ExpressVPN vs ProtonVPN

Sidst opdateret: 10/01/2022

ExpressVPN vs ProtonVPN

ExpressVPN og ProtonVPN er begge veletablerede VPN-udbydere, og du har formentlig set ExpressVPN blive nævnt før, da det er den måske mest velkendte af sin slags. ProtonVPN er derimod en yngre service, der er blevet anerkendt for sin bundsolide tjeneste – og det skal man som bekendt aldrig kimse af.

I denne artikel sammenligner vi de to udbydere på forskellige kerneområder såsom performance, udbud og pris. Til sidst konkluderer hvilken udbyder der er bedst i test.

Kort om ExpressVPN

ExpressVPN’s forside

ExpressVPN har været på markedet lige siden 2009 og har siden da bygget sig op til at blive det, der af de fleste anses for at være den bedste VPN-tjeneste på markedet. Virksomheden har base på De Britiske Jomfruøer for at undgå “de 14 øjne” og sikre sine brugere.

ExpressVPN tilbyder over 3.000 servere i 94 lande. Der er meget få udbydere, der kommer blot i nærheden af antallet af servere og lande, som de giver adgang til. ExpressVPN tilbyder også en sikkerhed, der er meget solid. Mere om dette senere i artiklen.

Kort om ProtonVPN

ProtonVPNs forside

ProtonVPN blev lanceret i 2015, og dermed lidt senere end ExpressVPN. Siden da er tjenesten vokset og blevet en af de største udbydere. Dette skyldes delvist deres sikre e-mail-system, som mange virksomheder benytter sig af. Virksomheden er baseret i Schweiz for at undgå “de 14 øjne”s jurisdiktioner.

ProtonVPN var oprindeligt tænkt til B2B-markedet, men er i dag også populær blandt privatpersoner. De tilbyder over 1.000 servere i 51 lande. Ud over god performance tilbyder tjenesten også IT sikkerhed i topklasse.

ExpressVPN vs. ProtonVPN servere og hastighed

Som du måske ved, vil en VPN påvirke dit netværks hastighed. Der findes faktisk gratis tjenester, der kan reducere hastigheden med mere end 90%. På den anden side vil en god udbyder have så gode servere, at der ikke er nogen mærkbar forskel. Dette er en af de vigtigste faktorer, når du vælger VPN-udbyder.

ExpressVPN serveroversigt
ExpressVPN har servere i mange lande

Som nævnt har ExpressVPN over 3.000 servere i 94 lande. Dette er åbenbart rigtig mange servere og lande. Dog betyder mange servere ikke noget, hvis der ikke tilbydes høj hastighed på dem.

Dette er ikke noget problem med ExpressVPN, og i vores test oplevede vi ekstremt høje hastigheder på alle de servere, vi testede. Så du kan bruge internettet til alt, hvad du ønsker dig som sædvanlig. Dette er også uafhængigt af, hvilket land du vælger at oprette forbindelse til. Tilslutningstiden er ganske kort, og du er forbundet næsten i samme øjeblik, som du trykker på en server.

ProtonVPN har med lidt over 1.000 omkring en tredjedel af det serverantal, som ExpressVPN tilbyder. Disse er fordelt i 51 lande, og det er på ingen måde et dårligt udvalg af servere. Ulempen ved færre servere er, at det bliver vanskeligere at finde gode servere. Men dette er ikke et problem med ProtonVPN, da deres servere er nogle af de bedste på markedet.

ProtonVPNs verdenkort med servere

Med disse to udbydere kan du altså være ganske sikker på, at få hastigheds performance i den høje ende. Du har også adgang til alle større lande (inklusive Danmark) hos begge udbydere. Det er dog sådan, at ExpressVPN tilbyder servere i næsten dobbelt så mange lande og tre gange så mange servere. Så det kommer næppe som et chok, at det er ExpressVPN, der kommer sejrrigt ud af sammenligningen af servere og hastighed.

ExpressVPN vs. ProtonVPN sikkerhed

For langt de fleste, der anskaffer sig en VPN, er sikkerhed det vigtigste. Eftersom du læser denne artikel, ved du måske allerede, hvorfor det er en god idé at sikre sig online, men lad os lige opsummere noget af det vigtigste:

For det første bør du altid bruge en VPN-tjeneste, der er etableret uden for EU og de amerikanske jurisdiktioner i forhold til logning af brugernes oplysninger. Både ExpressVPN og ProtonVPN har en streng politik om ingen logning, så du kan være sikker på, at dine oplysninger forbliver sikre.

