ExpressVPN vs Surfshark

Sidst opdateret: 10/01/2022

Hvilken VPN-tjeneste er bedst, ExpressVPN eller Surfshark?

ExpressVPN er måske den mest kendte VPN-udbyder ,og ikke så underligt, for den er ofte at finde øverst på toplisterne når der bliver testet og anmeldt VPN.

En VPN-udbyder, der er knapt så kendt, men som har fået en masse opmærksomhed i de seneste år, er Surfshark. Selv om dette er en yngre tjeneste, er den blevet et populært valg.

I denne artikel vil vi sammenligne ExpressVPN med lillebror Surfshark. Vi vil se på alt fra performance til pris, og endelig konkluderer vi, hvilken udbyder der udgør den bedste service for dig.

Introduktion til ExpressVPN

ExpressVPNs forside

Er du, ligesom os, en af dem der nørder igennem med VPN og tjekker anmeldelser, så vil du uden tvivl have set ExpressVPN øverst på mange toplister. Virksomheden blev grundlagt i 2009 og er beliggende på De Britiske Jomfruøer. Dette er for at undgå EU’s og USA’s jurisdiktioner med hensyn til opbevaring af data.

ExpressVPN tilbyder mere end 3.000 servere i 94 forskellige lande. De største lande har flest servere, men intet land er foruden. Du kan bruge tjenesten på alle forskellige platforme såsom iOS, Android, smart-tv ‘er, spilkonsoller og lignende.

Når det kommer til sikkerhed, er dette også en tjeneste, der leverer meget høj kvalitet. De bruger 256-bit AES kryptering, hvilket er det samme niveau som anvendes af det amerikanske militær. Derudover har de funktioner som kill-switch, hvilket vi kommer nærmere ind på længere nede.

Introduktion til Surfshark

Surfshark VPN
Surfsharks forside

Surfshark blev etableret i 2018 og har siden da haft en enorm vækst. Siden starten har virksomheden fokuseret kraftigt på at forbedre deres produkt, hvilket må siges at være blevet gjort hurtigt, effektivt og med stor succes. Virksomheden har også base på De Britiske Jomfruøer, ligesom ExpressVPN.

Når det kommer til antallet af servere, har Surfshark i øjeblikket har over 1.700 servere i 63 forskellige lande. Tjenesten kan også bruges på enhver enhed, og du kan endda bruge den på så mange enheder, som du ønsker samtidig.

Sikkerhedsmæssigt tilbyder Surfshark en politik om ingen logning, kill-switch og en meget god kryptering.

ExpressVPN vs Surfsharks servere og hastighed

Ved sammenligning de to VPN-udbyderes antal af servere, viser der sig at være en relativ stor forskel. ExpressVPN har lidt over 3.000 servere, mens Surfshark er sakker bagud med sine 1.700 servere. Det er tydeligt at strategien er, at lande med mest trafik får tildelt flest servere, og det omfatter bl.a. USA, Storbritannien og Tyskland.

Det skal også nævnes, at selvom ExpressVPN har næsten dobbelt så mange servere som Surfshark, så har de også servere i 31 lande som Surfshark ikke er repræsenteret i. Måler man i antal server per land er antallet altså næsten det samme med 31 hos ExpressVPN og 26 hos Surfshark. Dette afspejles ikke direkte i antallet af servere, men det giver perspektiv.

ExpressVPN serveroversigt
Et udvalg af ExpressVPNs servere

Det er sådan, at en VPN-udbyder kan have nok så mange servere, men de er alle sammen meget lidt værd, hvis de ikke er hurtige. Derudover er det en kendsgerning, at enhver brug af VPN vil reducere hastigheden på din internetforbindelse en smule. Når det er sagt, vil denne forskel være så lille hos de bedste udbydere, at der ikke er nogen mærkbar forskel for dig som bruger.

Du har måske prøvet en gratis VPN-tjeneste før og bemærket afbrydelser, lag og generel lav hastighed. Det skyldes, at det kræver mange ressourcer at oprette og vedligeholde solide servere, der giver høj hastighed.

Vi kan starte med at sige, at ExpressVPN måske har de bedste servere på markedet. Stort set alle servere er så hurtige, at du ikke engang bemærker, at du bruger en VPN. Du kan nemt og uden problemer streame i HD, downloade filer og spille online. Derudover har de også meget gode danske servere, hvilket er nyttigt, både når du er i Danmark, eller når du skal se dansk tv i udlandet.

