Bedste proxyservere

ExpressVPN og NordVPN er gode proxy-tjenester

Proxy” er et engelsk ord, der til stadighed dukker op. Vi har ikke et godt alternativ på dansk, og ”proxy” betyder noget i retning af ”mellemmand”. Når man taler om en proxyserver, betyder det simpelthen, at den pågældende server er et mellemled, som eksisterer mellem dig og en anden server.

Det kan være nyttigt at bruge en proxyserver, hvis man for eksempel vil skjule sig online, omgå geoblokeringer, eller blot ønsker et ekstra lag af sikkerhed mod for eksempel hackere. Derfor er proxyservere er måske blandt de mest eftertragtede programmer, man kan downloade til deres enheder.

Hvad er en proxyserver?

Proxyservere er virkelig blevet populære i de seneste år, og det er der mange grunde til. Onlinesikkerhed og privatlivsbeskyttelse er virkelig blevet udfordret, og flere og flere ønsker krypterede løsninger til en sikrere online oplevelse. Hvis man omdirigerer sin internettrafik gennem en proxyserver, sikrer man, at man bliver sværere at spore.

Når du surfer på internettet, er det nemlig sådan, at din IP-adresse gør, at du på mange måder kan identificeres – både af de websteder, du besøger, men også af ugunstige tredjeparter. Derudover logges din aktivitet, så dem, der ønsker adgang, kan anmode om dette.

Pointen med en proxyserver er, at den IP-adresse, der afleveres, når du besøger et websted, vil være en meget anderledes end den, du rent faktisk anvender. Dette gør det sværere at spore dig, og du kan blandt andet oprette forbindelse til en IP-adresse i et andet land, hvilket giver dig mulighed for at omgå såkaldt geoblokeringer, hvor indholdet er blokeret på grund af geografi.

Men det er ikke proxyservere, men snarere en form for proxyservere, nemlig VPN, som får mest opmærksomhed fra brugerne. Denne form for proxyserver har et par ekstra funktioner, der er handy, når du skal surfe sikkert på nettet. Dette er de bedste VPN-proxyservere, der er på markedet i dag:

VPN sammenlignet med proxyserver

Som nævnt er et VPN (Virtuelt Privat Netværk) en form for proxyserver. Måske bør man snarere sige, at det faktisk er en udvidelse af en proxyserver. Det er nemlig sådan, at en proxyserver kun maskerer din IP-adresse og gør kun dette ved browsing i browseren ved download og upload af torrents.

Derimod tager en VPN-tjeneste sig af maskering af IP-adresse for al onlineaktivitet samt tunnelkryptering, som giver dig det højeste krypteringsniveau. De fleste VPN-tjenester tilbyder i øjeblikket et krypteringsniveau, der er på samme niveau som den amerikanske hærs, så du er helt sikker online.

Hvor en proxyserver kun tilbyder fuld kryptering i browseren og ved download og upload af torrents, giver en VPN-tjeneste dig dette for alle programmer, du bruger på din pc. Hvis du for eksempel ønsker at browse anonymt i Spotifys applikation, så kan en proxyserver ikke tilbyde dette, men det kan en VPN-tjeneste.

Stabilitet og hastighed er også to andre centrale punkter, hvor VPN-tjenester utvivlsomt står stærkere end almindelige proxyservere. Faktisk kan en VPN-tjeneste byde på en minimal hastighedsreduktion, så du ikke engang lægger mærke til den. Desuden får du en 100 % garanteret oppetid og en kill-switch, der sikrer, at din IP-adresse aldrig lækkes.

Hvad er vigtigt at overveje, når du vælger en VPN?

Så der er ikke meget tvivl om, at en VPN-tjeneste er den type proxyserver, man skal vælge, når man både vil kryptere sin webaktivitet og omgå geoblokeringer. Men hvad er vigtigt at overveje, når der skal træffes beslutning om, hvilken VPN-tjeneste man skal benytte sig af?

Krypteringsgrad

De fleste mennesker bruger en VPN-tjeneste til kryptering og til at holde sig skjult online. Derfor er det utvivlsomt vigtigt, at VPN-tjenesten tilbyder en type proxyserver, der har en høj krypteringsgrad. De fleste af de store tjenester på markedet hævder, at de har et krypteringsniveau på lige fod med det amerikanske militærs, og dette skal undersøges.

