Bedste VPN til Chromebook: Alt hvad du behøver at vide i 2024

Sidst opdateret: 05/01/2024

Når man skal beskrive forskellen mellem en Chromebook og en Windows- eller Mac-laptop, kan man sige, at en Chromebook er en bærbar computer, der styres af en webbrowser. Og selvom Chrome OS gør mere end det, er en Chromebook-laptop bygget til at køre, mens den er forbundet til internettet. Det er ret tydeligt, når man ser på den indbyggede lagerplads i de fleste Chromebooks; for data på Chromebooks gemmes for det meste i skyen.

Selvom Google gør et fremragende stykke arbejde med Chrome OS ved at gøre det ekstremt vanskeligt at installere malware på en Chromebook, er det stadig ret let at stjæle information, mens du browser. Hvordan? Hackere kan stjæle oplysninger såsom dine adgangskoder, brugernavne og kontooplysninger, mens du browser. De kan gøre dette gennem en “Mellemmand”, når du browser. Det er også muligt for datatyve at gemme sig bag offentlige Wi-Fi netværk og stjæle information fra folk, der intetanende opretter forbindelse.

Hvis du er online på din Chromebook hele dagen, er det en god idé at installere en VPN for at beskytte dine oplysninger ved at kryptere dine data. Med en VPN kan ingen spionere på dig, ikke engang din internetudbyder eller offentlige myndigheder. Derudover er der den ekstra fordel, at du ved at ændre din IP-adresse kan få mulighed for at få adgang til at se udsendelser, der normalt ikke er adgang til, der hvor du befinder dog.

6 bedste VPN’er til Chromebook

Vi har testet mange VPN’er og udvalgt de syv  bedste VPN’er blandt dem, som vi mener, vil passe perfekt til din Chromebook.

1. ExpressVPN

ExpressVPN

Funktioner

 • Antal servere: Flere end 3.000
 • Hastigheder: Ubegrænset
 • Serverplaceringer: 160 i 94 lande
 • Maksimalt antal understøttede enheder: 5
 • 24 live chat: Ja
 • 30 dages pengene-tilbage-garanti: Ja

Fordele/Ulemper

 • Hurtigste VPN på markedet
 • Streng politik om ingen logning
 • 256-bit AES-kryptering
 • Få rabatter

ExpressVPN er en VPN-udbyder, der konsekvent bliver bedømt som den bedste i alle vores tests. Det er en førsteklasses tjeneste til Chromebook-brugere med flere måder at installere den på. Du kan installere denne VPN på nyere modeller af Chromebooks med ExpressVPN Android-appen. Der er også en Chrome-udvidelse, som nemt kan downloades. Og brugere med mere teknisk viden kan oprette en L2TP-forbindelse til ExpressVPN’s servere ved hjælp af instruktioner fra ExpressVPN-supportsiden.

Når det kommer til sikkerhed, tager denne VPN-udbyder tingene alvorligt. Når du sender dine data gennem ExpressVPN’s servere, er de helt krypteret med AES-256-kryptering understøttet af en OpenVPN-protokol. En kill-switch følger også med i det usandsynlige tilfælde, at din VPN-forbindelse pludselig afbrydes. Du kan selv vælge, hvilke programmer du vil køre gennem ExpressVPN’s servere, og hvilke du foretrækker at indlæse via din almindelige internetudbyder.

Du kan streame og torrente så meget, som du ønsker med hæsblæsende netværkshastigheder og 3000+ servere i 94 lande at vælge imellem. Du behøver ikke selv at vælge, hvilken server du vil oprette forbindelse til. ExpressVPN’s smarte brugergrænseflade gør det for dig ved at forbinde dig til den server, hvor du får den hurtigste og mest stabile forbindelse.

Med funktionen, MediaStreamer, kan du fjerne blokeringen af alt det geo-begrænsede indhold, du ønsker. For at gøre dette endnu mere behageligt kan du bede ExpressVPN’s venlige og professionelle kundeservice om at give dig en liste over servere, der er bedst til at streame det indhold, du ønsker.

