NordVPN vs ProtonVPN

NordVPN og ProtonVPN er ret begge solide VPN-tjenester. NordVPN er sammen med ExpressVPN en af de to mest kendte udbydere. ProtonVPN er ikke helt så kendt som NordVPN, men hvordan er de to i forhold til hinanden? I denne artikel sammenligner vi de to tjenester. Denne sammenligning omfatter alt fra servere til brugervenlighed. Endelig vil vi konkludere, hvilken tjeneste vi anbefaler.

Kort om NordVPN

NordVPN kom først på markedet i 2012. Ligesom mange andre VPN-tjenester har de valgt at etablere sig i et land uden for EU og de amerikanske jurisdiktioner. Det land, de har valgt, er Panama. Tjenesten er en af de største på markedet, og du kan forvente at finde NordVPN på de fleste VPN-lister. Ikke nok med at de tilbyder en meget god tjeneste, der er også meget god tjeneste til prisen.

Fra i dag har NordVPN over 5.000 servere i 59 forskellige lande. Udbyderen har også en brugervenlig tjeneste, der fungerer på stort set alle platforme. Sikkerhed er også et af deres fokusområder, men det kommer vi ind på senere i artiklen.

Kort om ProtonVPN

ProtonVPN er lidt yngre end NordVPN og blev først lanceret i 2014. Siden da har virksomheden haft enorm vækst og etableret sig som en af de største VPN-tjenester. Virksomheden er baseret i Schweiz, som er et land, der også er uden for EU’s og USA’s jurisdiktioner i forhold til beskyttelsen af privatlivet. Oprindeligt var ProtonVPN rettet mod erhvervsmarkedet, men senere blev tjenesten også udbudt til privatpersoner. Det har været en stor succes.

ProtonVPN tilbyder over 1.000 servere i 51 forskellige lande. Denne tjeneste er også særligt optaget af sikkerhed, hvilket har gjort ProtonVPN meget populær.

NordVPN vs. ProtonVPN – servere og hastighed

Uanset hvilken VPN-tjeneste du anvender, vil den påvirke hastigheden på dit netværk. Det skyldes, at trafikken sendes igennem en VPN-tunnel. Dog vil forskellen være så lille, at den ikke er mærkbar, når man bruger de allerbedste tjenester.

NordVPN har som nævnt over 5.000 servere i 59 lande. Dette er faktisk en af de udbydere, der har de fleste servere på markedet. Når det er sagt, kan en tjeneste have så mange servere, som de ønsker, uden at det trækker op. Det skyldes, at serverne både skal kunne tilbyde høje hastigheder og ikke udelukkes fra for eksempel Netflix.

ProtonVPN har lidt over 1.000 servere i 51 forskellige lande. Selv om dette kan lyde som få i forhold til NordVPN, er det svært at sammenligne på netop dette. NordVPN har et usædvanligt stort antal servere sammenlignet med alle andre tjenester. 1.000 servere er ikke mange, men det er heller ikke få. ProtonVPN Ligger i midterfeltet med hensyn til serverantal. Som nævnt er det også sådan, at kvaliteten af serverne er langt vigtigere end selve antallet af servere.

Det er måske indlysende, at NordVPN har ekstremt hurtige servere. Her har tjenesten slået en sekser, og du vil ikke engang lægge mærke til, at du bruger en VPN. Dette gælder, uanset om du streamer video, downloader filer eller gamer. På stort set alle servere i vores test var hastigheden lige så høj som uden en VPN-tjeneste. Det skal nævnes, at på nogle servere kan det tage 10-15 sekunder at oprette forbindelse, selv om dette dog ikke er en afgørende faktor.

Fordelen ved mange servere er, at der er større sandsynlighed for, at du finder en server med ekstremt høj hastighed. Det er noget, du ikke behøver at tænke på med ProtonVPN. Sammenlignet med de allerbedste aktører, er tjenesten helt på niveau fod. Du kan streame hele vejen op til 4K og spille uden problemer.

Det drejer sig med andre ord om større tillid, når det kommer til hastighed, hvis du vælger NordVPN. Men når det er sagt, kan du være helt sikker på, at ProtonVPN tilbyder hastigheder, der er helt på niveau med de bedste udbydere. Når det kommer til hastighed, går dog sejren stadig til NordVPN, da de har mere end 5 gange så mange servere.

