De bedste VPN-tjenester fra et dansk synspunkt

Sidst opdateret: 04/02/2021

ExpressVPN er det bedste i vores test

Generelt er det svært at kåre en VPN-tjeneste, som den nødvendigvis allerbedste VPN-tjeneste. Grunden til dette er at VPN-tjenester som oftest bruges til utroligt mange forskellige formål. Nogen vil bruge VPN til streaming, andre til sikkerhed, nogen på rejse, enkelte til at få billigere flybilletter og lignende.

Ydermere vil den bedste VPN-tjeneste også afhænge af hvad personen selv ønsker. Nogen VPN-tjenester kan regnes som meget robuste, men disse er som oftest også de dyreste. Andre VPN-tjenester er nødvendigvis ikke helt så gode, men kan samtidigt give dig rigtig meget for prisen. Derfor kan disse være “bedst” for enkelte personer, selvom tjenesten i sig selv nødvendigvis ikke er den allerbedste.

I tillæg til dette, og helt centralt for denne artikel, vil nogen VPN-tjenester være bedre i visse lande end andre. For eksempel kan tjenesten være lavet i et land, og dermed være specialtilpasset indbyggerne i dette land. Sproget er gerne tilpasset, kundeservicen kan være af indbyggere fra samme land og lignende.

I denne artikel vil vi undersøge forskellige VPN-tjenester i forhold til et dansk synspunkt, og kåre de bedste VPNs i Danmark. Vi har længe fået og besvaret en række e-mails og henvendelser fra danskere, som stiller os forskellige spørgsmål i forhold til brug af en VPN-forbindelse. Dette gør at vi har bred erfaring med hvilke behov præcis danske borgere har, hvilket gør os særligt udrustet til at kåre de bedste VPN-tjenester for netop danskere.

Vil vil nedenfor forklare hvad vi har lagt vægt på i forhold til hvilke VPN-tjenester vi foreslår i forhold til danske borgere. Derfor kan du se om dette gælder for dig, hvilket vi tror det vil gøre. Hvis ikke kan det muligvis være tilfældet at du bør se dig omkring efter andre tests.

Hvordan kårer man den bedste VPN for Danmark?

Når man skal kåre den bedste VPN-tjeneste for Danmark mener vi helt klart at man skal se på både hvorfor danskere generelt bruger VPN, hvad de ønsker ved denne brug og hvem gennemsnitsdanskeren er. Det er netop det vi ønsker at gøre i denne artikel.

Der findes ekstremt mange internationale kåringer af hvilke VPN-tjenester som er bedst til de forskellige lande i Norden, uden at anmelderne har nogen som helst kundskab om Danmark eller danskere generelt. Sådanne artikler er som regel kun generet for at få trafik fra Google og tjene penge på henvisningshonorarer, og er sjældent nogen god indikator for hvilke VPN-tjenester som faktisk vil være de bedste for os danskere.

Hvad bruger vi typisk VPN til i Danmark?

Her ser du NordVPNs menu. NordVPN fungerer super godt til at for eksempel se dansk TV i udlandet

Dette spørgsmål vil nødvendigvis være afgørende for hvilke VPN-tjenester man anbefaler. Efter vores erfaring bruger danskere VPN til en række forskellige formål, men der er som oftest nogen som går igen. Vi nævner de mest brugte formål i det følgende.

Her ser du NordVPNs menu. NordVPN fungerer super godt til at for eksempel se dansk TV i udlandet

For det første er der ekstremt mange danskere, som bruger VPN-tjenester til at se dansk TV i udlandet. I øjeblikket er TV-kanaler som DR, TV2 Play, Viaplay, HBO Nordic og lignende blokeret når du befinder dig uden for Danmark. Som et resultat af rettighedsbegrænsninger kan meget af indholdet på disse tjenester kun ses, hvis du har en dansk IP-adresse.

Heldigvis er der kommer nye EU-regler som lader dig streame enkelte af disse kanaler når du befinder dig i Europa, men det er efter vores opfattelse foreløbigt uklart om dette vil gælde for den almene favorit DR, da forskriften i udgangspunktet kun vil gælde for betalte TV-tjenester.

