Skjul IP-adresse med disse få trin

Sidst opdateret: 03/12/2021

Skjul IP adresse med VPN

Skjul IP adresse med VPN

Hver gang du besøger en hjemmeside, efterlader du et spor i form af din IP-adresse. På mange måder kan dette være nyttigt – når du for eksempel besøger en international hjemmeside, får du automatisk vist siden på dansk. I en online webshop kan du også få frafiltreret produkter, der ikke er tilgængelige i Danmark. En IP-adresse der identificerer os geografisk, er altså ofte noget der gavner os.

Alligevel vækker den kendsgerning, at din IP-adresse identificerer dig online, ofte mere bekymring end glæde. Sporene du efterlader dig digitalt efter en dag, uge eller hel måned på computer, tablet og smartphone blotlægger i høj grad din identitet, og gør dine personlige data sårbare overfor cyberangreb.

Men vidste du, at det er muligt at skjule IP-adressen så du ikke kan spores? Vidunderværktøjet der kan gøre det kaldes en VPN. På dansk står denne forkortelse for ”Virtuelt Privat Netværk”. Men hvad er en VPN mere præcist, og hvordan skjuler VPN-teknologi din IP-adresse?

Sådan fungerer en VPN i praksis

Ønsker du at være anonym på nettet og surfe sikkert, er en VPN et uundværligt redskab i den digitale værktøjskasse. At skjule en IP-adresse tager ikke mere end få minutter, når først du har downloadet og installeret en VPN-tjeneste.

Det VPN’en gør, er at omdirigere din trafik gennem en server, som befinder sig et andet sted i verden end hvor du er. Alt afhængigt af udbyderens server-udvalg kan du så let som ingenting hoppe fra USA til Italien og tilbage til Danmark igen. Din online identitet bliver altså maskeret som var du en anden, et andet sted i verden.

Det er også dét der gør dig i stand til, at se andre landes indhold når du benytter en VPN. Hvis du f.eks. besøger en side som Hulu.com, hvor det amerikanske indhold er blokeret for danske brugere, men benytter en amerikansk IP-adresse, kan du få adgang til det amerikanske indhold, du ønsker at se. At ændre og få en ny IP-adresse er altså pærelet.

De bedste VPN-tjenester til at skjule IP-adressen

En VPN-tjenestes primære formål er, at skjule IP-adressen – det gælder uanset hvilken tjeneste man benytter. Der er dog forskel på de mange forskellige udbydere, og deres niveau af overvågning og sikkerhed varierer også meget. Vi gennemgår derfor nogle af markedets bedste VPN-tjenester herunder, og guider dig sikkert på vej:

ExpressVPN

 • Holder din IP-adresse helt skjult
 • Har mere end 3000 servere
 • Kryptering på militært niveau

ExpressVPN giver dig mulighed for at skjule din IP-adresse gennem en af branchens mest velrenommerede applikationer. Express-VPN giver dig mulighed for at oprette forbindelse til over 3.000 servere i 94 forskellige lande. Det betyder ganske enkelt, at du på ingen tid kan – i hvert fald digitalt.

ExpressVPN er blandt andet velkendt for at kunne omgå Netflix’ mere eller mindre kendte blokade af VPN-tjenester. Dermed har du mulighed for at se Netflix i USA og alle de andre lande, hvor tjenesten tilbyder mere og anderledes indhold end i Danmark.

Desuden kan du surfe, streame, game og udføre andre onlineaktiviteter helt sikkert. ExpressVPN tilbyder 256-bit kryptering for al trafik gennem deres servere. Dette er en krypteringsgrad, som selv Pentagon mener, er god nok til deres dokumenter – så den er nok også god nok til din brug.

Med en rimelig pris – set i forhold til, hvad du får med tjenesten – er ExpressVPN en god mulighed for dig, hvis du ønsker at skjule din IP-adresse. Samtidig får du adgang til så mange servere, at du næsten selv kan vælge, hvilken IP-adresse du foretrækker.

NordVPN

 • Skjuler dit teknologiske fingeraftryk
 • Har servere i 59 lande
 • Tilbyder 30 dages pengene tilbage garanti

NordVPN er også en god mulighed for dem, der ønsker at beskytte deres IP-adresse når de urfer. Tjenesten har ikke kun et navn, der klinger godt i danskernes ører, men de har også rigtig gode betingelser med 5.000 servere på tværs af 59 lande.

Med andre ord kan du få adgang til det meste indhold og hjemmesider, der ellers ville være blokeret i Danmark. Man kan ikke komme udenom, at NordVPN også er kendt for at kunne omgå Netflix’ blokeringer, men andre store streamingtjenester kan også tilgås ved hjælp af deres servere.