ExpressVPN’s premium-tjeneste kommer til en pris på $6,67 om måneden for årsabonnementet, med tre måneder ekstra, der tilbydes gratis som en bonus lige nu. For det halvårlige abonnement er prisen $9,99 om måneden, og det månedlige abonnement koster $12,95 om måneden. Hvad mere er, får du en 30-dages pengene-tilbage-garanti, der giver dig mulighed for at teste denne VPN i en måned. Hvis du beslutter dig for, at du ikke vil fortsætte med ExpressVPN inden for denne tidsramme, får du dine penge tilbage, uden at der bliver stillet nogen spørgsmål.

Besøg ExpressVPN

2. NordVPN

Funktioner

 • Kryptovaluta accepteret? Ja
 • Samtidige forbindelser: 6
 • Dedikerede IP-adresser? Ja
 • Servere: 5342 i 58 lande

Fordele/Ulemper

 • Masser af prismuligheder
 • Netflix-understøttelse holdes opdateret
 • 256-bit AES-kryptering
 • Langsom app

NordVPN‘s robuste sikkerhedsfunktioner, der er nådesløst, giver denne tjeneste en andenplads på denne liste. NordVPN’s dobbeltkryptering giver dig mulighed for at føre din webtrafik gennem to forskellige servere, kryptere den to gange og garantere dine datas sikkerhed mod datatyve. Stadig ikke nok? Med Onion over VPN bliver dine data ført gennem Tor-servere, hvor flere lag af kryptering benyttes. Selvom dine data skulle blive stjålet, ville det tage tyvene årtier at dekryptere dem. En automatisk kill-switch og DNS-lækagebeskyttelse er prikken over i’et, når det kommer til sikkerheden omkring helt private og beskyttede data. NordVPN er også en af de få VPN’er, der tilbyder Wireguard-protokoller.

NordVPN fås også som en Android-app, og den har en Chrome-udvidelse. Der er dog ikke en manuel konfiguration til Chromebook, men dette kan hurtigt løses ved at konfigurere en Wi-Fi-router til NordVPN og bruge den til at beskytte din Chromebook.

NordVPN har også en bred vifte af servere, med over 5200 fordelt ud over 59 lande. NordVPN’s SmartPlay gør det nemt at streame dit yndlingsindhold, og de mange servere sikrer, at du ikke bliver frustreret af buffering. Torrenting er også velkommen. Du kan føle dig sikker, mens du streamer geo-blokeret indhold og torrenter, fordi NordVPN har en streng politik om ingen logning. Et toprevisionsfirma verificerede også denne politik, så du er helt sikker.

NordVPN tilbyder alle disse tjenester til de tegnebogsvenlige priser på $3,49 om måneden måned for et tre-årigt abonnement, med tre måneder ekstra som en eksklusiv deal. Det 2-årige abonnement koster $4,99 om måneden. Årsabonnementet koster $6,99 om måneden, mens det månedlige abonnement koster $11,95 om måneden. Du behøver ikke at binde dig til noget abonnement med det samme. En 30-dages pengene-tilbage-politik gælder for alle abonnementer, så du kan tage dig tid til at afprøve NordVPN.

Besøg NordVPN

3. PrivateVPN

PrivateVPN

Funktioner

 • Killswitch Ja
 • iOS-app Ja
 • Datalogning Nej

Fordele/Ulemper

 • Servere i 63 lande
 • 30-dages pengene-tilbage-garanti
 • 2048-bit kryptering med AES-256
 • App kan virke kompliceret

PrivateVPN er en VPN-udbyder i mellemprisklassen med fantastiske funktioner. Det fantastiske er, at denne VPN er kompatibelt med Chromebook-enheder. Du får en oversigt over trin-for-trin oversigt over opsætning af VPN til Chromebook. Derfor kan du være sikker på, at du ikke kommer på glatis, når du integrerer softwaren med din enhed.

Denne VPN-udbyder har omkring 100 servere på 63 lokationer. Du kan oprette forbindelse til en server på en hvilken som helst af placeringerne for at fjerne blokeringen af geo-begrænset indhold. Disse servere er hurtige; og dermed kan du forvente, at din tjeneste vil være både buffer- og forsinkelsesfri hele tiden. Du får også ubegrænset båndbredde at bruge, mens du bruger PrivateVPN.

Denne udbyder sikrer også, at netværket til din Chromebook er sikret med sin 2048-bit kryptering med AES 256. De protokoller, som PrivateVPN understøtter, omfatter OpenVPN, PPTP, L2TP, IKEv2 og IPSec. Der er også en kill-switch, der øjeblikkeligt fjerner dig fra internettet, hvis VPN’en et øjeblik svigter.

