VPN til iPhone og anbefalinger til iOS

Sidst opdateret: 10/01/2022

ExpressVPN, SurfShark og NordVPN er gode til iPhone

Det er ingen hemmelighed, at de fleste af de ting, vi gør på iPhone, iPad og lignende, ikke er vores egne private anliggender. Uanset hvad du gør, skal du bruge forskellige apps, surfe på internettet, give personlige oplysninger og lignende – du vil derfor efterlade meget information om dig selv, som for mange kan virke skræmmende.

Brug af en VPN vil naturligvis ikke gøre dig helt anonym. Hvis du f.eks. bruger google maps, vil brugen af ​​VPN ofte forhindre dig i at bruge tjenesten korrekt, og så videre. Kort sagt, mange apps vil lige så nemt indsamle data om dig. Det er ikke sådan, at du vil være usynlig, hvis du downloader og bruger en VPN til iPhone eller iPad.

En VPN kan dog hjælpe dig med at opnå meget bedre anonymitet og privatliv. Det vil være sværere at spore dig og indsamle oplysninger om dig, og generelt kan du bruge din iPhone mere selvsikkert i hverdagen. Derudover hjælper din VPN dig med andre ting, især omgåelse af geoblokering.

Hvis du f.eks. skal se dansk tv uden for Danmark eller øge indholdet af Netflix, hjælper en VPN dig med dette. Det samme gælder, hvis du er i lande, hvor der er meget censur, som f.eks. Kina eller Rusland.

I denne artikel antager vi, at læseren ved, hvad VPN er. For en komplet VPN-vejledning, læs da denne artikel. Før du fortsætter med at læse, er disse de bedste VPN-tjenester, vi anbefaler til iPhone:

Vores VPN-anbefalinger til iPhone

Hvilken VPN-tjeneste, der er bedste til din iPhone, afhænger selvfølgelig af din brug og dine behov. Ikke desto mindre bør faktorer som anonymitet, høj sikkerhed og fjernelse af geoblokeringer prioriteres højt. På iPhones og mobiler er det også klart, at høj brugervenlighed er at foretrække, da det kan blive besværligt på en lille skærm.

En velorganiseret app, der er nemt at navigere i, er ganske enkelt, hvad de fleste er på udkig efter, men samtidig bør en app leve op til visse standarder. Vi gennemgår nedenfor tre af de bedste VPN-tjenester på markedet, og hvad der gør disse til stærke kandidater til iPhones.

ExpressVPN

 • Gode hastigheder, selv på telefon
 • Stærk kryptering
 • Meget brugervenligt

ExpressVPN er en af de mest kendte tjenester på markedet i dag. De har også fået ros med hensyn til iPhone, og dette er en af de mest anvendte VPN-apps på enheden. Blandt andet kan ExpressVPN prale af fuld anonymitet, og de er baseret på De Britiske Jomfruøer, hvilket muliggør dette.

Det er også værd at bemærke, at ExpressVPN også tilbyder god sikkerhed, som er mindst ligeså vigtigt på mobilen som på computeren. Der er trods alt i dag mange, der vælger at bruge apps på deres iPhone til bankforretninger og lignende. Således er 256-bit kryptering godt at have i ryggen til at holde potentielle cyber-forbrydere væk fra din enhed.

Sådan ser ExpressVPN ud på iPhone

Med sine over 3.000 servere i 94 lande har ExpressVPN også et godt repertoire af muligheder for ikke blot at skjule din IP-adresse, men også for give dig mulighed for at logge på fordelagtige servere. Mange vil for eksempel gerne kunne logge på en amerikansk server og derefter besøge den amerikanske version af Netflix via deres iPhone, så de kan slappe af i toget eller bussen.

ExpressVPN leverer en billig løsning, og hvis du også vil bruge den på din computer, er der ingen ekstra omkostninger. Denne app er nem at bruge på iPhone, og den får simpelthen arbejdet gjort.

NordVPN

 • Konstant streaming fra din iPhone
 • Har servere i 59 lande

NordVPN er et navn, de fleste kender, hvis de har været på udkig efter VPN til iPhone. Dette er en populær app til iPhone-brugere, da den er nem at bruge og ikke mindst kommer med mange nyttige funktioner. Det tæller naturligvis også, NordVPN er placeret i Panama, så logning er ikke noget at bekymre sig om.

Tjenesten tilbyder en noget unik funktion i form af dobbeltkryptering. Hvor NordVPN stadig har 256-bit kryptering, som er på niveau med den amerikanske hærs, nøjes de ikke med at sende trafik gennem en fjernserver – NordVPN sender faktisk trafikken gennem to, så du er endnu sikrere.

