Bedste VPN til Amazon Prime Video

Sidst opdateret: 03/12/2021

Siden starten har streamingtjenesten Amazon Prime Video haft en enorm vækst. De tilbyder et stort bibliotek af indhold, der omfatter film, serier, dokumentarfilm og sport. Dette er en streamingtjeneste, der er blevet populær, ikke kun på grund af den brede vifte af indhold, men også det faktum, at den er så billigt.

Hvis man sammenligner prisen med Netflix, er den omkring halvdelen. Der er bestemt ingen mangel på indhold på den danske version, men hvis du bruger den amerikanske eller britiske version, vil mængden af indhold stige drastisk. Denne får du nemt adgang til ved hjælp af en VPN-tjeneste.

For at få adgang til alt det udenlandske indhold Amazon Prime Video skal du blot tage et par enkle trin.

  1. Vælg en VPN-udbyder og download leverandørens tjeneste
  2. Vælg en server i det land, du vil streame fra
  3. Nyd det indhold, du ønsker!

Her er den bedste VPN-tjeneste lige nu:

Bedste VPN til Amazon Prime Video

Selvom hovedformålet med en-VPN-tjeneste for mange er sikkerhed – eller i dette tilfælde streaming – er der stadig nogle ting, der skiller de forskellige udbydere fra hinanden. Fælles for alle VPN-tjenester er, at internethastigheden falder, da trafikken bliver nødt til at blive sendt igennem en VPN-tunnel. Men ved de bedste tjenester er denne hastighedsforskel så lille, at du ikke bemærker nogen forskel overhovedet. Alle de nævnte udbydere har alle meget god hastighed i de største lande, men vi kommer til at gå lidt mere i dybden på et par udbydere.

ExpressVPN

  • God hastighed
  • 30 dages pengene tilbage garanti
  • Høj sikkerhed

Når man vælger en VPN-tjeneste, vælger nogen en tjeneste kun ud fra et af udbyderens karakteristika. Hvis du er interesseret i en tjeneste, der leverer topkvalitet på alle punkter, er ExpressVPN et godt valg, og der er få anmeldelser, hvor denne udbyder ikke ender helt oppe i toppen. Hastigheden og performance er så god, at du ikke engang bemærker, at du bruger en VPN-tjeneste, da de har meget hurtige servere. Ud over alle de store lande har de også servere over hele verden i hele 94 lande. Så du kan streame Amazon Prime Video, som du ellers ville have gjort det uden en VPN-forbindelse, selvom du bruger servere på den anden side af kloden.

Sikkerhed er også meget vigtigt ved en VPN-udbyder. Ud over en af de bedste krypteringer, der findes, anvender ExpressVPN også deres egen private krypterede DNS på hver server. Dette er kun for, at kryptering skal være ekstra sikker. De har også en kill-switch, hvis, hvilket er ret usandsynligt, man skulle miste forbindelsen til serveren. Selv om dette næsten aldrig sker, det er en god ekstra sikkerhedsfunktion. Virksomheden er baseret på De Britiske Jomfruøer, hvilket betyder, at de er uden for EU’s og USA’s jurisdiktion i forhold til logning. Det betyder, at de ikke gemmer oplysninger om deres brugere såsom IP-adresse, browserdata og lignende.

Prisen er som for de fleste andre omkring 100 kroner for en måned. Det er dog sådan, at hvis man vælger et medlemskab, der varer i 15 måneder, vil dette beløb blive halveret. De har også en garanti på 30 dage, hvilket betyder, at du kan få alle pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds.

NordVPN

  • God til streaming
  • Brugervenlig
  • Fornuftige priser og garanti

På andenpladsen på denne liste kommer NordVPN. Ligesom ExpressVPN leverer NordVPN på topniveau i alle kategorier. Dette er en af de allerbedste VPN-tjenester. De tilbyder servere i 62 lande, hvilket bør være mere end nok for de fleste. Alle deres servere er også meget hurtige, så du kan nyde at streame Amazon Prime Video i HD, uanset hvor du befinder dig.

