Fungerer NordVPN med Netflix USA?

Sidst opdateret: 10/01/2022

NordVPN fungerer godt med Netflix

Netflix er for mange blevet indbegrebet af underholdning i hverdagen. Få ting er bedre end at sidde ned foran dit tv, pc eller med mobilen og se en tv-serie eller film på Netflix.

Mange mener, at alt det indhold, som man får for omkring en hundredelap om måneden, er mere end tilstrækkeligt og et nok så godt tilbud, men man bliver man ført lidt bag lyset her, da man trods alt ikke har adgang til alt det, som Netflix har at tilbyde. For eksempel påpeges det ofte, at amerikanerne til enhver tid har adgang til op til fem gange det indhold, som nogle europæere har.

Den simple løsning er at bruge en VPN. Ved at hente et VPN program kan man koble sig på en amerikansk server og dermed få en amerikansk IP-adresse. Herefter vil Netflix tro, at du befinder dig på amerikansk grund og vise dig indholdet der matcher.

Problemet man ofte kan stå med er, at Netflix aktivt går ind og blokerer mange af VPN-tjenesternes servere, og udbyderne skal derfor hele tiden være på vagt og tilføje nye. Spørgsmålet der står tilbage er derfor, hvilke VPN tjenester virker med Netflix? Svaret er: ikke så forfærdelig mange.

I denne artikel tester vi hvor god en VPN-tjeneste NordVPN er når det kommer til at låse op for amerikansk Netflix. For dig der er på farten kan vi kort opsummere og sige, at NordVPN virker rigtig godt med Netflix, og i langt de fleste tilfælde er der hverken problemer med blokeringer, lag eller at du bliver smidt af serveren.

Test af NordVPN til at se Netflix

NordVPN er hurtig at downloade og med en nem installation er du lynhurtigt i gang. Prismæssigt kan er det hverken den dyreste eller den billigste, men du kan være sikker på at få et produkt der leverer gang på gang. Desuden tilbyder de at give dig pengene tilbage, skulle du være utilfreds med produktet. Som ny bruger er der altså intet at tabe.

Drømmer du, som mange andre, om at få adgang til det amerikanske udvalg på Netflix kræver det blot at du åbner programmet og vælger en server i USA. NordVPN har per dags dato mere end 1700 servere i USA, så der er mere end rigeligt at vælge imellem, og her adskiller NordVPN sig fra andre tjenester der har langt mindre at vælge imellem. I forhold til en streamingtjeneste som Netflix er det en fordel, da du hurtigt kan forbinde til en anden server hvis den du er på skulle blive blokeret.

NordVPN til Netflix
Med mere end 1700 servere i USA er du garanteret en løsning der fungerer

Så snart den amerikanske server er valgt kan du ind på Netflix.com, og her vil du måske bemærke at der dukker andre forslag op på forsiden end du har været vant til. Du vil typisk kunne se med det samme, om forbindelsen virker eller ej – som på skærmbilledet herunder hvor der står “Top 10 i USA i dag”. I vores tilfælde virkede alle de servere vi testede.

Amerikansk netflix med NordVPN

Alene med at oprette forbindelse og omgå blokeringen, kan man kalde NordVPN for en succes. Det man bør være opmærksom på er, at nogle VPN-tjenesters servere er så langsomme at du, på trods af at kunne forbinde, alligevel bliver smidt af serveren eller ganske enkelt oplever at den hakker. Det er ikke et problem vi har oplevet med NordVPN.

Værd at vide om NordVPN

NordVPN er en af de få VPN-tjenester på markedet, der fungerer med Netflix. Men der er meget mere, tjenesten kan end blot at fungere med Netflix. NordVPN giver dig blandt andet anonymitet, et godt udvalg af servere, hurtige servere, lave priser og selvfølgelig muligheden for at fjerne geoblokeringer af adgang til tjenester som fx Netflix.