Du kan tilslutte 6 enheder samtidigt til en PrivateVPN-konto. Alle enheder vil få forskellige IP-adresser og vil nyde godt af fremragende VPN-beskyttelse, mens de er tilsluttet. Hvis du støder på problemer, når du installerer eller bruger VPN på din Chromebook, kan du tale direkte med PrivateVPN’s udviklere for at få løst problemet.

Besøg PrivateVPN

4. CyberGhost

Funktioner

 • Samtidigt tilsluttede enheder: 7
 • Automatisk kill switch? Ja
 • Forbindelse med et enkelt klik: Ja
 • Servere: 5900 på verdensplan

Fordele/Ulemper

 • Politik om ingen logning
 • 24/7 live chat
 • Apps til mobilenheder og routere
 • Ingen gratis mulighed

CyberGhost har nok funktioner og omfang til at imponere enhver Chromebook-bruger. Med over 5700 servere i 90 lande bør brugere af denne VPN forvente, at deres webtrafik vil bevæge sig ved høje hastigheder. Og CyberGhost har gjort det nemt for Chromebook-brugere at nyde denne hastighed ved at levere en Android-version, en Chrome-browserudvidelse og instruktioner om manuel opsætning af en forbindelse via en L2TP-forbindelse.

I forhold til sikkerhed skjuler CyberGhost din IP-adresse og giver DNS- og IP-lækagebeskyttelse. Den krypterer dine data med AES-256 bit kryptering og tager forholdsregler for at undgå tab af data, hvis forbindelsen pludselig afbrydes. Og med NoSpy-serverne bygget meget som Secure Core hos ProtonVPN, får du større båndbredde, højere hastigheder, dedikerede torrenting-servere og et dedikeret uplink. CyberGhost har også en streng politik om ingen logning. cyberghost sletter alle dine oplysninger og aktiviteter, undtagen de nødvendige, som betalingsoplysninger.

CyberGhost er stærkt imod internetcensur, hvilket er det rigtige for dig som, Chromebook-bruger. Med sit enorme udvalg af servere lader CyberGhost dig omgå censur og fjerne blokeringen af geo-begrænset indhold og spil. Og med adgang til op til 7 samtidige forbindelser har du nu lov til at streame og torrent anonymt, uanset hvor du og dine enheder befinder sig.CyberGhost har en Black Friday-promo i øjeblikket og giver deres 1-årige abonnement væk for kun $2,75 om måneden. Halvårsabonnementet koster $4,99 om måneden, og det månedlige abonnement koster $12,99 om måneden. CyberGhost er sikker på den tjeneste, de leverer. De er så sikre, at de tilbyder en 45-dages pengene-tilbage-garanti, hvis du ikke synes om deres VPN.

Besøg CyberGhost

5. ProtonVPN

Funktioner

 • P2P-understøttelse? Ja
 • 30-dages pengene-tilbage-garanti? Ja
 • Oprindelsesland? Schweiz
 • Servere: 600+ i over 40 lande
 • Samtidigt tilsluttede enheder: 5

Fordele/Ulemper

 • Professionel support
 • Moderne grænseflade og apps
 • AES-256-kryptering
 • Mindre kendt udbyder

ProtonVPN er en VPN, der spreder sine funktioner på en meget ejendommelig måde. Denne VPN har betalingsabonnementer, der bestemmer de egenskaber, brugerne skal have. Men før vi kommer ind på det, skal vi se på, hvilke funktioner der gør ProtonVPN speciel?

ProtonVPN er primært fokuseret på sikkerhed, med tjenestens unikke funktioner er gearet til at sikre, at datatyveri eller de-anonymisering, mens du bruger deres tjenester, er næsten umuligt. Perfect Forward Secrecy er en funktion, der ændrer din krypteringsnøgle, hver gang nye data sendes. Denne funktion er en sikkerhedsforanstaltning mod den usandsynlige hændelse, at dine data bliver stjålet. Secure Core gør det muligt at dirigere dine data flere gange gennem ProtonVPN’s servere i stabile, privatlivsbeskyttelsesvenlige lande som Schweiz og Island. Udbyderen havde endda de fysiske servere placeret i underjordiske datacentre for at sikre, at de ikke kanmanipuleres.

