Sådan skjules en IP-adresse

Med VPN kan du nemt være anonym

Hver gang du besøger en hjemmeside, efterlader du et spor. Du vil nemlig oplyse din IP-adresse. På mange måder kan dette være nyttigt – når du for eksempel besøger et internationalt websted, får du automatisk vist siden på dansk. I en onlinebutik kan du også få frafiltreret produkter, der ikke er tilgængelige i Danmark.

Alligevel vækker den kendsgerning, at din IP-adresse identificerer dig online, nok mere bekymring end glæde. Den manglende beskyttelse af privatlivet er noget de fleste af os er bekymret for i løbet af hverdagen, og sporing af IP-adresser bidrager til denne bekymring. Desuden er der også mange, der ønsker at omgå geoblokeringer for for eksempel at øge mængden af indhold på Netflix.

Men det er muligt at skjule din IP-adresse, og dette kan gøres gennem et såkaldt VPN. På dansk står denne forkortelse, som faktisk er engelsk, ganske enkelt for ”Virtuelt Privat Netværk”. Men hvad er et VPN mere præcist, og hvordan skjuler VPN-teknologi din IP-adresse?

Sådan fungerer et VPN i praksis

Hvis du vil skjule din IP-adresse, vil det ikke tage dig mere end et par minutter. Det eneste, du skal gøre, er at downloade en VPN-tjeneste og forbinde dig til en IP-adresse, som tjenesten tilbyder. Herefter dirigeres din internettrafik gennem en server, som befinder sig et eller andet sted i verden.

Hvis du skal holde dig sikker, hjælper en VPN-tjeneste dig rimeligt nemt med at skjule din IP-adresse for tredjeparter. Dette gøres ved brug af tunnelføring din trafik, som er en teknologi, der er noget mere avanceret end almindelige proxyservere. Her er pointen, at du ganske enkelt maskere din trafik, så det ser ud som om, den tilhører en anden IP-adresse.

I praksis er det lidt som at ringe med en anden persons telefon. Hvis du besøger en side som for eksempel Netflix, hvor det amerikanske indhold er blokeret for danske brugere, men benytter en amerikansk IP-adresse, kan du få adgang til det amerikanske indhold, du ønsker at se. Og det tager altså kun et par minutter at skjule din nuværende og få en ny IP-adresse.

De bedste VPN-tjenester til at skjule IP-adressen

Alle VPN-tjenester har det til fælles, at de kan skjule din IP-adresse. Men det er værd at bemærke, at nogle logger din aktivitet. Derfor er det vigtigt at være opmærksom, når du vælger din VPN-tjeneste, og vi har nedenfor gennemgået nogle af de bedste VPN-tjenester på markedet.

ExpressVPN

ExpressVPN har mange servere i Skandinavien

ExpressVPN giver dig mulighed for at skjule din IP-adresse gennem en af branchens mest velrenommerede applikationer. Ikke alene skjuler denne tjeneste din IP-adresse, den giver dig også mulighed for at oprette forbindelse til over 3.000 servere i 94 forskellige lande. Dette giver dig mulighed for at vælge mellem, hvor du ønsker din IP-adresse skal være i verden, så du nemt kan åbne internettets muligheder.

ExpressVPN har mange servere i Skandinavien

ExpressVPN er blandt andet velkendt for at kunne omgå Netflix’ mere eller mindre kendte blokade af VPN-tjenester. Dermed kan du med ExpressVPN få mulighed for at se Netflix i USA og alle de andre lande, hvor tjenesten tilbyder meget mere indhold end i Danmark.

Desuden kan du surfe, streame, game og udføre andre onlineaktiviteter helt sikkert. ExpressVPN tilbyder 256-bit kryptering for al trafik gennem deres servere. Dette er en krypteringsgrad, som selv Pentagon mener, er god nok til deres dokumenter – så den er nok også god nok til din brug.

Med en rimelig pris – set i forhold til, hvad du får med tjenesten – er ExpressVPN en god mulighed for dig, hvis du ønsker at skjule din IP-adresse. Samtidig får du adgang til så mange servere, at du næsten selv kan vælge, hvilken IP-adresse du foretrækker.