Sådan ser NordVPNs hjemmeside ud

Da NordVPN er baseret i Panama, er tjenesten ikke omfattet af jurisdiktioner, der kræver opbevaring af dine data. Hvor alle VPN-tjenester hævder, at du kan browse anonymt med deres tjeneste, vil mange tjenester skulle dele dine data med, fx offentlige myndigheder efter anmodning – så du er faktisk ikke helt anonym. NordVPN har dog en streng politik, hvor der ikke lagres oplysninger om din trafik.

Desuden har NordVPN en bred vifte af servere, der i øjeblikket tæller over 5,500. Det er blandt de absolut bedste valg på markedet, og serverne er spredt over 60 forskellige lande. Derfor vil du have adgang til mange forskellige lande, hvor du kan se Netflix, så tjenestens udvalg bliver rigtigt godt.

Servere hos NordVPN
En oversigt over de forskellige servere i Europa

Ikke alene vil udvalget være godt – det er oplevelsen også, da NordVPN kan prale af nogle af de hurtigste servere på markedet. Det er almindeligt for VPN-tjenester, at man mister noget af hastigheden på internetforbindelsen, men NordVPN bevarer det meste af hastigheden, så du kan fx streame Netflix i HD uden problemer.

Til trods for det faktum, at NordVPN er en af de bedste og mest populære tjenester, har NordVPN også nogle af de laveste priser. Her kan du vælge mellem fire forskellige abonnementer, hvor den 3-årige mulighed unægteligt er den billigste. Det er også muligt at gøre brug af en 30 dages pengene tilbage garanti, hvis du ønsker det.

Sidst men ikke mindst er det vigtigste punkt ved NordVPN, at den altid fjerner geoblokeringen af Netflix, uanset hvor du ønsker at se Netflix. En meget sjælden gang i ny og næ kan det forekomme, at det ikke virker, men så skal du bare oprette forbindelse til en ny server, og så vil du næsten altid være garanteret, at tjenesten fungerer.

Netflix og krigen mod VPN-tjenester

Desværre er det ikke sådan, at en hvilken som helst VPN-tjeneste med amerikanske servere kan give dig adgang til Netflix. Dette bunder i det faktum, at Netflix har startet en ikke helt så lille krig mod VPN-tjenester. Grunden til dette er simpelthen, at producenterne bag tv-shows og film på streamingtjenester ønsker, at indholdet skal beskyttes.

Selvfølgelig mister Netflix intet ved, at du ser amerikansk Netflix fra fx Danmark, men det gør producenterne af selve indholdet. Derfor er Netflix forpligtet til at bekæmpe brugen af VPN ved at afskære adgangen til indhold, når disse bruges. Det gør Netflix ved at afvise IP-adresser, der mistænkes for at være en del af en VPN-tjeneste.

Det er her, man virkelig kan skelne mellem de allerbedste VPN-tjenester. På markedet i dag er der en række gode tjenester, men kun nogle af disse formår at komme igennem Netflix’ væg. Det betyder ikke, at tjenesterne, der ikke kan bruges til Netflix, ikke fungerer, og Netflix ved, hvem du er. Det betyder blot, at den IP-adresse, du bruger, straks registreres som en del af et VPN – og så kan man ikke streame Netflix.

Hvis du vil undgå sådanne tilfælde, er det et solidt valg at vælge en tjeneste som NordVPN. Det er det, fordi denne tjeneste har ry for at kunne omgå geoblokeringer og de tiltag, som Netflix har iværksat over for VPN-tjenester. Faktisk er NordVPN så god til at omgå blokeringer, at de også kommer igennem det, der kaldes den store kinesiske firewall, hvilket gør, at det er en smal sag at komme igennem til Netflix.

Hvordan ved Netflix, at jeg bruger VPN?

Men hvordan kan Netflix vide, hvor du besøger dem fra? Som nævnt vil du med en dårlig VPN-tjeneste blive opdaget som bruger af en sortlistet IP-adresse. Hvis du fx forsøger at logge på en amerikansk server, vil Netflix være i stand til at registrere, om den samme IP-adresse fx har besøgt dem 24 timer i døgnet fra flere steder.

