Bedste VPN til Samsung Smart TV

Sidst opdateret: 10/01/2022

Verden i dag udvikler sig kun til at blive mere og mere teknologisk, og et smart-tv er noget, de fleste danskere ejer i 2022. Et smart-tv er meget nyttigt, men som med alt andet, som er forbundet til internettet, er der farer involveret. Hackere kan stjæle dine data og følsomme oplysninger. Dette kan synes som noget, der sjældent sker, men faktum er, at det er noget, du er nødt til at holde øje med. Men hvordan forhindrer du det i at ske? Svaret er simpelt: nemlig med en VPN-tjeneste.

I denne artikel ser vi nærmere på mulighederne i en VPN-tjeneste i forhold til et smart-tv, hvilke VPN-tjenester der er bedst til Samsung Smart TV, og hvordan du sætter en VPN-tjeneste op på et Samsung Smart TV Vi har valgt tre tjenester, som er de bedste til et Samsung Smart TV. her er bedste VPN-tjenester til Samsung Smart TV:

Bedste VPN til Samsung Smart TV

ExpressVPN

 • Ekstremt gode hastigheder
 • Solid kryptering
 • Konstant streaming

Hvis du ønsker en komplet VPN, er ExpressVPN det oplagte valg. ExpressVPN prioriterer hastighed og performance, så det er en perfekt VPN-tjeneste til streaming. Hastigheden på serverne er meget god, uanset hvilket land du vælger en IP-adresse fra, så man kan være sikker på at være i stand til at streame i HD uden hakken. ExpressVPN tilbyder også servere i 94 lande, så der vil ikke være mangel på forskelligt indhold.

Når det kommer til sikkerhed, er denne VPN-udbyder også øverst. ExpressVPN er baseret på De Britiske Jomfruøer, uden for EU’s og USA’s jurisdiktion, og ExpressVPN er derfor ikke forpligtet til at gemme oplysninger om sine brugere. Herudover benytter de også en 256-bit AES kryptering, som er et af de bedste krypteringsniveauer i verden. Derudover er der en separat privat krypteret DNS på hver server, samt en kill-switch funktion.

Prismæssigt er ExpressVPN på øverste niveau, men du får uden tvivl værdi for pengene. Prisen er ca. 100 kr. om måneden, men den halveres, hvis du binder dig for en længere periode. Det er også værd at bemærke, at ExpressVPN tilbyder en 30-dages pengene tilbage garanti, som gør det muligt for at afprøve tjenesten risikofrit i en hel måned!

NordVPN

 • Hurtig streaming
 • Verdenskendt VPN
 • Servere i 62 lande

NordVPN er også en af de VPN-tjenester, der er at finde på øverste hylde, når man sammenligner VPN-udbydere. Hvis du vil have en VPN til dit Samsung TV, er denne tjeneste et godt valg. Hastigheden er ekstremt høj, og du kan nemt streame i HD uden hakken på alle serverne i de 62 lande, som NordVPN har servere i.

NordVPN’s sikkerhed er også meget god. Virksomheden er baseret i Panama, så de er heller ikke forpligtet ved lov til at indsamle oplysninger om deres brugere. En politik om ingen logning fungerer naturligvis for en VPN-tjeneste, men der er faktisk mange udbydere, der ikke har sådan en. Ud over en kill-switch og lækagebeskyttelse til IP-adressen og DNS, har de også en dobbelt VPN eller TOR over VPN.

Prisen for en måned er omkring 100 kroner, men hvis man binder sig til det længste abonnement, får man 66 procent rabat. Endelig har de en 30-dages pengene tilbage garanti, så du kan få dine penge tilbage, hvis du ikke er tilfreds.

SurfShark

 • Servere i 50 lande
 • Kill-switch og nul-log politik
 • Solid HD streaming

SurfShark er en af de nyere VPN-udbydere på markedet, men SurfShark har hurtigt etableret sig som en stærk konkurrent i forhold til både ExpressVPN og NordVPN. SurfShark tilbyder adgang til så mange enheder, som du ønsker samtidig. Det betyder, at hvis du ønsker at se på dit Samsung-tv, kan du også bruge andre enheder såsom telefon, pc, spillekonsol og lignende samtidig.

Det er ikke noget problem at streame HD-kvalitet på dit Samsung Smart TV med SurfShark i de største lande, men der kan være nogle små pauser i et par af de 50 lande, de tilbyder servere i. For en hverdagsbruger er sikkerheden god nok, men SurfShark mangler nogle af de mere avancerede krypteringsfunktioner.

Prisen er som de fleste andre på omkring 100 kr. om måneden for en måned, men den går ned til mindre end 20 kr., hvis du tegner abonnement for en længere periode. Ligesom ovenstående udbydere tilbyder SurfShark også en 30-dages pengene tilbage garanti. 

ProtonVPN

 • Servere i 50 lande
 • Forskellige typer medlemskaber
 • God sikkerhed

ProtonVPN er en noget mindre kendt VPN-udbyder, men den tilbyder stadig en god tjeneste. Udbyderen har lige under 1.000 servere fordelt i 50 forskellige lande. Dette er ikke på niveau med de bedste, men langt over det normale for både lande og servere. Og kvaliteten af serverne er meget god, hvilket betyder, at du kan regne med meget høje hastigheder, uanset hvilken en du vælger.

