Bedste VPN til Apple TV

Sidst opdateret: 03/12/2021

Apple TV er noget, der er blevet mere og mere populært i de seneste år. Mange foretrækker at vælge, hvad de ser og slippe for reklamer, og Apple TV har derfor erstattet flow-tv hos mange. Men selvom Apple TV har en masse forskellige apps, så er det ikke alle, der fungerer i Danmark. Det skyldes, at indholdet af flere af tjenesterne er blokeret rent geografisk. Med en VPN kan du omgå disse geoblokeringer og dermed få adgang til alt det indhold, Apple TV tilbyder.

Vi har testet forskellige VPN-tjenester til Apple TV og valgt de bedste. Bemærk også, at Apple TV ikke direkte understøtter VPN, så vi vil også i denne artikel vise, hvordan du tilslutter din VPN med Apple TV.

Bedste VPN til Apple TV

Vi vil nu præsentere dig for forskellige tjenester som fungerer godt til Apple TV. Alle disse tjenester kan du prøve uden risiko, da de tilbyder 30 dages pengene tilbage.

ExpressVPN

 • Stream Apple TV uden problemer
 • Servere i 94 lande
 • Hurtig tilkobling

Hvis du allerede har en vis viden om VPN, er du højst sandsynligt godt bekendt med ExpressVPN. Denne leverandør er førende på markedet, og det er naturligvis ikke uden grund. ExpressVPN har lynhurtige hastigheder, som giver dig mulighed for at streame indhold i fuld HD, uanset hvilken server du vælger. ExpressVPN har også servere i 94 lande, så du kan være sikker på, at alt det indhold, Apple TV tilbyder, er tilgængeligt hos denne udbyder.

Selvom det vigtigste punkt for at få en VPN til Apple TV er at åbne op for geoblokeret indhold, er det vigtigste ved en VPN-tjeneste sikkerheden. ExpressVPN leverer også førsteklasses sikkerhed. Ud over klassiske funktioner som kill-switch og ingen logning, har ExpressVPN også dobbeltkryptering på alle servere.

Prismæssigt er ExpressVPN på det øverste niveau, men til gengæld får du en af de allerbedste tjenester. Prisen for en måned er omkring 100 kroner, men du får op til 35 % rabat afhængigt af, hvor langt medlemskabet du vælger. Der er også en 30-dages pengene tilbage garanti, som gør det muligt at teste løsningen i en måned uden risiko.

NordVPN

 • Servere i mere end 60 lande
 • Høj hastighed
 • Stream dansk tv i udlandet

Af alle VPN-tjenesterne derude er NordVPN absolut en af dem, der tilbyder den bedste værdi for pengene. Streaming af HD-kvalitetsindhold med NordVPN er ikke noget problem, og deres servere i over 60 lande vil sandsynligvis give dig adgang til alt det indhold, du ønsker.

Sikkerheden hos NordVPN er også rigtig god. Virksomheden er baseret i Panama, uden for EU’s og USA’s jurisdiktion i forhold til logning og opbevaring af brugernes data. Ud over kill-switch og beskyttelse mod DNS- og IP-lækage, har NordVPN også en TOR over VPN. Dette giver en ekstra beskyttelse ud over den kryptering, de allerede har.

Prismæssigt er NordVPN meget lig de andre VPN-tjenester med en månedlig pris på omkring 100 kr. for en måned. Det er dog således, at hvis du binder dig for en længere periode, får du hele 66 % rabat. Ligesom de fleste udbydere, kan du også afprøve tjenesten risikofrit i 30 dage.

SurfShark

 • Mere end 3000 servere i 60 lande
 • Billig
 • Streaming uden afbrydelse

SurfShark er en af de største VPN-udbydere og er en af de bedste på markedet. De har over 3.000 servere i over 60 lande, hvoraf mange er i Danmark. Tilslutningstiden er meget kort, hvilket også er et stort plus.

Ligesom de førnævnte udbydere, bruger SurfShark også en 256-bit kryptering, som er det samme niveau, som den amerikanske hær bruger. Der er også en kill-switch og ingen logning, så du kan være sikker på, at dine oplysninger er sikre, når du bruger SurfShark.

Prisen for en måned er som de to andre, men hvis du tegner abonnement for en længere periode, får du tjenesten for så lidt som mindre end cirka 30 kr. om måneden. De tilbyder også en 30-dages pengene tilbage garanti – i modsætning til de fleste andre, der kun tilbyder 30 dage.

CyberGhost

 • Mere end 6500 servere i 89 lande
 • Stream HD på Apple TV
 • Fleksible medlemsskaber

CyberGhost leverer rigtig god hastighed, uanset hvilket land du vælger at oprette forbindelse til. Udbyderen har over 6.500 servere fordelt på 89 lande, hvilket er blandt de bedste på markedet. Med andre ord mister du ikke hastigheden på dit netværk, hvis du vælger denne tjeneste som din VPN-udbyder.