Indtil videre er det utroligt enkelt at omgå disse geobegrænsninger ved at forbinde sig til en dansk server via en VPN-tjeneste. Vi danskere elsker jo at rejse, uanset om det er til Thailand, USA, Sverige eller andre europæiske lande. Derfor at brugen af VPN naturligvis efter vores opfatning allermest knyttet til dette behov.

Da danskere rejser meget er der også mange danskere, som benytter sig af VPN-tjenester, hvis de skal besøge et land med udbredt censur som Kina, Rusland, Taiwan og lignende. I sådanne tilfælde er det en stor fordel allerede at have en VPN-tjeneste installeret, sådan at du kan omgå den ekstreme censure, som forekommer i disse lande.

For det andet er der ekstremt mange som benytter sig af VPN for at øge indholdet ved brug af forskellige streamingtilbud som Netflix og Hulu. Som bekendt har det danske Netflixudvalg et begrænset udvalg i forhold til udvalget i større lande som USA, England og Tyskland. Dette er fordi Netflix skal betale for indholdet i hvert enkelt land, og derfor er det forståeligt hvorfor de prioriterer de største lande højest.

Ved at koble sig til en amerikansk server via en VPN-tjeneste kan danske borgere få en amerikansk IP-adresse selvom de befinder sig i Danmark, og derfor vil Netflix tro at du befinder dig i USA, og vise dig det amerikanske udvalg på Netflix.

Mange danskere bruger naturligvis også VPN-tjenester for at værne om sine persondata og sikkerheden på internettet. Selvom Danmark ikke er det land som er kendt for mest overvågning, er der altid en risiko for at tredjeparter på internettet følger med i dine bevægelser, og det er grund nok til at antage at dette forekommer i stor stil per dags dato. Sådan set er det ikke mærkeligt at mange danskere benytter sig af en VPN-forbindelse for at undgå såkaldt “cyber-stalking”, som kan påvirke dig på en række negative måder.

Mange danskere benytter sig også af såkaldt torrenting, hvor du downloader filer via forskellige P2P-løsninger. I sådanne situationer er det meget gunstigt at være anonym, da mange downloader filer ulovligt. I Danmark er der rigtig mange, som har fået bøde for at gøre dette, men ved brug af en VPN-tjeneste vil du være anonym. Derfor er det også normalt at benytte sig af en VPN-forbindelse til dette formål. Bemærk at vi ikke opfordrer til ulovlig download af filer.

Betydningen for vores test

Faktorerne ovenfor vil naturligvis være helt afgørende for vores test. Fællesfaktoren for mange af elementerne ovenfor, er at man er nødt til at have en dansk IP-adresse for at VPN-brugen er optimal. Dette er både i forhold til dem som bruger VPN til at værne om sine persondata og sikkerhed, og dem som for eksempel vil have adgang til dansk TV i udlandet.

Det hjælper selvfølgelig ikke noget at blive tryggere på internettet, hvis dette medfører at du skal koble dig til en server i Tyskland, hvilket yderligere medfører at du vil blive geoblokeret fra mange sider i Danmark, selvom du netop befinder dig her. Og vil du have adgang til dansk TV kan du jo ikke forbinde dig til en svensk server.

Derfor er det helt essentielt for danske borgere at VPN-tjenesten har mange servere i Danmark. Dette vil gøre at vi kan få adgang til alt det indhold vi ønsker i Danmark (med en dansk IP-adresse), samtidig som vores persondata og sikkerhed bliver opretholdt. Så vi vi kunne vælge de servere med mest fart, og let og enkelt skifte til en anden dansk server, hvis det viser sig at en af serverne er nede eller lignende.

Ydermere, vil det nødvendigvis være vigtigt at tjenesten har mange servere i USA, således at vi kan bruge VPN til at øge indholdet på Netflix. Ikke alle VPN-tjenester fungerer så godt til dette formål, og vi kommer tilbage til dette under hver af udbyderne vi nævner i vores test.