ExpressVPN har adskillige sikkerhedsfunktioner

ExpressVPN bruger den kendte 256-bit AES-kryptering. Dette er den samme, som anvendes af det amerikanske regering, så du kan være sikker på, at ingen kan hacke dig. Faktisk ville den eneste teknologi, der kan åbne denne kryptering, skulle bruge milliarder af år at gøre det. Men selv om kryptering er så solid, stopper det ikke der.

Ud over kryptering har de også deres egen private krypterede DNS på hver server for at øge sikkerheden yderligere. De har også en kill-switch funktion, der forhindrer dine oplysninger i at blive midlertidigt lækket, hvis du mister forbindelsen til den server, du bruger. Det skal nævnes, at dette næsten aldrig sker, men det er en meget god sikkerhed. Ud over disse funktioner har ExpressVPN også taget en række skridt for at sikre deres brugeres sikkerhed.

ProtonVPN tilbyder også ekstra sikkerhedsfunktioner

Sikkerhedsfunktionerne hos er relativt lig den hos ExpressVPN. De bruger den samme kryptering. De fleste topudbydere bruger denne kryptering, da det er den mest sikre kryptering på markedet. De har også beskyttelse mod DNS og IP-lækager og kill-switch funktion.

ProtonVPN har endda sørget for at sikre de maskiner, serverne er gemt i. De opbevares i en gammel militærbunker 100 meter under jorden i Schweiz. Endvidere har de en række ekstra sikkerhedsfunktioner til at sikre deres brugere.

Med andre ord er der ikke meget, der adskiller sikkerheden hos ProtonVPN fra ExpressVPN. Begge har sikkerhed i verdensklasse, og du kan føle dig sikker, uanset hvilken udbyder du bruger. Med andre ord, når det drejer sig om sikkerhed, er der ingen af disse tjenester, der er bedre end den anden.

ExpressVPN vs. ProtonVPN pris

Det er blevet almindeligt blandt VPN-udbydere med en standardaftale, hvor prisen afhænger af, hvor langt et abonnement du vælger. Det betyder, at der ikke er nogen forskel, når det kommer til funktioner – men kun prisen varierer. ExpressVPN’s prismodel følger denne norm, men dette er ikke tilfældet for ProtonVPN.

ProtonVPN har et af de bedste gratis tilbud i VPN-branchen

Hos ProtonVPN kan du vælge mellem en række tilbud, der varierer i pris. Det første abonnement, de tilbyder, er helt gratis. Der er naturligvis nogle funktioner, du ikke kan få adgang til, men dette er en fantastisk måde at teste tjenesten på. Du kan bruge tjenesten på én enhed ad gangen. Du får adgang til tre forskellige servere, og den hastighed, du får, er medium.

Det billigste abonnement koster 4 euro om måneden og kaldes “basic”. Med dette kan du have to enheder tilsluttet samtidig, og hastigheden er høj. Desuden har du også adgang til servere i alle lande. Ulempen er, at du mister nogle af sikkerhedsfunktionerne.

ProtonVPN’s mest populære abonnement kaldes “plus” og koster 8 euro om måneden. Med dette har du adgang til alle de funktioner, udbyderen tilbyder, og du kan have op til 5 enheder tilsluttet samtidig. Det måske vigtigste er, at du får den højeste hastighed, udbyderen tilbyder, og alle de sikkerhedsfunktioner. Dette omfatter TOR over VPN og ”secure core VPN”.

De har endelig også et abonnement kaldet “visionary”. Med det får du adgang til alt, hvad du har adgang til med “plus”. Desuden får du adgang til deres eget mailsystem, der sikrer e-mails. Dette system er, hvad gjorde, at ProtonVPN kunne etablere deres VPN-tjeneste så hurtigt. Dette abonnement koster 24 euro om måneden.

ExpressVPN priser i 2021
ExpressVPN har moderate priser

ExpressVPN har de samme funktioner, uanset hvilket abonnement du vælger. Du kan vælge en måned for 12,95 dollars. Jo længere medlemskab du vælger, des flere penge sparer du. Desuden kan du vælge 6 måneder for 9,99 dollars om måneden eller 15 måneder for kun 6,67 dollars om måneden. Alle abonnementer giver dig også mulighed for at bruge op til fem enheder på samme tid.

Der er således ikke nogen særlig stor forskel på prisen hos disse to udbydere. Vi anbefaler, at du undgår ProtonVPN’s gratis version og “basic” abonnement. Det gør, da du simpelthen kommer til at mangle for mange af de vigtigste funktioner, man har brug for fra en VPN. Når det er sagt, er ProtonVPN’s gratis version rart at bruge, hvis du ønsker at afprøve, hvordan tjenesten fungerer.

