VPN-tjenester hemmeligt ejet af kinesiske virksomheder

Sidst opdateret: 21/06/2021

Virtuelle private netværk er vigtige for at få sikre forbindelser og beskytte privatliv, når du bruger internettet. Det er ikke underligt, at antallet af VPN-brugere fortsætter med at stige. Der ser ud til at være en massiv konkurrence blandt VPN-udbyderne, hvor flere virksomheder konkurrerer om betydelige dele af det voksende VPN-marked.

Ejerne af disse VPN-udbydere er afgørende for kunderne, mest på grund af den databeskyttelseslovgivning, der følger med deres geografiske placeringer. Det er interessant at vide, at nogle af disse tjenesteudbydere ikke er gennemsigtige over for brugerne med hensyn til deres ejere og moderselskabernes placering.

Kinesiske virksomheder, der hemmeligt ejer VPN’er

Skjulte ejere og steder er ikke en god måde at opbygge tillid på, især ikke hvis du er udbyder af en VPN-tjeneste. Brugere skal stole på, at deres VPN-udbyder vil fortsætte med at holde dem sikre på trods af pres fra enhver regering eller organisation. Derfor er VPN-virksomhedernes geografiske placeringer afgørende.

Det er kommet frem, at nogle kinesiske virksomheder hemmeligt ejer VPN-udbydere. Dette giver anledning til bekymring med hensyn til, hvorfor disse virksomheder beslutter ikke at være gennemsigtige over for deres brugere. Når en VPN-udbyder er ejet af en kinesisk virksomhed, betyder det, at den kinesiske regering lovligt kan kræve adgang til brugernes data. Det kan være en dårlig idé at bruge disse VPN’er, da privatlivets fred og beskyttelse af persondata er centrale elementer ved VPN’er. Lad os se på nogle af disse virksomheder:

1. Innovative Connecting

Innovativ Connecting kaldes også ALL Connected Co. Tjenesten er baseret i Singapore og fokuserer på udviklingen af mobile VPN-applikationer. Der er begrænsede oplysninger om den på dens officielle websted. Du vil dog erfare, at dens produktudviklingsenhed ligger i Kina, hvis man ser på dens LinkedIn-side.

Innovative Connecting udvikler flere mobile VPN-applikationer: VPN Proxy Master Pro, VPN Master, VPN Proxy Master Lite, TurboVPN, Solo VPN og VPN Sofast. Bortset fra disse VPN’er er virksomheden også tilknyttet fire andre VPN-applikationer, svarende til i alt ti. Yderligere undersøgelser viser, at den er relateret til to forskellige virksomheder: Lemon Clove og Autumn Breeze. Lemon Clove har samme adresse og bestyrelsessekretær som Innovative Connecting. Deres websteder er også meget ens.

Lemon Clove udvikler VPN Robot og SnapVPN, mens Autumn Breeze udvikler Hot VPN og Unlimited Free VPN Monster. Samlet set svarer det til ti VPN-applikationer.

Lad os tage et kig på nogle af disse VPN’er:

Turbo VPN:

På trods af at dens mobil-applikationer har adskillige downloads, er dette ikke en sikker VPN-tjeneste at bruge. Turbo VPN er et eksempel på berømmelse ikke er det samme som kvalitet. Hold dig væk fra denne VPN-tjeneste, hvis du vil værne om dit privatliv, da tjenesten udleverer dine oplysninger, hvis regeringen anmoder om det. På trods af sin politik om ingen logning indsamler den data om, hvor du opretter forbindelse fra, hvor du opretter forbindelse til, mængden af data og andre analysedata. Den er også fuld af uønskede annoncer, risikable tilladelser, malware og DNS-lækager. Sammenfattende er brug af Turbo VPN en risiko, som du måske ikke bør være villig at tage. 