NordVPN

Hovedmenuen er let at bruge

NordVPN er også en god mulighed for dem, der ønsker at skjule deres IP-adresse på internettet. Tjenesten har ikke kun et navn, der klinger godt i danskernes ører, men de har også rigtig gode betingelser. Ikke nok med at du med tjenesten kan skjule din IP-adresse, du kan også oprette forbindelse til fantastiske 5.000 servere i 59 lande.

Med andre ord kan du få adgang til det meste indhold og hjemmesider, der ellers ville være blokeret i Danmark. Man kan ikke komme udenom, at NordVPN også er kendt for at kunne omgå Netflix’ blokeringer, men andre store streamingtjenester kan også tilgås ved hjælp af deres servere.

Hovedmenuen er let at bruge

Desuden forbliver du sikker med NordVPN i forhold til kryptering. Ud over det samme krypteringsniveau som ExpressVPN, nemlig 256-bit, tilbyder NordVPN også dobbelt kryptering. Ved at sende din trafik gennem to forskellige fjerntliggende servere – i stedet for bare en – gøres arbejdet med at spore dig endnu vanskeligere.

NordVPN tilbyder dig også pengene tilbage i en periode på 30 dage. Du kan vælge mellem fire forskellige typer af abonnementer med forskellig længde, og under alle omstændigheder vil du være i stand til at få udbetalt fuld refusion inden for 30-dages periode. Således er NordVPN en god og risikofri mulighed for at skjule din IP-adresse.

SurfSharkVPN

SurfShark har et antal servere i Danmark. Her er vi forbundet til en dansk server.

SurfSharkVPN kan ikke prale så mange servere som ovenstående konkurrenter. Ikke desto mindre tilbyder de en meget speciel kvalitet på deres lidt over 1.000 servere i 61 lande, og du kan bruge deres tjeneste på lige så mange enheder, som du ønsker i din familie.

Tjenesten prioriterer sikkerhed højt, og ud over en høj grad af kryptering kan du også få funktioner som Kill switch og CleanWeb. Førstnævnte sikrer dig, hvis den server, du er tilsluttet, går ned, mens sidstnævnte sikrer dig mod virus og malware, når du surfer på nettet.

SurfShark har et antal servere i Danmark. Her er vi forbundet til en dansk server.

Den høje grad af sikkerhed og de mange funktioner betyder dog ikke, at SurfShark går på kompromis med hastigheden på serverne. SurfSharkVPN tilbyder nemlig sine brugere kvalitetsservere, som tillader HD-streaming af Netflix, upload af store filer og gaming går uden problemer.

Det er også værd at bemærke, at SurfSharkVPN slår langt størstedelen af VPN-tjenester i toppen, når det kommer til prisen. Hvis du vælger et toårigt abonnement, får du en pris, der er flere gange billigere per måned end andre muligheder inden for VPN-branchen.

Hvad er en IP-adresse?

For at din computer kan kommunikere med internettet uden at blive forvekslet med alle de andre enheder derude, anvendes en IP-adresse. ”IP” er en forkortelse, der står for den engelske ”Internet Protocol”. Dette er således en protokol, og hver enhed forbundet til internettet får sin egen unikke IP-adresse.

Brugen af Ip-adresser betyder, at det er relativt nemt at finde ud af, hvem der er hvem på internettet. Det er nemlig din internetudbyder, der fordeler IP-adresser til enheder, så de til enhver tid kan spore, hvem der besøgte en given hjemmeside for eksempel. Websiderne kan også se de besøgendes IP-adresse.

For det meste er det positivt, at IP-adresser fungerer sådan. For eksempel vil du være i stand til at få direkte adgang til dansksprogede sider, når du besøger en hjemmeside. Men det har også ulemper, at IP-adresser anvendes på denne måde – og ikke kun i forhold til privatlivets fred. For eksempel er en masse indhold over internettet blokeret, som for eksempel adgang til den amerikanske version af Netflix.

En IP-adresse er som et telefonnummer til din enhed, og den fortæller, hvor du besøger hjemmesider fra, og det er en oplysning, som myndighederne ønsker bliver logget. Derfor er det blevet et mål for mange at skjule deres IP-adresse og dermed også deres identitet online.

