Sådan bruger du VPN med Safari

Sidst opdateret: 03/02/2022

Et virtuelt, privat netværk, er det nødvendige værktøj for alle, der ønsker at værne om deres privatliv, når de surfer på nettet. Udover kraftig beskyttelse af dit privatliv får du også adgang til indhold, der er blokeret i det land du befinder dig i. Det betyder, at hvis du sidder i Danmark, kan du bruge en VPN til at se film eller serier, der kun er tilgængelige i USA. På samme måde kan en VPN være nyttig, hvis du er i udlandet og gerne vil se programmer, der kun sendes i Danmark.

En VPN sørger for at kryptere forbindelsen mellem din dataenhed og hele internettet. Det betyder, at din IP-adresse er skjult for omverdenen, og dermed er der ingen der ved hvor du egentlig befinder dig. Det er nemt at opsætte en VPN, og det gælder også hvis du bruger Safari-browseren.

Sådan opsætter du en VPN på Safari

Det allerførste du selvfølgelig skal gøre, er at vælge en VPN-udbyder, der tilbyder VPN med udvidelse til Safari. Det betyder nemlig du ikke behøver at gøre andet end at klikke på, at du vil tilføje den til Safari. Du vil så som regel blive bedt om at bekræfte dette valg. Et godt tip er altid at lade selve VPN-udvidelsen køre i et separat, privat vindue.

Det der så sker er, at du vil se ikonet for den VPN-udbyder du har valgt øverst til højre i din browser. Så behøver du ikke gøre andet end at logge ind hver gang du vil bruge din VPN.

Desværre har mange af dem der bruger Safari problemer med at bruge browseren når deres VPN er aktiv. De fleste af disse problemer kan løses på en af disse måder:

•         tjek forbindelsen og dens indstillinger

•         slet browservinduet

•         opdater både browseren og VPN

•         tjek antivirus og firewall

•         prøv en anden VPN-server

•         fjern Adware

•         genstart PC’en 

•         genstart routeren

•         brug en LAN forbindelse

•         tjek netværksdrivere

•         kør fejlfinding på Windows

Forskellige VPN-udbydere

Der er mange populære VPN-udbydere, og det gælder også for VPN til Safari. Her er en lille oversigt over 3 af de mest populære.

NordVPN

NordVPN er klart en af ​​de mest kendte udbydere af VPN. Virksomheden har over 5.000 servere i 59 lande. NordVPN har hovedkontor i Panama og undgår dermed alle de restriktioner, der kommer fra blandt andet USA og EU.

NordVPN tilbyder sikker forbindelse gennem det der kaldes AES 256-bit kryptering. Derudover har de også en funktion kaldet switch, der sørger for, at din forbindelse afbrydes i det øjeblik, tjenesten afbrydes. Det sikrer, at ingen kan se hvad du laver, selvom forbindelsen bliver afbrudt. Du får også øget sikkerhed gennem det, der kaldes dual VPN. NordVPN er også en af ​​de udbydere som ikke fører en log over kundernes aktiviteter online.

Det er de mange servere, der gør denne service så god, og mange er også glade for, at denne VPN fungerer godt sammen med Netflix. Virksomheden tilbyder en meget brugervenlig menu. De lover dig endda også pengene tilbage hvis du ikke er tilfreds med tjenesten. Denne garanti gælder i 30 dage fra det øjeblik du tilmelder dig. Kundeservicen er åben 24 timer i døgnet, så du altid får den hjælp du har brug for.

Besøg NordVPN

ExpressVPN

ExpressVPN er den største konkurrent til NordVPN, og er en meget populær udbyder af VPN. En del af populariteten skyldes nok, at de har vundet flere tests, og det får både nye og gamle kunder til at føle sig trygge. Virksomheden har langt over 3.000 servere i 94 lande, og samarbejder med de fleste streamingtjenester.

Ligesom andre seriøse VPN-udbydere bruger ExpressVPN også AES-256-kryptering og ingen personlig datalogning. Tjenesten er kompatibel med alle større operativsystemer og fungerer også godt på mobil. Derudover er der udvidelser til alle de mest populære browsere, inklusive Safari. De hurtige servere får god feedback, og derudover kan kunderne nyde kill switch-funktionen og flere andre tiltag, der sikrer, at online privatliv virkelig er privat.

Den brugervenlige danske menu fortæller dig præcis hvordan du forbinder til den ønskede server. Du behøver med andre ord ikke være teknisk anlagt for at komme i gang.

ExpressVPN har hovedkvarter på De Britiske Jomfruøer, og falder dermed uden for de strenge restriktioner i Europa og USA. For dig som bruger betyder det, at du ikke skal bekymre dig om, at dine personoplysninger videregives til tredjeparter. De tilbyder også den samme pengene-tilbage-garanti, hvis du ikke er tilfreds med tjenesten. Du kan dermed prøve den gratis i en hel måned.

Besøg ExpressVPN

Surfshark

Surfshark er en ny udbyder af VPN, som har formået at blive meget populær i den tid, de har været i branchen. Populariteten skyldes især, at virksomheden tilbyder en VPN, der formår at komme forbi den firewall, som den populære streamingtjeneste Netflix har sat op. Surfshark kan tilbyde mere end 500 servere i omkring 50 lande, herunder Danmark. Ifølge flere test er disse servere både stabile og hurtige. Brugermenuen er af den simple slags, og er velegnet til alle, der ikke er teknisk anlagt. Det tager ikke lang tid ​​før du er klar til at bruge din VPN.

