Onion Over VPN giver dig 100% anonymitet online

Sidst opdateret: 04/06/2021

Onion over VPN

Flere og flere er begyndt at indse vigtigheden af at bruge Virtual Private Networks – også blot kaldet VPN, for at forblive anonyme på nettet. En VPN sikrer dig mod datalæk og sikkerhedshuller, som det kriminelle skyggeland blot venter på at udnytte. Brugere der ønsker at øge deres IT sikkerhed endnu mere, benytter Onion over VPN.

Men hvad er det, og har det overhovedet noget med løg at gøre? I denne artikel kan du læse hvad det indebærer at bruge Onion over VPN, hvilke fordele du opnår og hvordan du kommer i gang. 

Hvad er Onion Over VPN?

Er du ikke helt ny udi VPN-terminologien har du muligvis stødt på udbydere der hævder, at give adgang til “Onion over VPN”.

I bund og grund betyder det, at udbyderen giver dig mulighed for at gøre brug af Tor-netværket sammen med dit VPN-netværk.

Tor er en forkortelse for “The Onion Router”, og “onion” er en metafor for den lag-på-lag beskyttelse man her får. På den måde giver det altså mening at tale om løg, selv når man snakker om VPN og cybersikkerhed.

Normalt er det sådan, at når du bruger en VPN-forbindelse, sender udbyderen din trafik gennem sikre servere. Dette krypterer trafikken og tildeler dig en IP-adresse, der er forskellig fra din almindelige. En skjult IP-adresse forbedrer din sikkerhed, og giver ligeledes adgang til indhold fra andre lande, der ellers kan være begrænset.

Med Onion over VPN får du meget mere end et standardkrypteringssystem. Processen sender din trafik gennem din VPN-udbyders servere, derefter sendes trafikken gennem Onion-netværket, før den ankommer til den ønskede webadresse.

Onion over VPN bruger meget mere avanceret teknologi. Teknologi, der er stærkere, end hvad din VPN-forbindelse tilbyder, og det giver ekstra fordele for dig som bruger

Sådan bruger du Onion Over VPN

Som udgangspunkt kan du kun få adgang til Onion-netværket med Tor-browseren. Derfor bliver du nødt til at downloade browseren, for at processen virker. Når browseren er downloadet, installeret og der oprettes forbindelse til en VPN-server, vil din trafik blive dirigeret gennem Tor-serverne.

Der er dog VPN-udbydere der kan tilbyde brug af Onion-servere uden at downloade Tor. Med deres teknologi behøver du kun at oprette forbindelse til den særlige Onion over VPN-server de tilbyder, og herefter kan du dirigere din trafik gennem Onion-netværket. Hos de fleste udbydere der tilbyder denne funktion, kan du få det til at virke ved blot at aktivere en knap.

At gøre brug af Onion over VPN kan sammenlignes med transport gennem en tunnel med en indgang, midte og udgang. I indgangen dirigerer din udbyder først din trafik gennem VPN-serveren, herefter oprettes der forbindelse til Tor-netværket, og din trafik vil passere gennem et ekstra omstillingsknudepunkt, før det endelig passerer gennem udgangen. Derfra oprettes forbindelsen til den hjemmeside du har indtastet i adressefeltet.


3 grunde til du bør benytte Onion Over VPN

Her er et par grunde til, at du bør overveje at benytte Onion Over VPN:

1.    Forbedret sikkerhed online

Med brug af Onion over VPN gennemgår alt din trafik tre knudepunkter, som nævnt herover. Hvert knudepunkt indeholder forskellige oplysninger, og formålet her er, at beskytte hvert punkt på bedst mulig vis med kryptering.

Det første knudepunkt kan se din IP-adresse, og i dette tilfælde vil det endda være IP-adressen fra din VPN-forbindelse, da du bliver forbundet ved brug af denne. Det sidste knudepunkt vil kende til webstedet du besøger, og det midterste knudepunkt vil sørge for at holde de to andre adskilt. På denne måde er de tre knudepunkters information holdt adskilt, og det øger sikkerheden gevaldigt. Med den her metode er det næsten umuligt for hackere at bryde gennem de forskellige “tunneler” og få adgang til en brugers private oplysninger.

2.   Beskytter følsomme data

En Onion over VPN beskytter alle følsomme oplysninger, du sender via netværket. Så hvis dit job kræver, at du har adgang til eller overfører følsomme data, bør du overveje at gøre brug af denne funktion. Kategorier af job, hvor dette er relevant, kan blandt andet omfatte journalister, politiske aktivister og endda militær personel.

3.   Giver bedre sikkerhed for Onion Router Network

I lande med kraftig censur, har Onion Over VPN vist sig at være særlig brugbart og er endda med til at sikre liv, da krypteringen gør, at udsatte personer kan færdes anonymt på nettet og ikke risikerer at myndighederne opsnapper deres aktivitet.

I regioner hvor der er internetcensur, kan selv brugen af Tor-netværket give problemer. Internetudbydere vil være opmærksomme på deres brugeres aktiviteter, og nogle udbydere rapporterer sådanne aktiviteter til regeringen (frivilligt eller under pres). Med Onion-netværket har man bedre chancer for at skjule brugen af Tor.

Når du gør brug af Onion-netværket sammen med en VPN-forbindelse, lukker du alle smuthuller. Udbyderen vil ikke være klar over, at du gør brug af Onion-netværket. Det skyldes, at det eneste udbyderen kan se, vil være den VPN-genererede IP-adresse.


Konklusion

Der er store sikkerheds-fordele ved at benytte Onion Over VPN – også selvom du ikke befinder dig i et land med internetcensur.

De mange lag af kryptering betyder dog, at man kan opleve en dårligere hastighed, hvilket naturligvis kan være en irritation. Derfor kan man overveje blot at benytte funktionen, når man har brug for skærpet sikkerhed. I disse tilfælde, kan man i hvert fald føle sig optimalt klædt på til anonym færden online – og det er guld værd!

Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

  Bedste VPN-tjenester

  Bedste VPN i vores test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andenplads

  Prøv NordVPN
  Om annoncering på webstedetinfo