Alle disse unikke sikkerhedsfunktioner er en bonus i forhold til de normale, vi er kommet til at forvente i hos VPN’er, såsom forebyggelse af DNS-lækage, politik om ingen logning og den automatiske kill switch. Men selv med de normale ting byder ProtonVPn på lidt ekstra. ProtonVPN’s automatiske kill switch kommer med en funktion kaldet “Always On VPN”. Den gendanner automatisk forbindelsen til VPN, hvis den går ned, mens kill-switchen lukker netværket for at undgå tab af data.

ProtonVPN har et af de mindre netværk med kun 560+ servere i 43 lande. Men dette bestemmer ikke dens hastigheder, fordi hver af ProtonVPN’s servere er optimeret til høj hastighed. Føj dette til at fjerne blokering af streamingtjenester som Netflix, Hulu, HBO osv., og du har HD- og 4K-indhold, der streamer til din Chromebook. ProtonVPN har en Android-app til download for dem med Google Playstore på deres Chromebooks.

ProtonVPN har en usædvanlig måde at prissætte på. Ikke alle funktionerne nævnt ovenfor er tilgængelige på et abonnement. Denne udbyder har opdelt sine servere mellem fire betalingsabonnementer: Free, Basic, Plus og Visionary.

ProtonVPN’s Free-abonnement giver adgang til tre lande, en enhedsforbindelse og medium netværkshastighed.

Basic-abonnementet koster $5 om måneden og inkluderer brug af servere i alle lande, to tilsluttede enheder, højhastighed og torrenting.

Plus-abonnementet er det mest populære, og det er sat til $8 om måneden med brug af servere i alle lande, fem tilsluttede enheder, højhastighed, P2P, Plus-servere, Secure Core, Tor-servere og sikker streaming.

Visionary-abonnementet koster $24 om måneden og inkluderer alt, hvad Plus-abonnementet har med tilføjelsen af et abonnement på ProtonMail, en sikker e-mail-tjeneste og ProtonVPN’s søstertjeneste. Alle abonnementer kommer med 20 % rabat, hvis de betales årligt, og en 30-dages pengene-tilbage-garanti for førstegangsbrugere.

Besøg ProtonVPN

6. UltraVPN

Funktioner

 • Tilslut med ét klik? Ja
 • Servere: 100+ superhurtige servere
 • Båndbreddegrænse? Nej
 • Platforme: Mac, Windows, iOS, Android

Fordele/Ulemper

 • Firewall
 • Apps til alle enheder
 • 256-bit AES-kryptering
 • Ikke så mange servere som andre

Denne nye VPN har allerede fået stor opmærksomhed i onlinesikkerhedsverdenen. UltraVPN startede omkring august 2018. I løbet af lidt over et år opbyggede tjenesten et ry for hastighed og med et omfattende servernetværk på 100+, smart spredt ud over mere end 55 lokationer.

UltraVPN har bundsolide forbindelser og kryptering med AES-256 og OpenVPN protokol. En gyldig politik om ingen logning sikrer, at dine data aldrig bliver gemt, undtagen hvad der er nødvendigt for at bevare din konto. Ingen identifikationsoplysninger vil blive gemt. En kill-switch kendt som en firewall i UltraVPN-sprog giver dig mulighed for at oprette forbindelse til ethvert offentligt Wi-Fi-netværk uden frygt for hacking, phishing eller “Mellemmans”-angreb.

Hvis du bor eller rejser til et sted, hvor dit yndlingsindhold ikke er tilgængeligt, eller hvor dine foretrukne sociale medieapps ikke er tilladt, fjerner UltraVPN blokeringen med lethed og hurtigt. Du kan streame “Grown-ish” i Kina og torrente i Japan med UltraVPN. Du kan endda se dine yndlingssportskanaler. Og du kan gøre alt dette uden buffering eller forsinkelse.

UltraVPN har en Android-app, så tjenesten er tilgængelig for Chromebook-brugere, der har adgang til Google Playstore. UltraVPN’s bedste abonnement er 12 måneder for $3,75 om måneden. Du kan også betale for seks måneder for 5,99 om måneden. Månedlige betalinger er fastsat til $7,99 om måneden. Hvis du i løbet af de første 30 dage af dit abonnement beslutter, at UltraVPN ikke er noget for dig, vil du få pengene tilbage.

