Hvad koster en VPN-tjeneste

Sidst opdateret: 04/06/2021

Når det kommer til VPN-tjenester, er der en række tekniske begreber, som de fleste ikke har nogen idé om, hvad de betyder. Dette er en af grundene til, at det kan være frustrerende at læse om de forskellige tjenester. Nogle får en VPN-tjeneste af hensyn til sikkerhed, mens andre bare gør det for at kunne streame geoblokeret indhold.

Uanset grunden til at du får en VPN-tjeneste, er det risikabelt at vælge en gratis tjeneste. VPN-tjenester er generelt meget billige, men priserne kan variere afhængigt af, om man vælger at forpligte sig i en længere periode.

Prissammenligning

I øjeblikket er ExpressVPN, NordVPN, CyberGhost, UltraVPN og CyberGhost de fem bedste VPN-tjenester. Alle disse er gode muligheder uanset formål, selv om der er en vis forskel i kvaliteten på de forskellige tjenester. Prisen for en måned er omtrent den samme med alle VPN-udbydere og er omkring 100 kr. Vi anbefaler, at du finder en udbyder, du er tilfreds med, og derefter vælger det længste abonnement, fordi det giver mest valuta for pengene. Priserne nedenfor er per måned.

ExpressVPN

ExpressVPN priser i 2021

Her har du tre muligheder. Enten en måned, seks måneder eller 15 måneder. En måned koster omkring 100 kr., seks måneder omkring 80 kr. og 15 måneder omkring 50 kr. Da ExpressVPN er den tjeneste, der får den højeste rating i næsten alle VPN-anmeldelser, er dette et lille beløb for en komplet tjeneste. 

Denne leverandør bliver ofte fremhævet som værende den bedste VPN på markedet. De leverer servere i mere end 90 lande, som naturligvis er lynhurtige. På sikkerhedsfronten er der intet at påpege. ExpressVPN tilbyder AES 256-bit kryptering som er det bedste der finde. Tjenesten har også gode apps til forskellige enheder, der alle er ligetil at bruge.

Du kan også benytte dig af deres 30 dages pengene retur, hvis du mod forventning ikke skulle være tilfreds. Man kan også sige, at du kan prøve tjenesten i 30 dage uden risiko. Prismæssigt mener vi, at du får rigtig meget for pengene, selvom ExpressVPN ligger i den dyre ende af VPN-tjenester. Ønsker du en god VPN til an lavere pris kan et alternativ være SurfShark, som har meget lave priser hvis du binder dig for en længere periode.

NordVPN

NordVPN tilbyder tre forskellige muligheder. En måned for omkring 100 SEK, et år for omkring 50 kr. og to år for omkring 40 kr. NordVPN tilbyder altså ganske fornuftige priser.

Dette er ExpressVPN’s nærmeste konkurrent, og du får utvivlsomt meget for dine penge, især hvis du forpligter dig i længere tid. NordVPN tilbyder også 30 dages pengene retur, så du kan prøve tjenesten og få pengene tilbage, hvis du ikke vil fortsætte.

NordVPN er en leverandør som generelt scorer rigtig højt i tests. De tilbyder 59 servere på tværs af lande, og de danske servere er også særdeles gode – de har endda hele 72 af dem her.

SurfShark

SurfShark er absolut den udbyder, der har den bedste aftale, hvis du kun tænker på prisen. De tilbyder en måneds abonnement for omkring 100 kr., et års abonnement for lidt over 50 kr. eller to års abonnement for kun 16 kr. om måneden! SurfShark er en forholdsvis ny VPN-tjeneste, men den er vokset meget hurtigt siden lanceringen. Men selv om de ikke er udbyder med den længste erfaring i branchen, tilbyder de en fremragende tjeneste, og de fortsætter med at vokse i form af flere servere i flere lande.

De har allerede anskaffet mere end 1700 servere i 63 forskellige lande, og serverne er generelt hurtige og stabile når man surfer. Sikkerhedsmæssigt byder SurfShark ind med samme kryptering som ovenstående leverandører, og har derudover flere forskellige sikkerhedsfunktioner. De tilbyder også 30 dages garanti så du kan prøve i en måned og få pengene retur. 

UltraVPN

Priserne hos UltraVPN

UltraVPN er måske ikke den mest kendte VPN-udbyder, men de tilbyder stadig en pålidelig tjeneste. Den er lidt billigere end ovenstående tjenester, hvis man kun køber et en måneds abonnement, med en pris på omkring 60 kr. De tilbyder også seks måneders abonnement til 50 kr., eller tolv måneder for kun 30 kr. I det hele taget er UltraVPN en rigtig god tjeneste.