Desuden har NordVPN også bundsolid sikkerhed. Ud over kryptering på niveau med hvad den amerikanske hær bruger, har de også en TOR over VPN for ekstra sikkerhed. De har også valgt at basere sig i et land uden for EU’s og USA’s jurisdiktion, nemlig Panama, hvilket giver dem mulighed for at operere med en politik om ingen logning. De tilbyder også en kill-switch for at gøre forbindelsen endnu mere sikker.

Når det kommer til pris, koster en måned af NordVPN omkring 100 kroner. Desuden tilbyder de rabatter, hvis du vælger længerevarende abonnementer. Et år koster lidt over 50 kr. om måneden, to år 40 kr. om måneden og tre år så lidt som 30 kr. om måneden. Tjenesten leveres også med en 30-dages pengene tilbage garanti.

SurfShark

  • En af de billigste udbydere
  • Stabile servere
  • Høj brugervenlighed

Denne udbyder er på mange måder som en lillebror til de allerbedste tjenester. SurfShark er en forholdsvis ung tjeneste, men de har haft stor vækst siden starten. De vokser stadig, men har allerede en meget god tjeneste. De tilbyder servere i 50 forskellige lande, men de har meddelt, at de øger dette antal. Serverne er meget hurtige, så det er ikke noget problem at streame Amazon Prime Video i fuld HD. Det skal siges, at når du bruger serverne i de allermindste lande, kan hastigheden være noget ringere. Dette gælder dog ikke i Danmark.

SurfSharks sikkerhed er også meget god. De har en politik om ingen logning, så du ikke behøver at bekymre dig om, at dine oplysninger bliver delt med tredjeparter. Selvom alle de førnævnte udbydere tilbyder dette, og det er en vigtig funktion, skal det nævnes, at dette ikke er noget, alle VPN-udbydere tilbyder. Desuden har de også en kill-switch og en af de bedste krypteringer. Hvad de mangler er dog en mere avanceret sikkerhedsfunktion ud over kryptering. Selvom dette havde været et stort plus, er sikkerheden hos SurfShark stadig mere end godt nok til en almindelig bruger.

Prismæssigt er SurfShark en temmelig dyr tjeneste, hvis du kun vil have den i en måned. Selv om de ikke tilbyder kvalitet helt på niveau med de bedste leverandører, koster en måned omkring 100 kroner. På den anden side vil tjenesten være meget billigere, hvis du vælger et abonnement på to år. Tjenesten koster kun 16 kr. om måneden. Herudover lader SurfShark dig også bruge så mange enheder, som du ønsker på samme tid. Du kan også teste tjenesten risikofrit i 30 dage og få alle dine penge tilbage, hvis du ikke er tilfreds.

HideMyAss

  • Stort udvalg af servere
  • Billig tjeneste
  • Fungerer godt med Amazon Prime Video

HideMyAss blev startet i 2005, hvilket gør tjenesten til en af de ældste VPN-udbydere. Siden da er tjenesten blevet overtaget af AVAST Group, som er et af verdens største sikkerhedsnetværk. Når det kommer til servere i forskellige lande, kommer meget få aktører tæt på HideMyAss. De tilbyder servere i 190 forskellige lande. Desuden er deres servere også rigtig gode, og de er perfekte til streaming.

Med denne VPN-tjeneste kan du til enhver tid føle dig sikker online. For det første kan du være sikker på, at tjenesten sikrer din anonymitet online. Tjenesten har et krypteringsniveau, der svarer til den amerikanske hærs. Det er næsten umuligt at bryde. De har også en politik med ingen logning samt en række andre sikkerhedsforanstaltninger.

HideMyAss tilbyder en række forskellige abonnementer. Der er ingen forskel mellem dem, når det kommer til, hvad du får af funktioner. Forskellen er, hvor meget du betaler, da dette afhænger af, hvor langt et abonnement. Du kan fx vælge et abonnement på en måned, med du kan også vælge 24 måneder for 39 kr. om måneden. De har også andre abonnementer som fx virksomhedsabonnementer.

ProtonVPN

  • Avanceret og sikkert mail-system
  • Multifunktionelle medlemsskabstyper
  • Fungerer godt med Amazon Prime Video

ProtonVPN blev udviklet efter Protons succes med ProtonMail. Dette er derfor en udbyder med stor erfaring i at skabe sikre løsninger til sine kunder online. Tjenesten er udviklet i Schweiz, og dens popularitet er konstant stigende. Tjenesten tilbyder servere i 50 forskellige lande. Dette er omkring det normale blandt konkurrerende tjenester. Når det er sagt, er udvalget af forskellige servere noget lavere end hos de førende udbydere på markedet. De tilbyder dog meget solide hastigheder, og du kan streame helt op til 4K.

