Hvordan bruger man VPN ved torrenting? Enkel guide

Sidst opdateret: 27/02/2022

En torrent er en lille fil, der bruges som et værktøj til gratis dataudveksling, og dette giver dig mulighed for at dele indhold online via P2P-netværk. Ulempen ved dette er, at din IP-adresse kan afsløre, at du downloader eller uploader torrent-filer, og derfor kan det være en god idé at bruge en VPN-tjeneste. På den måde maskeres din IP-adresse, så din sikkerhed og dit privatliv er beskyttet.

Torrent-websteder er også kendt for at indeholde skadelig software og andre vira. Derudover ved du ikke præcis, hvad du har downloadet, før du har det på din harddisk. Når man samtidig tænker på, at meget af det, der downloades eller uploades med en torrentfil, er det, man kalder piratkopiering, er det endnu vigtigt at beskytte sig selv ved at bruge en VPN.

Når du vælger en VPN, er det vigtigt at vælge en, der tilbyder kryptering af høj kvalitet. Dette vil sikre, at du har adgang til ellers blokerede sider. Derudover modtager din internetudbyder, trackere eller hackere ikke oplysninger om dine browserdata. Du undgår også at få din forbindelse kompromitteret af de filer, du downloader.

Det meste af torrent-aktiviteten er ulovlig. Det er derfor vigtigt, at du sørger for, at det, du downloader, ikke er beskyttet af ophavsret.

Sådan bruger du VPN ved torrenting

Det første, du skal gøre, er naturligvis at registrere dig hos en VPN-udbyder. Du vil måske undgå dem, der tilbyder dette gratis. Dette skyldes, at de ikke har en hurtig nok hastighed til torrenting. Brug derefter VPN-appen til at oprette forbindelse til en server. Du kan bruge www.whatismyip.network for at kontrollere, at din IP-adresse er skjult. Hvis du ser IP-adressen på den VPN-server, du har valgt, er alt i orden, og du kan begynde at downloade eller uploade torrents.

Der er mange VPN-tjenester, der passer til dig, der vil torrente. Her er en lille oversigt:

 • ExpressVPN – Her får du ubegrænset båndbredde og hurtig hastighed. Derudover har virksomheden strenge retningslinjer, når det kommer til ingen logning, og tjenesten tilbyder AES-256 sikkerhedskryptering samt OpenVPN-protokol. Dette giver dig mulighed for at downloade torrents fra servere over hele verden. ExpressVPN har også en tjeneste kaldet uTorrent med ExpressVPN. Denne tjeneste består af mere end 2.000 servere, som er designet til den højest mulige hastighed. Derudover får du kundesupport døgnet rundt og 30 dages pengene-tilbage-garanti.
 • CyberGhost – Her får du også ubegrænset båndbredde og høj hastighed. Derudover tillader denne udbyder delte IP-adresser. De lover også ingen logning og har 256-bit sikkerhed. Denne VPN-udbyder kommer fra Rumænien, men har formået at blive meget populær takket være funktioner som annonceblokering. Dette hjælper med at forbedre torrenting. Udbyderen tilbyder også et pc-program, der har en funktion, de kalder “Anonym Torrenting Mode”. Denne funktion sikrer, at du automatisk er forbundet til den bedste P2P-server for dig.

Sikker torrenting

Som vi har nævnt, er torrenting i sig selv ikke ulovligt. Det bliver kun ulovligt, hvis du downloader indhold, der er beskyttet af ophavsret, såsom film, musik eller bøger. Derudover risikerer du at blive udsat for både hackere og vira, hvis du havner på de forkerte sider. For at forblive sikker:

 • Brug kun torrent-websteder, der anses for at være sikre. De bør ikke indeholde en masse annoncer, som kan indeholde malware.
 • Brug et godt antivirusprogram, som beskytter din enhed, hvis den torrentfil, du downloader, indeholder malware.
 • Download ikke ophavsretligt beskyttede genstande. Gør du det, bryder du loven, og det kan ende med både erstatningskrav, bøder og fængsel.
 • Brug en VPN til at beskytte din identitet, når du bruger både torrent-websteder og P2P-netværk. Så sørger du for, at din IP-adresse er skjult for alle.

Resumé

Torrenting er et populært værktøj til at downloade og uploade indhold online. Dette er ikke ulovligt, så længe du ikke downloader indhold, der er beskyttet af ophavsret. Dog kan torrenting være udfordrende, fordi du risikerer at downloade vira og skadelig software.

Almindelige internetudbydere kan forhindre dig i at torrente. Derfor vælger mange at gøre det gennem en VPN. At skjule din oprindelige IP-adresse øger din online sikkerhed. Derudover kommer mange VPN-udbydere med et løfte om høj hastighed, hvilket er nyttigt, når du torrenter. Alt du skal gøre for at bruge en torrent VPN er at finde en pålidelig VPN-udbyder og registrere dig som kunde der.

Ofte stillede spørgsmål

1. Er torrenting sikkert, hvis jeg bruger en VPN?

Ja, så længe du vælger en VPN-udbyder, der tilbyder funktioner som 256-bit AES-kryptering, kill switch og ingen logning. Det er vigtigt at huske, at du også skal have et godt antivirusprogram, da torrenting er kendt for at kunne dele virus og ondsindet software.

Det er også vigtigt kun at bruge sikre torrenting-websteder. Hvis du besøger en side med mange annoncer, risikerer du at få virus tilbage på din enhed.

Vil en tredjepart være i stand til at se, at jeg downloader torrent-filer?

Nej, så længe du bruger en VPN af god kvalitet, vil din IP-adresse være maskeret for alle. Det betyder, at ikke engang din internetudbyder kan se, hvad du laver.

3. Er torrenting lovligt?

Ja, torrenting er i sig selv lovligt. Det, der ikke er lovligt, er at downloade indhold, der er beskyttet af ophavsret.

4. Kan jeg bruge en gratis VPN, når jeg torrenter?

Ja, det kan du som udgangspunkt, men det anbefales ikke. Dette skyldes primært, at disse udbydere ikke kan tilbyde god nok sikkerhed og beskyttelse af dit privatliv. Derudover tilbyder de ikke ubegrænset båndbredde eller servere, der understøtter torrenting. 

5. Hvordan finder jeg en god torrent VPN?

Se efter en VPN-udbyder, der garanterer ingen logning, kill switch og andre sikkerhedsfunktioner, ubegrænset båndbredde og servere, der understøtter torrenting. Der er mange udbydere at vælge imellem, såsom ExpressVPN.

Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

  Bedste VPN-tjenester

  Bedste VPN i vores test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andenplads

  Prøv NordVPN
  Om annoncering på webstedetinfo