VPN Proxy Master:

Her er en anden berømt gratis VPN-tjeneste. Problemet med de fleste gratis VPN-tjenester er, at da de ikke tjener nogen penge på deres abonnementer på deres tjeneste, leder de efter alternative måder at klare sig på. Tjenesten har reklamepartnere som Facebook, UnityAd, Vungle og AdMob. VPN Proxy Master har en meget nysgerrig logningspolitik og mangler omfattende sikkerhedsfunktioner. Det er bedre at finde en fremragende alternativ VPN-tjeneste, hvis du ikke er fan af disse funktioner.

Solo VPN:

Dette er endnu en VPN-tjeneste, der tilbyder gratis tjenester til gengæld for uønskede annoncer, der vises på dine skærme. Der er ingen omfattende eller spændende komponenter i denne VPN-tjeneste. Du kan ikke trygt sige, at denne VPN er sikker, da der ikke er nogen konkrete oplysninger om dette. Den har heller ingen DNS-lækagebeskyttelse. Sammenfattende er dette en anden gratis VPN-tjeneste, du helst vil undgå.

Snap VPN:

Mindre sikkerhedsfunktioner, nysgerrig logningspolitik, ingen torrenting, mangel på understøttelse af populære streamingtjenester og aggressive annoncer er funktioner i denne mobile VPN-tjeneste. Selvom den bruger stærk kryptering til at beskytte dine data, garanterer det stadig ikke dit privatliv.

Unlimited Free VPN Monster:

Denne VPN-tjenestes gratis version, der kun findes til Android, udsætter dig for aggressive annoncering. Den mangler vigtige sikkerhedsfunktioner og ser ikke ud til at tilbyde nogen oplysninger om den type kryptering, den bruger. Selvom det er klart, hvilke data tjenesten indsamler, er den ikke klar i mælet om ejere og geografisk placering. Manglen på gennemsigtighed er nok grund til at undgå Unlimited Free VPN Monster.

Det vækker bekymring, at Innovative Connecting ikke er gennemsigtig i forhold til brugerne af disse syv applikationer. Hvad skjuler de ellers, hvis de ikke kan være sandfærdige over for deres brugere? Det anbefales, at du holder dig væk fra deres applikationer, indtil du trygt kan stole på, at dine data er sikre i deres hænder.

2. SuperSoftTech

SuperSoftTech opererer officielt i Singapore, men virksomheden tilhører Jinrong Zheng, som er en kinesisk statsborger, der bor i Beijing. Han har udviklet mange mobilapplikationer, hvis navne normalt begynder med “Super”. Mobilapplikationer udviklet af ham omfatter bl.a. SuperVPN, VPN Payment Tool og LinkVPN. Lad os tage et kort kig på en af disse VPN-tjenester.

SuperVPN

SuperVPN er en af de berømte VPN-tjenester til mobilenheder. Den har over et hundrede millioner downloads i Google Play Store. Den har den samme privatlivspolitik som LinkVPN, som er fra den samme udvikler. Dens privatlivspolitik giver tip om, at tjenesten vil efterkomme ordrer, hvis en overordnet myndighed anmoder om dine data, fordi den scanner IP’er mod en sortliste.

SuperVPN gemmer også data i USA og Storbritannien i henhold til tjenestens persondatapolitik; Det er dog uklart, hvilke data denne VPN-tjeneste indsamler og gemmer. Da brugere ikke skal have en konto for at bruge SuperVPN, er det forvirrende, hvorfor der er behov for at gemme brugerdata. Selvom dette program har de nødvendige sikkerhedsprotokoller til at beskytte dig, anmoder appen om unødvendige tilladelser fra din enhed. Hvis du accepterer nogle af disse tilladelser, kan dine data blive sårbare. Andre ting, der vækker bekymring, inkluderer antallet af uønskede annoncer, du vil støde på, og potentiel malware-infektion. Læs mere om SuperVPN i denne artikel skrevet af Forbes.