Men uden en VPN, der aktivt besøger Netflix, kan webstedet også vide, hvor du besøger dem fra. Dette er relateret til din internetudbyder. Dette skyldes, at internetudbydere er dem, der køber IP-adresser. Disse adresser er den måde, vi kommunikerer online, når vores computer ønsker at se en hjemmeside.

IP-adressen sendes til hjemmesiden med de oplysninger, som dette indebærer. Blandt andet finder man her oplysninger om, hvilken region brugeren besøger fra. Da din internetudbyder leverer dit netværk i Danmark, vil Netflix og andre websites være i stand til at registrere gennem din IP-adresse, at du besøger dem fra netop Danmark.

Du skal dog ikke bekymre dig om dit privatliv, da de ikke kan se hverken adresse eller navn. På mange måder er det nyttigt, at hjemmesider kan opdage din IP-adresse, da for eksempel internationale hjemmesider præcis kan se, hvilket sprog, hvilken valuta, og lignende, de skal vise siden for dig på. Dette er dog ikke særligt nyttigt med hensyn til Netflix, og de fleste ønsker at ændre på dette.

Få adgang til alt Netflix’ indhold

Det er selvfølgelig ikke kun det amerikanske indhold, du får adgang til. Hvis du søger til andre lande, der er helt sikkert andre interessante shows og film, som du ikke kan finde i USA. Lande som Canada, Storbritannien og Australien er særligt interessante, men flere andre er medtaget på denne liste.

Måske er den største fordel ved at have adgang til alle disse lande gennem NordVPN, at du kan logge ind på en IP-adresse, hvor serien og film udgives først. Mange gange har Netflix fastsat særlige datoer, hvor de frigiver tv-shows, så en serie fx udgives i Canada en uge, før den frigives i USA.

Det er også meget bekvemt at have adgang til danske servere, hvis du ofte befinder dig i udlandet. Både for dem, der synes godt om danske undertekster, og ikke mindst for børn, er det vigtigt, at du er i stand til at oprette forbindelse til dansk Netflix fra udlandet, når du ønsker det. Og gennem NordVPN vil dette aldrig være et problem.

NordvPNs servere i Danmark
Med servere i Danmark har du også mulighed for at tilgå dansk indhold fra ferien

Faktisk kan du bruge NordVPN til at få adgang til netop den version af Netflix, du ønsker til enhver tid, uanset hvor du er. Det har ingen betydning, om du er i Danmark og ønsker at se amerikansk Netflix, eller om du er i USA og ønsker at se dansk Netflix. Med den brede vifte af servere, som NordVPN tilbyder, ligger hele verden for dine fødder.

 

Er det tilladt at bruge en VPN til Netflix?

I betragtning af at Netflix blokerer brugen af VPN-tjenester, vil enhver fornuftig person spørge sig selv, om brugen af VPN til Netflix er ulovlig. Producenterne bag indholdet mister trods alt penge, ved at vi får adgang, selv om vi betaler Netflix et månedligt gebyr.

Lovgivningen i Danmark tillader brug af VPN – det er altså lovligt – dog med en enkelt forbehold. Dette forbehold er, at den aktivitet, som VPN-tjenesten anvendes til, skal være lovlig i sig selv. Hvis du bruger en VPN til en forbrydelse, så er handlingen er stadig kriminel. Men hvis du bruger den til noget, der er lovligt i første omgang, såsom at se Netflix, så har du ikke gjort noget ulovligt.

Med andre ord er det fuldt lovligt at bruge en VPN til at se Netflix, uanset hvilken version af tjenesten der er tale om. Faktum er, at du ikke kan forbydes fra adgang til indhold på nettet, hvis du bruger en VPN-tjeneste.  Så længe du ikke gør noget ulovligt, så kan du roligt ånde lettet op med denne viden om, at du ikke er i fare for bøder for eksempel.

De fleste VPN-tjenester fungerer ikke sammen med Netflix

Som tidligere antydet, er det langt fra alle tjenester, der fungerer med Netflix. Dette skyldes, at de simpelthen ikke har kapacitet til at komme forbi blokeringen, som Netflix har oprettet. Man kunne godt tro, at det kun var de billigere tjenester på markedet, der ikke kan omgå denne blokering, men sådan er det imidlertid ikke.