Trin for trin guide til at skjule din IP-adresse

På det tidspunkt, hvor internettet først kom frem, var det at skjule sin IP-adresse ret kompliceret, da man skulle gøre det gennem en proxy-netværk. Som så meget andet fra den tid, har forskellige tjenester gjort det at skjule din IP-adresse ret nemt. Vi vil her gennemgå de trin, du skal igennem for at skjule din IP-adresse.

Først og fremmest bør du vælge et abonnement på en VPN-tjeneste. Som tidligere nævnt kan alle skjule deres IP-adresse, men det er vigtigt at sørge for, at tjenesten ikke logger dine aktiviteter. Hvis den gør dette, kan den dele oplysninger om dine aktiviteter, når den ønsker eller tvinges til det.

Desuden skal du installere tjenesten på din enhed. Normalt er det ikke nødvendigt at konfigurere tjenesten. Langt de fleste VPN-tjenester er meget ens i deres brugergrænseflade, og enten vælger du servere fra en liste, eller også du logger på via et verdenskort. Uanset hvad, skal du klikke på den ønskede IP-adresse for at oprette forbindelse.

Eter få sekunder vil du blive forbundet til serveren. Nu har du en helt ny IP-adresse, og din gamle IP-adresse vil være skjult for alle, der ser dig surfe på nettet. Ikke engang den VPN-tjeneste, som har tildelt dig den nye IP-adresse, kender din nye IP-adresse, og hvis du vælger en tjeneste, der ikke logger, så vil ingen nogensinde kende den.

 • 1. Vælg et abonnement på en VPN-tjeneste
 • 2. Installer tjenesten på din enhed
 • 3. Find en passende server, såsom en amerikansk eller en helt tilfældig server
 • 4. Klik for at oprette forbindelse til serveren
 • 5. Vent et par sekunder, og surf herefter helt sikkert på nettet

Er det lovligt at skjule IP-adressen?

I betragtning af at man forbliver helt anonym online, og at dette ofte er forbundet med kriminalitet, er det naturligt at spørge, om det er lovligt at skjule din IP-adresse. Svaret er ganske kort og godt, at det er fuldt lovligt. Så længe man ikke bruger VPN-tjenesten til noget, der er ulovligt, så er man inden for lovgivningen.

At skjule og ændre sin IP-adresse er ikke ulovligt i Danmark, og det er brugen af VPN-tjeneste heller ikke. Det er kun i en håndfuld autoritære lande, at brugen af VPN-tjenester enten kun er begrænset lovlig eller helt ulovlig. Det skal dog understreges, at hvis man skjuler sin IP-adresse, betyder dette dog ikke, at alle de aktiviteter, man udfører på nettet, er lovlige.

For eksempel bruger mange VPN-forbindelser til at skjule deres IP-adresse, når de downloader ulovlige torrent-filer eller surfer på ”Dark web”. Det er ingen hemmelighed, at kriminelle konstant bruger teknologien til sådanne eller lignende formål. Dette gør dog ikke, at enhver, der skjuler deres IP-adresse, er kriminel.

Det er altså de bagvedliggende handlinger, der tæller, og hvis du for eksempel bruger VPN-tjenester til at se Netflix i USA, er dette lovligt. Selv hvis du effektivt manipulerer hjemmesider ved at skjule din IP-adresse, er dette stadig fuldt lovligt, da lovgivningen ikke forbyder dette. VPN-tjenester er også fuldt lovlige i Danmark.

Opsummering: Enkelt at skjule IP-adressen

Hvis du ønsker at surfe anonymt og sikkert online i dag, så bør det være en prioritet at skjule din IP-adresse. Og hvis du får en ny IP-adresse fra en amerikansk server, kan du åbne en helt ny verden af indhold på streamingtjenester som Netflix.

Hvis du tror, at det at skjule sin IP-adresse i dag er vanskeligt, så er dette forkert – tværtimod er det ret nemt. Det eneste, du skal gøre, er at downloade en VPN-tjeneste og tilslutte dig til en af deres servere. Dette vil dirigere al din trafik gennem deres servere og holde din oprindelige IP-adresse skjult.

Der er ikke behov for avancerede konfigurationer, og det har aldrig været nemmere at skjule din IP-adresse, når du browser online.

Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

  Bedste VPN-tjenester

  Express Icon

  Bedste VPN i vores test

  Prøv ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Testens andenplads

  Prøv NordVPN
  Om annoncering på webstedetinfo