Sådan ser NordVPN ud på iPhone

Det er let at tro, at dette vil reducere hastigheden, men det gør det ikke. NordVPNs 5.000 servere fordelt over 59 lande er nemlig lynhurtige. Du kan for eksempel se Netflix i HD, uploade filer eller spil uden at opleve problemer med din forbindelse.

Desuden er NordVPN kendt som en af de mest overkommelige tjenester rent prismæssigt, og du kan faktisk få et abonnement i op til tre år. Denne app er en god tilføjelse til din iPhone, hvis du ønsker også at holde denne sikker.

SurfShark

 • Nonstop surfing på din iPhone
 • Stærk kryptering
 • Har servere i 61 lande

SurfShark er ikke så berømt som sine to ovennævnte konkurrenter, men de tilbyder en tjeneste, der er hastigt voksende på iPhone. Mange tyr til SurfSharks tjeneste, fordi den giver brugerne mulighed for at forblive anonyme på internettet, uanset hvor de bor.

Tjenesten kan både tilbyde tidligere omtalte 256-bit kryptering, samt Kill Switch og CleanWeb for øget sikkerhed. Kill Switch logger dig direkte af nettet, hvis SurfSharks servere stopper med at fungere. CleanWeb angriber malware og andre vira, når du surfer.

SurfShark på iPhone

Til trods for de mange sikkerhedsfunktioner, der leveres af SurfShark, er de kendte for hurtige servere – selv på iPhones. Hurtige servere er nyttige, når du for eksempel vil streame Netflix. SurfSharks lidt over 1.000 servere anses for at være af høj kvalitet, og med disse fordelt i 61 lande kan du garanteret finde noget, du kan lide.

SurfShark er også en af de få tjenester, der tilbyder tilslutning af et ubegrænset antal enheder, så du kan få VPN på din iPhone, computer, spilkonsoller og enhver anden elektronisk enhed, du ønsker – og til en af markedets mest overkommelige priser.

HideMyAss

 • God app til iPhone
 • Servere i 190 forskellige lande
 • Glimrende sikkerhedsfunktioner

HideMyAss er også en VPN som har en rigtig god app til iPhone. Tjenesten er i dag en af de største på markedet, og med god grund. Siden maj 2020 har de haft en nul-log politik for fortsat at være konkurrencedygtige.

Når det kommer til sikkerhed er HideMyAss en leverandør du kan stole på. Med en historik der går tilbage til 2005 har de mange år på bagen, og siden starten er de blevet opkøbt og videreudviklet. Der er ikke slækket på sikkerhedsfunktionaliteter, og de kan kalde sig en af verdens største VPN-tjenester.

HideMyAss er også blandt de bedste på markedet når det kommer til udvalget af servere, med hele 190 forskellige lande repræsenteret. Der er ikke mange VPN-tjenester der kommer op på det niveau. At have mange servere er ikke positivt i sig selv, medmindre der er tale om gode hastigheder. Det er dog ikke noget du skal bekymre dig om med HideMyAss. I vores test var konklusionen at alle serverne i testen leverede top hastigheder.

Prismæssigt er HideMyAss ikke særlig høj, og hvis du vælger at binde dig for længere tid, kan du få endnu bedre priser.

TunnelBear

TunnelBear VPN
 • God app til iPhone med en gratis version
 • Mere end 2000 servere i hele verden
 • AES 256-kryptering

TunnelBear er endnu en god VPN-tjeneste som har egen app til iPhone der fungerer rigtig godt. Appen er designet med brugeren for øje, og den skal være så brugervenlig som mulig. Det mærker man tydligt, når man benytter den.

Når det kommer til sikkerhed er TunnelBear meget optaget af at matche de bedste konkurrenter på markedet. De bruger AES 256-bit kryptering, hvilket er kendt for at være det samme som militæret bruger. Derudover tilbyder de også nul-log politik som betyder, at de ikke gemmer data om dig og hvad du foretager dig mens du bruger deres servere.

Når det kommer til servere tilbyder TunnelBear lige under 2000 servere fordelt på 26 lande. Det er et godt gennemsnit per land, men stadigvæk lidt lavere end mange andre tjenester. Med det sagt har du stadig adgang til de mest populære lande, inklusive Danmark.

Hvordan installeres VPN på iPhone?

Det er meget nemt at installere en VPN på en iPhone. Hvad du skal gøre, er at gå til app store og finde en VPN, downloade den og derefter aktivere VPN-tjenesten. Det vil sige, at linke dig til den server, du ønsker.

