Download torrents via VPN og forbliv anonym

Sidst opdateret: 04/06/2021

Sådan downloader du torrents anonymt

Troede du at Torrents hørte fortiden og Pirate Bay til? Så kan du godt tro om igen. Selvom ordet “torrent” utvivlsomt får de fleste til at tænke på ulovligt download af film og musik, så betyder ordet faktisk bare data fil, og et torrent-netværk er således blot et netværk, hvor brugere deler filer på kryds og tværs. Det er der i sig selv intet galt med.

Hvert medlem af et torrent-netværk kaldes en “peer”, og en gruppe af peers kaldes for en ”swarm” (“sværm”). En peer kan hente en fil fra flere andre peers samtidig, og de kan også uploade filer til andre på samme tid.

Risici ved at bruge torrents

Selvom brugen af torrents ikke nødvendigvis er relateret til ulovlige handlinger, kan der ofte være en del risici forbundet med at bruge dem. De risici kommer vi nærmere ind på herunder:

1.    Internetudbyderen begrænser hastigheden

Al din trafik er åben og synlig, når du aktivt bruger internettet. Det betyder også, at din internetudbyder kan se, hvad du laver. I nogle tilfælde vil tredjeparter også være i stand til at udspionere dine aktiviteter. Det er derfor, vi bruger VPN-tjenester til at skjule vores IP-adresser og dermed forbliver anonyme online.

Derudover kan internetudbydere “sladre” om dine handlinger, til f.eks. rettighedsopgavere. Det siger sig selv, at en internetudbyder ikke har interesse i at tage ansvar for deres kunders ulovlige aktiviteter, herunder rettighedskrænkelser, og derfor er de opmærksomme på brugen af torrents. Det er ligegyldigt, om din brug af torrents er lovlig eller ej  – de vil ikke acceptere det.

Hvis en internetudbyder opdager, at du som kunde bruger torrents, vil de højst sandsynligt kontakte dig og bede dig om at stoppe brugen af det. Hvis du ikke efterkommer dette ønske, kan udbyderen begrænse din båndbredde, hvilket sænker hastigheden på dit internet.

I nogle tilfælde kan internetudbyderen begrænse din internetadgang, når du forsøger at oprette forbindelse til en torrent-klient, men de fleste internetudbydere vil begrænse enhver form for trafik. Hvis konflikten trapper op kan det værste scenarie være, at de helt og aldeles opsiger din aftale så du intet internet har hos dem.

For nogle år tilbage førte ulovlig streaming af bl.a. film til, at en række danskere modtog trusselsbreve fra advokatfirmaer med krav om erstatning. Denne type historier hører vi dog ikke til længere.

2.   Malware og virus

Malware og virus er måske de mest alvorlige trusler, du kan stå over for i forhold til torrents. I en torrent-“pakke” kan der sagtens gemme sig indhold man ikke har bedt om – ofte ved spil og software.

Lige netop disse to typer er de perfekte skjulesteder for virus og malware, da man bliver nødt til at installere og køre programmerne. Dette er grunden til, at de fleste eksperter anbefaler, at du udfører virusscanninger, før du installerer nogen torrent.

3. Private informationer eksponeres

Når du benytter et torrent-netværk er det værd at være opmærksom på, at din IP-adrese kan være synlig for andre peers. Er der noget farligt i det tænker du måske? Ikke nødvendigvis, men med en synlig IP-adresse kan andre kløgtige personer faktisk sælge dine data til hackere eller annoncører. Disse personer kan så bruge dine data til at målrette annoncer og andet mod dig. Benytter du torrents er det altså uhyre vigtigt, at du også tænker på din egen sikkerhed og sørger for tilstrækkelig sikkerhed af din data.

Sådan beskytter VPN-tjenester dine data, mens du bruger torrents

En VPN er den bedste og mest effektive beskyttelse når du bruger torrents. Det beskytter dig dine private data ved at sløre din IP-adresse, uden at gå på kompromis med internethastigheden.

Trin for trin beskyttelse med VPN

Når en VPN slører din data starter det med, at al din trafik omdirigeres via en server til et sted, du vælger. Ved at gøre dette ændrer VPN-tjenesten din rigtige placering til en, der er langt fra dig (altså din IP-adresse). I sig selv giver dette et anonymitetslag til dine aktiviteter.

VPN-forbindelsen krypterer derefter alle de oplysninger på din computer, som computeren deler, når du opretter forbindelse til internettet. Dette krypteringslag sikrer, at din internetudbyder ikke kan udspionere dine internetaktiviteter eller din placering. Det samme gælder for hackere. De vil blive ladt i stikken uden nogen idé om, hvad du gør med dine data. Uden nogen oplysninger om dig, kan de ikke spionere på dine handlinger eller sælge dine data til andre hackere og annoncører.

Husk også, at dine data går gennem VPN-forbindelsen først. Så din internetudbyder vil ikke engang vide, hvor du browser, hvis du bruger en VPN-forbindelse.

De bedste VPN-tjenester beskytter dig også mod malware og virus. De fleste af dem kommer med anti-malware og annonceblokering. Skulle du downloade en fil fra et torrent-netværk, og der er virus eller malware i filen, vil VPN-tjenesten advare dig og fjerne den med det samme. Ganske brugbart!

Sådan bruger du VPN til torrents

Hvis du overvejer at bruge en VPN-tjeneste til torrents, vil vi anbefale at du kigger efter følgende ting hos udbyderen:

 • Datakryptering: Med kryptering kan du gå til en hvilken som helst del af internettet og være sikker på, at dine data er sikre. Den bedste krypteringsfunktion er AES 256-bit kryptering. Den er så sikker, at selv det amerikanske militær bruger den. Sørg for, at din VPN-udbyder tilbyder dette.
 • Annonceblokering: Du bør tjekke, om der følger en annonceblokering med. Disse sikrer, at du får en problemfri internet-oplevelse uden irriterende annoncer, der forstyrrer dig.
 • Malware Tracker: De mest sikre VPN-tjenester kommer med malware trackere, der giver dig besked, hvis skadelig software eller virus er ved at infiltrere din enhed.
 • Anonymitetsfunktioner: DNS-lækagebeskyttelse, IPv6-lækagebeskyttelse og meget mere er de mest kendte anonymitetsfunktioner. Du bør også tjekke, at VPN-udbyderen har en nul-log politik, da dette sikrer, at de ikke har adgang til dine data.

En udbyder der tikker flere af disse foranstaltninger af er et godt valg, og du kan føle dig sikker når du browser online.

Konklusion

Når du bruger torrents er det alfa omega, at du har styr på sikkerheden – både din egen og computerens. Med en VPN-tjeneste tilføjer du et beskyttende lag, og skjuler på samme tid din egen identitet, søgehistorik, online køb og så videre. VPN og torrent kræver ikke hinanden for at fungere, men vi vil på det kraftigste råde til, at du ikke benytter torrents uden en god VPN.

Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

  Bedste VPN-tjenester

  Bedste VPN i vores test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andenplads

  Prøv NordVPN
  Om annoncering på webstedetinfo