Vær også opmærksom på, at VPN-tjenesten hverken logger eller videresælger oplysninger om din aktivitet. Der er tjenester i Europa og USA, der ikke gør dette, men du finder også VPN-tjenester med proxyservere uden for disse jurisdiktioner, og dette vil sandsynligvis være det bedste for dig.

Streamingkvalitet

En proxyserver kan bruges til mere end at sikre sig selv online, og en VPN-tjeneste er helt perfekt til at omgå geoblokeringer og streame udenlandsk indhold. Du kan for eksempel bruge en VPN-tjeneste til at se amerikansk Netflix i Danmark. Så er det vigtigt med et stort udvalg af IP-adresser og en god hastighed.

Dette er præcis, hvor en VPN-tjeneste slår traditionelle proxyservere. Udvalget af IP-adresser er meget godt hos mange tjenester, og det gælder især IP-adresser i USA, hvor der som regel er mange, så amerikansk Netflix garanteres hos mange. Desuden er hastigheden normalt så god med en VPN-tjeneste, at du ikke bemærker nogen reduktion, så du kan streame i HD helt uden problemer.

Brugervenlighed

Ord som proxyserver, VPN, IP-adresser og lignende er ikke ligefrem hverdagskost for de fleste danskere. Derfor er det meget vigtigt, at VPN-tjenester tilbyder et enkelt sprog og brugervenlighed, der gør det nemt at finde det, man er på udkig efter.

Selvfølgelig skal tjenesten have avancerede funktioner til dem, der efterspørger netop dette, men da de fleste bare ønsker at blive anonymiseret, så bør adgangen til netop dette være enkel. Det bør også være muligt at bruge VPN-tjenesten lige nemt, om det er på mobil, tablet, spilkonsol eller – naturligvis – pc.

Anbefalede VPN-tjenester

På baggrund af på de ovennævnte faktorer, der er nogle VPN-tjenester, der skiller sig ud. Leder du efter en proxyserver, så findes der mange gode muligheder derude. Men nogle tjenester gør arbejdet bedre end andre, og ExpressVPN, NordVPN, UltraVPN og CyberGhost er alle gode muligheder.

1. ExpressVPN

ExpressVPN

ExpressVPN er en tjeneste, der tilsyneladende vinder igen og igen i forskellige tests af VPN-tjenester. Dette er en proxyserver med den ekstra tyngde, som den moderne internetbruger har behov. Det centrale ved ExpressVPNs succes er, at tjenesten simpelthen ikke har nogen svagheder og rangerer rigtigt højt på alle parametre.

ExpressVPN

ExpressVPN er beliggende på De Britiske Jomfruøer, og de forsikrer brugerne om, at de hverken logger eller sælger oplysninger om aktiviteter. ExpressVPN befinder sig således uden for EU og USA, og dette giver brugerne øget sikkerhed i forhold til disse jurisdiktioner, end det ellers ville være tilfældet.

Det er også værd at fremhæve, at ExpressVPN er blandt de hurtigste på markedet. Når du bruger deres proxyserver, vil du ikke bemærke nogen hastighedsreduktion. Hastighedsreduktion er eller nærmest uundgåeligt, når man bruger en VPN, men ExpressVPN minimerer dette så meget som muligt.

ExpressVPN tilbyder en bred vifte af proxyservere over hele verden, og du kan oprette forbindelse til både pc, mobil, tablet og spilkonsoller. Hvis du vil afprøve tjenesten for selv at vurdere kvaliteten, tilbyder ExpressVPN også alle nye brugere op til 30 dages pengene tilbage garanti.

2. NordVPN

NordVPN

NordVPN kæmper altid med ExpressVPN om førstepladsen i tests af VPN-tjenester, men denne gang er NordVPN landet på andenpladsen. Men NordVPN ligger lige i hælene på ExpressVPN, da NordVPN også tilbyder nogle rigtig gode funktioner. Måske er deres kryptering tjenestens største force.

NordVPN

For NordVPN skiller sig meget positivt ud på netop dette område. Tjenesten tilbyder ikke alene, at du kan omdirigere trafikken igennem en enkelt proxyserver, men du kan faktisk få den dobbelt krypteret. I praksis betyder det, at trafikken sendes gennem to servere, så din sikkerhed øges yderligere.