Konceptet VPN er, at når du er tilsluttet en fjernserver, går al din trafik gennem denne server, før den når internettet. Således vil alle andre på internettet tro på, at din trafik kommer fra denne server. Hvad du har gjort i praksis er at ændre IP-adressen, så du ikke længere kan spores. Det kan let sammenlignes med at gå rundt på gaden iført forklædning. Det vil være sværere at forfølge dig.

iPhone app til ExpressVPN
Næsten alle VPN-tjenester tilbyder apps til iPhone

Når du har oprettet forbindelse til den server, du ønsker, vil du kunne bruge VPN til hvert eneste formål, så længe VPN-tjenesten rent faktisk virker. Der er ekstremt mange dårlige VPN-tjenester, som vi snart vender tilbage til. Hvis VPN-tjenesten fungerer, skal du bare gøre, hvad du vil, hvad end det er at streame amerikansk Netflix, browse mere privat eller andre ting.

Installation af en VPN på iPhone burde i virkeligheden ikke tage mere end 5 minutter. Således er hele processen forholdsvis let.

Gratis VPN-tjenester til iPhone?

Det første, de fleste mennesker er interesseret i med hensyn til iPhone og VPN, er selvfølgelig en gratis VPN-tjeneste. Ingen ønsker at betale for at bruge VPN, og så er det yderst nyttigt, hvis du kan finde en gratis service. Der er også mange gratis tjenester, du kan finde gennem App Store, så dybest set er der gode muligheder.

Men i de fleste tilfælde vil vi anbefale ikke at bruge en gratis VPN-tjeneste. Årsagen til dette er, at de fleste gratis VPN-tjenester har store problemer. Hovedårsagen til dette er selvfølgelig, at de gratis tjenester har ekstremt meget mindre ressourcer end i forhold til de betalte VPN-tjenester, og tilbuddet bliver således helt anderledes.

Tunnelbear gratis vpn
TunnelBear tilbyder en gratis version, dog med meget begrænset datamængde

Det største problem med de gratis tjenester er, at mange af de gratis tjenester logger trafikken fra deres brugere og sælger den til en tredjepart. Dette gælder selvfølgelig ikke for alle tjenester, men mange gør det. Det er logisk, fordi de har brug for en måde at tjene penge på.

Derudover er der et stort problem, at hastigheden hos ​​de gratis tjenester normalt er meget dårlig. Dette problem er meget vigtigt med hensyn til iPhone og mobilbrug generelt, da vi er afhængige af hastighed, når vi er på farten. Ingen ønsker at bruge dobbelt så lang tid på opgaver, når du har dårlig tid og er stresset.

Hovedårsagen til, at hastigheden er så dårlig er, at de gratis tjenester oftest har få servere, og at disse derfor overbelastes. Et andet problem med få servere er, at du faktisk ikke får forbindelse til de servere, du ønsker. Hvis VPN-tjenesten ikke har servere i Danmark, kan du f.eks. Ikke få en dansk IP-adresse, hvilket naturligvis er et stort problem.

Disse er blot nogle af de ting, vi vil nævne kort i forhold til gratis tjenester til iOS-systemerne. Hvis du ønsker at vælge en gratis service, anbefaler vi, at du vælger en gratis service fra VPN-tjenester, der også har betalte versioner. Disse har normalt råd til at levere en meget bedre gratis service – da de bruger det samme system som betalingstjenesterne. Problemet er, at du ofte ikke kan bruge mere end en vis mængde GB om måneden. Men det kan være en løsning, hvis du kun bruger VPN fra tid til anden.

Fordele ved at bruge VPN på iPhone

Den første fordel ved at bruge en VPN-tjeneste på en iPhone er sikkerhed. Når du opretter forbindelse til offentlige netværk og hotspots, giver brugen af en VPN-tjeneste en følelse af sikkerhed.

Disse typer af netværk gør det nemt for hackere at stjæle oplysninger fra alle, der er forbundet. Men med en VPN-tjeneste går al din trafik gennem en krypteret tunnel og gemmes heller ikke. Dette giver dig mulighed for at surfe uden nogen bekymringer, uanset hvilket netværk du har oprettet forbindelse til. Dette er især gavnligt, når du er i udlandet.

Desuden er det også nyttigt, at en VPN-forbindelse giver dig mulighed for at åbne geoblokeret indhold. Dette kan være praktisk, hvis du ser meddelelsen “Dette indhold er ikke tilgængeligt i dit land” på for eksempel Twitter eller YouTube. Det giver dig også mulighed for at bruge udenlandske versioner af streamingtjenester som Netflix og Amazon Prime Video.