Med ProtonVPN “plus” betaler du altså lidt mere, end du gør for det længste abonnement hos ExpressVPN. Men i betragtning af, at forskellen i pris er så lille, er det svært at vælge en vinder, når det kommer til pris. ExpressVPN giver dig også 30 dages pengene tilbage garanti på alle sine abonnementer.

ExpressVPN vs. ProtonVPN brugervenlighed og forskellige enheder

Inden for VPN-verdenen er brugervenlighed også essentielt. Mange af de begreber der er benyttes og teknologier der danner grundlag for softwaren, er ikke noget almindelige brugere nødvendigvis kan forstå eller gider bruge tid på at sætte sig ind i. At tingene er gjort nemme, er altså et stort plus.

ExpressVPN har en meget god brugervenlighed. Når du bruger programmet for første gang, vil du ikke få følelsen af, at det er noget helt nyt. Der er heller ingen irriterende pop-ups fra programmet. Du kan nemt søge efter det land, du vil oprette forbindelse til, eller scrolle gennem en liste. Du har også nem adgang til de avancerede funktioner i menuen.

ExpressVPN chrome extension
Sådan ser ExpressVPNs Chome-udvidelse ud

Når det kommer til andre enheder end pc’er, opfylder de også dine behov her. ExpressVPN har udvidelser til browsere samt apps til smartphones. Du kan også bruge ExpressVPN på f.eks. et smart-tv eller en spilkonsol. Her kan du ikke direkte downloade programmet, men der findes en række manualer på ExpressVPN’s sider.

ProtonVPN er også ganske brugervenligt. Når det er sagt, kan programmet virke noget mere teknisk end ExpressVPN – men i det store hele er der ingen markant forskel. Programmet giver dig også mulighed for at tilføje de servere, der fungerer bedst for dig som bogmærker. Programmet har også et verdenskort, der gør det endnu nemmere at vælge, hvilket land du vil oprette forbindelse til.

ProtonVPN fungerer godt på de fleste enheder

Desuden kan du bruge ProtonVPN på alle de enheder, du ønsker. De har deres egne apps til både iPhone og Android, der kan downloades i App Store eller på Google Play. Du kan også bruge ProtonVPN på spilkonsoller, smart-tv osv.

Når det gælder brugervenlighed, er der igen ikke så meget, der adskiller de to udbydere. Men vi giver ExpressVPN førstepladsen, når det kommer til brugervenlighed. Selve softwaren er nemmere at bruge og generelt bedre designet. Dermed siger vi ikke, at ProtonVPN er dårligt, kun at ExpressVPN’s brugervenlighed er højere.

Konklusion

På nogle måder kan man sige, at det er uretfærdigt at sammenligne ExpressVPN med ProtonVPN. ExpressVPN er den udbyder, du oftest finder som nummer et på næsten enhver liste over de bedste VPN-udbydere, og det er samtidig en af de oprindelige udbydere, så de har naturligvis haft markant længere tid til at positionere sig på markedet. På den anden side er ProtonVPN mindre kendt og har kun været på markedet siden 2014.

Men selvom ProtonVPN er mindre kendt og en nyere tjeneste, har tjenesten virkelig overrasket os. De giver adgang til en meget god tjeneste og har ingen synlige mangler. Sikkerheden og hastigheden er meget god, og de tilbyder servere i 51 lande.

Men til trods for at ProtonVPN leverer en meget god tjeneste, når de ikke helt op til de standarder, der leveres af ExpressVPN. Det er ikke uden grund, at ExpressVPN er markedsleder. Som nævnt er der meget få udbydere, der tilbyder servere i så mange lande og ikke mindst så mange servere. Derudover leverer ExpressVPN hastigheder som ingen andre og har meget brugervenlige applikationer. ExpressVPN har også en kundeservice, der giver dig svar på få sekunder og er tilgængelig 24 timer i døgnet.

Konklusionen er derfor, at selv om ProtonVPN absolut er en meget god VPN-udbyder, er tjenesten ikke helt på samme niveau som ExpressVPN. ExpressVPN er simpelthen den udbyder, der leverer bedst på stort set alle parametre. Det er også derfor, de har etableret sig som markedsleder blandt VPN-udbydere.

Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

    Bedste VPN-tjenester

    Bedste VPN i vores test

    Prøv ExpressVPN

    Testens andenplads

    Prøv NordVPN
    Om annoncering på webstedetinfo