Flere og flere browsere får en indbygget VPN-tjeneste

Sidst opdateret: 16/05/2022

Flere og flere bruger en VPN til at gøre surfing på nettet til en mere sikker oplevelse. VPN, virtuelt privat netværk, skaber en tunnel mellem internettet og din smartphone, computer eller tablet, som er både sikker og krypteret.

For at få adgang til en VPN skal du bruge en tjeneste fra en VPN-udbyder. Der er dem, der tilbyder tjenester gratis, men de bedste skal du betale for. I praksis skal du finde en VPN, der har en udvidelse til den browser, du foretrækker at bruge.

Internetsikkerhed bliver mere og mere vigtig for de fleste mennesker. Derfor er flere browsere begyndt at se på muligheden for at tilbyde deres brugere en indbygget VPN-tjeneste.

Edge Secure Network

Microsoft står bag den populære Edge-browser. Det forlyder fra flere sider, herunder hjemmesiden The Verge, at Microsoft er i gang med at komme med et nyt koncept, nemlig en indbygget VPN-tjeneste.

Microsoft har valgt at kalde denne tjeneste Edge Secure Network. Denne funktion sikrer, at dine data sendes gennem en krypteret tunnel. Den sikre forbindelse gør det sværere for hackere at få adgang til dine data. Din IP-adresse er skjult, og i stedet får du en virtuel adresse.

Løsningen er resultatet af et samarbejde mellem Microsoft og Cloudflare. De diagnostiske data, som Cloudflare indsamler fra brugere, vil blive slettet hver 25. time. Virksomheden bekræfter, at den ikke indsamler eller transmitterer personoplysninger, IP-adresser eller andet, der kan identificere brugerne af Edge Secure Network.

Alle brugere af Microsoft Edge-browseren modtager 1 gigabyte gratis data hver eneste måned.

Cloudflare

Cloudflare er et netværk, der leverer indhold, også kaldet CDN. De har en række hurtige servere over hele verden. Det betyder, at der er en god chance for, at du er tæt på sådan en server, og dermed opnår du hurtig indlæsningshastighed.

Cloudflare er bedst kendt for den funktion, der beskytter mod robotter, som kører såkaldt DDoS. Dette er et cyberangreb, hvor angriberen forsøger at oversvømme netværket med ekstremt mange anmodninger inden for et kort tidsrum.

Virksomheden blev grundlagt i 2009, har mere end 2.000 ansatte og har hovedkontor i San Francisco, Californien. Derudover har det børsnoterede selskab en række datterselskaber, herunder S2 Systems Corporation.

Opera-browseren har indbygget VPN

Ifølge vicepresidenten for marketing hos Opera-browseren fortjener alle at kunne surfe på nettet privat. Operas browser er gratis, og derudover har den indbygget VPN. Denne tjeneste er både hurtig, effektiv og sikker. Takket være købet af SurfEasy VPN-tjenesten kan Opera tilbyde servere på 5 forskellige lokationer, herunder USA og Canada.

Der er mange fordele ved at bruge Opera-browseren, såsom Opera Mini. Dette er navnet på mobilbrowseren, og denne har over 300 millioner brugere. Den har en indbygget annonceblokering, nyhedsfeed og datalagring og er tilgængelig til både Android og iOS.

Selve browseren er tilgængelig for brugere af Windows, Mac og Linux, og kommer med mange gode funktioner, såsom over 1.000 tilføjelser, forskellige temaer og synkronisering af din datasurfing.

Browseren Epic

Dette er en browser, der beskæftiger sig med at beskytte sine brugeres privatliv. Den er bygget på Chromium, Google Chromes open source-projekt. En af grundene til de mange brugere er måske, at den tilbyder både mange servere og ingen logning samt en række andre sikkerhedsfunktioner helt gratis.

Epic indsamler minimale data fra sine brugere og har også funktioner på plads til at forhindre DDoS. Tjenesterne tilbydes gratis, Midlerne kommer i stedet fra sponsorer og partnere

Avast

Dette er en sikker browser, der krypterer mere end blot din webtrafik. Brugen af ​​selve browseren er gratis, mens du kan betale for det ekstra, du ønsker. De tilbyder dog nye brugere af deres Premium Service en gratis prøveperiode på hele 60 dage.

Avast-browseren har mange forskellige funktioner, som tilsammen giver dig en sikker online oplevelse. Som vi allerede har nævnt, krypterer den ikke kun din webtrafik. Den krypterer også bogmærker, downloadede filer og separate faner. De hævder endda, at de krypterer og blokerer adgang til alle dine data.

Browseren er tilgængelig til alle platforme, såsom Android, iOS og Mac. Ulempen ved Avast-browseren og dens indbyggede VPN er, at den endnu ikke har så mange servere til rådighed.

Aloha – Browser med indbygget VPN til mobil

Aloha er en perfekt browser til alle, der bruger mobilen. Den kommer med solid kryptering og privat tilstand, og derudover er den gratis. Browseren med indbygget VPN har en række innovative funktioner, såsom understøttelse af IPSec, IKEv2 og to varianter af deres egne proprietære protokoller.

Ulempen ved Aloha, som i øjeblikket kun er til mobil, er, at de indsamler nogle private oplysninger om dig som bruger. Dette inkluderer din IP-adresse. De logger ikke disse oplysninger, men de kan ikke garantere, at de websteder, du besøger, ikke gør det. Aloha har også nogle partnere, som vil logge din faktiske IP-adresse. Virksomheden insisterer dog på, at disse partnere også har en høj standard, når det kommer til at respektere brugernes privatliv.

Anbefales de indbyggede VPN-tjenester?

Svaret her er sandsynligvis både ja og nej. Det er selvfølgelig en god idé at bruge en browser med indbygget VPN. I hvert fald hvis du er bekymret for sikkerheden online, og du ønsker at surfe, uden at alle ved, hvad du laver. Samtidig er der næppe tvivl om, at de fleste af disse browsere har få servere, hvilket blandt andet betyder, at VPN-tjenesten ikke er så hurtig, som de fleste brugere ønsker.

Den anden ulempe er, at ikke alle disse tjenester kan tilbyde så god sikkerhed som ønsket. Derfor vælger mange stadig at bruge en ren VPN-tjeneste. Du skal ganske vist betale et beløb hver måned, men til gengæld får du adgang til en række funktioner, flere tusinde servere og en udbyder, der kun arbejder på at tilbyde dig en sikker online oplevelse.

Sammendrag

Internetsikkerhed er vigtig, og i den forbindelse bruger mange et virtuelt privat netværk, eller VPN om man vil. Normalt køber du denne tjeneste hos en af ​​de mange udbydere på markedet, eventuelt med et tilføjelsesprogram tilpasset den browser, du ønsker at bruge.

Udviklingen går dog hele tiden fremad, og nu vil flere og flere browsere tilbyde indbygget VPN. Microsoft vil snart være klar til at tilbyde sin version, kaldet Edge Secure Network, mens Opera-browseren allerede har tjenesten tilgængelig for alle sine brugere. Aloha er en variant til dig, der foretrækker at bruge din mobiltelefon, når du surfer på nettet. Du skal dog være opmærksom på, at selvom det er fordelagtigt at have en gratis indbygget VPN, så kan det være, at du stadig ønsker at købe denne tjeneste hos en virksomhed, der kun tilbyder VPN. Her bruges langt flere penge på at udvikle sikre funktioner og have et højt antal servere i mange lande.

Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

  Bedste VPN-tjenester

  Bedste VPN i vores test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andenplads

  Prøv NordVPN
  Om annoncering på webstedetinfo