NordVPN tilbyder også gode funktioner til danskere i udlandet, der ønsker at se dansk indhold. Da tjenesten er grundlagt i Tromsø i Norge, er der fokus på de skandinaviske lande, herunder naturligvis Danmark, så der er flere danske IP-adresser, hvilket også øger chancen for at få god kvalitet og hastighed. NordVPN er i øjeblikket placeret i Panama, så din sikkerhed er beskyttet.

Som nævnt er NordVPN blot et lille skridt efter ExpressVPN. I grunden er den eneste faktor, NordVPN vinder på, prisen, hvor du, hvis du opretter et længerevarende abonnement, kan spare penge ved at vælge NordVPN. Ellers er de to meget ens i kvalitet, så i sidste ende er det smag og behag, der er afgørende.

3. UltraVPN

UltraVPN

UltraVPN ligger lige uden for laget med de allerbedste VPN-tjenester, hvor ExpressVPN og NordVPN til stadighed formår at knibe sig ind på førstepladsen. Denne VPN-tjeneste er stadig ung, men tilbyder et godt udvalg af servere, en rimelig pris og hastigheder, der klarer sig meget godt i forhold til gennemsnittet.

UltraVPN

I modsætning til de to ovenstående, er UltraVPN placeret i Europa – mere specifikt i Storbritannien. Ikke desto mindre garanterer UltraVPN, at der ikke sker nogen logning og intet videresalg af aktivitetsoplysninger. Der har ikke været nogen rapporter om, at dette er sket, og UltraVPN synes meget seriøs og professionel på dette særlige punkt.

Som nævnt er den høje hastighed en stor fordel ved UltraVPN. Tjenesten reducerer kun hastigheden med 10-15 %, hvor de fleste andre VPN-tjenester sænker hastigheden betydeligt mere. Hvis du bruger UltraVPN til 4K-streaming eller gaming, der kræver høj kapacitet og hastighed, vil du næppe bemærke, at trafikken dirigeres gennem UltraVPN.

Ud over at VPN-tjenesten kan anvendes til pc’er og spilkonsoller til gaming, kan den også benyttes til proxyservere på mobil. Her skal det dog påpeges, at tjenesten på dette punkt kun indeholder få funktioner, men det er trods alt sådan, at man ikke behøver så mange muligheder på mobil. Om ikke andet så gør dette organisering og navigation nemmere for nye brugere.

4. CyberGhost

Hvor ExpressVPN og NordVPN er i en klasse for sig, så ligger UltraVPN og CyberGhost på 3.- og 4.-pladsen på listen over alternativer. De to sidstnævnte er relativt ens med hensyn til kvalitet, men UltraVPN er vokset noget hurtigere end CyberGhost, som faktisk er en meget ældre virksomhed.

Selvom CyberGhost er en gammel VPN-tjeneste, så øgede de serverantallet med 150 % alene i 2018! Det betyder, at du nu har over 3.000 proxyservere i mere end 60 forskellige lande. Det betyder ikke, at CyberGhost-tjenesten er tjenesten med flest servere, men de er stadig på vej til at blive en af de bedste på dette punkt.

I forhold til kryptering bliver al trafik, der går gennem en CyberGhost-proxyserver, 256-bit krypteret. Dette er en kryptering, der er på niveau med den amerikanske hærs kryptering, og som tidligere nævnt skal du derfor vælge en VPN-tjeneste i stedet for en almindelig proxyserver for at opnå dette niveau af kryptering.

CyberGhost giver dig også op til syv samtidige forbindelser, så du kan bruge tjenesten til pc, mobil, tablet og spilkonsol samtidig, uden at skulle logge en af enhederne af for at bruge tjenesten på en anden.

Resumé

Blandt de bedste proxyservere finder vi VPN-tjenesterne ExpressVPN, NordVPN, UltraVPN og CyberGhost. Disse giver dig fuld kryptering, gode hastigheder, et godt udvalg af proxyservere/IP-adresser og meget mere. Brug en VPN-tjeneste i dag for det bedste resultat, når du ønsker en proxyserver!

Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

  Bedste VPN-tjenester

  Express Icon

  Bedste VPN i vores test

  Prøv ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Testens andenplads

  Prøv NordVPN
  Om annoncering på webstedetinfo