Bedste VPN til Kina
Sidst opdateret: 10/01/2022
Hvis du skal rejse til Kina, er det vigtigt at være klar over, at adgangen til rigtig mange websteder og apps er begrænset. Alle sociale medier og mange streamingtjenester er fuldstændig blokeret, så du er nødt til at ankomme velforberedt, hvis du ønsker at bruge nogen af disse i Kina.
Den måde, du åbner op for den fulde adgang til disse på, er med en VPN-tjeneste. VPN-tjenesten får de sider, du besøger, til at tro, at du er i et andet land. Det er vigtigt at downloade en VPN-tjeneste, før du rejser, da Kina har gjort det umuligt at downloade disse inden for landets grænser. Vi forklarer i denne artikel, hvordan man bruger en VPN-tjeneste, og vi gennemgår de bedste tjenester, hvis du skal til Kina.
Hvorfor er der begrænsninger i Kina?
Kina har et totalitært styre, der ønsker fuld kontrol over sin befolkning. De har oprettet en beskyttelse, der populært kaldes “den kinesiske Firewall“. Det er strafbart for kinesiske borgere at bruge sociale medier og streame indhold, der er ulovligt i Kina. Det handler i bund og grund om regeringens frygt for, at der vil blive spredt propaganda, som strider mod regeringens politik. Turister i landet kan opfatte dette som meget underligt, da de fleste er vant til at dele billeder på sociale medier som Instagram og tale med venner på f.eks. Messenger eller WhatsApp.
Er det ulovligt for turister i Kina at bruge en VPN-tjeneste?
VPN-tjenester er ikke direkte ulovlige i Kina, men der er visse begrænsninger. Det betyder, at kun nogle VPN-udbydere er tilladte i landet. Disse udbydere har særlige aftaler med de kinesiske myndigheder, og disse er også offentligt kendte. Så hvis du skal til Kina, behøver du ikke bekymre dig om, hvorvidt du bryder loven.
Bedste VPN i Kina
Der findes virkelig mange gode VPN-tjenester, men ikke alle virker lige godt i Kina. Her præsenterer vi nogle af dem du kan regne med:
ExpressVPN
- Hurtig tilkobling
- Stabil forbindelse
- Bryder “Den kinesiske mur”
I vores test af VPN-udbydere er ExpressVPN vinderen. Dette er en tjeneste, der har alt, og som man altid kan stole på leverer optimal performance. ExpressVPN har servere i 94 lande og har også rigtig mange servere. Antallet af servere gør, at hastigheden er meget høj. det er normalt med et fald i hastigheden på internetforbindelsen, når man benytter et VPN, men dette er ikke noget problem hos ExpressVPN, da denne forskel ikke er mærkbar.
Sikkerheden er også noget, der bør vægte tungt, når du vælger en VPN-tjeneste. ExpressVPN er baseret på De Britiske Jomfruøer, så de er ikke juridisk forpligtet til at gemme oplysninger om deres brugere. Desuden har ExpressVPN en dobbelt kryptering, og en kill switch i tilfælde af at forbindelsen bliver afbrudt.
Prisen afhænger af, hvor længe du vil bruge tjenesten. En måned koster omkring 100 kr., men denne pris halveres, hvis du vælger det længste abonnement på 15 måneder. Du kan også prøve tjenesten risikofrit i 30 dage for at få det fulde beløb tilbage, hvis du ikke er tilfreds.
NordVPN
- Anonym surfing i Kina
- Høje hastigheder
- Stabile servere
Lige efter ExpressVPN i vores test kommer NordVPN. Dette er også en meget god tjeneste, der tilbyder topkvalitet på alle punkter. De tilbyder adgang til servere i over 60 lande. Du vil heller ikke bemærke noget fald i hastigheden med NordVPN, da de har mange og hurtige servere. Dette giver dig mulighed for at nyde streaming af indhold i HD og surfe på internettet som normalt.
Ligesom ExpressVPN har NordVPN dobbelt kryptering. De bruger en TOR over VPN, som giver en ekstra beskyttelse. Desuden er de baseret i Panama, så de heller ikke gemmer nogen oplysninger. Man har også en beskyttelse mod DNS og IP-lækager samt en kill switch.