Denne leverandør har allerede etableret sig som en relativt stor tjeneste på markedet, selvom de først blev lanceret i 2018. Alt i alt er det en god tjeneste som er værd at tjekke. Når det er sagt, så er der stadig et stykke vej fra UltraVPN og op til de bedste på markedet.

CyberGhost

Som en af de ældste udbydere, kan du være sikker på, at du får en god oplevelse med CyberGhost. De tilbyder fire forskellige abonnementer. Dette er den dyreste VPN-tjeneste af disse fem, hvis du vælger et månedsabonnement, dan prisen er på omkring 130 kr. Priserne flader dog betragteligt til 60 kr. for et år, 37 kr. for to år og 26 kr. for tre år.

CyberGhost har blandt de bedste valg, når det kommer til servere i forskellige lande med 89 at vælge imellem. De har også over 6.500 servere, hvilket er rigtig mange i forhold til de fleste udbydere. Der er heller ikke noget at klage over, når det drejer sig om sikkerhed. Så CyberGhost er en meget god mulighed for dem, der har brug for en VPN-tjeneste.

ProtonVPN

ProtonVPNs priser
Priserne hos ProtonVPN, inklusive en gratis version

ProtonVPN er en af de få udbydere, der tilbyder et gratis abonnement. Dette har naturligvis nogle begrænsninger, men er rart, hvis du ønsker at afprøve tjenesten. Desuden er det også sådan, at der er forskellige karakteristika ved de forskellige abonnementer. Abonnementerne koster omkring 40, 80 og 240 kr. om måneden.

Det dyreste abonnement omfatter også yderligere tjenester ud over VPN-tjenesten. Deres mest populære abonnement koster 80 kr. om måneden og omfatter alle funktioner. Samlet set er ProtonVPN en meget god tjeneste med god sikkerhed og gode servere.

HideMyAss

HideMyAss VPN priser
Priserne hos HideMyAss

Denne udbyder tilbyder tre forskellige abonnementer, der varierer i pris. En måned koster 79 kr., et år 29 kr. om måneden eller tre år for 19 kr. om måneden. Det er derfor muligt at få denne tjeneste til en meget billig penge. Du kan også afprøve tjenesten i 30 dage og få dine penge tilbage, hvis du ikke er tilfreds.

HideMyAss tilbyder servere i 190 forskellige lande, hvilket er ret mange. Den sikkerhed, denne udbyder tilbyder, er også meget god, og tjenesten har blandt andet en politik om ingen logning. Med andre ord er det ikke uden grund, at denne udbyder er blevet så populær i de senere år.

Hvordan får man en betalt VPN tjeneste gratis?

Noget, der er meget positivt for dem, der ønsker at erhverve en VPN-tjeneste, er, hvor mange udbydere der findes. Dette har betydet, at udbydere har måttet sørge for at give deres brugere meget gode vilkår. Et af disse vilkår er, at de fleste udbydere giver dig mulighed for at afprøve deres tjeneste i 30 dage uden risiko. Dette er normalt i form af en pengene tilbage garanti, hvilket betyder, at du er nødt til at købe tjenesten og eventuelt fortryde købet. Når det er sagt, vil du stadig få op til 30 dage gratis, hvis du er utilfreds med tjenesten og gør brug af garantien.

Hvorfor har man brug for en VPN-tjeneste?

I dagens teknologiske samfund har de fleste deres oplysninger tilgængelige på alle enheder. Man kan tro, at der er ringe sandsynlighed for, at nogen vil stjæle disse oplysninger, men desværre er det blevet mere og mere almindeligt for enkeltpersoner at være sårbare over for angreb online. Dette gælder især, når du bruger et offentligt netværk, men det kan også ske, når der er oprettet forbindelse til et privat netværk.

Hvis du bruger tjenester som Skype, Google Hangouts eller Apple FaceTime, krypteres opkaldene ikke, og en hacker kan få adgang til hele opkaldet, uden at du bemærker det. Hvis man fx har arbejdsmøder, er det noget, man for alt i verden vil undgå.

Med en VPN-tjeneste føler man sig tryg med alt, hvad man foretager sig på internettet. Kryptering betyder, at der ikke er noget at hente for cyberkriminelle, fordi oplysningerne ikke er gemt nogen steder. Det betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om uautoriseret adgang til dine kortoplysninger, downloadhistorik eller andre følsomme oplysninger.

Andre fordele er naturligvis, at du kan streame indhold fra hvor som helst, da en VPN giver dig mulighed for at skifte til en IP-adresse til det land, du ønsker at få adgang til indhold fra. Dette giver dig adgang til tjenester som Netflix og BBC iPlayer, samt dansk tv, når du er i udlandet. Andre tjenester, som du booker over nettet, såsom fly og hoteller, justerer ofte priserne ud fra din geografiske placering. Dette giver dig for eksempel mulighed for at udpege Bangladesh som din geografiske placering og opnå rabatter, når du bestiller.