Det vil naturligvis også være af speciel interesse for danske borgere, hvis tjenesten findes på dansk sprog eller har kundeservice på dansk (eller fra norden). Sådan en kundeservice vil selvfølgelig være mere opdateret for vore behov og være bedre egnet til at hjælpe os.

Disse er elementer som vil være meget vigtige for danske borgere, men vi lægger selvfølgelig også vægt på generelle elementer som totalt servertilbud, og antal lande (da nogle danskere har specielle ønsker, hastighed, pris, platform, applikationer, brugervenlighed, registrering og download, persondata, logføring og ekstra sikkerhedsfunktioner som killswitch, Torfunktioner og lignende.

1. ExpressVPN

ExpressVPN er en af VPN-tjenesterne som næsten altid havner højt oppe i kåringerne. Grunden til dette er enkel. Tjenesten er ekstremt robust og hastigheden er lynhurtig. I forhold til brug i Danmark er vores erfaring at tjenesten også fungerer super godt! Vi forklarer her hvorfor.

ExpressVPN har cirka 2000 servere i 94 lande. Dette gør at tjenesten også passer til dig som har et behov for at forbinde dig til en specielt land eller en speciel verdensdel. For danske borgere er det centralt at tjenesten har en række servere i Danmark. Disse fungerer også godt i vores tests, således at du kan vide dig sikker på at tjenesten faktisk fungerer fint i forhold til dansk brug. Skal du for eksempel brug VPN til at se på DR fra udlandet, er dette et godt valg af tjeneste.

Hastigheden hos ExpressVPN er også super hurtigt. Dette gælder både i forhold til forbindelseshastigheden, altså hvor lang tid det tager at forbinde sig til hver servere, og selve hastigheden på hver server. I Danmark oplever vi også hastighederne som hurtige. I forhold til andre VPN-tjenester er ExpressVPN på topniveau.

Sikkerhedsmæssigt er ExpressVPN også på eliteniveau med 256-dels AES-kryptering, DNS/IPv6-lækagebeskyttelse, nødstop og shared tunneling. Sådan set er ExpressVPN et godt valg, hvis du vil beskytte dig mod hacking og overvågning, samt skjule din IP-adresse ved torrenting og lignende.

ExpressVPN har ikke kundeservice på danske, men meget af softwaren er tilgængelig på dansk, hvilket naturligvis er en stor fordel. Platformen og applikationerne er også brugervenlige og intuitive.

I forhold til amerikansk Netflix er ExpressVPN også testvinder, hvor nærmest samtlige af serverne i USA fungerede ti dette formål. Derfor scorer ExpressVPN meget højt i alle kategorierne.

Prismæssigt er ExpressVPN en af de allerdyreste VPN-tjenester, og ligger på omkring 90 kroner i måneden, hvilket rigtigt nok er en del billigere, hvis du binder dig over en længere periode. Dog er prisforskellen ikke alverden i forhold til andre betalte VPN-tjenester. Tjenesten kommer også med en 30 dages pengene tilbage garanti.

Læs en større test af ExpressVPN i denne artikel, og se hvad der er positivt og negativt ved tjenesten.

2. NordVPN

NordVPN, sammen med ExpressVPN, er en af ​​tungvægterne til brug i Danmark. Tjenesten er ikke fra Danmark, som mange tror, ​​men fra Panama. Sådan set er NordVPN-navnet måske lidt misvisende. Uanset dette fungerer tjenesten meget godt til brug i Danmark.

Globalt er NordVPN førende med 5.000 servere i 52 lande. Rent servermæssigt har de nok de fleste af alle VPN-tjenester verden over. I Danmark har tjenesten i alt 68 servere, hvilket er mere end mange VPN-tjenester verden over. I den henseende er NordVPN et godt valg til brug i Danmark.