NordVPN tilbyder abonnementer på op til tre år, og så koster tjenesten kun omkring 30 kr. om måneden. Hvis du kun vil have tjenesten i en måned, er prisen omkring 100 kroner, men der er 30 dages pengene tilbage garanti.
SurfShark
- Skjul din identitet
- Billigt abonnement
- Stream HD
Den tredje udbyder, der fungerer godt i Kina, er SurfShark. SurfShark er lidt mindre kendt end de to ovennævnte, men det er stadig en god tjeneste. Som relativt ny på markedet har denne udbyder allerede fået et stort kundegrundlag. De tilbyder servere i 50 lande og har planer om at øge dette antal. Hastigheden er ikke noget at klage over, og man kan uden problemer streame indhold i HD.
SurfShark tilbyder klassiske sikkerhedsfunktioner som kill-switch, ingen logning og god kryptering. Dette er godt nok til en gennemsnitlig bruger, men de har lidt at skulle indhente i forhold til ExpressVPN og NordVPN. Det skal nævnes, at det ikke betyder, at sikkerheden er dårlig, kun at de to andre har ekstremt god sikkerhed.
Når det kommer til pris, skiller SurfShark sig en smule ud. Deres længste abonnement, som varer to år, koster så lidt som 16 kr. om måneden. Prisen er den sædvanlige på omkring 100 kroner for en måned, og de har en 30-dages pengene tilbage garanti. En anden bemærkelsesværdig funktion er, at med SurfShark kan du bruge så mange enheder, som du ønsker, samtidig.
HideMyAss
- Høj sikkerhed
- Lave priser
- Stabile servere
HideMyAss giver dig adgang til servere i 190 lande, hvilket er blandt de største udvalg på markedet. Tjenesten fungerer også meget godt, uanset hvilket land du vælger. Du vil være i stand til at bruge internettet, som du ellers gør det, da kvaliteten af serverne er god.
Siden 2020 har tjenesten også haft en politik om ingen logning. Det er noget, vi mener, er afgørende for en VPN-tjeneste. Derudover har de også et krypteringsniveau på niveau med militæret. Så den overordnede sikkerhed er meget god hos HideMyAss.
HideMyAss, som de fleste andre VPN-tjenester, har lavere priser, hvis du vælger længerevarende abonnement. Deres billigste abonnement er over 36 måneder og koster 29 kr. om måneden. Hvis man kun vil have en måned, koster det 99 kr. eller 49 kr. om måneden i 12 måneder.
CyberGhost
- Over 6500 servere
- Gode tilbud
- Høj sikkerhed
CyberGhost er også en udbyder, der tilbyder servere i mange lande med sine 89. Forskellen er, at CyberGhost slår de fleste, når det kommer til udvalget af servere med hele 6.500+. Kvantiteten afspejler også kvaliteten, og du kan være sikker på høje hastigheder hos denne udbyder.
Når det drejer sig om sikkerhed, er der heller ikke noget at klage over. Virksomheden er en af de første VPN-udbydere, så de har stor erfaring. Sammenlignet med andre tjenester af høj kvalitet er der ingen mangler hos CyberGhost.
Prismæssigt har du fire forskellige muligheder. De har abonnementer, der varer 1, 12, 24 eller 36 måneder. Priserne for disse spænder fra lidt over 100 kr. til mindre end 30 kr. om måneden.
Kort om internet censur i Kina
Kinas regering stiller meget strenge krav til, hvad der kan offentliggøres på sociale medier. Deres totalitære regel regime ønsker at sørge for, at ingen oplysninger, der ikke passer til styrets narrativ, offentliggøres. Det er derfor sådan, at de ikke tillader internationale applikationer som Facebook og Instagram samt en række yderligere tjenester.
Dette er ikke kun vigtigt i Kina. men også globalt. Regeringens fokus er naturligvis deres egne borgere, ikke turister. Derfor behøver du ikke bekymre dig, hvis du besøger Kina og bruger en VPN-tjeneste.