Surfsharks servere er ganske gode i de store lande som f.eks. USA, og også i Danmark tilbyder de servere med en hastighed over gennemsnit. Så snart man bevæger sig ud fra de største markeder begynder serverne dog at tabe hastighed, og det vejer nedad i den overordnede vurdering af Surfshark som VPN.

Surfshark servere
SurfSharks hovedmenu

Når det kommer til sammenligning af ExpressVPN og Surfsharks server-hastighed, er der ikke meget der adskiller dem. ExpressVPN er, ikke overraskende, den der kommer bedst ud af sammenligningen. Ikke alene har de bedre hastighed, men vi fandt næsten ingen servere, der ikke fungerede fremragende. Tilslutningstiden hos ExpressVPN er også den korteste på markedet, og forbindelsen oprettes næsten med det samme. Forskellen er sjældent stor, men en øjeblikkelig forbindelse er at foretrække frem for at skulle vente 15-30 sekunder.

Sammenligning af sikkerhed mellem ExpressVPN og Surfshark

Uanset årsagen til din interesse i og brug af VPN, bør sikkerhed altid være en vigtig faktor. Vi har allerede nævnt, at både ExpressVPN og Surfshark tilbyder en nul-log politik, og det er, efter vores mening, noget man ikke bør gå på kompromis med. Desuden har begge udbydere også en kill-switch. Denne gør, at hvis forbindelsen til en server bliver afbrudt, vil dine oplysninger ikke blive midlertidigt lækket. Afbrydelse af servere er ikke nødvendigvis noget der sker ofte, men derfor bør man ikke gå ned på sikkerheden på den front.

ExpressVPN tilbyder forskellige sikkerhedsfunktioner

ExpressVPN’s sikkerhed er der stort set ingen udbydere der kan matche. De har virkelig gjort alt hvad de kan, for at gøre deres kunder så sikre som muligt når deres software bruges. Som nævnt benytter tjenesten det samme niveau af kryptering som det amerikanske militær, hvilket er 256-bit AES kryptering. Derudover har de også deres egne private krypterede DNS på hver server. Ikke alene gør dette forbindelserne sikrere, det gør dem også hurtigere. De bruger også deres egen “Trusted Server” teknologi. Det betyder, at der ikke gemmes data på en harddisk.

Surfsharks kryptering-rating er lige så stærk som ovenstående og kaldes AES-256-GCM. Derudover har de også deres egne private DNS på hver server. Surfshark tilbyder også en dobbelt VPN, hvilket betyder, at du kan oprette forbindelse til to servere på samme tid, og det giver ekstra sikkerhed.

Udover god kryptering har SurfShark også en række ekstra sikkerhedsfunktioner

Der findes flere sikkerhedsforanstaltninger end vi nævner her, men vi anser ovenstående for at være det vigtigste du som bruger bør vide. Overordnet set er det ikke ekstremer der adskiller de to udbydere. Begge udbydere tilbyder mere end rigeligt til at dække en almindelig brugers behov, men er sikkerhed en bekymring er ExpressVPN det sikre valg, med mere avancerede funktioner.

Sammenligning af pris mellem ExpressVPN og Surfshark

I VPN-verdenen er det standard, at jo længere abonnement du vælger, des mindre betaler du per måned. Dette gælder også for både ExpressVPN og Surfshark.

ExpressVPN er en af de dyrere VPN-tjenester på markedet, men de kan tillade sig dette da deres software er i topklassen. Hvis du kun er på udkig efter en månedlig tjeneste koster deres $12,95, hvilket svarer til ca. 80 kr. Du kan også vælge et abonnement på 6 måneder for $9,99 om måneden (61 kr), eller 15 måneder for $6,67 om måneden (42 kr).

ExpressVPN priser i 2021
Priserne på ExpressVPN i 2022

Hvis du kun ønsker en enkelt måned med Surfshark, er prisen er næsten den samme, og abonnementet koster $11,95 – altså 1 dollar mindre end ExpressvPN. Men forskellen er meget større, hvis du vælger længerevarende abonnementer. Du kan f.eks. få 12 måneder for $5,99 per måned, hvilket svarer til 37 kr. De har også en endnu billigere løsning, hvor du kan tilmelde dig 24 måneder for så lidt som $1,99 om måneden (12 kr). Er ens VPN-brug til det, er der altså mulighed for at spare over 80 % ved at tegne et længerevarende abonnement.

