når det kommer til hvilken VPN-udbyder vi anbefaler dig at bruge, så det er svært at give konkrete råd, da der er rigtig mange. Nogle kan vi bedre lide end andre, og vi har listet disse øverst og nederst på siden.

De VPN-udbydere, vi bedst kan lide er ExpressVPN, NordVPN og CyberGhost. Disse er robuste VPN-tjenester, som alle har ekstremt mange servere i mange forskellige lande, en nul-logningspolitik, ekstremt god sikkerhed og kryptering, rimelig pris, god kundeservice osv. Disse er VPN-tjenester, du kan vælge, og samtidig være sikker på at du har foretaget et godt valg.

Er det lovligt at ændre ens IP-adresse?

Det er helt lovligt at ændre sin IP-adresse, så det er ikke noget, du skal bekymre dig om. Nogle er bange for at bruge en VPN-tjeneste, fordi de har hørt, at dette ikke er lovligt, men det er ikke sandt.

I Danmark og resten af Europa er det derfor ikke noget problem at bruge en VPN-udbyder. Men vær opmærksom på, at vi ikke helt er sikre på, hvordan reglerne er i fx Kina eller Rusland. Vi er opmærksom på, at mange bruger VPN-udbydere i disse lande uden særlige sanktioner, men vi er stadig ikke sikre på, om dette er formelt lovligt.

Kan jeg skjule min IP adresse?

Mange spekulerer på, om de kan skjule deres IP-adresse. Dette er faktisk lidt anderledes end at ændre IP-adressen, men de samme principper gælder stadig.

Ved at oprette forbindelse til en VPN-udbyder får du en anden IP-adresse (IP-adressen på den specifikke server du opretter forbindelse til), og dermed skjuler du også din oprindelige IP-adresse. Så svaret på dette spørgsmål er faktisk ja.

Vær dog opmærksom på, at du altid vil have en vis form for IP-adresse, men det vil være en anden IP-adresse end din egen, og en der er meget sværere at spore tilbage til dig.

Gælder dette for alle enheder?

Svaret på dette spørgsmål er ja. Det er muligt at ændre eller skjule sin IP-adresse på alle enheder. Du kan fx bruge en VPN-tjeneste på enheder såsom PC, Mac, Linux, Apple, Android, Windows osv.

De fleste VPN-udbyder har også deres egen software og apps til de forskellige enheder, således at det er meget nemt og intuitivt at bruge VPN på de forskellige enheder.

Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

  Bedste VPN-tjenester

  Express Icon

  Bedste VPN i vores test

  Prøv ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Testens andenplads

  Prøv NordVPN
  Om annoncering på webstedetinfo