Bedste VPN til PC

Sidst opdateret: 10/01/2022

Windows er et af verdens største operativsystemer og har langt over 1 milliard brugere. Selvom Windows 10 er meget sikrere end deres tidligere systemer, er det stadig ikke helt vandtæt. Antallet af brugere gør det til et lukrativt marked for cyber-kriminelle, så det er vigtigt at være beskyttet, når du bruger internettet. Dine oplysninger er meget dyrebare, og det er vigtigt at sørge for, at ingen uønskede får fat i dem.

Desuden har forskellige sider ofte oprettet geoblokeringer. Dette gør, at du går glip af adgang til indhold på BBC iPlayer, Hulu og det fulde indhold hos Netflix og Amazon Prime Video.

Med en VPN kan du omgå alle former for geoblokeringer og også færdes sikkert på internettet. Derfor er det en god ide at finde en udbyder, du kan stole på leverer førsteklasses sikkerhed, og som har god hastighed, uanset hvilken server du vælger.

Der er over 300 forskellige VPN-tjenester, men disse er de bedste i vores tests:

Bedste VPN til PC

Dette er de bedste VPN-tjenester til PC i øjeblikket:

ExpressVPN

  • Brugervenlig app til Windows
  • Hurtige og stabile servere
  • Software på dansk

ExpressVPN blev grundlagt i 2009 og har siden da udviklet sig til at blive det, der i manges øjne, er den bedste VPN-udbyder på markedet. De tilbyder servere i 94 lande og har over 3.000 servere. Dette er en af de få udbydere, der tilbyder servere i så mange lande. Ikke alene har de servere i rigtig mange lande, men kvaliteten af disse servere er også rigtig høj. I vores test havde vi ingen problemer med hastighed. Det er sådan, at med enhver VPN, vil hastigheden på dit netværk falde en smule, da trafikken skal gå gennem en VPN-tunnel. Med de bedste leverandører er dette ikke noget problem, og der er ingen mærkbar hastighedsforskel.

Når det kommer til sikkerhed, er ExpressVPN også blandt de allerbedste. De tilbyder en 256-bit AES kryptering, som er en af de bedste krypteringer på markedet. Ud over dette har de private krypteret DNS på hver server for ekstra beskyttelse. Da virksomheden er beliggende på De Britiske Jomfruøer, er de heller ikke juridisk forpligtet til at gemme oplysningerne om deres brugere. ExpressVPN gemmer absolut ingen oplysninger, så der er intet, de potentielt kan lække. De har også en kill-switch funktion, som gør, at hvis du har mistet din forbindelse til serveren, vil du ikke være midlertidigt sårbar. Dette er især nyttigt, hvis du bruger et offentligt netværk eller hotspot.

Når det kommer til pris, er denne ret gennemsnitlig, hvis du kun skal have tjenesten i en måned med en pris på 100 kr. De tilbyder dog flere medlemskaber, hvor det længste varer i 15 måneder. Dette medlemskab koster tjenesten kun omkring 50 kroner om måneden. Du kan også teste tjenesten risikofrit i 30 dage og få dine penge tilbage.

NordVPN

  • God og funktionel app til Windows
  • Brugervenlig navigation
  • Hurtige og stabile servere

Dette er også en tjeneste, der tager sikkerhed og hastighed meget alvorligt. Tjenesten blev startet i 2012, og siden da har de opbygget en serverpark på flere end 5.000 servere i over 60 lande. Du vil heller ikke bemærke nogen forskel i din internethastighed, når du bruger NordVPN, da serverne i alle de lande, de tilbyder servere i, er meget hurtige.

Når det kommer til sikkerhed, er denne udbyder meget bekymret for, at brugerne skal være sikre online til enhver tid. I modsætning til de fleste leverandører, kan du faktisk ikke slukke kill-switch-funktionen. De har også en streng politik om ingen logning. Dette er muligt, da selskabet er baseret i Panama. De har en kryptering på lige fod med det amerikanske militærs og bruger en dobbelt VPN, eller TOR over VPN. Du behøver heller ikke at være bange for IP- eller DNS-lækager, da de har ekstra sikkerhed for dette.

