Bedste VPN til Mac

Selvom de fleste VPN-tjenester understøtter Mac, er der selvfølgelig nogle, der er bedre end andre. Forskellige tjenester egner sig også bedre til forskellige brugere. Nogle er mest bekymrede for sikkerheden, mens andre er mere optaget af prisen. Uanset hvad grunden er til, at du vil have en VPN til Mac, er der en tjeneste til dig.

For både Mac og alle andre enheder, man skal bruge en VPN til, er der et par faktorer, der er meget vigtige. Det drejer sig om hastighed, sikkerhed og brugervenlighed. Vi har derfor sørget for, at alle de VPN-tjenester, vi har fundet, klarer sig rigtig godt på alle disse punkter.

Disse er de bedste VPN-tjenester til Mac i øjeblikket:

Bedste VPN til Mac

ExpressVPN

Når det kommer til VPN-tjenester, omtales ExpressVPN af de fleste som den bedste. Dette gælder for alle operativsystemer, herunder Mac. Da alle VPN-tjenester vil miste en smule hastighed på internettet, vil man hos de bedste udbydere kun opleve en meget lille forskel, så dette nærmest ikke er mærkbart. Med ExpressVPN kan du surfe, spille eller streame dansk tv i udlandet, som du ellers ville gøre det. De har mange servere i 94 forskellige lande, så der er ingen mangel på indhold fra forskellige steder.

Sikkerheden hos ExpressVPN er også på det allerhøjeste niveau. De bruger en kryptering på samme niveau som det amerikanske militær. Ud over dette har de også privat krypteret DNS på hver server for ekstra sikkerhed. De er også baseret på De Britiske Jomfruøer, hvilket betyder, at de er uden for EU’s og USA’s jurisdiktion i forhold til at gemme oplysninger om deres brugere. Dette giver dem mulighed for at operere med en politik om ingen logning. De har også en kill-switch funktion, der gør dig sikker, hvis du – meget mod forventning – mister forbindelsen til serveren.

Prismæssigt er ExpressVPN ganske gennemsnitlig, hvis du kun har tjenesten i en måned, med en pris på omkring 100 kroner. Men denne pris bliver halveret, hvis du vælger at gå til deres længste abonnement på 15 måneder. De har også en 30-dages pengene tilbage garanti, så man kan prøve tjenesten helt risikofrit.

NordVPN

Lige efter ExpressVPN kommer NordVPN. Selv om der er meget lidt, der skiller de to, er denne udbyder nu engang på andenpladsen. Når det kommer til hastighed, har NordVPN meget gode servere i alle deres 62 lande. Det kan tage lidt længere tid at oprette forbindelse til serverne, selv om dette kun er omkring 10-15 sekunder. Dette er også meget almindeligt på de fleste udbydere. En funktion, der er rigtig god hos NordVPN, er et verdenskort, som gør det meget nemt at vælge, hvilket land man skal surfe fra.

NordVPN er baseret i Panama, hvilket betyder, at de ikke er juridisk forpligtet til at gemme nogen af data om deres brugere. Selv om dette kan synes indlysende, er der mange udbydere, der ikke tilbyder ingen logning. Desuden tilbyder NordVPN også klassiske funktioner såsom kill-switch og beskyttelse mod DNS- og IP-lækager. Hvor NordVPN virkelig skiller sig ud er, at ud over en af de bedste krypteringer, yder de den lille smule ekstra. De bruger en TOR over VPN, der fungerer som et ekstra beskyttelseslag oven i kryptering.

Prisen for en måned hos NordVPN er 100 kr. Men de tilbyder en bred vifte af muligheder, hvor ed den bedste aftale kun koster omkring 35 om måneden, hvis du vælger det abonnement, der varer i tre år. Du kan også prøve tjenesten risikofri i 30 dage og få dine penge tilbage, hvis du ikke er tilfreds med tjenesten.

CyberGhost

Dette er en af de største og ældste VPN-udbydere, og du kan være sikker på, at CyberGhost leverer en god tjeneste. De har over 3.000 servere i 60 forskellige lande, og hastigheden er altid meget god. Det tager også meget kort tid at oprette forbindelse til en server, og forbindelsen er stabil. Hvis du har flere enheder, kan du også bruge CyberGhost på op til syv af disse samtidig.