Surfshark abonnement
SurfShark har nogle af de bedste tilbud på markedet

Pris er et sted hvor de to VPN-tjenester adskiller sig markant, og Surfshark lægger sig virkelig i spidsen her, med nogle særdeles skarpe tilbud på længerevarende abonnementer. Er dit budget stramt kan det altså være en glimrende tjeneste at gå efter. Uanset hvilken du tjeneste vælger, er det værd at nævne at du hos begge har en 30-dages pengene tilbage garanti (hos Surfshark gælder det dog kun for deres abonnement på 24 måneder).

Sammenligning af brugervenlighed mellem ExpressVPN vs. Surfshark

Når det kommer til brugervenlighed kan vi imponerede melde ud, at begge tjenester er særdeles tilfredsstillende. Software tilbydes til både PC og Mac, ligesom begge har browser extensions, hvis du foretrækker det (Du får dog ikke samtlige funktioner i en browser udvidelse). Begge udbydere har også apps til både iPhone og Android, der er meget nemme at bruge.

ExpressVPN chrome extension
Sådan ser ExpressVPNs Chome-udvidelse ud

Der er altså ingenting der skiller de to leverandører når det kommer til brugervenlighed. Begge er enkle at bruge for alle, uanset tekniske evner.

Sammenligning af kundeservice mellem ExpressVPN og Surfshark

Uanset hvor god og brugervenlig software man har at gøre med, kan der opstå behov for at kontakte kundeservice med spørgsmål. Hvad end det handler om deres software, dit abonnement eller lignende. Er man ikke super IT kyndig kan det også være betryggende at vide, at der er hjælp at hente hvis man f.eks. skal konfigurere en VPN på en router eller andre tekniske manøvre.

ExpressVPN har først og fremmest et solidt arkiv af vejledninger til brugen af deres software. De mest almindelige problemer og spørgsmål vil der altså findes svar på, i disse. Noget særlig brugbart er, at ExpressvPN har en live chat hvor de tilbyder kundeservice 24/7. Fremragende service, og de gange vi har testet har vi modtaget et meget hjælpsomt svar inden for 30 sekunder.

Chatfunktion hos ExpressVPN
ExpressVPN har en live chat og står klar til at hjælpe med problemer

Surfshark har også dækket sig godt ind med en klassisk FAQ med spørgsmål og svar samt forklarende videoer og vejledninger. De tilbyder også en 24/7 live chat hvor man hurtigt kan få hjælp. Selvom ventetiden oftest er kort, har de en chatbot der kan assistere mens du venter på et svar fra en person i kundeservice.

Begge tjenester tilbyder glimrende kundeservice, og har et omfattende arkiv af hjælpeguides der ligger tilgængelige online. ExpressVPN leverer konsekvent lynhurtige svar i vores tests, og skulle vi udnævne en vinder på kundeservicen ville dette være faktoren der gør dem til favorit. Men der er ingen tvivl om, at der ikke er stor forskel på ExpressVPN og Surfshark på dette område.

Konklusion

Taget i betragtning at ExpressVPN er mastodonten og Surfshark er lillebror, er der imponerende lidt forskel på de to udbydere. Surfshark giver en fantastisk tjeneste, der er fuldt tilstrækkelig for de fleste brugere. Men hvis du ønsker en tjeneste, der virkelig leverer fra øverste hylde på alle punkter, er ExpressVPN det rette valg for dig.

Vi bøjer os i støvet for Surfshark, som på så kort tid har gjort et indtryk på markedet, og der er ingen tvivl om at de vil fortsætte deres vækst og komme op og konkurrere med de helt store drenge.

For en prisbevidst forbruger er det oplagte valg Surfsharks VPN-abonnement til sølle $1,99 om måneden, hvilket er næsten uhørt. Der findes andre udbydere med endnu billigere abonnementer, men her må vi henvise til en grundig tjek af deres performance inden man udelukkende binder sig pga pris.

Den endelige konklusion af ExpressVPN vs. Surfshark er, at uanset hvilken af disse leverandører, du vælger, får du et særdeles godt produkt. ExpressVPN ophæver sig på enkelte områder, og vil derfor være et teknisk bedre produkt på nuværende tidspunkt, men de kan ikke hamle op med Surfsharks priser.

Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

  Bedste VPN-tjenester

  Bedste VPN i vores test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andenplads

  Prøv NordVPN
  Om annoncering på webstedetinfo