Bedste VPN til Mac
Sidst opdateret: 10/01/2022
Selvom de fleste VPN-tjenester understøtter Mac, er der selvfølgelig nogle, der er bedre end andre. Forskellige tjenester egner sig også bedre til forskellige brugere. Nogle er mest bekymrede for sikkerheden, mens andre er mere optaget af prisen. Uanset hvad grunden er til, at du vil have en VPN til Mac, er der en tjeneste til dig.
For både Mac og alle andre enheder, man skal bruge en VPN til, er der et par faktorer, der er meget vigtige. Det drejer sig om hastighed, sikkerhed og brugervenlighed. Vi har derfor sørget for, at alle de VPN-tjenester, vi har fundet, klarer sig rigtig godt på alle disse punkter.
Disse er de bedste VPN-tjenester til Mac i øjeblikket:
Bedste VPN til Mac
ExpressVPN
- Fungerer upåklageligt med Mac
- Hurtig tilkobling
- Giver adgang til amerikansk Netflix
Når det kommer til VPN-tjenester, omtales ExpressVPN af de fleste som den bedste. Dette gælder for alle operativsystemer, herunder Mac. Da alle VPN-tjenester vil miste en smule hastighed på internettet, vil man hos de bedste udbydere kun opleve en meget lille forskel, så dette nærmest ikke er mærkbart. Med ExpressVPN kan du surfe, spille eller streame dansk tv i udlandet, som du ellers ville gøre det. De har mange servere i 94 forskellige lande, så der er ingen mangel på indhold fra forskellige steder.
Sikkerheden hos ExpressVPN er også på det allerhøjeste niveau. De bruger en kryptering på samme niveau som det amerikanske militær. Ud over dette har de også privat krypteret DNS på hver server for ekstra sikkerhed. De er også baseret på De Britiske Jomfruøer, hvilket betyder, at de er uden for EU’s og USA’s jurisdiktion i forhold til at gemme oplysninger om deres brugere. Dette giver dem mulighed for at operere med en politik om ingen logning. De har også en kill-switch funktion, der gør dig sikker, hvis du – meget mod forventning – mister forbindelsen til serveren.
Prismæssigt er ExpressVPN ganske gennemsnitlig, hvis du kun har tjenesten i en måned, med en pris på omkring 100 kroner. Men denne pris bliver halveret, hvis du vælger at gå til deres længste abonnement på 15 måneder. De har også en 30-dages pengene tilbage garanti, så man kan prøve tjenesten helt risikofrit.
NordVPN
- Hurtig
- God kundeservice
- Servere i 62 lande
Lige efter ExpressVPN kommer NordVPN. Selv om der er meget lidt, der skiller de to, er denne udbyder nu engang på andenpladsen. Når det kommer til hastighed, har NordVPN meget gode servere i alle deres 62 lande. Det kan tage lidt længere tid at oprette forbindelse til serverne, selv om dette kun er omkring 10-15 sekunder. Dette er også meget almindeligt på de fleste udbydere. En funktion, der er rigtig god hos NordVPN, er et verdenskort, som gør det meget nemt at vælge, hvilket land man skal surfe fra.
NordVPN er baseret i Panama, hvilket betyder, at de ikke er juridisk forpligtet til at gemme nogen af data om deres brugere. Selv om dette kan synes indlysende, er der mange udbydere, der ikke tilbyder ingen logning. Desuden tilbyder NordVPN også klassiske funktioner såsom kill-switch og beskyttelse mod DNS- og IP-lækager. Hvor NordVPN virkelig skiller sig ud er, at ud over en af de bedste krypteringer, yder de den lille smule ekstra. De bruger en TOR over VPN, der fungerer som et ekstra beskyttelseslag oven i kryptering.
Prisen for en måned hos NordVPN er 100 kr. Men de tilbyder en bred vifte af muligheder, hvor med den bedste aftale kun koster omkring 35 om måneden, hvis du vælger det abonnement, der varer i tre år. Du kan også prøve tjenesten risikofri i 30 dage og få dine penge tilbage, hvis du ikke er tilfreds med tjenesten.
CyberGhost
- Mere end 3000 servere i 60 lande
- Op til 7 enheder i brug på samme tid
- Stærk 256-bit AES kryptering
Dette er en af de største og ældste VPN-udbydere, og du kan være sikker på, at CyberGhost leverer en god tjeneste. De har over 3.000 servere i 60 forskellige lande, og hastigheden er altid meget god. Det tager også meget kort tid at oprette forbindelse til en server, og forbindelsen er stabil. Hvis du har flere enheder, kan du også bruge CyberGhost på op til syv af disse samtidig.
Sikkerheden hos CyberGhost er også meget god. Ligesom ovenstående bruger de en 256-bit AES kryptering, som er en af de bedste i verden. De har også en kill-switch og en politik om ingen logning. Det betyder, at de ikke kan lække oplysninger til en tredjepart, da der ikke er nogen oplysninger at lække overhovedet.