Sikkerheden hos CyberGhost er også meget god. Ligesom ovenstående bruger de en 256-bit AES kryptering, som er en af de bedste i verden. De har også en kill-switch og en politik om ingen logning. Det betyder, at de ikke kan lække oplysninger til en tredjepart, da der ikke er nogen oplysninger at lække overhovedet.

CyberGhost er lidt billigere end gennemsnittet med 70 kroner for en måned. Hvis du ønsker en mere længerevarende aftale, koster tjenesten så lidt som 25 kr. om måneden i tre år. De har ofte gode tilbud på deres websted, så det er muligt at få tjenesten endnu billigere. Hvis du vælger CyberGhost, har du også 45 til at beslutte, om du er tilfreds eller ej, da garantien faktisk varer så længe.

SurfShark

Dette er en udbyder, der på mange måder er som en lillebror i forhold til de største udbydere. Det er en nyere tjeneste, men den har oplevet en stor vækst, og tjenesten er bare fortsat med at vokse. Til dato har de 500 servere i 50 forskellige lande, men de har en målsætning om, at disse tal skal øges betydeligt fremadrettet. Hastigheden på serverne er meget god, men den falder lidt i de allermindste lande. Dette gælder dog ikke for landene i Skandinavien.

SurfSharks funktioner er som hos de bedste. Dette omfatter kill-switch og politik om ingen logning. Dette giver ekstra sikkerhed, når du browser, da du ikke behøver at bekymre dig om at miste din forbindelse eller lække dine oplysninger til tredjeparter. De har en meget god kryptering, men ingen særlige ekstrafunktioner. Men selv om de ikke helt på niveau med de bedste på dette område, er sikkerheden mere end god nok for en almindelig bruger.

Prisen for en måned er relativt høj, da den er på samme niveau som hos de bedste udbydere. Hvis du derimod vælger et abonnement på to år, koster tjenesten kun 16 kr. om måneden. Dette er meget billigt, da de også tilbyder så mange enheder som man gerne vil ad gangen. Tjenesten kan også prøves i 30 dage, hvor du får dine penge tilbage, hvis du ikke er tilfreds.

Kan du bruge en gratis VPN-tjeneste til Mac?

Da der er en række gratis alternativer til noget, der ellers skal betales, overvejer du måske, hvorfor du ikke bare kan tage en af dem. Det korte svar hertil er, at det er en dårlig idé af flere grunde.

Hastighed
Grunden til, at man kan bruge internettet som normalt med de bedste tjenester, skyldes mange, hurtige servere. Det koster naturligvis penge at opretholde denne kvalitet, hvilket gratistjenesterne ikke har. Derfor vil hastigheden på internettet falde drastisk, og man bliver nødt til at vente på, at sider bliver indlæst, og der er megen hakken og buffering, når du ser videoer. 

Dataloft
En datagrænse betyder, at du ikke kan bruge tjenesten frit. Du kan få adgang til X MB data, før tjenesten holder op med at fungere. Denne grænse er ofte sat til 250 eller 500 MB, hvilket betyder mindre end 45 minutters streaming. Når denne grænse er nået, kan man naturligvis betale for at fortsætte, men så kan man lige så godt vælge en af de bedste udbydere til samme pris. 

Dine oplysninger er ikke sikre
Alle de udbydere, der er nævnt i denne artikel, er baseret i lande uden for EU’s og USA’s jurisdiktion, og de har derfor ikke pligt til at gemme deres brugeres data. Dette gælder også mange af dem, der tilbyder gratis VPN-tjenester, og det er ikke uden grund. Uden abonnementsbetalinger fra brugere, skal udbyderen tjene penge på andre måder, og desværre er ofte således, at de sælger oplysninger om deres brugere videre til tredjemand. Ikke alene er dette det modsatte af, hvad de bedste udbydere gør, men det fører normalt til, at man ender med at modtage en masse spam fra forskellige aktører. 

Generel sikkerhed
Sikkerhedsfunktioner såsom kill-switch og beskyttelse mod IP- og DNS-lækage er ikke bare smarte ord, som de bedste udbydere bruger til at virke mere attraktive. Disse er yderligere tjenester, der giver mere sikkerhed ved siden af bundsolid kryptering. Da gratistjenesterne ofte ikke har mange midler at gøre godt med – og ikke en gang til kryptering, er der næsten aldrig nogen tillægstjenester.

Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

  Bedste VPN-tjenester

  Express Icon

  Bedste VPN i vores test

  Prøv ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Testens andenplads

  Prøv NordVPN
  Om annoncering på webstedetinfo