ExpressVPN vs Surfshark

ExpressVPN er måske den mest kendte VPN-udbyder og er en tjeneste, du finder i toppen på de fleste toplister. Dette ses som en komplet tjeneste, der på alle punkter tilbyder funktioner fra den øverste hylde.

En udbyder, der er knapt så kendt, men som har fået en masse opmærksomhed i de seneste år, er Surfshark. Selv om dette er en yngre tjeneste, er det stadig en udbyder mange vælger.

I denne artikel vil vi sammenligne den gigantiske ExpressVPN med lillebror Surfshark. Vi vil se på alt fra performance til pris, og endelig konkluderer vi, hvilken udbyder der er bedst med udgangspunkt i, hvad du vil bruge den til.

Kort om ExpressVPN

Som nævnt er ExpressVPN den udbyder, du normalt finder øverst på alle lister over VPN-tjenester. Virksomheden blev grundlagt i 2009 og er beliggende på De Britiske Jomfruøer. Dette er for at undgå EU’s og USA’s jurisdiktioner med hensyn til logning finder anvendelse.

ExpressVPN tilbyder over 3.000 servere i 94 forskellige lande. De største lande har flest servere, men intet land mangler servere. Du kan bruge tjenesten på alle forskellige platforme såsom iOS, Android, smart-tv ‘er, spilkonsoller og lignende.

Når det kommer til sikkerhed, er dette også en tjeneste, der leverer meget høj kvalitet. De bruger 256-bit AES kryptering, hvilket er det samme niveau som anvendes af det amerikanske militær. Derudover har de funktioner som kill-switch, men vi har flere detaljer om dette senere i artiklen.

Kort om Surfshark

Surfshark blev etableret i 2018 og har siden da haft en enorm vækst. Siden starten har virksomheden fokuseret kraftigt på at forbedre tjenesten, hvilket også er lykkedes. Virksomheden har også base på De Britiske Jomfruøer, ligesom ExpressVPN.

Når det kommer til antallet af servere, har de i øjeblikket har over 1.700 servere i 63 forskellige lande. Tjenesten kan også bruges på enhver enhed, og du kan endda bruge den på så mange enheder, som du ønsker samtidig.

Sikkerhedsmæssigt tilbyder Surfshark en politik om ingen logning, kill-switch og en meget god kryptering.

ExpressVPN vs. Surfshark—servere og serverhastighed

Når det kommer til antallet af servere, der er en temmelig stor forskel på de to udbydere. ExpressVPN har lidt over 3.000 servere, mens Surfshark er lidt bagud med sine 1.700 servere. Det virker som om, at de lande, der har mest trafik, får flest servere tildelt. Disse omfatter USA, Storbritannien, Tyskland og så videre.

Det skal også nævnes, at selv om ExpressVPN har næsten dobbelt så mange servere som Surfshark, så har de også servere i 31 flere lande. Det betyder, at server per land er næsten det samme, med 31 hos ExpressVPN og 26 hos Surfshark. Dette afspejles ikke direkte i antallet af servere, men det giver nogle perspektiv.

Det er sådan, at en VPN-udbyder kan have så mange servere, som de kan, men de er alle sammen meget lidt værd, hvis serverne ikke er hurtige. Derudover er det en kendsgerning, at med enhver VPN, vil hastigheden på din internetforbindelse falde en smule. Når det er sagt, vil denne forskel være så lille hos de bedste udbydere, at der ikke er nogen mærkbar forskel. Du har måske prøvet en gratis VPN-tjeneste før og bemærket afbrydelser og generel lav hastighed. Det skyldes, at det kræver nogle ressourcer til at oprette og vedligeholde solide servere, der giver høj hastighed.

Vi kan starte med at sige, at ExpressVPN måske har de bedste servere på markedet. Stort set alle servere er så hurtige, at du ikke engang bemærker, at du bruger en VPN. Du kan nemt og uden problemer streame i HD, downloade filer og spille online. Derudover har de også meget gode danske servere, hvilket er nyttigt, både når du er i Danmark, eller når du skal se dansk tv i udlandet.