Hastighedsmæssigt er NordVPN også utrolig hurtig i vores test, og fungerer godt med hensyn til streaming af dansk TV i udlandet. NordVPN har også ekstremt mange servere i USA, og er et glimrende valg, hvis du skal bruge VPN til f.eks. US Netflix. De fleste af de servere, vi testede i USA snød Netflix’ geoblokering.

Sikkerheden hos NordVPN er også solid, og krypteringen er faktisk på niveau med det amerikanske militærs krypteringsniveau. NordVPN fører ikke log og har sikkerhedsforanstaltninger som killswitch, “onion over tor” og lignende. For de af jer, der primært vil bruge VPN til sikkerhed og privatliv/anonymitet, er NordVPN også et godt valg.

Prismæssigt er NordVPN meget billigere end ExpressVPN, og kan således være et godt alternativ for dem, der ønsker at betale så lidt som muligt i forhold til hvad du får for pengene. Nord kan også prale med en 30 dages penge tilbage garanti. Alt i alt er dette en VPN-tjeneste, vi stærkt kan anbefale til brug i Danmark.

3. CyberGhost

CyberGhost er også en af ​​de største VPN-udbydere med så mange som 3.700 servere i omkring 60 lande. 30 af disse servere er placeret i Danmark, hvilket gør CyberGhost til en nuværende VPN-kandidat til danske VPN-brugere.

CyberGhost har forskellige servere, som du kan vælge mellem alt efter hvilke funktioner du ønsker, hvilket kan være meget godt. Du kan f.eks. vælge bestemte former for privatliv og anonymitet, eller for eksempel at se Amerikansk Netflix. I den henseende fungerer CyberGhost godt i forhold til de forskellige behov hos danske borgere, som de oftest har i forbindelse med brugen af ​​VPN.

Sikkerhedsmæssigt er CyberGhost er god, og leverer, som NordVPN, en kryptering af militærniveau, politik uden logføring, DNS- og IP-lækagebeskyttelse, Kill Switch, OpenVPN, L2TP-IPsec og PPTP-protokoller og lignende. Hastigheden er også god og fungerer godt til streaming.

Med hensyn til pris er CyberGhost en af ​​de mere overkommelige tjenester i forhold til hvad du får for pengene, og tjenesten har også en fuld 45 dages penge tilbage garanti. Alt i alt kan vi stå inde for CyberGhost set med danske øjne, da de har alt, hvad vi har brug for.

4. SurfShark

SurfShark VPN er en relativt ny VPN-udbyder, der vokser i høj hastighed, hvorfor vi også har tillid til denne VPN-service. Ingen VPN-tjenester vokser så hurtigt som denne tjeneste. I dag har SurfShark 800 servere i 50 lande, og disse tal vokser hurtigt.

I forhold til brug med danske øjne virker SurfShark forholdsvist godt. Flere danske servere giver dig mulighed for nemt at oprette forbindelse til Danmark, hvis du er i udlandet og ønsker at få en dansk IP-adresse, eller hvis du vil surfe mere sikkert online hjemme i Danmark. Samtidig har tjenesten flere servere i USA, som gør det nemt at udvide streamingindholdet på for eksempel Netflix, Hulu eller lignende.

Sikkerhedsmæssigt er SurfSharks teknologi næsten på niveau med de bedste leverandører som NordVPN og ExpressVPN, og tjenesten er også meget billigere end de andre, i øjeblikket ned til DKK 15 pr. måned, hvis du binder i den længste periode. Tjenesten har også en 30 dages pengene tilbage garanti.

5. PrivateVPN

PrivateVPN er også en relativt ny VPN-tjeneste, som vokser stærkt. Tjenesten kommer fra Sverige, hvilket betyder at du kan kommunikere med kundeservice på svensk. Dette er nødvendigvis en lille fordel. På nær dette har det virkelig ingen praktisk betydning, at tjenesten er baseret i Sverige.

Til brug i Danmark fungerer PrivateVPN godt, selvom tjenesten langt fra har det samme antal servere i Danmark eller på verdensplan som de mest anerkendte VPN-tjenester. Men det fungerer godt, hvis du vil bruge VPN til nem brug som at se DR i udlandet.