Der er en række betalte VPN-tjenester og faktisk en hel del dyre muligheder, der ikke formår at omgå blokeringen. Nogle tjenester formår at omgå geoblokeringer, men kun en gang imellem. Generelt er der kun en håndfuld tjenester derude, der rent faktisk formår kontinuerligt at omgå geoblokeringer.

ExpressVPN og amerikansk netflix
ExpressVPN er en af de tjenester der også fungerer glimrende med Netflix

Dette viser, hvor hårdt Netflix kæmper mod brugen af VPN-tjenester, men også hvor omhyggelig du bør være, når du vælger din VPN-tjeneste. Det er ikke nok at have mange servere til rådighed. Disse servere skal også give dig adgang til indhold på Netflix, som kun de bedste tjenester, såsom NordVPN, faktisk kan tilbyde.

NordVPN giver dig adgang til Netflix i hele verden

Adgang til hele Netflix-biblioteket, og måske især udvalget hos Netflix i USA, er vigtigt for mange. Når man trods alt betaler nøjagtigt det samme som amerikanerne, så bør man også have adgang til det samme indhold. Heldigvis behøver man ikke at tage en tur over Atlanten eller flytte til USA, da VPN-tjenester kan få Netflix til at tro, at man befinder sig i USA.

Dette gøres ved brug af teknologien bag VPN-tjenester, hvor din oprindelige IP-adresse er skjult, og du er tildelt en ny IP-adresse. Hvis du for eksempel starter NordVPN-programmet, kan du selv vælge at oprette forbindelse til en amerikansk IP-adresse. Når tilsluttet, vil alle de hjemmesider, du besøger, tro, at du faktisk befinder dig i USA.

Det betyder, at Netflix også vil tro dette, hvilket giver dig adgang til alt indhold fra dem. Desværre er det ikke alle VPN-tjenester, er kan gøre dette, så du skal sørge for at vælge klogt. Det er også vigtigt at overveje, at tjenesten skal have mange servere for maksimal adgang til indhold, for ikke at nævne gode hastigheder så du kan nyde underholdningen.


Ofte stillet spørgsmål om NordVPN og Netflix

Hvad gør jeg, hvis Netflix ikke virker med NordVPN?

NordVPN er en af de VPN-tjenester der er kendt for at fungere med Netflix, men det kan, af forskellige årsager, ske, at du har problemer med at få Netflix og NordVPN til at fungere. Hvis du sidder med det problem anbefaler NordVPN følgende: Sørg for, at din VPN status står som “protected”, ryd browser cache, genstart NordVPN app’en og på nogle enheder skal du også ændre DNS (se guide her). Virker intet af dette kan du kontakte deres support direkte.

Ændrer NordVPN på Netflix?

Når du bruger en VPN til at tilgå f.eks. Netflix er det vigtigt at forstå, at VPN’en i sig selv ikke ændrer noget som helst på det medie du gerne vil se indhold fra. I denne konkrete situation sker der det, at NordVPN fjerner den geografiske blokering Netflix sætter op i lande du ikke befinder dig i, ved at ændre din IP-adresse. Når det sker får du adgang til det pågældende lands Netflix-bibliotek med alt hvad det indebærer af film, serier og dokumentarer.

Kan jeg se Netflix USA med NordVPN på mobilen?

Har du hverken tv eller tablet vil du formentlig gerne se Netflix USA på din mobil, med NordVPN som klient. Det kan sagtens lade sig gøre! Start med at lukke Netflix-app’en helt ned, og gå herefter ind i NordVPN app’en og opret forbindelse til en amerikansk server. Når det er gjort åbner du igen Netflix app’en og så skulle du automatisk være omstillet til det amerikanske indholdsbibliotek. Har du problemer kan du kontakte NordVPNs support for teknisk hjælp.

Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

  Bedste VPN-tjenester

  Bedste VPN i vores test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andenplads

  Prøv NordVPN
  Om annoncering på webstedetinfo