Dette er en udbyder, der er meget opmærksom på sikkerheden. Ud over den meget stærke kryptering, har den også flere gode sikkerhedsforanstaltninger. Du får adgang til kill-switch, en politik med ingen logning. Du kan også bruge op til 10 enheder på samme tid, hvilket trækker tjenesten op.

Denne udbyder tilbyder fire forskellige abonnementer. Og i modsætning til de fleste konkurrenter er der faktisk en forskel mellem de forskellige abonnementer. Det første er helt gratis, men det er til gengæld meget begrænset. Derudover kan du vælge et abonnement for 40 kr. om måneden, hvor du har adgang til yderligere funktioner. Deres mest populære abonnement koster 80 kr. om måneden, og du vil have adgang til alt, hvad tjenesten har at tilbyde. Du har også mulighed for at vælge deres “visionary”-abonnement, som koster 240 kr. om måneden. Med dette har du adgang til alle funktioner, 10 samtidige enheder og ProtonMail “visionary bruger”.

Kan du bruge en gratis VPN-tjeneste til at streame Amazon Prime Video?

Hvis du allerede kender til VPN-tjenester, er du sikkert klar over, at der er en række gratis tjenester. Det kan være fristende at vælge en af disse frem for en af de betalte udbydere, hvis du ikke er klar over forskellen. Der er en række forskellige grunde til, at det er en god ide at vælge en af de betalte tjenester frem for en gratis VPN-tjeneste.

For det første er sikkerheden ofte meget dårlig, og der er sjældent kryptering på tjenesterne. Dette skyldes, at udbyderne af gratistjenester kun fokuserer på at tilbyde streaming i andre lande, end hvor de selv er. Desuden er det også sådan, at mange gratistjenester ikke kun gemmer alle dine data, de sælger dem sågar videre til tredjemand. Det koster penge at tilbyde og vedligeholde en tjeneste, og dette er den måde, de tjener penge på, når de nu ikke får abonnementsbetalinger. Det betyder at i værste fald, du risikerer at modtage en masse reklamer, som du ellers ikke ville modtage.

Hastighed er også vigtigt, og denne afhænger af gode servere. Med de gratis tjenester kan det være svært at finde en server, der overhovedet virker, og når du så endelig gør, så er hastigheden ofte meget lav. Det betyder ikke kun, at du får en dårlig opløsning på videoen, men ofte afbrydes din forbindelse også.

Herudover er der også ofte en forbrugsgrænse på data, der betyder, at du kun kan bruge så og så mange mængder data om dagen. Denne grænse er ofte så lav, at du ikke engang vil være i stand til at streame i 45 minutter, før tjenesten afbrydes. Det er også ofte sådan, at gratis tjenesterne kun er gratis i en kort periode, før du skal betale. I betragtning af alle fordelene ved en af de bedste udbydere, er der meget lidt at spare ved at vælge en af gratistjenesterne.

Hvordan bruger man en VPN med Amazon Prime Video?

Følg nogle enkle trin for at låse op for geoblokeret indhold på Amazon Prime Video ved hjælp af en VPN-tjeneste. Først skal du vælge en VPN-tjeneste og oprette en brugerprofil. Så downloader du programmet eller udvidelsen til din browser. Vi anbefaler programmet, da en browserudvidelse kun giver dig begrænsede funktioner. Når du åbner programmet, finder du nemt muligheden for at skifte landeserver. Vælg en server i det land, du ønsker at streame fra og besøg herefter Amazon Prime Video. Du vil nu have adgang til hele biblioteket i det valgte land.

Dette er meget nemt, hvis du er på pc, Mac, tablet eller mobil. Bemærk, at du også kan bruge en VPN-forbindelse på fx Apple TV, Smart TV, spillekonsoller osv. Der er dog andre måder at gøre dette på, da du skal konfigurere din VPN-forbindelse via dit internet.

Hvorfor bruger man en VPN sammen med Amazon Prime Video?