Fordele ved at bruge VPN i Kina
Hvis du som de fleste i disse dage elsker at bruge sociale medier, er du afhængig af en VPN-forbindelse, hvis du skal til Kina. Ud over sociale medier er flere streamingtjenester, nyhedskilder og en række andre websteder også forbudt i landet. Den indlysende fordel ved en VPN-forbindelse er, at du ikke mister adgangen til internettet, som du kender det.
Desuden er du også sikker online med en VPN-forbindelse. Især på offentlige netværk, er du mere modtagelige for computerangreb, og offentlige netværk er jo noget, de fleste, der rejser, bruger. Og da du ved, hvordan Kinas styre overvåger sin befolkning, kan du også regne med, at de overvåger turister. En VPN-tjeneste er derfor smart at have med sig i Kina, da det giver dig ro i sindet.
Kan man bruge en gratis VPN i Kina?
Alle ovennævnte VPN-udbydere er betalingstjenester, og du overvejer måske, om du kan vælge en gratis udbyder. Vi fraråder dette af flere forskellige årsager.
For det første er mange gratis VPN-udbydere ulovlige i Kina. Det betyder, at du er nødt til at købe en særlig licens til tjenesten, for at den fungerer i Kina, og dette er noget, som de færreste har. At bryde loven er naturligvis noget, de fleste ønsker at undgå, især i et land som Kina. VPN-tjenester er allerede meget billige, så der er ikke meget at spare ved at vælge en gratisversion.
Desuden har de fleste gratis VPN-tjenester ofte få og langsomme servere med en forbrugsbegrænsning på data. En datagrænse betyder, at du kun kan bruge x megabyte på internettet, før tjenesten holder op med at fungere. Hertil kommer, at serverne allerede er meget langsomme. Ikke nok med at det tager meget lang tid at indlæse sider, når du browser, men streaming er ofte næsten umuligt. Sikkerheden er ofte også dårlig, og tjenesten kan ikke genkende det, når de udsættes for hackerangreb.
Sidst men ikke mindst sælger gratis VPN-tjenester ofte dine oplysninger til tredjeparter. Selvom dette principielt er i strid med, hvorfor mange ofte anskaffer sig en VPN, så er det sådan, gratis tjenesterne ofte tjener penge og overlever. Det betyder også, at de gemmer dine oplysninger, hvilket kan medføre, at du modtager en overflod af overflødige reklamer.
Hvorfor bruge VPN, uanset hvor du befinder dig?
Hvis du er i Kina, er du afhængig af en VPN-tjeneste, hvis du vil bruge internettet som normalt. Men det betyder ikke, at du ikke altid bør bruge en VPN- tjeneste. Vi har allerede nævnt sikkerhedsfunktionerne hos tre udbydere, men hvorfor tilbyder de disse? Desværre bliver mange udsat for online-angreb. Disse kan komme ud af det blå, når du henter filer eller besøger tvivlsomme websteder. Du er særligt sårbar, når du bruger offentligt wi-fi eller hotspots. Disse bliver ofte etableret af hackere, der nemt kan stjæle alle dine oplysninger. En VPN-tjeneste forhindrer dette, da alt indhold sendes gennem en slags tunnel, der krypterer indholdet.
Ikke alene giver en VPN-tjeneste god sikkerhed, men mange anskaffer sig en VPN-tjeneste for blot at skifte til en udenlandsk IP-adresse. For eksempel har den amerikanske version af Netflix et bibliotek, der er tre gange så stort som det danske. VPN-tjenester bruges også til tjenester som Amazon Prime Video, BBC iPlayer, Hulu, Disney + og dansk tv, når man befinder sig i udlandet.
Konklusion
Hvis du rejser til Kina, skal du bruge en VPN-tjeneste for at bruge internettjenester som normalt. Vi anbefaler også at bruge en VPN-tjeneste hele tiden, da du dermed er sikker online. De længstvarende aftaler hos udbyderne, vi har nævnt, koster næsten ingenting, så man får stor værdi for pengene. Nogle gratis VPN-udbydere kan være okay, hvis du kun bruger dem i en meget kort periode, men du bør generelt holde dig væk fra dem, især hvis du skal til Kina. Ikke alene er det ulovligt at bruge dem, men du risikerer også, at tjenesten ikke fungerer, eller at dine oplysninger vil blive solgt videre til tredjeparter.