En måned med NordVPN koster dig omkring 100 kroner. Men de har faktisk medlemskaber på op til tre år. Hvis du vælger dette, vil den månedlige pris kun være på lidt over 30 kr. NordVPN leveres også med en 30-dages pengene tilbage garanti.

CyberGhost

  • Stort udvalg af servere på tværs af lande
  • God kundeservice og brugervenlighed
  • Solidt valg til Windows

CyberGhost er en af de ældste tjenester på markedet og har siden starten fået over 30 millioner brugere. De har over 6.000 servere i over 90 forskellige lande. Hastigheden på disse servere er også meget god, så du kan streame, downloade og spille, som du har lyst. CyberGhost kan du også bruge på syv forskellige enheder på én gang.

Denne udbyder har også valgt at basere sig i et land, der giver dem mulighed for at operere med en politik om igen logning – Rumænien. Herudover tilbyder de også en kill-switch og en stærk 256-bit AES kryptering. Der er ingen yderligere beskyttelse udover denne kryptering, men for en privatperson er denne sikkerhed mere end godt nok.

Prismæssigt er denne udbyder ret dyr, hvis man kun vil være medlem i en måned med en pris på omkring 130 kroner. På den anden side har de meget høje rabatter, når man vælger et medlemskab over en lang periode. Et år koster 60 kroner om måneden, mens tre år så lidt som 25 kroner om måneden. De skiller sig også ud fra de andre udbydere, da de har en fuld 45 dages risikofri prøveperiode.

Surfshark

  • Meget værdi for pengene
  • Mange servere
  • God app til Windows

Dette er en forholdsvis ung udbyder sammenlignet med de største udbydere, men Surfshark har hurtigt etableret sig som en af de førende VPN-tjenester. I dag tilbyder de servere i 50 forskellige lande, men dette antal vil stige. I de fleste lande vil du opleve en hastighed, der er meget god. Når det er sagt, kan der være en hastighedsnedgang, hvis du vælger en server i et af de allermindste lande. Dette gælder dog ikke for Danmark.

Surfshark har meget god sikkerhed. Det er også muligt at bruge på tjenesten så mange enheder, som du ønsker til enhver tid, noget ingen af de ovennævnte udbydere tilbyder. De har også indbygget annonceblokering, som vi meget gerne vil have. Sikkerhedsfunktionerne er 256-bit AES-kryptering, kill-switch og politik om ingen logning. Ligesom CyberGhost, der er ingen ekstra funktioner ud over kryptering, men som nævnt, det er sjældent en nødvendighed for en hverdagsbruger.

Når det kommer til pris, skiller denne udbyder sig ud i særdeleshed. Hvis du vælger den længste aftale, som varer i to år, betaler du kun 16 kroner om måneden. Et år koster knap 50 kroner. Prisen for en måned er som for de andre omkring 100 kroner, hvilket er lidt dyrt i betragtning af, at de mangler lidt i forhold til de allerbedste udbydere. De tilbyder på lige fod med deres konkurrenter også en 30-dages pengene tilbage garanti.

HideMyAss

  • Servere i 190 lande
  • Billig tjeneste
  • God kryptering

En VPN-udbyder, der har haft stor vækst i de seneste år, er HideMyAss. Selvom tjenesten blev startet helt tilbage i 2005, er det først på det seneste, at den er blevet sammenlignet med andre udbydere som NordVPN og ExpressVPN. Tjenesten er blandt andet populær, fordi den byder på servere i 190 forskellige lande, hvilket er sjældent blandt de forskellige udbydere. Ikke alene tilbyder de en bred vifte af servere, men disse servere har også meget høj hastighed.

Når det kommer til sikkerhed, leverer HideMyAss også en meget solid tjeneste. Den krypteringshastighed, tjenesten bruger, er den samme som anvendes af de allerbedste VPN-tjenester og det amerikanske militær. Desuden tilbyder tjenesten en meget vigtig sikkerhedsfunktion, som er ingen logning. Alt i alt er der ingen mangler, når det kommer til sikkerhed, og du kan føle dig helt sikker med HideMyAss.

Når det kommer til pris, er denne udbyder også meget konkurrencedygtig. Det længste abonnement varer 24 måneder koster kun 39 kr. om måneden. Et abonnement på en måned koster omkring 100 kr., så der er meget at spare på at vælge en længere periode. Uanset hvilket abonnement du vælger, får du adgang til alle funktionerne.