CyberGhost er lidt billigere end gennemsnittet med 70 kroner for en måned. Hvis du ønsker en mere længerevarende aftale, koster tjenesten så lidt som 25 kr. om måneden i tre år. De har ofte gode tilbud på deres websted, så det er muligt at få tjenesten endnu billigere. Hvis du vælger CyberGhost, har du også 45 til at beslutte, om du er tilfreds eller ej, da garantien faktisk varer så længe.
SurfShark
- Kill switch og nul-log politik
- 30 dages gratis prøveperiode
- 500 servere i 50 lande
Dette er en udbyder, der på mange måder er som en lillebror i forhold til de største udbydere. Det er en nyere tjeneste, men den har oplevet en stor vækst, og tjenesten er bare fortsat med at vokse. Til dato har de 500 servere i 50 forskellige lande, men de har en målsætning om, at disse tal skal øges betydeligt fremadrettet. Hastigheden på serverne er meget god, men den falder lidt i de allermindste lande. Dette gælder dog ikke for landene i Skandinavien.
SurfSharks funktioner er som hos de bedste. Dette omfatter kill-switch og politik om ingen logning. Dette giver ekstra sikkerhed, når du browser, da du ikke behøver at bekymre dig om at miste din forbindelse eller lække dine oplysninger til tredjeparter. De har en meget god kryptering, men ingen særlige ekstrafunktioner. Men selv om de ikke helt på niveau med de bedste på dette område, er sikkerheden mere end god nok for en almindelig bruger.
Prisen for en måned er relativt høj, da den er på samme niveau som hos de bedste udbydere. Hvis du derimod vælger et abonnement på to år, koster tjenesten kun 16 kr. om måneden. Dette er meget billigt, da de også tilbyder så mange enheder som man gerne vil ad gangen. Tjenesten kan også prøves i 30 dage, hvor du får dine penge tilbage, hvis du ikke er tilfreds.
HideMyAss
- Servere i 190 lande
- Billigt abonnement
- Høj sikkerhed
Denne VPN-udbyder er en af de tjenester, der har oplevet den største vækst i de seneste år. den voksende popularitet skyldes til dels, at tjenesten tilbyder servere i så mange som 190 forskellige lande. Dette er der meget få andre udbydere, der kommer i nærheden af. Og ikke alene har udbyderen servere i mange forskellige lande, det er også hurtige og stabile servere.
Sikkerheden hos denne udbyder er også meget god. Den omfatter en bundsolid kryptering, politik om ingen logning, kill-switch. Derudover har tjenesten også flere funktioner til at sikre brugernes sikkerhed. Med andre ord er der ingen grund til at være bekymret over dine oplysninger, når du bruger HideMyAss.
For at kunne konkurrere med alle de største udbydere, er det også vigtigt, at man gør det på prisen. En måned koster omtrent det samme som hos de fleste andre udbydere. Når det er sagt, tilbyder tjenesten meget gode rabatter, hvis du vælger længere abonnementer, med besparelser på op til 75 %. Du kan også afprøve tjenesten risikofrit i 30 dage for at få alle dine penge tilbage, hvis du ikke er tilfreds med tjenesten.
Hvorfor bruge en VPN på Mac?
Der er flere gode grunde til, at du bør bruge en VPN-tjeneste på Mac. For det første giver VPN-tjenesten dig onlinesikkerhed. Computerangreb fra folk, der forsøger at stjæle dine oplysninger, er blevet mere og mere almindelige. Med en VPN-forbindelse behøver du ikke bekymre dig om dette. Du skal være ekstra forsigtig, når du bruger offentlige netværk og hotspots, men det gælder også på private netværk.
Den anden gode grund er, at du åbner geoblokeret indhold. For eksempel tilbyder de amerikanske versioner af Netflix og Amazon Prime Video meget mere indhold end de danske. Dette alene er en af grundene til, at rigtig mange mennesker anskaffer sin en VPN-tjeneste. Der er også flere sider, der af forskellige årsager kun fungerer i visse lande. Du kan nemt åbne disse op ved at ændre serveren, du besøger via.
Du kan også lægge dine bekymringer på hylden i forhold til dine oplysninger online. Fx kan din internetudbyder, hvis du anvender en VPN-tjeneste ikke se al din trafik. Det er også meget vanskeligere for tredjeparter at gemme nogle oplysninger om dig, når du bruger IP-adresser, der er forskellige fra din egen.
Er det lovligt at bruge en VPN på Mac?