Men hvis du f.eks. Vil se amerikansk Netflix eller fokuserer på den avancerede sikkerhedsfunktion, er PrivateVPN sandsynligvis ikke den VPN-service, vi vil anbefale til dig. Desværre er tjenesten endnu ikke robust nok.

I pris overraskede PrivateVPN os også lidt. Faktisk er tjenesten ikke meget billigere end andre langt bedre tjenester som NordVPN og CyberGhost, så vi kan hellere anbefale disse, selvom PrivateVPN helt og holdent består vores test til UG+.

Hvorfor anbefaler vi ikke gratis VPN-tjenester til danske borgere

Der er flere grunde til, at vi ikke anbefaler gratis VPN-tjenester til danskere. Først og fremmest vil de fleste gratis tjenester ikke rigtig være mulige at bruge. Grunden til dette er, at tjenesterne normalt kun er gratis op til en vis mængde dataforbrug, for eksempel 1 GB eller lignende. Herefter vil du blive blokeret og må betale for at udnytte tjenesten. Dette gælder f.eks. For tjenester som Windscribe og Tunnelbear.

Vi er meget tilfredse med ExpressVPN

Derudover har få af de gratis tjenester servere i Danmark, og hvis de har det, vil de normalt ikke være supergode. Gratistjenesterne har mindre kapacitet, og de er derfor oftest fokuseret på større lande som Tyskland, USA og USA.

Derudover er der også mange rygter, der advarer om, at gratistjenesterne logger brugerens aktivitet og derefter sælger disse oplysninger til tredjeparter. Kendte VPN-tjenester som HolaVPN er blevet anklaget for dette af mange eksperter.

Hovedårsagen er sandsynligvis, at de betalte VPN-tjenester er så meget bedre og samtidig koster meget lidt. Danskere har generelt meget god økonomi, og især da vil det være en næsten ubetydelig udgift at betale 50 kr. om måneden for at få en god VPN-service. Derudover har alle de betalte VPN-tjenester en 30-dages pengene tilbage-garanti, så du kan udnytte, hvis du er ekstra nærig.

Tips til brug af VPN i Danmark

Der er visse fælder danske borgere normalt virker til at gå i, og vi vil derfor give nogle tips, så du kan undgå at gøre de mest almindelige fejl.

 • Læs ikke internationale anmeldelser om brug af VPN i Danmark
 • Vælg ikke VPN pga pris
 • Hvor mange lande tjenesten tilbyder, er ofte ikke vigtig
 • Se om tjenesten ser ud til at have fokuseret på Danmark
 • Læs brugeranmeldelser på uafhængige sider

Forskellige VPN-tjenester til forskellige byer?

Vi har nogle gange spørgsmål om hvilken by, du bor i, for at få nogen indvirkning på hvilken VPN-service du skal vælge. Forudsætningen er, at man kan vælge en VPN tilpasset f.eks. København, Aarhus eller Odense.

Vores korte svar på dette er nej. Årsagen til dette er, at så vidt vi ved, giver ingen VPN-tjenester dig mulighed for at vælge servere i forskellige byer. I større lande kan dette være relevant, for eksempel i Tyskland, hvor du kan vælge servere i Berlin, Hamborg og lignende. Men i Danmark er der virkelig ingen grund til dette, da landet er så lille, og der er ingen geoblokering inden for hver by. Efter vores målinger påvirkes hastigheden heller ikke signifikant af den placering, hvor serveren er placeret.

Bemærk, at hvis du skal bruge VPN til at forbinde til f.eks. Københavns Universitet, Aarhus eller Odense, har disse universiteter deres egne VPN-løsninger til at oprette forbindelse til disse netværk. Du behøver ikke et eksternt VPN-tilbud, og det virker heller ikke.

Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

  Bedste VPN-tjenester

  Express Icon

  Bedste VPN i vores test

  Prøv ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Testens andenplads

  Prøv NordVPN
  Om annoncering på webstedetinfo