Desuden forbliver du sikker med NordVPN i forhold til kryptering. Ud over det samme krypteringsniveau som ExpressVPN, nemlig 256-bit, tilbyder NordVPN også dobbelt kryptering. Ved at sende din trafik gennem to forskellige fjerntliggende servere – i stedet for bare en – gøres arbejdet med at spore dig endnu vanskeligere.

NordVPN tilbyder dig også pengene tilbage i en periode på 30 dage. Du kan vælge mellem fire forskellige typer af abonnementer med forskellig længde, og under alle omstændigheder vil du være i stand til at få udbetalt fuld refusion inden for 30-dages periode. Således er NordVPN en god og risikofri mulighed for at skjule din IP-adresse.

SurfShark

 • Tilbyder gode hastigheder
 • Kan bruges på et uendeligt antal enheder
 • Mere end 1000 servere

SurfShark kan ikke prale af at have nær så mange servere som ovenstående konkurrenter. Ikke desto mindre tilbyder de en, til prisen, særlig god kvalitet på deres lidt over 1.000 servere i 61 lande, og du kan bruge deres tjeneste på lige så mange enheder, som du ønsker i din familie.

Tjenesten prioriterer sikkerhed højt, og ud over en høj grad af kryptering kan du også få funktioner som Kill switch og CleanWeb. Førstnævnte sikrer dig, hvis den server, du er tilsluttet, går ned, mens sidstnævnte sikrer dig mod virus og malware, når du surfer på nettet.

Den høje grad af sikkerhed og de mange funktioner betyder dog ikke, at SurfShark går på kompromis med hastigheden på serverne. SurfShark tilbyder nemlig sine brugere kvalitetsservere, som tillader HD-streaming af Netflix, upload af store filer og gaming går uden problemer.

Det er også værd at bemærke, at SurfShark slår langt størstedelen af VPN-tjenester i toppen, når det kommer til prisen. Hvis du vælger et toårigt abonnement, får du en pris, der er flere gange billigere per måned end andre muligheder inden for VPN-branchen.

Hvad er en IP-adresse?

For at din computer kan kommunikere med internettet uden at blive forvekslet med alle de andre enheder derude, anvendes en IP-adresse. ”IP” er en forkortelse, der står for den engelske ”Internet Protocol”. Dette er således en protokol, og hver enhed forbundet til internettet får sin egen unikke IP-adresse.

Brugen af Ip-adresser betyder, at det er relativt nemt at finde ud af, hvem der er hvem på internettet. Det er nemlig din internetudbyder, der fordeler IP-adresser til enheder, så de til enhver tid kan spore, hvem der besøgte en given hjemmeside for eksempel. Websiderne kan også se de besøgendes IP-adresse.

Hvad er min IP adresse?
Sådan kan din IP-adresse se ud, hvis du bor i København

For det meste er det positivt, at IP-adresser fungerer sådan. For eksempel vil du være i stand til at få direkte adgang til dansksprogede sider, når du besøger en hjemmeside. Men det har også ulemper, at IP-adresser anvendes på denne måde – og ikke kun i forhold til privatlivets fred. For eksempel er en masse indhold over internettet blokeret, som for eksempel adgang til Hulu som kun er tilgængeligt i USA.

En IP-adresse er som et telefonnummer til din enhed, og den fortæller, hvor du besøger hjemmesider fra, og det er en oplysning, som myndighederne ønsker bliver logget. Derfor er det blevet et mål for mange at skjule deres IP-adresse og dermed også deres identitet online.

Trin for trin: Sådan skjuler man sin IP-adresse

I internettets spæde dage var det at skjule en IP-adresse ikke bare lige noget man gjorde. Som så meget andet er det i dag en smal sag, og vi gennemgår her hvordan du gør trin for trin:

Når du har valgt en god, stabil og sikker VPN-tjeneste skal du først og fremmest downloade og installere softwaren. Du behøver normalt ikke at skulle konfigurere tjenesten, medmindre du er særligt interesseret i det tekniske. Langt de fleste VPN-tjenester er meget lig hinanden i deres brugergrænseflade, og formålet er enkelt – at skifte IP. For at ændre IP-adresse vælger du servere fra en liste, eller også du logger på via et verdenskort. Uanset hvad, skal du klikke på den ønskede IP-adresse for at oprette forbindelse.

Eter få sekunder vil du blive forbundet til serveren. Nu har du en helt ny IP-adresse, og din gamle IP-adresse vil være skjult for alle hjemmesider du besøger. Ikke engang den VPN-tjeneste, som har tildelt dig den nye IP-adresse, kender din nye IP-adresse, og hvis du vælger en tjeneste, der ikke logger, så vil ingen nogensinde kende den.