Når det kommer til sikkerhed, er der heller ikke noget at klage over. CyberGhost er baseret i Rumænien, der placerer dem uden for USA’s og EU’s jurisdiktioner i forhold til overvågning. Dette giver dem mulighed for at have en politik om ingen logning samt en række solide sikkerhedsfunktioner. Samlet set er denne tjeneste bundsolid, når det kommer til sikkerhed.

Prismæssigt har du også en bred vifte af forskellige abonnementer at vælge mellem. Forskellen mellem disse ligger ikke i, hvilke funktioner du får, men kun pris og varighed. Jo længere et abonnement du vælger, des mindre betaler du. Det billigste abonnement koster så lidt som 29 kr. om måneden.

HideMyAss

 • Servere i 190 lande
 • Billig løsning
 • Tillader HD streaming

Når det kommer til servere i forskellige lande, er HideMyAss overlegen i forhold til de fleste udbydere. De tilbyder lidt over 1.000 servere i 190 lande. Selv om dette er noget færre servere end de ovennævnte udbydere, havde vi ikke noget problem med streaming i HD i vores test.

Deres sikkerhed er også god. De tilbyder blandt andet god kryptering, ingen logning, kill-switch og så videre. Når det er sagt, har tjenesten ikke de samme ekstra sikkerhedsfunktioner som de andre udbydere i denne artikel. Det betyder ikke, at sikkerheden ikke er god, men blot at den ikke er så god som de allerbedste på markedet.

På den anden side er prisen et punkt, hvor HideMyAss virkelig skiller sig ud. Det billigste abonnement koster 29 kr. om måneden og varer 36 måneder. Du kan også vælge 12 måneder for 49 kr. om måneden eller en måned for lidt over 100 kr.

Hvorfor bruge VPN til Apple TV?

For det første er sikkerhed noget, du altid bør tænke på, når du bruger en online-tjeneste. Selv hvis du bruger Apple TV i dit eget hjem på din egen wi-fi, er der altid en chance for hackere forsøger at få fat i dine oplysninger. Hvis du bruger en VPN via din wi-fi-router, er alle enheder automatisk forbundet til din VPN, så du ikke behøver at bekymre dig om potentielle farer.

For det andet er der også nogle apps på Apple TV, der har gratis indhold, men som du ikke har adgang til, når du er i Danmark. For eksempel er BBC iPlayer gratis for alle i Storbritannien. De har et stort bibliotek med indhold, såsom tv-udsendelser af høj kvalitet, film og dokumentarfilm. Den amerikanske version af Netflix er i sig selv også en af grundene til, at mange får sig selv en VPN-tjeneste på grund af alt det indhold, de har. Hvis du er uden for Danmark og ønsker at se for eksempel DR, TV2 Zulu eller Viaplay, har alle førnævnte udbydere også mange servere i Danmark.

Kan du bruge en gratis VPN til Apple TV?

Når du vælger en VPN-tjeneste, kan det være fristende at vælge en gratistjeneste frem for en betalt. De gratis VPN-tjenester tilbyder den samme mulighed for at ændre IP-adresse, så hvorfor ikke vælge en af dem?

Der er en ganske enkel grund til, at de bedste VPN-udbydere er de betalte. Det koster penge at videreudvikle en tjeneste og at vedligeholde fungerende servere. Hvis du bruger en gratis VPN-tjeneste, vil du ofte ende med at skulle skifte servere flere gange og vente på endeløs caching. Derudover er det ofte også tidsbegrænset, hvor længe man kan bruge tjenesten, før man skal betale. Ud over at streame indhold fra alle verdenshjørner er sikkerhed det vigtigste træk ved en VPN. Desværre sælger flere gratis VPN-tjenester dine oplysninger til tredjeparter. Dette er noget, der går helt imod det vigtigste punkt ved en VPN-tjeneste, og er hovedårsagen til, at vi anbefaler at vælge en udbyder, der er til at stole på.

Hvordan ser du dansk tv med en VPN på Apple TV?

Hvis du er i Danmark og bruger en VPN, er det vigtigt at huske, at dit Apple TV tror, at du er i det land, hvor du har valgt en server. Hvis du for eksempel har valgt en amerikansk server, har du ikke adgang til DR, TV2 Play, Viaplay og så videre. Dette skyldes, at disse tjenester kun har ret til at vise indhold i Danmark (og muligvis i enkelte andre lande).

Det samme princip gælder også, hvis du ikke er i Danmark og ønsker at se dansk tv. Vælg en dansk server og nyd det indhold, du ønsker, som om du var i landet.

Hvordan får man en VPN-tjeneste på Apple TV?