Du kan også bruge en VPN-tjeneste til at omgå blokeringer i netværk i fx skolen eller på arbejde. Bemærk, at de fleste tjenester tilbyder meget gode danske servere. Dette gør, at du ikke absolut skal oprette en VPN-forbindelse til en server i USA eller Frankrig. Du kan også bruge en VPN¨-forbindelse uden at mærke den i Danmark.

Har iPhone sin egen VPN?

IPhone har ikke sin egen VPN-tjeneste. Det er således ikke muligt at indtaste indstillinger eller lignende og direkte oprette forbindelse til en VPN. Dette har måske heller ikke været ret ideelt, da Apple samler så mange personlige data, at det ikke giver mening at lade al trafikstrøm gå gennem Apples VPN-tjeneste. Garantien for at denne trafik ikke blev logget og brugt til markedsføringsformål, ville helt sikkert være tvivlsom.

IPhone har dog meget god integration med eksterne VPN-tjenester. Det betyder, at du hurtigt kan tænde VPN via indstillinger og derefter konfigurere det via en VPN-tjeneste, du har valgt. Således er det ikke noget problem at bruge VPN på iOS-systemerne, uanset om du bruger iPad eller iPhone.

Vi har ikke hørt nogen nyheder eller oplysninger om, hvorvidt Apple vil få sin egen VPN-tjeneste, så det vil nok vente et stykke tid.

Hvordan vælger du VPN til iPhone?

I forbindelse med brug af VPN vil der være forskellige elementer, du skal overveje i forhold til, hvad du vil bruge VPN-tjenesten til. Det vil være svært at give en liste baseret på alle de specifikke behov, som forskellige mennesker vil bruge VPN til, men vi skal her give en lille liste, som de fleste mennesker kan bruge til at vælge en VPN-tjeneste. Hvis du mener, at noget ikke er vigtigt i forhold til din brug, er det selvfølgelig bare at se bort fra dette. Dette er de vigtigste elementer, vi mener, at du bør understrege, når du bruger VPN på dine iOS-systemer.

1. Har VPN-tjenesten app til iOS-systemerne? Et helt elementært element er selvfølgelig, om VPN-tjenesten har sin egen app til iOS-systemerne. At købe en VPN på din PC hjælper ikke, hvis den ikke har sin egen app til iOS.

Heldigvis har langt de fleste VPN-tjenester – næsten alle – udviklet deres egen software til iOS, Android, Mac, Linux og Windows, sådan at det sjældent er noget problem at bruge VPN til det styresystem du ønsker, , men det er stadig en ide at dobbelttjekke det. Dette er sådan, at du er helt sikker på, at du ikke vælger den forkerte VPN.

NordVPN har også egen app til iPhone

2. Hvor godt virker appen på iPhone og iPad? Dette er et vigtigt element og kan faktisk afvige betydeligt fra de forskellige VPN-tjenester. De VPN-tjenester, vi anbefaler på dette websted, virker meget godt for iOS-systemerne, og det er en af ​​grundene til, at vi kun anbefaler disse.

Det eneste, der gælder, når du bruger VPN på iOS-systemerne, er, hvor brugervenligt og intuitivt systemet fungerer på disse tjenester.

Hvordan VPN-tjenesten fungerer på PC er irrelevant for disse brugere. Du kan nemt tjekke dette ved at læse rundt omkring på internettet i forhold til den VPN-service, du overvejer at teste.

3. Hvor mange enheder kan VPN-tjenesten bruges på samtidig? Dette kan være en vigtig faktor, hvis du vil bruge VPN på flere enheder på samme tid. For eksempel ønsker mange at bruge VPN på PC eller Mac, mens de bruger det på iPhone eller iPad.

For eksempel ønsker mange at dele en VPN-tjeneste for at spare penge eller lignende.VPN-tjenesterne varierer alt efter hvor mange enheder du kan bruge tjenesten på samme tid.

De fleste betalte VPN-tjenester giver dig mulighed for at bruge VPN på over 5 enheder, så det vil ikke være et problem, men mange gratis tjenester har betydelige begrænsninger, og derfor kan det være godt at dobbelttjekke, inden du vælger.

SurfSharks forside

4. Hvor hurtig er serverhastigheden? En anden ting, der er meget vigtigt for iPhone, er selvfølgelig hastigheden på de forskellige servere. Ved brug af VPN bliver hastigheden noget værre, da al trafik skal gå via en ekstern server, inden den når internettet.