3. Andre kinesiske virksomheder

Der er et par andre virksomheder, der har konkrete forbindelser til Kina, og de omfatter følgende:

Newbreed Network

Newbreed Network har omkring seks VPN-applikationer. Virksomheden hævder, at den opererer i Singapore, men webstederne for et par af dets VPN-applikationer er på kinesisk. VPN Green, SGreen, MasterVPN, NodeVPN, TXVPN og AirGO Fast er applikationer med tilknytning til Newbreed Network.

Hotspot VPN

Direktøren for Hotspot VPN er kinesisk og er bosiddende i Kina. VPN-applikationer inkluderer Free VPN, Hotspot VPN, Secure VPN og Easy VPN.

Hi Security

Hi Security har tre VPN-tjenester: Hi VPN Free, Hi VPN Pro og Net Master. Disse applikationer er en del af Shenzhen HAWK Internet, en virksomhed under TCL Corporation, en kendt kinesisk virksomhed.

LEILEI

LEILEI ejer Yunfan VPN og Bit VPN.

Troværdige gratis VPN-tjenester, du kan prøve

De fleste af disse VPN-tjenester med hemmelige kinesiske ejere tilbyder gratis tjenester. Dette er måske hovedårsagen til, at de har så mange brugere. At finde en pålidelig gratis VPN-tjeneste bør ikke være et problem. Her er et par VPN-tjenester, du kan stole på, holder dig sikker:

1. ProtonVPN

ProtonVPN er etableret i Schweiz. Krypterings- og sikkerhedsprotokoller, der er standard i branchen, sikrer, at dine enheder er sikre, når du surfer på internettet. Tjenesten har også en kill switch for at forhindre, at din IP-adresse bliver eksponeret. Flere sikkerhedsfunktioner kræver, at du opgraderer til et betalt abonnement. Dens apps er kompatible med alle de veletablerede operativsystemer.

ProtonVPN har ikke en båndbreddegrænse på gratisversionen. Så du kan bruge den uden frygt for, at forbindelsen lukkes. Du kan kun få adgang til servere i tre lande, men du kan ikke fjerne blokeringen af streamingindhold eller bruge den til torrenting. Opgradering til et betalt abonnement er stadig billigere end de fleste VPN-tjenester, og du får fremragende funktioner.

2. Windscribe

Windscribe er en canadisk-baseret virksomhed, der kan prale af en streng politik om ingen logning. På trods af at de modtager over tredive anmodninger om at frigive data, viser de sig løbende at være troværdige ved at afvise hver gang. Den gratis version leveres med en komplet pakke af sikkerhedsfunktioner, herunder en kill switch, multi-hop, DNS/IPv6 lækage beskyttelse, sikker hotspot, og stealth mode. Mange gratis VPN-applikationer kan ikke prale af at have halvdelen af disse funktioner.

Selvom dens hastighed ikke er høj, har du ingen problemer med at fjerne blokeringen af streamingwebsteder afhængigt af placeringen af den server, du vælger. Det eneste lille problem er, at tjenesten har en båndbreddegrænse på 10 GigaByte per måned. Samlet set er Windscribe pålidelig og gør et stort stykke arbejde for at beskytte dig.

Konklusion

Tillid er en vigtig funktion på VPN-markedet, og VPN-tjenester skal være gennemsigtige over for brugerne om deres ejere. De kinesiske virksomheder, der er nævnt her, har ikke været ligefrem været helt ærlige over for den brede offentlighed og deres brugere. Privatliv og sikkerhed er de to afgørende funktioner i VPN-applikationer. En virksomhed har ingen forretning på VPN-markedet, hvis dens brugere ikke kan stole på, at virksomheden sikrer brugernes data og sikkerhed. Det er vigtigt for dig som bruger at vide, hvilke VPN-applikationer du kan stole på, og hvilke, du ikke kan.

Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

  Bedste VPN-tjenester

  Bedste VPN i vores test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andenplads

  Prøv NordVPN
  Om annoncering på webstedetinfo