Desværre kan du ikke downloade en VPN-tjeneste direkte på Apple TV, men der er flere forskellige måder at bruge VPN på Apple TV. Nogle af fremgangsmåderne kan være lidt tekniske, mens andre er enklere. Vi anbefaler at bruge VPN via en internetrouter, da dette også gør det muligt for alle enheder, du opretter forbindelse til, automatisk at benytte VPN-tjenesten. Vi gennemgår fire forskellige måder.

 1. Opret forbindelse til VPN via en internetrouter
 2. Opret forbindelse til VPN via en pc
 3. Opret forbindelse til VPN med Smart DNS
 4. Brug af AirPlay-funktionen

Sådan bruger du VPN på Apple TV via en router

Bemærk, at hvis du vil bruge denne fremgangsmåde, skal du have en DD-WRT-router.

 1. Gå til Opsætning, og klik derefter på Grundlæggende opsætning
 2. Tryk på PPTP under Forbindelsestype
 3. Angiv VPN-serveradressen i Gateway PPTP Server, hvorefter du indtaster dit brugernavn og din adgangskode
 4. Tillad Brug af DHCP
 5. Åbn Valgfrie indstillinger og tjek, om VPN-tjenesten har brug for MTU-indstillinger
 6. Rul ned og find Indstillinger for netværksadresseserver (DHCP)
 7. Vælg DHCP Server under DHCP Type alternativer og godkend
 8. Indtast de DNS-adresser, som din VPN-udbyder har givet dig
 9. Sørg for, at du ikke tillader brug af DNS Masq til DHCP og DNS
 10. Gem indstillingerne for at bruge VPN-tjenesten på dit Apple TV!

Sådan bruger du VPN på Apple TV via en pc

Med denne fremgangsmåde fungerer din pc som en ekstern router. Denne fremgangsmåde virker kun, hvis du har en Windows-pc.

 1. Når du er på din pc, skal du trykke på Start>Kontrolpanel>Netværks- og delingscenter>Skift adapterindstillinger
 2. Du vil nu se en indstilling kaldet “TAP-Win32 Adapter V9 her, hvis din VPN bruger OpenVPN”
 3. Derefter finder du Egenskaber > Fanen Deling
 4. Klik på “Tillad andre netværksbrugere at oprette forbindelse via denne pc’s internetforbindelse”
 5. Vælg den Ethernet-forbindelse, du har konfigureret
 6. Genstart din pc for at bruge internettjenester på dit Apple TV!

Sådan bruger du VPN på Apple TV med Smart DNS

 1. Slå dit Apple TV til, og gå til Indstillinger
 2. Find Generelt og vælg Netværk
 3. Vælg Wi-Fi eller Ethernet, afhængigt af hvad du bruger
 4. Gå til Konfigurer DNS og skift til Manuel
 5. Indtast en Alternativ DNS-server eller Smart DNS-proxy (disse får du fra din VPN-udbyder), tryk på Bekræft
 6. Gå tilbage til Indstillinger>Generelt>iTunes Store
 7. Vælg det Land, du vil streame fra, i menuen med navnet Placering
 8. Sæt dit Apple TV i dvaletilstand, tag stikket ud, og vent 10 sekunder
 9. Tænd derefter Apple TV og stream fra det land, du har valgt!

Sådan bruger du AirPlay-funktionen til at få VPN på Apple TV

Den sidste måde er den nemmeste, men er for mange noget, der kan være lidt ubelejligt. Hvis du har en anden Apple-enhed og har forbindelse til det samme netværk som dit Apple TV, skal du åbne AirPlay. Dette giver dig mulighed for at dele skærmen fra den anden enhed til dit Apple TV. Dette er meget simpelt, men det betyder, at du bliver nødt til at bruge to enheder til at streame indhold. Hvis du kun vil bruge en VPN til at streame en eller to gange, er dette nok den bedste fremgangsmåde, men over en længere periode kan det blive lidt besværligt.

Opsummering

Så der er flere fordele forbundet med at bruge en VPN-tjeneste, når du bruger Apple TV, uanset om du er i Danmark eller i udlandet. Alle nævnte udbydere i denne artikel har meget gode servere både i Danmark og internationalt og fungerer meget godt med Apple TV.

Det er ikke kun til Apple TV, men generelt til alle enheder tilrådeligt at bruge en VPN-tjeneste. Det er et skyldes hovedsageligt hensynet til din sikkerhed. Du behøver heller ikke at opgradere dit abonnement for at dække alle dine enheder. Dette skyldes, at de fleste tjenester tillader brug på flere enheder på én gang.

Du skal også følge en af ovennævnte brugervejledninger for at oprette forbindelse, da du ikke kan gøre dette direkte fra dit Apple TV. Når det er sagt, er det en forholdsvis enkel sag og ikke noget, du skal gøre flere gange.

Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

  Bedste VPN-tjenester

  Bedste VPN i vores test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andenplads

  Prøv NordVPN
  Om annoncering på webstedetinfo