Hvis du er meget optaget af sikkerheden, er ProtonVPN også en god mulighed. Tjenesten tilbyder rigtig god sikkerhed med flere fantastiske funktioner. Bemærk, at abonnementer varierer, når det kommer til, hvilke funktioner du har adgang til. De har også deres eget mailsystem til sikre e-mail.

Priserne varierer afhængigt af det abonnement, du vælger. Du kan teste en gratisversion, der er rigtig god til at afprøve tjenesten, men den er meget begrænset. Desuden har ProtonVPN et abonnement for omkring 30 kr. om måneden, hvor du kan få adgang til alle deres servere og P2P sikkerhed. Det næste abonnement koster omkring 60 kr. om måneden og giver dig adgang til alt, hvad tjenesten har at tilbyde af funktioner. Det kan du også få dette i tillæg til deres eget postsystem for omkring 200 kr. om måneden.

Hvad er vigtigt at overveje, når du vælger en VPN-tjeneste til et Samsung Smart TV?

Når du vælger en VPN til dit Samsung Smart TV, er der et par ting at overveje. Det er meget naturligt, at du ud over dit Samsung Smart TV vil du også bruge tjenesten til for eksempel pc, mobil, tablet, spillekonsol og lignende. Det er derfor vigtigt at finde en tjeneste, der opfylder dine behov. Her er en liste over ting, der bør prioriteres.

 • Er tjenesten kompatibel med Samsung-tv? Ikke alle VPN-udbydere fungerer med et Samsung-tv. Det er derfor vigtigt at vælge en tjeneste som en af de ovennævnte
 • Hvordan er hastigheden og brugervenligheden? Hvis du vælger at gå efter en gratis VPN-tjeneste, kan du ende med at skulle skifte servere ofte og opleve en kraftig hastighedsreduktion. Derfor er det en god ide at vælge en VPN, der ikke sænker hastigheden på dit internet. 
 • Hvor mange enheder kan du bruge på samme tid? Hvor mange enheder, du kan bruge på samme tid, varierer meget, når det kommer til VPN. Der er sjældent behov for alt for mange, men behovet vil naturligvis variere fra person til person. 
 • Hvor meget koster VPN-tjenesten? Priserne på VPN-tjenester er ikke noget, der ændrer sig drastisk fra udbyder til udbyder. Generelt er VPN-tjenester ret billige, hvilket er endnu et argument for, at man skal undgå gratistjenesterne. Næsten alle leverandører tilbyder også en risikofri prøveperiode.
 • Hvor sikker er VPN-tjenesten? Som nævnt, er der visse udbydere, der gemmer dine oplysninger – ofte for at sælge dem videre til tredjemand. Det er noget, du ønsker at undgå, og det er derfor vigtigt at vælge en leverandør, der er til at stole på. VPN-tjenester varierer også i forhold til, hvor godt krypteret indholdet er; lige fra militært niveau til mindre sikkert.

Fordele ved at bruge VPN på Samsung TV

Den første fordel ved at bruge en VPN-tjeneste på Samsung Smart TV er, at du får adgang til geoblokeret indhold. Da dit tv giver dig adgang til programmer som Netflix og Amazon Prime, er disse begrænset til de danske versioner. Også andre programmer såsom Hulu er ikke tilgængelige, når du befinder dig i Danmark. Med en VPN-tjeneste kan du vælge en server i det land, du vil se indhold fra. For eksempel tilbyder de amerikanske versioner af streamingtjenester et meget større bibliotek med indhold end de danske.

Der er også et punkt, at du sikrer dine oplysninger med alle enheder tilsluttet internettet. En VPN krypterer trafik til ud over at levere en række andre sikkerhedsfunktioner. Det betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om computerangreb. Selv om dette kan lyde usandsynligt, det er meget muligt, at en hacker stjæler oplysninger via din wi-fi. Med en VPN får du ikke bare sikkerhed på dit Samsung Smart TV. De fleste udbydere giver dig mulighed for at bruge tjenesten på flere enheder, end de fleste mennesker ejer på samme tid.

Sådan ser du dansk tv med VPN på Samsung TV?

Når du har valgt en måde at tilslutte VPN på dit Samsung Smart TV, skal du også være sikker på at vælge den rigtige server. Hvis du for eksempel vælger en server i USA, mister du adgangen til dansk tv. Det eneste du skal huske på for at se dansk tv med en VPN-tjeneste på et Samsung Smart TV er at vælge en dansk server. Alle de førnævnte udbydere i denne artikel har meget gode servere i Danmark.

Sådan sætter du en VPN-tjeneste op på dit Samsung Smart TV

VPN-tjenester er normalt skabt til Windows, Mac, iOS og Android. Det betyder dog ikke, at du ikke kan bruge en VPN på et dit Samsung-tv. Hvis du har et Orsay- eller Tizen-operativsystem på dit Samsung-tv, vil det ikke være muligt at installere en VPN-tjeneste direkte. Men der er et par måder, som fungerer, så du kan bruge en VPN-tjeneste.