NordVPN vs. ProtonVPN – sikkerhed

Hvis du prioriterer sikkerhed og privatliv højt, når du vælger en VPN, vil du være sikker med både NordVPN og ProtonVPN. Når du vælger mellem VPN-tjenester, er der et par sikkerhedsfunktioner, som udbyderen altid bør tilbyde. Vi kan fortælle dig, at begge udbydere leverer det, der skal til, når det kommer til sikkerhed.

Det første, du bør være opmærksom på, er, om udbyderen er uden for EU’s og USA’s jurisdiktioner med hensyn til logning af oplysninger. NordVPN har base i Panama, hvilket betyder, at de ikke behøver at gemme nogen af oplysningerne om deres brugere. Det er selvfølgelig noget, de heller ikke gør. Desuden anvender de en AES-256 kryptering. 256 betyder, at for at finde den rette nøgle, du bliver nødt til at teste 2^256 forskellige kombinationer. Med andre ord er der ingen teknologi, der kan gøre dette uden at bruge milliarder af år.

NordVPN har også en dobbelt VPN. Det betyder, at du har en ekstra beskyttelse ud over krypteringen. Endnu en funktion, er følger med, er en kill switch. Det betyder, at hvis forbindelsen til den server, du bruger, bliver afbrudt, vil du ikke blive midlertidigt eksponeret. Vi bør også nævne, at forbindelsen næsten aldrig bliver afbrudt, men det er en dejlig ekstra sikkerhed. NordVPN har en sikkerhed, der er på niveau med den, som anvendes af det amerikanske militær, så du kan altså være sikker, når du bruger tjenesten.

ProtonVPN har helt lignende funktioner. For det første er tjenesten baseret i Schweiz. Dette giver dem mulighed for at have en politik om ingen logning af brugernes trafik, hvilket er et stort plus. Faktisk er det sådan, at nogle af de VPN-tjenester, der ikke har lignende politikker, ofte sælger dine oplysninger til tredjeparter, hvilket er noget, du for alt i verden vil undgå. ProtonVPN anvender den samme kryptering som NordVPN, dvs. AES-256 kryptering. Derudover tilbyder de kill-switch funktion.

Det skal nævnes, at begge udbydere tilbyder flere sikkerhedsfunktioner. Disse er mindre og meget tekniske, og vi har derfor ikke nævnt dem i denne artikel. Uanset dette kan vi sige, at begge udbydere virkelig har tænkt over alt med hensyn til sikkerhed. Konklusionen er, at uanset hvilken tjeneste du vælger, behøver du aldrig at være bange for, at du ikke er sikker online.

NordVPN vs. ProtonVPN – pris

Normen for VPN-udbydere er blevet at tilbyde forskellige pakker. Som regel indeholder de forskellige pakker nøjagtig de samme, men prisen varierer afhængigt af abonnementets varighed. For eksempel giver nogle tjenester dig over 90 % rabat på de længste tilbud. ProtonVPN har valgt at bryde denne norm og tilbyder forskellige typer af pakker til forskellige priser.

ProtonVPN’s første abonnement er helt gratis. Dette er faktisk en af meget få VPN-tjenester, der tilbyder en gratis version. Men som det nu er med alt, der er gratis, er der begrænsninger. Du kan kun bruge én enhed ad gangen, og du har kun adgang til 3 servere med en medium hastighed. Men det er en glimrende mulighed, hvis du ønsker at afprøve softwaren.

Du kan også vælge pakken “basic”. Den koster 4 euro om måneden og giver dig flere funktioner. Her får du adgang til alle tjenestens servere, og du kan bruge den to enheder samtidig. Hastigheden er også høj, og du får P2P/BitTorrent understøttelse.

Den næste pakke kaldes “plus”, og den er deres mest populære mulighed. Ud over det, du får med den “basic”-pakken, kan du bruge op til 5 enheder samtidig. Du får også den højeste hastighed, de tilbyder. Derudover kan du også se blokeret indhold, hvilket du ellers ikke ville være i stand til uden en VPN. Denne pakke koster 8 euro om måneden.