I vores test kom Surfshark også ud meget godt. I de største lande som fx USA er serverne meget gode. Desuden tilbyder tjenesten også danske servere med meget høj hastighed. Det eneste, der trækker ned, når det kommer til deres hastighed, er, at nogle af serverne var lidt langsomme i nogle af de mindre lande. Det skal dog understreges, at det var meget få.

Det er med andre ord ikke for meget, der adskiller de to udbydere, når det kommer til hastighed. Men ExpressVPN er stadig den udbyder, der kommer bedst ud af sammenligningen. Ikke alene har de lidt bedre hastighed, men vi fandt næsten ingen servere, der ikke fungerede fremragende. Tilslutningstiden hos ExpressVPN er også den korteste på markedet, og forbindelsen oprettes næsten med det samme. Forskellen er sjældent stor, men en øjeblikkelig forbindelse er at foretrække frem for at skulle vente 15-30 sekunder.

ExpressVPN vs. Surfshark – sikkerhed

Uanset hvorfor du får en VPN, bør sikkerhed altid være noget, du ser som vigtigt. Vi har allerede nævnt, at begge udbydere tilbyder en politik om ingen logning. Efter vores mening er det noget, der er meget vigtigt, og man bør gå helt uden om udbydere, der ikke tilbyder dette. Desuden har begge udbydere også en kill-switch. Denne gør, at hvis forbindelsen til en server bliver afbrudt, vil dine oplysninger ikke blive midlertidigt lækket. Vi ønsker at præcisere, at du næsten aldrig oplever, at forbindelserne til servere afbrydes, men det er en dejlig sikkerhed at have i baghånden.

ExpressVPN’s sikkerhed er der stort set ingen udbydere, der matcher. De har virkelig gjort alt, hvad de kan, for at gøre deres kunder så sikre som muligt online. Som nævnt benytter tjenesten det samme niveau af kryptering som det amerikanske militær, hvilket er 256-bit AES kryptering. Derudover har de også deres egne private krypterede DNS på hver server. Ikke alene gør dette forbindelserne sikrere, det gør dem også hurtigere. Desuden bruger de også deres egen “Trusted Server” teknologi. Det betyder, at der ikke gemmes data på en harddisk.

Surfsharks kryptering-rating er lige så stærk som ovenstående og kaldes AES-256-GCM. Derudover har de også deres egne private DNS på hver server. Surfshark tilbyder også en dobbelt VPN, hvilket betyder, at du kan oprette forbindelse til to servere på samme tid, hvilket giver ekstra sikkerhed.

Så der er ikke meget, der adskiller de to udbydere, når det gælder sikkerhed, selv om vi ikke har nævnt alle sikkerhedsfunktionerne her. ExpressVPN har lidt mere avancerede funktioner end Surfshark, selv om begge giver mere end nok af sikkerhed til en almindelig bruger. Så hvis sikkerhed er dit primære fokus, er ExpressVPN det bedste valg for dig.

ExpressVPN vs. Surfshark – pris

Normen blandt VPN-udbydere er blevet, at jo længere abonnement du vælger, des mindre betaler du per måned. Dette er også tilfældet med begge disse udbydere.

ExpressVPN er en af de dyrere tjenester på markedet, men dette afspejles også i tjenestens kvalitet. Hvis du kun er på udkig efter en måneds tjeneste, koster den $ 12,95. Du kan også vælge et abonnement på 6 måneder for $ 9,99 om måneden, eller 12 måneder for $ 8,32 om måneden.

Hvis du kun ønsker en måned med Surfshark, er prisen er næsten den samme, og abonnementet koster $ 11,95. Men forskellen er meget større, hvis du vælger længere abonnementer, og 12 måneder koster $ 5,99 om måneden. De har også en endnu billigere løsning, hvor du kan tilmelde dig 24 måneder for så lidt som $ 1,99 om måneden. Så du kan få over 80 % rabat, hvis du er virkelig tilfreds med tjenesten.

Selv om begge tjenester er ganske billige, uanset hvor længe du tegner abonnement for, er der store forskelle på de billigste muligheder. Så hvis du er en, der er ivrig efter at spare penge, vinder det længste abonnement hos Surfshark, når det kommer til pris. Det skal også nævnes, at uanset hvilket abonnement du vælger hos ExpressVPN, har du en 30-dages pengene tilbage garanti. Denne garanti har Surfshark også, men kun på abonnementet, der varer 24 måneder.