Der findes separate programmer til henholdsvis Android og iPad samt udvidelser til alle populære browsere, inklusive Safari. Sikkerheden er lige så høj som hos de to andre udbydere, og med hovedkvarter på De Britiske Jomfruøer risikerer du ikke, at de skal videregive oplysninger om dig til andre.

Surfshark tilbyder dig intet mindre end en gratis 30-dages prøveperiode. Du får dine penge tilbage, hvis du ikke er tilfreds med servicen, og dermed har du intet at tabe ved at prøve.

Besøg SurfShark

Sådan fungerer VPN

Kort sagt fungerer VPN ved at etablere en sikker forbindelse mellem din computer og den VPN-server, du har valgt. Al trafik til og fra din computer sendes via denne forbindelse i krypteret form. På fagsprog kaldes dette en sikker tunnel. Krypteringen sikrer, at andre ikke kan spore din IP-adresse, og hvis nogen forsøger, får de ikke andet end IP-adressen på den server, du har oprettet forbindelse til.

De fleste VPN-udbydere har deres servere placeret over hele verden. De lokale hjemmesider vil således tro at du befinder dig samme sted som den valgte server. Det giver dig mulighed for at se indhold fra forskellige tv-kanaler og streamingtjenester, som ellers ikke er tilgængelige, der hvor du bor.

Selvom det er uundgåeligt at mange af dem der bruger VPN, netop gør det for at få adgang til et større udvalg af serier og film, så er der mange andre rigtig gode grunde til at bruge VPN. Her er en kort oversigt:

•         VPN skjuler din IP-adresse, så du kan surfe anonymt på nettet.

•         VPN giver øget sikkerhed online.

•         Med VPN undgår du såkaldte geoblokkeringer.

•         Du kan se blokerede hjemmesider.

•         VPN giver dig mulighed for at undgå overvågning.

Mange arbejdsgivere vil gerne have at du bruger en VPN når du er på forretningsrejse. Tilslutning af din arbejds-PC eller private PC til et offentligt netværk kan medføre problemer. Du gør blandt andet din PC usikker over for hackere. Brug af en VPN er en af ​​de foranstaltninger, der hjælper dig med at bruge internettet på en mere sikker måde.

Langt de fleste arbejdsgivere er bekymrede over netværkssikkerhed. De ser derfor gerne at du bruger VPN, når du kobler dig til virksomhedens servere, hver gang du er uden for virksomhedens fire vægge. Tilslutning af din PC til et åbent offentligt netværk kan give store problemer. PC’en og al den information den indeholder er i så fald mere eller mindre åben for hackere, og det er noget alle arbejdsgivere frygter. En VPN sikrer således sikkert og trygt arbejde, uanset hvor du er.

Safari-browseren

Safari er en browser, der oprindeligt blev oprettet af Apple til brug på Mac OS X. Fra juni 2007 blev den også gjort tilgængelig for Windows-brugere. Dette blev redesignet i 2012, og nu er Safari kun tilgængelig for alle, der bruger Mac OS X og iOS.

Safari har en række funktioner, som gør den nem at bruge for alle, der har en iPhone som yndlingsmobiltelefon. Du kan nemt søge efter bestemte ord på hjemmesiden. Browseren fungerer naturligt nok med iCloud, og det betyder, at du kan have de samme faner på alle enheder.

Five Eyes Alliance

Five Eyes Alliance er en alliance, der består af USA, Storbritannien, Canada, Australien og New Zealand. Alliancen så dagens lys under Anden Verdenskrig, hvor de allierede havde et behov for at knække hemmelige koder. Derefter kom den kolde krig mod det tidligere Sovjetunionen, og så opstod internettet og et nyt behov for at overvåge folks aktivitet.

Five Eyes Alliance har de seneste år fået selskab af det, der kaldes Nine Eyes Alliance. Den består af de oprindelige fem lande plus Danmark, Frankrig, Holland og Norge. The Fourteen Eyes Alliance er endnu en udvidelse. Den opstod, da Tyskland, Belgien, Italien, Sverige og Spanien også ville være med.

Alle VPN-udbydere tilbyder ingen logning af din aktivitet, mens du bruger deres VPN-tjenester. For at holde dette løfte skal de have hovedkvarter i lande, der ikke ligger i nogen af ​​disse lande.

Opsummering

VPN, virtuelt privat netværk, kan bruges på alle browsere. Dette inkluderer naturligvis også Safari. Hvis du vil bruge VPN, skal du finde en udbyder, der har en udvidelse til Safari. Dette gør forbindelsen endnu nemmere. Tilføj derefter VPN til din browser. Dette er normalt meget nemt. Skulle der opstå problemer, kan du følge de trin, vi har beskrevet nedenfor.

VPN er en glimrende løsning hvis du vil være privat og sikker online, eller hvis du gerne vil have mulighed for at se geoblokeret indhold.

Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

  Bedste VPN-tjenester

  Bedste VPN i vores test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andenplads

  Prøv NordVPN
  Om annoncering på webstedetinfo