 • 1. Vælg et abonnement på en VPN-tjeneste
 • 2. Installer tjenesten på din enhed
 • 3. Find en passende server, såsom en amerikansk eller en helt tilfældig server
 • 4. Klik for at oprette forbindelse til serveren
 • 5. Vent et par sekunder, og surf herefter helt sikkert på nettet

Fordele ved at skjule sin IP-adresse

Der er flere fordele ved at skjule sin IP-adresse. Mange oplever, at moderne marketing er et ubehageligt koncept. Det betyder, at tjenester som Google og Facebook gemmer og sælger dine oplysninger til tredjeparter. Hvis du bruger en VPN-tjeneste, vil du undgå en sådan form for marketing. Du kan også skjule dine aktiviteter for din internetudbyder, som også har adgang til dine oplysninger.

Hvis du har et job, hvor du søger efter følsomme emner, der kan føres tilbage til dig, er det også tilrådeligt at skjule din IP-adresse. Dette gælder også, hvis du blot ønsker at sikre privatlivets fred online. Bemærk, at handlinger, der normalt er ulovlige, stadig er ulovlige, selvom du bruger en VPN-tjeneste.

Hvis du bruger en udenlandsk IP-adresse, kan dette også åbne nye døre på andre måder. Du kan få adgang til betydeligt mere indhold på de amerikanske versioner af Netflix og Amazon Prime Video. Det gælder også, hvis du er i udlandet og ønsker at se DR, Viaplay, TV2 Play og så videre.

Er det lovligt at skjule IP-adressen?

Det kan måske lyde mistænkeligt at man forsøger at forblive anonym online, og man kan ledes til at tro det er ulovligt. Svaret er ganske kort, at det er fuldt lovligt at skjule og ændre IP. Så længe man ikke bruger VPN-tjenesten til noget, der er ulovligt, så er man i sin gode ret til at surfe løs anonym.

Det er kun i en håndfuld autoritære lande, at brugen af VPN-tjenester enten kun er begrænset lovlig eller helt ulovlig. Det skal dog understreges, at hvis man skjuler sin IP-adresse, betyder dette dog ikke, at alle de aktiviteter, man udfører på nettet, er lovlige.

For eksempel bruger mange VPN-forbindelser til at skjule deres IP-adresse, når de downloader ulovlige torrent-filer eller surfer på ”Dark web”. Det er ingen hemmelighed, at kriminelle konstant bruger teknologien til sådanne eller lignende formål. Dette gør dog ikke, at enhver, der holder deres IP-adresse anonym, er kriminel.

Det er altså de bagvedliggende handlinger, der tæller, og hvis du for eksempel bruger VPN-tjenester til at se Netflix i udlandet, er dette lovligt. Selv hvis du effektivt manipulerer hjemmesider ved at skjule din IP-adresse, er dette stadig fuldt lovligt.

Opsummering

Hvis du ønsker at surfe anonymt og sikkert online i dag, så bør det være en prioritet at manipulere din IP-adresse. Og hvis du får en ny IP-adresse fra en amerikansk server, kan du åbne en helt ny verden af indhold på diverse streamingtjenester.

Hvis du tror, at det at skjule sin IP-adresse i dag er vanskeligt, så er dette forkert – tværtimod er det ret nemt. Det eneste, du skal gøre, er at downloade en VPN-tjeneste og tilslutte dig til en af deres servere. Dette vil dirigere al din trafik gennem deres servere og holde din oprindelige IP-adresse skjult.


Ofte stillet spørgsmål om at skjule IP-adresser

Er min IP skjult?

Hvis du er i tvivl om hvorvidt din IP-adresse er skjult, så er det hurtigst og nemmest at besøge en af de mange “Hvad er min IP adresse” sider som kan fortælle dig, hvad din IP-adresse er, og hvor i landet du befinder dig. Hvis du her f.eks. kan se at din IP-adresse befinder sig i Holland, eller et andet sted i Danmark (afhængigt af hvilken server du har valgt hos din VPN) kan du bekræfte at din IP-adresse er skjult. Hvis du i stedet for ser din egen geografiske placering må det antages, at din IP-adresse ikke er skjult og din identitet er blottet for alle.

Hvem kan se min IP-adresse?

Hvis du ikke benytter en VPN til at skjule din IP-adresse vil den være åben for alle. Det betyder ikke, at din private adresse, navn m.m. bliver lagt op til offentlig skue, men det betyder at institutioner og virksomheder med den rette tekniske know how kan tracke dig (holde øje med hvad du laver på de websites du besøger), blokere dig og målrette ting til dig.

Hvordan ser en IP-adresse ud?

En IP-adresse består af fire sæt tal der er adskilt af punktummer. Hvert enkelt tal kan være mellem 0 til 255. En IP-adresse i sin fulde længde kan derfor variere fra f.eks. 0.0.0.0 til 255.255.255.255. Det er ikke tilfældige tal der er kastet sammen, men er matematisk produceret og bevidst allokeret.

Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

  Bedste VPN-tjenester

  Bedste VPN i vores test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andenplads

  Prøv NordVPN
  Om annoncering på webstedetinfo