ExpressVPN vs. Surfshark – brugervenlighed

Når det kommer til brugervenlighed, er der ikke for meget at sige om de to udbydere. Vi var meget tilfredse med begge, og du kan nemt downloade softwaren enten til pc eller Mac. Derudover tilbyder begge udbydere udvidelser til browsere, hvis du foretrækker det. Det skal nævnes, at hvis du vælger udvidelser frem for software, mister du nogle af funktionerne, så det anbefales at hente selve programmerne. Begge udbydere har også apps til både iPhone og Android, der er meget nemme at bruge.

Så der er virkelig ikke noget, der adskiller de to udbydere, når det gælder brugervenlighed. Begge er nemme at bruge for alle, og du vil undgå frustrationer uanset valg.

ExpressVPN vs. Surfshark – kundeservice

Da begge udbydere tilbyder meget brugervenlige tjenester, vil der sjældent være behov for kundeservice. Men der kan opstå spørgsmål eller lignende, og så kan det være godt at vide, at du kan få god og hurtig hjælp. Hjælp kan også være godt, hvis du fx skal konfigurere en VPN på en router, da dette kan være lidt svært.

Vi kan starte med at sige, at ExpressVPN sandsynligvis har den bedste kundeservice på markedet. For det første har de utallige vejledninger på tjenestens websted og flere PDF-filer, du kan downloade med brugervejledninger. Men selv om dette er rigtigt godt, er det nu noget, næsten alle tjenester tilbyder. På den anden side er der et punkt, hvor de skiller sig ud, nemlig live chat. ExpressVPN tilbyder en 24/7 kundeservice, der reagerer meget hurtigt. Vi har testet kvaliteten af denne chat flere gange, og hver gang har vi modtaget et svar inden for 30 sekunder. Derudover er de også meget hjælpsomme.

Surfshark er også meget opmærksom på sine kunder, og tjenesten tilbyder en meget god kundeservice. De tilbyder en klassisk FAQ med spørgsmål og svar samt forklarende videoer og vejledninger. Desuden har de også en live chat, der serviceres 24 timer i døgnet. Også her er ventetiden kort, da de har en chatbot, der svarer dig, mens du venter på et svar fra en person i kundeservice.

ExpressVPN har således en kundeservice, der er lidt bedre end Surfsharks, selv om Surfshark på ingen måde tilbyder en dårlig kundeservice. Du kan være sikker på at få god hjælp fra begge, hvis du ikke kan finde, det du har brug for på tjenesternes websteder. Den eneste forskel ligger i det faktum, at ExpressVPN tilbyder lidt hurtigere hjælp.

Konklusion

Der er trods alt ikke meget, der adskiller de to udbydere. Surfshark giver en fantastisk tjeneste, der er fuldt tilstrækkelig for de fleste brugere. Men hvis du ønsker en tjeneste, der virkelig leverer fra øverste hylde på alle punkter, er ExpressVPN det rette valg for dig.

Surfshark er en udbyder, der virkelig har gjort indtryk på markedet siden starten, og vi er overbeviste om, at de vil fortsætte deres vækst. Det er imidlertid sådan, at som situationen er i dag, når tjenesten ikke helt op på niveau med de største leverandører, som er ExpressVPN og NordVPN.

Hvis du er prisbevidst, er det oplagte valg, abonnementet til sølle $ 1,99 om måneden med det længste abonnement, hvilket næsten er uhørt. Valget er i så fald baseret på den kvalitet, du får i forhold til pris. Der er andre udbydere, der er endnu billigere, men generelt tilbyder disse forholdsvis ringe tjenester.

Den samlede konklusion er, at uanset hvilken af disse leverandører, du vælger, får du et godt produkt. Alt i alt er ExpressVPN stadig en bedre tjeneste, og hvis du has fokus på kvalitet, er denne tjeneste lige noget for dig.

Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

  Bedste VPN-tjenester

  Express Icon

  Bedste VPN i vores test

  Prøv ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Testens andenplads

  Prøv NordVPN
  Om annoncering på webstedetinfo