Hvorfor bør man undgå gratis VPN-tjenester?       

Udbydere som ExpressVPN, NordVPN og CyberGhost tilbyder 256-bit kryptering, som er den krypteringsgrad, der bruges af det amerikanske militær. Desuden er det således, hvis en af disse udbydere skulle nogensinde blive hacket, hvilket er meget usandsynligt, vil hackere ikke være i stand til at få fat i nogen oplysninger. Ud over fremragende sikkerhed, er hastighed og performance også noget, som ingen af gratistjenester kommer i nærheden af. Hvis du bruger nogen af de bedste tjenester, er forskellen på hastigheden så lille, at du ikke mærke nogen forskel overhovedet, i modsætning til gratistjenesterne. Ingen ønsker at streame indhold i 240p og være nødt til at skifte server flere gange i løbet af en film.

Gratis tjenester er ofte også meget ringe med hensyn til sikkerhed. I modsætning til de bedste tjenester er de fleste gratistjenester inden for EU’s og USA’s jurisdiktion, og de er ved lov forpligtet til at gemme oplysninger om deres brugere. Ud over dette har gratis VPN-tjenester ry for at videresælge oplysninger om deres brugere til tredjeparter. Dette er det sidste, du ønsker, især når det kommer til VPN. Det kan derfor i praksis være ret dyrt at vælge en gratis VPN-tjeneste frem for en betalingstjeneste. Alle tjenester er relativt billige, især når du vælger et længere abonnement.

Sådan vælger du den rette VPN-tjeneste

Vi har allerede været igennem nogle af grundene til, at du bør få VPN. Selv om alle de forskellige udbydere tilbyder de samme tjenester, er der visse forskelle. Hvis du for eksempel ønsker at få en komplet tjeneste, der leverer det bedste på markedet på alle punkter, er ExpressVPN eller NordVPN oplagte valg.                             

Hvad man skal overveje, når man vælger VPN:

 1. Hvordan er sikkerheden?  Den bedste kryptering er 256-bit AES, hvilket svarer til det krypteringsniveau, der anvendes af militæret. Derudover har nogle udbydere, såsom ExpressVPN og NordVPN, et ekstra lag af beskyttelse. Det er også ønskeligt, at leverandøren har en politik om ikke at gemme logfiler samt tilbyde kill-switch og beskyttelse mod DNS- og IP-lækage.
 2. Har udbyderen har mange servere og god hastighed?  Det hjælper ikke, at en udbyder har servere i mange lande, hvis antallet er lavt. Jo flere servere en VPN-tjeneste har, des mindre skal du bekymre dig om, om hastigheden på din bredbåndsforbindelse falder drastisk. De bedste udbydere har flere tusinde servere fordelt på mange lande.
 1. Hvor mange enheder kan du bruge på samme tid?  Normalt er det ikke muligt at anvende et ubegrænset antal enheder på samme tid, men det er noget, du bør tjekke, før du vælger en VPN-tjeneste. De fleste VPN-tjenester giver brugeren mulighed for at forbinde et sted mellem 5 og 10 enheder på samme tid. Andre udbydere, såsom SurfShark, giver dig mulighed for at tilslutte et ubegrænset antal enheder på samme tid.
 2. Brugervenlighed og kompatibilitet.  Alle tjenester har forskellige systemer, og det er en god idé at vælge en VPN-tjeneste, der er nem at bruge. Der er ofte screenshots af, hvordan programmet ser ud på nettet. Hvis du vil bruge VPN på flere enheder, er det også vigtigt at tjekke, om tjenesten er kompatibel med alle. 

Opsummering

Så der er mange gode muligheder, hvis du vil vælge en VPN-udbyder. Når det kommer til pris, er der ikke for stor forskel mellem de forskellige udbydere. Igen anbefaler vi, at du finder en VPN-tjeneste, der passer til dine behov og derefter vælger det længste abonnement. På denne måde kan du spare meget. De fleste tjenester kan afprøves risikofrit i 30 dage.

Der er flere grunde til at bruge en VPN-tjeneste, uanset hvad du foretager dig online, men den største er personlig sikkerhed. Og selvom der er gratistjenester, er det en god idé at styre uden om disse. For det første er deres performance normalt dårlig, og dine oplysninger er ikke sikre. Hvis du vælger en af de førnævnte tjenester, kan du være sikker på at få en meget solid tjeneste.

Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

  Bedste VPN-tjenester

  Bedste VPN i vores test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andenplads

  Prøv NordVPN
  Om annoncering på webstedetinfo