Hvorfor bruge en VPN på PC?

For det første er det altid rart at få adgang til geografisk blokeret indhold med blot et par tastetryk. Mange streamingtjenester har begrænset indhold i Danmark, og for eksempel er adgang til de amerikanske versioner af Netflix og Amazon Prime Video den eneste grund til, at mange får en VPN-tjeneste. Desuden kan du også spare en masse penge ved hjælp af en VPN. Der er også flere abonnementer på sportspakker, der er meget dyrere i Danmark end i andre lande.

Det er desværre også sådan, at det er blevet mere og mere almindeligt med online-angreb fra hackere. Du kan blive udsat for dette, selvom du er i dit eget hjem, selv om risikoen er endnu større, når du bruger offentlige netværk eller hotspots. Med en VPN behøver du ikke bekymre dig om dette, da dine oplysninger ikke bliver gemt nogen steder, og du ikke bruger din egen IP-adresse.

Virker gratis VPN-tjenester på pc?

Der er en række forskellige gratis VPN-tjenester. Med dette i tankerne, undrer du dig måske over, hvorvidt det giver mening at betale for en VPN. Faktisk koster det en masse penge at vedligeholde alle servere og sørge for tjenesten er sikker. Da de udbyderne af gratis VPN-tjenester ikke får nogen månedlige betalinger fra deres brugere, tilbyder de ofte meget dårlig hastighed. Dette kræver dog først, at du finder en server, der overhovedet virker. Som regel er der også et dataloft på omkring 250-500 MB om dagen, hvilket varer ca. 45 minutter, før man skal betale for tjenesten.

Der er også sjældent nogen sikkerhed overhovedet, som det vigtigste for de fleste gratis udbydere er kun at åbne for geoblokeret indhold. Og som om det ikke var nok – så tjener penge de ofte penge ved at sælge oplysningerne om deres brugere til tredjemand. Dette bør i sig selv være nok til at få dig til at holde dig væk fra de gratis tjenester. Da VPN-tjenester generelt er ret billigt, giver det ikke megen mening at spare de småpenge på en tjeneste, der næppe giver dig noget retur.

Er en VPN lovlig?

For nogle kan det lyde, som om brugen af en VPN-tjeneste er noget, der er ulovligt, da det skjuler oplysningerne om brugeren. En VPN-tjeneste giver også mulighed for at udskifte en brugers IP-adresse med en anden fra næsten overalt i verden. Men hvis du er bekymret for, om en VPN-tjeneste er ulovlig, er der ingen grund til det. Brugen af VPN-tjenester er 100 % lovlig i Danmark. Undtagelsen er naturligvis, hvis du bruger tjenesten til at gøre noget ulovligt som fx streaming af ulovligt indhold eller køb af ulovlige varer.

Der er også nogle lande, hvor enhver brug af VPN-tjenester er forbudt. Det er i et par diktaturer, hvor staten er meget opsat på at kontrollere, hvad befolkningen har adgang til. Som eksempler kan nævnes Irak, Hviderusland og Nordkorea. Der er også lande, hvor brugen af VPN-tjenester er meget begrænset. Dette gælder fx Kina, De Forenede Arabiske Emirater, Rusland og så videre.

Opsummering

Så der er mange gode grunde til at få en VPN-tjeneste. For et lille beløb om måneden, kan du føle dig sikker til enhver tid. Det er ikke kun på din pc derhjemme, men også når du er ude og benytter offentlige netværk. Ud over sikkerhed giver en VPN-tjeneste dig også mulighed for at streame indhold, der normalt er begrænset til bestemte geografiske områder. Vi råder dig til at holde dig væk fra gratis VPN-tjenester, da der simpelthen er for mange ulemper forbundet med disse. Der er en bred vifte af forskellige VPN-tjenester at vælge imellem. Dette har også ført til, at priserne på VPN-tjenester i dag er meget lave, hvilket er positivt for forbrugerne. Du kan også teste de fleste tjenester risikofrit i 30 dage og få dine penge tilbage, hvis du ikke er tilfreds.

Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

    Bedste VPN-tjenester

    Bedste VPN i vores test

    Prøv ExpressVPN

    Testens andenplads

    Prøv NordVPN
    Om annoncering på webstedetinfo