Den sidste mulighed, du har, er ProtonVPN “visionary”. Med denne pakke får du alle de samme funktioner som med “plus”, men op til 10 enheder ad gangen. Ud over dette, får du også en “ProtonMail Visionary Account”. Dette er et sikkert e-mail-system, som millioner af mennesker bruger til at sikre e-mail. Denne aftale koster 24 euro om måneden.

NordVPN har valgt at følge en mere almindelig prissætning for deres tjeneste. Priserne afhænger af, hvor længe du vil tegne et abonnement. Alle de forskellige tilbud giver dig nøjagtig de samme funktioner. Hvis du kun ønsker NordVPN i en måned, koster det $ 11,95. Du kan også vælge et 6 måneders abonnement til $ 9 om måneden. Det bedste tilbud er også den længste, hvor du vælger 12 måneder for kun $ 4,08 om måneden. NordVPN tilbyder også en 30-dages pengene tilbage garanti, hvis du – mod forventning – skulle være utilfreds med tjenesten.

Med andre ord er det meget lidt, der adskiller de to udbydere, når det kommer til prisen på de korte abonnementer. På den anden side er der en ganske mærkbar forskel, hvis du vælger NordVPN’s længste abonnement. Lidt over $ 3 om måneden for sådan en god VPN-tjeneste er næsten uhørt. Hvis du vælger ProtonVPN, anbefaler vi, at du vælger plus-abonnement, da du mister adgang til nøglefunktioner med de billigere muligheder.

NordVPN vs. ProtonVPN – brugervenlighed på forskellige enheder

NordVPN er kendt for sin verdenskortfunktion. Denne giver dig mulighed for nemt at vælge servere ved at klikke på det land, du vil oprette forbindelse til. Det er noget, vi synes rigtigt godt om, da det er meget nemmere end at scrolle gennem en lang liste af snesevis af forskellige lande. Når du vælger et land, vælger NordVPN også automatisk den bedste server. Selvfølgelig kan du også selv søge efter lande, hvis du foretrækker det.

Selve softwaren er meget nem at bruge. Den er designet til at være let at forstå, selv for dem med lav teknisk forståelse. Du kan nemt ændre indstillinger og kontakte kundeservice. De har også en udvidelse til browsere, der gør det endnu nemmere. Bemærk, at du mister en række vigtige funktioner, hvis du kun vælger udvidelsen, men det er en nem måde at f.eks. bruge amerikansk Netflix på.

Du kan også downloade apps til både iPhone og Android. Disse kan nemt downloades i enten App Store eller Google Play. Appen er meget ens softwaren, og den er meget nem at bruge. Du har også adgang til verdenskortfunktionen.

ProtonVPN har også meget god brugervenlighed. Selve softwaren er noget mere kompliceret end NordVPN’s, men det vil ikke være et problem for en gennemsnitlig bruger. Du har også et kort, der giver dig mulighed for nemt at oprette forbindelse til en ønsket server. Du får også et godt overblik over, hvilke servere der er de bedste, og du kan markere disse, hvis du vil bruge dem senere.

ProtonVPN’s app kan også downloades i både App Store og Google Play. Appen er også meget nem at bruge. Husk, at det er lige så vigtigt at bruge VPN på mobil som på pc. Du er oftere på offentlige netværk med din telefon, og på offentlige netværk er det nemmere for hackere at få adgang til dine oplysninger.

Samlet set mener vi, at begge tjenester har brugervenlige applikationer til både stationære og mobiler. NordVPN vinder dog. Selve softwaren er så nem at bruge, at du ikke engang behøver at kigge efter funktionerne. Dette betyder på den anden side ikke, at ProtonVPN ikke har god anvendelighed, men de når ikke helt op på NordVPN’s niveau.

Konklusion

Der er normalt meget lidt, der adskiller de store VPN-tjenester, når man sammenligner dem. Det er også tilfældet her. Begge udbydere tilbyder fremragende tjenester, der er mere end gode nok til en almindelig bruger. Ikke desto mindre mener vi, at NordVPN er den bedste udbyder. Du kan få tjenesten for så lidt som $ 4 om måneden. Dette er en meget konkurrencedygtig pris i forhold til konkurrenterne. De har også flere servere og mere ensartede høje hastigheder.

Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

  Bedste VPN-tjenester

  Express Icon

  Bedste VPN i vores test

  Prøv ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Testens andenplads

  Prøv NordVPN
  Om annoncering på webstedetinfo