Hvorfor bruge VPN?

Sidst opdateret: 15/09/2020

VPN er noget, der er blevet mere og mere populært på det seneste. VPN har en række forskellige anvendelser, så der er forskellige grunde til, at man gerne vil have en VPN. For nogle er sikkerhed meget vigtig, mens andre er mere interesserede i at få adgang til geoblokeret indhold.

Uanset hvad formålet er, er der et par ting, det er vigtige at have i tankerne, når du vælger en VPN-tjeneste. De vigtigste er hastighed og sikkerhed. I denne artikel vil vi forklare brugen af en VPN-tjeneste og dykke lidt mere ned i de allerbedste.

Disse er de bedste udbydere lige nu:

Sikkerhed

Desværre bliver flere og flere udsat for angreb online af hackere. Dette kan ske i dit eget hjem, men forekommer oftere, når du bruger offentlige netværk og hotspots. Hackere stjæler oplysninger såsom adgangskoder, kortoplysninger og følsomme oplysninger for at afpresse dig.

Hvis du bruger et VPN, sendes al din trafik gennem en tunnel, der krypterer indholdet, og forbindelsen går kun mellem din enhed og den server, du har oprettet forbindelse til. De bedste VPN-tjenester gemmer ingen data, så det er ikke noget problem, at dine data sendes til denne server. Herudover er en kill-switch funktion også ret almindelig hos mange udbydere. Det betyder, at hvis du mister din forbindelse til din VPN, selvom dette næsten aldrig sker, vil din IP-adresse ikke blive midlertidigt synlig.

Ud over almindelig brug af internettet kan torrents også downloades uden risiko. Download af torrents er en meget almindelig måde at blive hacket på, da der ofte er ringe sikkerhed på de websteder, du downloader fra.

Få adgang til geoblokeret indhold

En VPN-tjeneste tilbyder servere i flere lande, som du kan oprette forbindelse til, lige som det passer dig. For eksempel har NordVPN et verdenskort, hvor du nemt kan klikke på det land, du ønsker en IP-adresse fra. Det betyder, at du kan få adgang til indhold på fx BBC iPlayer, Hulu og japansk tv. Derudover har tjenester som Netflix og Amazon Prime et begrænset bibliotek i Danmark.

Den amerikanske version af Netflix er i sig selv en af grundene til, at mange får en VPN-tjeneste, da biblioteket er omkring tre gange så stort som i Danmark. En VPN-tjeneste er også meget nyttig, hvis du er på ferie og ønsker at se indhold fra tjenester som Viaplay, HBO Nordic eller DRTV. Alle de bedste tjenester har mange gode servere i de største lande, men nogle tilbyder et bredere udvalg. ExpressVPN har fx servere i 94 lande.

Spar penge, når du handler online

Faktisk kan du spare en masse penge med en VPN-tjeneste, når du handler online. Mange websteder har forskellige priser fra land til land, og dette kan man benytte sig af. Vi anbefaler at tage et land, hvor gennemsnitslønnen er lav, såsom Bangladesh. Det er naturligvis en god idé at sammenligne så mange forskellige lande som muligt, før man afgiver en ordre.

Hvilke VPN-tjenester er de bedste?

Dette er nogle meget gode VPN-tjenester i øjeblikket:

ExpressVPN

Hvis du leder efter en VPN-tjeneste, der har alle de elementer, man skal være på udkig efter, så er ExpressVPN det oplagte valg. Denne udbyder ender normalt som nummer et i alle VPN-tests. Fælles for alle VPN-tjenester er, at der vil være et fald i hastigheden på din internetforbindelse, fordi trafikken skal sendes gennem en ekstern server, der krypterer data, før den når internettet. Med ExpressVPN er denne forskel noget, du ikke engang bemærker, så du kan surfe, spille eller streame, som du ellers ville. De har også servere i 94 forskellige lande, som er blandt det højeste antal i branchen.