Besøg UltraVPN

Måder at konfigurere en VPN på en Chromebook

Der er kun tre måder at konfigurere en VPN på en Chromebook, og hver har specifikke krav.

 • Ved at downloade VPN’ens Android-app. Dette er til nyere Chromebook-modeller, der allerede er udstyret med Google Play Butik.
 • Ved at downloade VPN’ens Chrome-udvidelse. Denne mulighed føles lidt usikker for nogle, fordi de tror, at VPN Chrome-udvidelser kun beskytter din browsing og ikke apps på din Chromebook. Vi kunne ikke finde noget bevis for, at VPN Chrome-udvidelser ikke også beskytter din browsing.
 • Ved manuelt at konfigurere dit Chrome OS. Bemærk dog, at hvis du ikke ved, hvad du laver, og du aldrig har konfigureret en bærbar computer før, kan vi ikke råde dig til at konfigurere din Chromebook manuelt. Hvis det gøres forkert, kan det ødelægge din Chromebook.

Men hvis du har en vis viden om konfiguration af bærbare computere, er det tilrådeligt, at du tager et kig på din valgte VPN’s instruktioner om, hvordan du konfigurerer Chrome OS. Når det kommer til at gøre ting som dette, er ingen informationer overflødige.

Faktorer, du skal overveje, når du vælger en VPN til Chromebook

følgende faktorerne hjælper dig med at indsnævre listen over VPN’er til den, der passer bedst til dit behov. Her er de:

Kompatibilitet

Den første overvejelse, du bør gøre dig, er kompatibilitet med Chromebook. Du vil spilde dine penge, hvis du betaler abonnementet for en VPN, der er inkompatibel med din Chromebook. Derfor er den første ting at overveje, om VPN’en er kompatibel med din enhed eller ej.

Opsætningsproces

Der er generelle trin, du skal tage, når du konfigurerer en VPN på en Chromebook. Du kan dog finde små forskelle mellem de forskellige VPN’er. Det kan være en god idé at gennemgå opsætningsprocessen for din valgte udbyder for at være sikker på, at det ikke er for teknisk krævende.

Sikkerhedsfunktioner

Sikkerhed er en VPN’s primære opgave, så du bør sørge for, at din valgte udbyder ikke sløser, når det kommer til dette. Sørg derfor for, at tjenesten har alle funktioner, såsom at sikre sine servere med AES 256-bit kryptering, en kill-switch, split tunneling osv.

Pris

Dette er en anden vigtig ting at overveje. Du bør kunne betale for den VPN-tjeneste, du vælger.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er VPN-opsætningsprocessen på en Chromebook?

VPN-opsætningsprocessen varierer fra VPN til VPN. Du kan dog downloade Chrome-udvidelsen eller Android-appen i Google Play Butik. Du har også mulighed for at konfigurere VPN manuelt ved hjælp af OpenVPN.

Kan jeg downloade Chrome-udvidelsen i stedet for VPN-appen?

Du kan selvfølgelig downloade Chrome-udvidelsen og bruge den til din Chromebook. Men hvis du gør dette, skal du huske på, at VPN’ens beskyttelse kun vil omfatte trafik, der går ud fra din browser. Trafik fra andre internetaktiverede apps på din enhed vil ikke være beskyttet.

Hvilken VPN er bedst til Chromebooks?

Alle de nævnte VPN’er tilbyder fremragende tjenester til dem, der ønsker at bruge en VPN til Chromebook. Men hvis man kun må vælge en, så bør du nok vælge ExpressVPN. Denne udbyder er blevet testet og er betroet til at levere pålidelig service på ethvert tidspunkt, du har brug for det.

Afslutningsvis

Du har brug for en VPN for at beskytte det privatliv, sikkerhed og anonymitet på din Chromebook, og vi har givet dig syv af de bedste, specifikt til Chromebook-brugere og deres behov. Nu hvor du ved, hvad der er brug for i en VPN, hvorfor du har brug for en, og hvordan du kan installere en, kan du vælge en og begynde at browse privat og sikkert. Og oveni får du så bonussen ved streaming og torrenting, når og hvor du vil.

Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

  Bedste VPN-tjenester

  Bedste VPN i vores test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andenplads

  Prøv NordVPN
  Om annoncering på webstedetinfo