Imidlertid er hastigheden hos ​​de bedste VPN-tjenester, som dem, vi anbefaler i denne artikel, næsten ikke forringet.Mange gratis tjenester vil være meget langsomme og hæmme dig i din daglige brug, og det er vigtigt at undgå.

5. Har VPN-tjenesten servere i Danmark? En anden ting, der er vigtigt ikke kun for iPhone, men for enhver brug af VPN for danske borgere, er, om VPN-tjenesten har servere i Norge. Dette gælder især, hvis du er i udlandet og skal se for eksempel DR. Hvis VPN-tjenesten ikke har danske servere, vil du ikke kunne få en dansk IP-adresse. Ikke alle VPN-tjenester har servere i Danmark, så det er faktisk noget, det er vigtigt at kontrollere. Jo flere servere VPN-tjenesten har i Danmark, jo bedre, da det normalt vil betyde bedre hastighed.

Hos NordVPN er der masser af danske servere

6. Hvor meget koster VPN-tjenesten? Selvfølgelig er en nøglefaktor for de fleste mennesker pris. Vi lægger dog ikke meget vægt på denne faktor, da prisen er omtrent den samme for alle de betalte VPN-tjenester.

Prisen er omkring $10 om måneden, og binder du dig i længere tid, er prisen er meget billigere. Næsten alle betalte VPN-tjenester har også en 30-dages penge tilbage garanti, så du ikke behøver tage nogen risiko.

7. Hvor god er sikkerheden? Et nøgleelement er selvfølgelig, hvor god sikkerhed VPN-tjenesten har – hvis dette er hovedårsagen til, at du bruger en VPN-tjeneste. Under alle omstændigheder er det afgørende, at tjenesten ikke logger din trafik. Hvis tjenesten gør dette, vil den faktisk kunne overvåge alt, hvad du gør, da du næsten altid bruger din iPhone (hvis du er en normal dødelig person).

Faktisk er der en række VPN-tjenester som logger, men disse er normalt gratis tjenester. Selvfølgelig logger de VPN-tjenester, vi anbefaler her ikke noget af ​​dine trafik.De bedste VPN-tjenester har sikkerhed og kryptering på militært niveau, hvilket betyder, at det vil være meget svært at spore eller hacke dig. Den bedste sikkerhed i vores test havde NordVPN, ExpressVPN og CyberGhost.

Opsummering

Hvis du ønsker at sikre din iPhone med en VPN-tjeneste, er der flere gode muligheder. De forskellige VPN-tjenester er lidt forskellige fra hinanden, men alle er gode muligheder. Når du har valgt din VPN-udbyder, kan du nemt downloade deres app i App Store for enten at tilmelde dig eller logge ind. Når dette er gjort, skal du blot følge vejledningen for at oprette forbindelse til en server.

Vi anbefaler, at du holder dig væk fra gratistjenester, da der er en masse problemer i forbindelse med disse. Desuden er de allerbedste tjenester allerede meget billige, så der er ikke meget at spare. Alle de førnævnte udbydere i denne artikel er meget gode muligheder.

Vælg en VPN-udbyder, du føler passer til dine behov. Når du har fundet denne udbyder, er der meget at spare på at vælge det længste abonnement. For at finde den bedste VPN-udbyder til dig, kan du bruge tjeklisten ovenfor.


Ofte stillet spørgsmål til VPN på iPhone

Hvad er VPN til iPhone?

VPN til iPhone er fuldstændig det samme som VPN til andre devices, såsom din computer. Det en VPN gør, er at beskytte din bevægelse på nettet, så ingen virksomheder eller websites kan spore dig, målrette annoncer til dig eller blokere dig. Det er altså en form for røgslør, men er ikke ulovligt.

Hvordan slår man VPN fra iPhone?

Når du vil slå VPN til eller fra på din iPhone, skal du gå ind i din VPN app og vælge at koble til eller fra. Hvordan det ser ud vil være en smule forskelligt alt afhængigt af hvilken VPN-tjeneste du bruger.

Hvordan sletter man VPN på iPhone?

Der er intet mystisk eller nyt omkring en VPN app til iPhone, og det betyder altså, at du kan fjerne den på fuldstændig samme måde som du ville gøre med andre apps. Gå til startskærmen, hold en app nede med fingeren indtil alle apps begynder at ryste. Du får nu præsenteret en menu hvor du kan vælge “fjern app”. Når du har gjort det har du slettet VPN appen på din iPhone.

Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

  Bedste VPN-tjenester

  Bedste VPN i vores test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andenplads

  Prøv NordVPN
  Om annoncering på webstedetinfo