Når det kommer til sikkerhed, du kan altid være sikker, når du bruger denne udbyder. Ud over den anbefalede kryptering, har ExpressVPN også deres egen privat krypterede DNS på hver server, hvilket udgør en ekstra beskyttelse. Virksomheden er også baseret i De Britiske Jomfruøer, så de er uden for EU’s og USA’s jurisdiktion i forhold til at logge deres brugeres aktiviteter. Det betyder, at hvis nogen skulle være i stand til at hacke en server (hvilket aldrig er sket), er der intet at finde.

I betragtning af, at ExpressVPN leverer en så god tjeneste, har de en meget god pris. Som de fleste udbydere koster tjenesten omkring 100 kroner for en måned, men de har gode tilbud på længere abonnementer. Det længste abonnement, de tilbyder, er 15 måneder, og så koster det omkring 50 kr. om måneden. Du kan også afprøve tjenesten i 30 dage uden risiko og få dine penge tilbage, hvis du ikke er tilfreds.

NordVPN

Selvom NordVPN kommer på andenpladsen på vores liste, er der ikke meget, der adskiller denne udbyder og ExpressVPN. NordVPN tilbyder servere i over 60 lande, hvor alle har meget gode servere. Hstighedsmæssigt kan du heller ikke mærke nogen forskel, når du bruger NordVPN. Næsten alle deres servere har meget god hastighed, men det kan tage lidt længere tid at oprette forbindelse til disse end med ExpressVPN.

NordVPN har også en sikkerhed, der er blandt de allerbedste. De har også den anbefalede kryptering, som faktisk er på linje med den, det amerikanske militær også anvender. For at gøre tjenesten ekstra sikker, bruger de en TOR over VPN ud over krypteringen. De er baseret i Panama, hvilket giver dem mulighed for at have en politik, hvor de ikke gemmer nogen data. Desuden har de også en kill-switch og beskyttelse mod IP- og DNS-lækager.

Hvis du kun er interesseret i NordVPN i en måned, koster den omkring 100 kr. På den anden side kan du tilmelde dig i hele tre år og få tjenesten for kun omkring 35 kr. om måneden. Hvis man af en eller anden grund er utilfredse med tjenesten, tilbyder de også en 30-dages pengene tilbage garanti.

SurfShark

Dette er en udbyder, der ikke er så stor som de andre, da den også er meget yngre. Det betyder dog ikke, at SurfShark ikke leverer en meget god tjeneste. De tilbyder servere i 50 lande. Selv om dette er lidt færre end ExpressVPN, har de udtalt, at de arbejder på at øge dette antal. Servernes hastighed er meget god i næsten alle lande, men i de mindste lande kan der være et vist fald i hastigheden. Det gælder dog ikke de nordiske lande.

SurfShark har en meget god kryptering, så du kan være sikker på, at dine data er sikre. Men selv om de har en god kryptering, er der ingen ekstra sikkerhedsfunktion som hos de ovenstående udbydere. De tilbyder på den anden side politikker om ingen logning og en kill-switch.

Denne udbyder skiller sig virkelig ud ved, at du kan bruge så mange enheder, som du ønsker på samme tid. Dette er perfekt, hvis du vil have en VPN-tjeneste til hele familien. Prisen for en måned er som de andre, men de har et stort prisfald for det længste abonnement. Prisen per måned, hvis du tilmelder dig i to år, er så lidt som 16 kr. om måneden.

Kan man bruge en gratis VPN?

Da der findes flere udbydere af gratis VPN-tjenester, kan de være fristende at vælge en af disse. Dette er dog noget, vi fraråder af en række årsager. For det første er der ofte få servere, og de er langsomme, så det vil sjældent være muligt at surfe som normalt og streame indhold i HD. Det betyder, at du kun kan bruge en vis mængde data i løbet af dagen.

Ud over dårlig hastighed og performance sælger flere udbydere af gratis VPN-tjenester også oplysningerne om deres brugere til tredjeparter. Selvom dette er i strid med, hvad du vil med en VPN, så er det sådan, disse udbydere overlever. Ofte er det også tilfældet, at gratistjenesterne kun er gratis i en kort periode, før du er nødt til at betale alligevel.

Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

  Bedste VPN-tjenester

  Express Icon

  Bedste VPN i vores test

  Prøv ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Testens andenplads

  Prøv NordVPN
  Om annoncering på webstedetinfo