Det enkle svar på dette er ja. At bruge VPN-tjenester er fuldt lovligt i Danmark både til brug for danske og udenlandske servere. Undtagelsen er selvfølgelig, at du ikke må bruge en VPN-tjeneste til at gøre ting, der er ulovlige. Der er dog lande, hvor VPN-tjenester er helt forbudt som fx Kina, Irak, Uganda, Rusland. Der er således lande, hvor regeringerne er opsatte på at kontrollere, hvilken form for information befolkningen modtager.
Kan man bruge en gratis VPN-tjeneste til Mac?
Da der er en række gratis alternativer til noget, der ellers skal betales, overvejer du måske, hvorfor du ikke bare kan tage en af dem. Det korte svar hertil er, at det er en dårlig idé af flere grunde.
Hastighed: Grunden til, at man kan bruge internettet som normalt med de bedste tjenester, skyldes mange, hurtige servere. Det koster naturligvis penge at opretholde denne kvalitet, hvilket gratis tjenesterne ikke har. Derfor vil hastigheden på internettet falde drastisk, og man bliver nødt til at vente på, at sider bliver indlæst, og der er megen hakken og buffering, når du ser videoer.
Dataloft: En datagrænse betyder, at du ikke kan bruge tjenesten frit. Du kan få adgang til X MB data, før tjenesten holder op med at fungere. Denne grænse er ofte sat til 250 eller 500 MB, hvilket betyder mindre end 45 minutters streaming. Når denne grænse er nået, kan man naturligvis betale for at fortsætte, men så kan man lige så godt vælge en af de bedste udbydere til samme pris.
Dine oplysninger er ikke sikre: Alle de udbydere, der er nævnt i denne artikel, er baseret i lande uden for EU’s og USA’s jurisdiktion, og de har derfor ikke pligt til at gemme deres brugeres data. Dette gælder også mange af dem, der tilbyder gratis VPN-tjenester, og det er ikke uden grund. Uden abonnementsbetalinger fra brugere, skal udbyderen tjene penge på andre måder, og desværre er ofte således, at de sælger oplysninger om deres brugere videre til tredjemand. Ikke alene er dette det modsatte af, hvad de bedste udbydere gør, men det fører normalt til, at man ender med at modtage en masse spam fra forskellige aktører.
Få servere: De fleste gratis udbydere har meget få servere tilgængelige, da de ikke har ressourcerne det kræves at investere i dem. VPN-udbydere som ProtonVPN og Windscribe tilbyder færre servere i deres gratis version, end deres betalte version.
Generel sikkerhed: Sikkerhedsfunktioner såsom kill-switch og beskyttelse mod IP- og DNS-lækage er ikke bare smarte ord, som de bedste udbydere bruger til at virke mere attraktive. Disse er yderligere tjenester, der giver mere sikkerhed ved siden af bundsolid kryptering. Da gratistjenesterne ofte ikke har mange midler at gøre godt med – og ikke en gang til kryptering, er der næsten aldrig nogen tillægstjenester.
Opsummering
Så det er en god ide at få en VPN-tjeneste til din Mac. For det første giver en VPN-forbindelse dig mulighed for at browse, uanset hvor du er, uden at bekymre dig om computerangreb. Og i betragtning af hvor billige disse tjenester er, gør dette også beslutningen nemmere. Alle de førnævnte udbydere i denne artikel er strålende valg til din Mac.
Vi råder dig til at holde sig væk fra gratistjenester, da der er for meget negativt i forhold til positivt. Det er også meget vanskeligt at finde gratis versioner, der virker i det hele taget. Du ønsker heller ikke, at dine oplysninger skal være mere sårbare og potentielt sælges videre til tredjeparter. VPN-tjenester er også fuldt lovlige og praktiske. Det er altid fornuftigt og have sin vpn forbindelse aktiveret, men det er særligt vigtigt, når du benytter offentlige netværk og hot spots.
Ofte stillet spørgsmål om VPN til Mac
Nej, uanset hvilket Apple-produkt du har (Mac, iPad, iPhone etc.) så er der ikke en indbygget VPN. Det betyder altså, at du selv skal ud og finde en VPN der er kompatibel med Mac – det er stort set alle heldigvis, og i denne artikel guider vi dig til hvilke VPN-tjenester der er de bedste til Mac i 2022.
Der er ingen kendte risici ved at bruge en VPN på Mac. Der hvor du skal bekymre dig om din sikkerhed, er når det handler om valget af VPN. Mange gratis VPN lever f.eks. af at sælge din data. Det er derfor, vi anbefaler VPN-tjenester af høj kvalitet som ikke sælger ud af deres kunders dyrebare IT sikkerhed.
Hverken din Mac eller Safari-browseren har en indbygget VPN. Du kommer altså ikke udenom selv at skulle finde en god VPN og oprette et abonnement hertil. Når først du har en aktiv VPN-klient kan du se om der er en Safari extension til netop den VPN du har. Det betyder kort og godt, at du kan tilgå din VPN-klient direkte i browseren, uden at skulle starte et særskilt program op.