Sådan bruger du Smart DNS på Samsung Smart TV

En Smart DNS giver dig mulighed for at skifte ip-adresse for at åbne geoblokeret indhold ligesom en VPN. Ulempen er, at du ikke får den samme sikkerhed, mens fordelen er, at du ikke mister noget af hastigheden. Alle VPN-tjenester, der er nævnt i denne artikel, tilbyder også Smart DNS.

 1. Tryk på Menu-knappen på fjernbetjeningen til dit Samsung-tv.
 2. Rul, indtil du når Netværk.
 3. Tryk på Netværksstatus og derefter på IP-indstillinger
 4. Åbn DNS-indstillinger, og tryk derefter på Indtast manuelt
 5. Indtast den DNS-serveradresse, du har modtaget fra Smart DNS og derefter OK
 6. Genstart dit Samsung-tv, når forbindelsestesten er fuldført

Sådan konfigurerer du VPN på et Samsung Smart TV via pc

Til denne fremgangsmåde skal du bruge en Windows-pc.

 1. Når du er på din pc, skal du trykke på Start>Kontrolpanel>Netværks- og delingscenter>Skift adapterindstillinger
 2. Du vil nu se en indstilling kaldet “TAP-Win32 Adapter V9 her, hvis din VPN bruger OpenVPN”
 3. Derefter finder du Egenskaber > Fanen Deling
 4. Klik på “Tillad andre netværksbrugere at oprette forbindelse via denne pc’s internetforbindelse”
 5. Vælg den Ethernet-forbindelse, du har konfigureret
 6. Genstart din pc for at bruge internettjenester på dit Samsung-tv!

Sådan oprettes VPN på dit Samsung Smart TV via en router

Dette er en nem måde at bruge VPN på dit Samsung-tv. Denne måde vil også sikre, at alle enheder, der er forbundet til internettet, bruger VPN-tjenesten. Bemærk, at dette kun vil fungere, hvis du har en DD-WRT-router.

 1. Gå til Opsætning, og klik derefter på Grundlæggende opsætning
 2. Tryk på PPTP under Forbindelsestype
 3. Angiv VPN-serveradressen i Gateway PPTP Server, hvorefter du indtaster dit brugernavn og din adgangskode
 4. Tillad Brug af DHCP
 5. Åbn Valgfrie indstillinger og tjek, om VPN-tjenesten har brug for MTU-indstillinger
 6. Rul ned og find Indstillinger for netværksadresseserver (DHCP)
 7. Under DHCP Type alternativer, vælg DHCP Server og godkend
 8. Indtast de DNS-adresser, som din VPN-udbyder har givet dig
 9. Sørg for, at du ikke tillader brug af DNS Masq til DHCP og DNS
 10. Gem indstillingerne for at oprette forbindelse til VPN-tjenesten

Opsummering

Så det er en fordel at bruge en VPN-forbindelse på dit Samsung Smart TV. For det første sikrer du dig mod potentielle angreb via dit internet. For det andet vil du åbne biblioteker med indhold, der er meget større end de danske versioner. Det skyldes, at streamingtjenester skal betale for retten til at vise indhold i et givet land, og det er ofte kun USA.

Du kan ikke downloade en VPN-tjeneste direkte på dit Samsung Smart TV. Men der er flere muligheder, der alle er forklaret ovenfor. Ingen af dem er særligt vanskelige, og du behøver kun at gå gennem processen én gang.

Det er også vigtigt, at du vælger en god VPN-udbyder med gode servere. Dette skal du gøre, så du ikke mister hastigheden på din internetforbindelse. Alle de førnævnte udbydere i denne artikel fungerer optimalt med Samsung Smart TV.


Ofte stillet spørgsmål om VPN på Samsung TV

Kan man bruge VPN på et Samsung tv?

De fleste smart tv, inklusive Samsung, er ikke født med VPN opsætning som en funktionalitet. Det betyder derfor, at få at kunne bruge VPN på et Samsung tv og andre, skal der gøres gennem routeren. Det er en noget mere teknisk opsætning end du måske er vant til fra brug af VPN på f.eks. din computer, men kan sagtens lade sig gøre. Check med din VPN-udbyder som formentlig har en dedikeret guide til hvordan du opsætter VPN på dit smart tv.

Hvilken VPN fungerer bedst med Samsung smart TV?

Der findes mange forskellige VPN-udbydere, men hvilke af dem fungerer med Samsung? I denne artikel har du fået vores bedste bud på de klienter der fungerer godt, og de er: ExpressVPN, NordVPN, SurfShark og ProtonVPN.

Findes der en dedikeret smart tv VPN?

Til vores kendskab findes der ikke VPN-udbydere som udelukkende fokuserer på tv – formentlig fordi markedspotentialet er langt større, hvis de breder sig ud på andre platforme. Alle de største og mest autoritære VPN-udbydere sørger derfor for vejledning og support til de forskellige platforme og devices.

Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

  Bedste VPN-tjenester

  Bedste VPN i vores test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andenplads

  Prøv NordVPN
  Om annoncering på webstedetinfo