Hvis du allerede har et abonnement på Amazon Prime Video, ved du, at de tilbyder et stort bibliotek af indhold. For det første er deres udvalg af film måske det allerbedste på markedet. De tilbyder også flere serier og dokumentarfilm. For det andet bliver dette bibliotek endnu større, hvis du bruger en VPN-tjeneste. Den amerikanske version tilbyder en bred vifte af indhold, der gør, at det danske indhold synes meget begrænset ved sammenligning.

Der er også mange fordele i forhold til sikkerhed, når du bruger en VPN-tjeneste. Dette er ikke kun, når du streamer indhold, men uanset hvad du foretager dig online. Desværre kan du blive offer for angreb online, uanset hvor du befinder dog. Risikoen er størst, når du er på et offentligt wi-fi netværk, men den er der også, når du bruger dit eget netværk i dit eget hjem. Derfor vælger flere og flere til enhver tid at bruge en VPN online.

Hvis du rejser meget, er det også en god ide at bruge en VPN-tjeneste. For det første ønsker du ikke at miste adgangen til de serier, du normalt ser. Det gælder ikke kun For Amazon Prime Video, men også for danske streamingtjenester som DRTV og TV2 Zulu, som ellers kun fungerer i Danmark. Når du er i udlandet, kan du nemt vælge en dansk server til at bruge tjenesten, som om du var hjemme.

Opsummering

Så der er flere grunde til at bruge en VPN-tjeneste, når du streamer indhold fra Amazon Prime Video. Hvis du gør det, får du adgang til et kæmpe indholdsbibliotek, som du ikke har adgang til på den danske version. Her er det især den amerikanske version, der er i fokus. Der er også lokalt indhold i andre lande. For eksempel vil du finde en masse fransk indhold, hvis du vælger en fransk server. Men selvom en VPN-tjeneste giver dig mulighed for at se indhold, du normalt ikke ser, er det vigtigste punkt sikkerhed. Alle de førnævnte udbydere tilbyder sikkerhed i verdensklasse, så du kan føle dig sikker uanset din placering.


Ofte stillet spørgsmål om Amazon Prime

Hvad koster Amazon Prime video?

Hos Amazon har du mulighed for at få to forskellige abonnementer, som begge inkluderer Amazon Prime Video. Det ene er Amazon Prime, som er det abonnement der giver dig adgang til alle prime-fordelene som f.eks. Prime shipping, Prime Music, Prime photo storage m.fl. I dét abonnement, får du også Amazon Prime Video. Et Amazon Prime abonnement koster enten $12.99 per måned eller $119 per år + moms (82-750 dkk). Du har også mulighed for blot at vælge Amazon Prime Video, og det koster $8.99 per måned + moms (57 dkk).

Hvilke serier på Amazon Prime video?

På Amazon Prime Video kan du bl.a. finde den psykologiske thriller Cruel Summer instrueret af Jessica Biel, Nine Perfect Strangers med Nicole Kidman i front, den populære serie Billions med det financielle geni Bobby Axelrod, American Gods, The Romanoffs og mange flere!

Hvordan fungerer Amazon Prime Video?

Amazon Prime Video fungerer fuldstændig ligesom andre streamingtjenester hvor du tilmelder dig med et månedligt eller årligt abonnement, og der igennem får adgang til hele landets indholdsbibliotek. På samme måde som med andre streamingtjenester alá Netflix og Hulu, vil indholdet også variere fra land til land grundet rettigheder.

Kan man stole på Amazon Prime video?

Amazon er verdens største e-commerce virksomhed målt på markedsandel (kilde), og det burde i sig selv give noget tryghed i form af at bruge deres tjenester. Til gengæld er Amazon ikke kendt for god kundeservice, og får du først problemer på den ene eller anden måde, kan det vise sig at være meget svært at trænge igennem til de rette og få den hjælp du har brug for, og på den måde kan man tale om at der er mindre tillid til Amazon Prime Video som en streamingtjeneste.

Om annoncering på webstedet

Indholdsfortegnelseexpand_more

    Bedste VPN-tjenester

    Bedste VPN i vores test

    Prøv ExpressVPN

    Testens andenplads

    Prøv NordVPN
    Om annoncering på webstedetinfo